5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi

• publicat la: 28 februarie 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi

Parlamentul se reuneşte pentru validarea lui Teodor Meleşcanu ca director al SIE, UE trimite doua misiuni la Busurești, cum rămâi proprietar al maşinii după ce ai fost executat silit, topul salariilor din bănci, ororile din Siria îngrozezc întreaga lume. Citeşte pe larg revista presei din 28 februarie 2012.

Agerpres: Parlamentul se reuneşte pentru validarea lui Teodor Meleşcanu ca director al SIE. Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni, în şedinţă comună, pentru a valida propunerea de numire a lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Senatorul Teodor Meleşcanu a fost propus de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de director al SIE. El urmează a fi audiat în comisiile de specialitate marţi, în jurul orei 10,30.

România Liberă: Efectul presiunilor asupra anticorupţiei: UE trimite două misiuni la Bucureşti. Comisia Europeană trimite, în premieră, două misiuni în România pentru raportul final de evaluare din cadrul Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MVC), care va fi prezentat la vară. Până acum, în România a fost trimisă doar câte o singură misiune pentru evaluări. Anunţul a venit după ce doi parlamentari UDMR au propus dezincriminarea unor fapte de corupţie  săvârşite de politicieni.

Capital.ro: Cum rămâi proprietar al maşinii după ce ai fost executat silit de firma de leasing şi cum poţi recupera ratele deja plătite. Noul cod civil interzice firmelor de leasing să ceară clienţilor rău-platnici să achite întreaga valoarea a finanţării, inclusiv dobânzile, aşa cum se întâmpla până acum. În plus, noua legislaţie dă clientului posibilitatea de a rămâne în proprietatea bunului chiar şi după ce a fost executat silit. Clientul poate cere şi returnarea unei părţi din ratele deja plătite.

ZF.ro: Topul salariilor din bănci – decembrie 2011.Bancherii din România de la grupul spaniol La Caixa continuă să fie cel mai bine plătiţi din sistem, încheind anul 2011 cu un câştig mediu salarial net pe decembrie de 10.844 lei (2.521 de euro). În general, câştigurile din bănci se menţin la nivelul mediei anului, exceptând anumite bănci care în luna decembrie au raportat salarii mai mari probabil prin încasarea unor bonusuri. RBS a urcat în decembrie pe locul 2, cu un câştig salarial mediu net de 10.828 lei, de pe locul 5 unde era în septembrie.

rfi.ro: “Nu vă atingeţi (prea mult) de CEDO!” (Le Monde). În Siria, a fost descoperită luni o groapă comună, cu peste 70 de cadavre, lângă oraşul Homs. Ştirile despre ororile din Siria fac înconjurul lumii şi cu toate acestea, comunitatea internaţională pare blocată. Ziarul Le Figaro se întreaba de ce.

sursa money.ro

Lasati un comentariu