O substanţă produsă de rechini ar putea vindeca hepatita

• publicat la: 22 septembrie 2011
O substanţă produsă de rechini ar putea vindeca hepatita

Substanţa produsă de ficatul rechinilor, scualamina, ar putea fi folosită pentru combaterea unor virusuri umane, mai ales a celor care provoacă hepatita şi febra galbenă, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, citat de MaxiSciences.

Cercetătorii de la Centrul medical al Universităţii Georgetown, din Washington, au descoperit recent că scualamina, o substanţă secretată de ficatul rechinilor, are o acţiune antivirală, scrie Agerpres.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că scualamina inhibă infecţiile din vasele de sânge ale omului provocate de virusul Dengue şi pe cele din celulele ficatului infectate cu hepatita B şi D. În studiile de pe animale, ei au descoperit că scualamina controlează infecţiile cu febră galbenă şi cu un tip de herpes la rozătoare, ducând chiar la vindecare.

‘Este vorba de o substanţă promiţătoare, care nu are nimic comun cu alte produse studiate în prezent pentru tratarea virusurilor’, a precizat profesorul Michael Zasloff, cel care a descoperit această moleculă. În prezent, încă nu s-a stabilit cu precizie în ce doză ar putea fi folosită scualamina pentru tratarea virusurilor, teste urmând a fi efectuate pe oameni. Scualamina, descoperită de profesorul Zasloff în 1993, nu prezintă niciun pericol pentru om, ea a fost deja folosită în teste clinice pentru tratarea maladiilor oftalmice.

sursa realitatea.net

Lasati un comentariu