Bogdan Diaconu: Ambasadorul ungar atacă stabilitatea din România

• publicat la: 25 iunie 2012
Bogdan Diaconu: Ambasadorul ungar atacă stabilitatea din România

Prin declaratiile privind autonomia maghiarilor, „ambasadorul Ungariei ataca stabilitatea din România la comanda Guvernului sau extremist”, considera pesedistul Bogdan Diaconu.

„Non-excelenta sa Oszkar Fuzes nu este de altfel la prima atitudine si actiune impotriva României, el remarcându-se de la inceputul activitatii sale in tara noastra prin venerarea criminalului de razboi Wass Albert si prin demersurile facute pentru dezbinarea cetăţenilor statului român in Transilvania.

Singura autonomie de care are nevoie orice cetatean roman de alta etnie este aceea a drepturilor garantate de Constitutie pentru toti. Orice alta discutie despre autonomie este clar o incercare de destabilizare a statului roman si de agitare a unor conflicte interetnice in speranta unui castig politic in zona”, sustine prim-vicepresedintele PSD Sector 4.

„Maghiarii din Romania nu au nevoie de compromisuri pentru ca au parte de tot respectul si beneficiaza oricum de mai multe drepturi pentru minoritati decat in multe alte state europene. In schimb drepturile romanilor din zonele controlate de politicieni maghiari nu sunt respectate!

Ambasadorul Ungariei, ca si ceilalti politicieni manevrati de la Budapesta, nu doresc autoguvernarea maghiarilor, ci voturile lor, iar apoi controlul si manipularea lor de catre Guvernul extremist si anti-romanesc din Ungaria care nu are ce sa le ofere cetatenilor sai decat fantoma unui separatism etnic aberant in speranta ca vor mai fi mentinuti la putere”, mai considera Bogdan Diaconu.

Autonomia e antonimul separatismului si singura solutie de compromis intre suveranitatea României si dreptul de autoguvernare al maghiarilor, a declarat ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oskar Fuzes.

Diplomatul ungur a precizat că nu-i intelege pe românii care cred că autonomie inseamnă separatism.

comentarii

de emil la 27 iunie 2012 - 08:02

horthystii nu se vindeca de boala secolului XX – hungarita, cu mutatia tokesista – trianonita.
cand judeci in termeni de ungaria mare, ca si criminalul kossuth, dar si ca nyiro jozsef sau wass albert, tokes sau szasz, implicit nu intelegi de ce romanii se opun autonomiei „secuiesti”.
Nesimtitul de ambasador ungur pare a nu fi facut minimul efort de a citi constitutia statului in care este acreditat. Nimic nou sau neasteptat de la el.
Ce nu inteleg insa, este ce anume face in acest caz ministerul nostru de externe!? Mai bine zis, nu vad sa faca nimic! Nu e nevoie de o reactie inflamata, dar nesimtitul „diplomat” trebuie adus in termenii acreditarii sale. Daca nu intelege, exista si alte masuri, inclusiv declararea sa ca „persona non grata”. Ungaria sa-si vada de treburile sale, inclusiv de drepturile minoritatilor de pe teritoriul ei, nu de tulburarea permanenta a climatului din centrul Europei!

Lasati un comentariu