S-a afişat repartizarea elevilor în licee

• publicat la: 12 iulie 2011
S-a afişat repartizarea elevilor în licee

Rapoartele finale ale primei repartizări computerizate a absolvenţilor de clasa a VIII-a au fost publicate pe site-ul MECTS, 191.783 de elevi dintre cei 193.894 care au depus opţiuni fiind repartizaţi, iar 2.111 rămânând nerepartizaţi întrucât au completat prea puţine opţiuni.

Faţă de anul trecut când procesul computerizat al repartizării elevilor în licee s-a făcut de faţă cu presa, ministrul Funeriu a decis ca, anul acesta, evenimentul să se desfăşoare în spatele uşilor închise.

La nivelul judeţului nostru, cele mai “tari” licee rămân în continuare COLEGIUL NAŢIONAL „MIHAI EMINESCU” şi  COLEGIUL NAŢIONAL „DOAMNA STANCA”, unde ultimele medii de admitere la profilul real matematica-informatica bilingv au fost de 9,65 respectiv 9,19 la profilul Ştiinţe ale Naturii de la Dna Stanca.

Pe locul 7 judeţean se situează LICEUL TEORETIC CAREI ,unde la profilul  Ştiinte ale Naturii,ultima medie a fost de 8.66 ( Limba romana).La acelaşi liceu,ultima medie de intrare la Matematică-Informatică a fost de  8.48 ( Limba maghiară)  si 8.45 la secţia  Limba română .

Profilul filologie de la Liceul Teoretic a avut în acest an ca ultimă medie ,8.14 pentru secţia de   Limbă română şi 7.84  pentru secţia Limba maghiară.

La GRUPUL  ŞCOLAR TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC „JOSEPHUS CALASANTIUS” CAREI  profilul  Real, Ştiinţe ale Naturii  media de admitere a fost de   7.36 iar la specializarea   Servicii  Turism şi alimentaţie,  7.07 .

COLEGIUL TEHNIC „IULIU MANIU” CAREI  este singurul liceu care mai are libere 15 locuri la secţia MECANICĂ.

La profilul Servicii  Turism şi alimentaţie ,ultima medie de admitere a fost de 7.01 ( Limba română ),la profilul  Economic  6.28 (Limba română),  la Electronică automatizări   6.25(Limba română),la  Mecanică 6.15(Limba română),la  Servicii  Turism şi alimentaţie    6.11 ( Limba maghiară) şi la  Electronică automatizari   5.72( Limba maghiara ).

GRUP ŞCOLAR „SIMION BĂRNUŢIU” CAREI  a rămas cu elevii cei mai slab pregătiti,astfel la profilul  Fabricarea produselor din lemn,media de admitere finală a fost de  4.75( Limba maghiară),la   Resurse naturale si protectia mediului , 4.69( Limba romana),la profilul  Tehnic  Mecanica, 4.35( Limba maghiara),la   Tehnic  Mecanica   4.21 ( Limba romana),la  Industrie textila si pielarie,  4.17  (Limba romana) iar la   Constructii, instalatii si lucrari publice , 4.16  la sectia română.

redactia

Lasati un comentariu