Pensionarii se pot iniţia în tainele calculatorului

• publicat la: 5 martie 2012
Pensionarii se pot iniţia în tainele calculatorului

Biblioteca Municipală Carei a reluat sesiunile de inițiere pe internet pentru pensionari. Începute anul trecut o dată cu includerea bibliotecii în rețeaua națională Biblionet, acestea au avut un real succes în rândul pensionarilor.

Programul Biblionet este implementat în România de Fundația IREX România și constă în dotarea bibliotecilor publice cu calculatoare cu scopul dezvoltării serviciului de acces la internet gratuit pentru comunitate. În urma aderării Bibliotecii Municipale Carei la acest program, biblioteca noastră a fost dotată cu 8 calculatoare noi cu programe licențiate.

Unul dintre serviciile implementate prin Biblionet este și inițierea pe calculator și internet a persoanelor vârstnice.  Aceste sesiuni de inițiere au demarat încă din luna octombrie a anului trecut atât în limba maghiară, realizate de bibliotecara Vălean Erika, cât și în limba română, sesiuni suținute de bibliotecara Nicoleta Latiș. Au fost iniţiaţi în tainele calculatorului și internetului peste 80 de vârstnici,în această perioadă.

Pentru că înscrierile au continuat, anul acesta s-au reluat aceste inițieri în comunicarea electronică. Bibliotecara Maurer Emese a decriptat tainele calculatorului pentru două serii de 8 pensionari înscriși la inițierea în internet în limba maghiară. La secția română a fost susținută doar o singura sesiune pentru inițierea pe internet a persoanelor vârstnice.

Înscrierile pentru inițiere pe internet continuă, iar persoanele doritoare o pot face la numărul de telefon 0261/861480, personal,la sediul Bibliotecii Municipale Carei din str. Iuliu Maniu Nr. 10, sau pe adresa de e-mail – bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com

redactia

Lasati un comentariu