5 metode să nu faci infecţie după epilat

• publicat la: 31 iulie 2011
5 metode să nu faci infecţie după epilat

Vara este momentul perfect pentru a ne expune picioarele frumos bronzate şi perfect epilate. Dar ce ne facem când epilarea se lasă cu acele mici leziuni nesuferite de foliculită care riscă să ne compromită aspectul? Să vedem care sunt principalele metode pentru a preveni apariţia lor.

1. Igiena

S-a demonstrat că primul pas în prevenirea foliculitei este o igiena riguroasă, de preferat cu un săpun antibacterian. Înainte de epilat şi cel puţin câteva zile după foloseşte un săpun antibacterian pentru a reduce flora bacteriană de pe piele şi pentru a scădea astfel riscul de infecţie.

2. Exfolierea

Exfolierea regulată a pielii subţiază stratul superficial al epidermei şi ajută firele de păr să ajungă mai uşor la suprafaţă. Este esenţial ca acest pas să fie făcut imediat înaintea epilării, dar şi în zilele următoare pentru a ne asigura că niciun fir de păr nu va creşte sub piele.

3. Lubrifierea şi înmuierea părului

În cazul în care foloseşti lamă, asigură-te că ai aplicat înainte cu generozitate un produs care să ajute la lubrifierea şi înmuierea firelor de păr. Dacă ai constatat că nu mai ai spumă de ras, nu te grăbi să foloseşti săpunul. Alege în schimb un balsam de păr, va avea efectul scontat. Folositul lamei pe pielea umedă nelubrifiată nu va face decât să producă mici fisuri cutanate care se vor suprainfecta şi se ajunge la nesuferita foliculită.

4. Pudra antibiotică

Imediat după epilare este recomandabil să aplicăm un produs local pe bază de antibiotic; o cremă (tip Baneocin, Fucidin) este mai puţin potrivită vara, deoarece poate obtura porii, iar transpiraţia pe o piele proaspăt epilată poate avea potenţial iritant. De aceea este indicat un produs sub formă de pudră sau mixtură, care să menţină pielea uscată.

5. Evită hainele strâmte

Hainele foarte strâmte pot avea acelaşi efect de obstrucţie a porilor şi în plus irită pielea prin frecarea constantă.

sursa topsanatate.ro

Lasati un comentariu