Pinul – când face minuni şi când este periculos

• publicat la: 6 decembrie 2011
Pinul – când face minuni şi când este periculos

In afară de faptul că e decorativ, pinul este şi un bun medicament natural, ce te poate ajuta in cazul mai multor afecţiuni.

In scoarţa sa se găseşte vitamina P si proantocianidine oligomerice (OPC) – considerate mai puternice decât vitamina C sau E – ce sunt administrate pentru a vindeca scorbutul si pentru a consolida sistemul vascular, arată Digherbs.

Uleiul de pin este eficient in caz de afecţiuni respiratorii şi laringită, dacă se pune in puţină apă caldă şi se inhalează aburii.

Folosit extern, stimulează circulatia dacă se foloseşte la masaj. Mai este eficient si in ameliorarea durerilor provocate de artrită, gută si reumatism.

Combinat cu rozmarin, salvie, levănţică, ienupar si lemn de cedru, pinul devine un medicament natural miraculos.

In Elveţia acele de pin sunt puse in saltele pentru tratarea reumatismului, fiind folosite si in aromaterapie.

Uleiul de pin nu trebuie folosit nediluat. De asemenea, acesta nu trebuie utilizat de către persoanele care sufera de astm bronsic, care au caile respiratorii inflamate, tuse convulsiva, boli de piele acute, boli infectioase sau probleme cu inima.

Specialistii mai spun că si femeile insărcinate trebuie să il evite, mai ales că efectele secundare pot include probleme de respiratie si iritatii ale pielii si mucoaselor.

In plus, utilizat in mod excesiv poate fi otravitor. Ingerarea uleiului poate provoca depresie, insuficienţă respiratorie si disfunctii ale tractului gastro-intestinal.

Ca să fii sigur că nu iti va dăuna foloseste o singură linguriţă pe zi.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu