Săli de operaţie reabilitate

• publicat la: 23 ianuarie 2012
Săli de operaţie reabilitate

Miercuri,25 ianuarie 2012 vor fi inaugurate două dintre sălile de operaţie ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, reabilitate integral.evenimentul va avea loc la ora 12,00 în prezenţa conducerilor Consiliilor Judeţene Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, respectiv conducerii Spitalului Judeţean.

Lucrările au fost realizate cu finanţare obţinută prin intermediul proiectului de cooperare transfrontalieră PHARE CBS – Două ţări, o graniţă, două spitale – un scop. Valoarea totală a proiectului, realizat împreună cu Spitalul “Josa Andras” din Nyregyhaza – Ungaria, este 1,8 milioane euro, din care jumătate a revenit Spitalului Judeţean Satu Mare, pentru reabilitarea a două săli de operaţie, iar diferenţa a fost a spitalului din localitatea maghiară.

Proiectele din cadrul acestui Program se depun şi se implementează numai în parteneriat transfrontalier, respectiv, un partener deţine rolul de lider de proiect, care poartă responsabilitatea implementării în bune condiții a proiectului, fiecare partener având buget propriu şi activităţi proprii de implementat.

Valoarea investiţiei se cifrează la 3.853.000 lei, din care valoarea aparaturii medicale este de 2.344.000 lei, cea a lucrărilor de reabilitare este 1.369.000 lei  iar cea a cheltuielilor de proiectare este de  140.000 lei.

redactia

Lasati un comentariu