Primele estimări

• publicat la: 10 June 2012
Primele estimări

UPDATE

Potrivit datelor  de pana acum,Consiliul Local Carei va fi format din 11 consilieri UDMR si 8 USL.

Datorita proastei organizari din sectiile votare conduse de presedinti  de sectie numiti pe criterii cunoscute numai de Administratia Locala,numararea voturilor in sectii si intocmirea proceselor verbale s-a prelungit pana spre dimineata.Au fost situatii cand ceea ce era valabil la o sectie de votare nu se aplica in alta,datorita interpretarilor proprii ale fiecarui presedinte de sectie.

Daca unele formatiuni  care nu au  reprezentanti in Consiliul Local nou format vor depune contestatii,se va proceda la o renumarare a voturilor.

Mentionam  ca la alegerile locale din 2008,procesul de numarare a voturilor si incheierea proceselor verbale a luat  sfarsit in jurul orei 24,00 ale zilei respective.

Vom reveni cu amanunte.

Câştigătoarea incontestabilă a alegerile locale din 2012 este alianta USL. În cele mai importante municipii,mai ales  reşedinţe de judeţ, candidaţii USL au ieşit învingători.Nu şi la Carei,unde electoratul  participant la vot in proporţie de 49,47% l-a creditat  cu  incă un mandat  pe candidatul UDMR,Eugen Kovacs.Deşi  nu există incă o situaţie  exactă ,la o primă numărare a voturilor se confirmă  continuarea mandatului actualului primar.Incă se mai numără si la această oră(n.r.-h01,30) voturile pentru Consiliul Local si Judetean.După primele estimări,s-ar putea ca în Consiliul Local să intre doar două formaţiuni,UDMR şi USL , fiind sub semnul întrebării accederea unui candidat de la PP-DD.

Potrivit informatiilor primite din  judet,primăria Tăşnad a revenit candidatului  USL,Vasile Mitraşca(cu 2067 voturi),la fel ca si primăria Bogdand ,Ardud,Doba ,Valea Vinului, Socond, SupurArdud, Apa, Supur,  Socond,  Medieşu Aurit, Beltiug, Bârsău, Vama, Crucişor, Gherţa Mică, Racşa, Moftin.

UDMR a câştigat următoarele primării: Micula, Porumbeşti, Lazuri, Dorolţ, Hodod, Oraşu Nou, Foieni, Acâş, Livada, Săcăşeni, Cămin, Ciumeşti, Culciu, Păuleşti, Halmeu.

redacţia

comentarii

de Primaru K la 11 June 2012 - 02:48

Locuitorii “Orasului Lalelelor” trebuie sa intelegea urmatoarele aspecte:

1. Adrian Bucurestean ar putea iesi invingator la una din viitoarele alegeri doar cu o conditie si potrivit unui scenariu putin probabil: UDMR il sprijina, iar maghiarii il vor vota neconditionat, inclusiv Kovacs Antal (Puha);

2. Maghiarii din Carei nu l-ar vota pe Kovacs Eugen la una din viitoarele alegeri, dupa cum nu l-ar vota nici pe Papp Zsolt, intr-una din urmatoarele situatii: a) ar candida fie in calitate de independent (avem exemplul candidaturii din trecut a d-lui Poosz Bartolomeu, in calitate de independent); b) fie ar fi spriinit de un alt partid decat UDMR;

3. Locuitorii din Carei nu sunt interesati de aspecte de natura “estetica” precum: Kovacs Eugen este falit, infractor si evazionist sau Adrian Bucurestean este neexperimentat, fara niciun program coerent, care cerseste voturile maghiarilor printr-o campanie negativa: “orice numai tulipanul sa NU castige” (asta intelege el prin schimbare), doar pentru ca stie sa li se adrese in lb. maghiara.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 03:11

Am căutat la prima oră (5:00 A.M.) in ziarele locale online rezultatele votului exprimat la Carei. Ziarul online nagykaroly.ro dădea probabilă victoria actualului primar, a lui jenoke, dar nu erau prezentate încă datele sigure. Nici în celelalte ziare rezultatele nu erau sigure.

Dar nu mai trebuie să aștept, știu deja rezultatul. Am citit pe facebook exclamația plină de satisfacție a simpatizantului RDMSz cel mai vocal din oraș, Zita Kiss (asta fiindcă ea vorbește la microfonul RaTraCa) prin care trâmbița:

“Zita Kiss minden :) nyertüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüünk!!!! :)

Mi-a fost suficient acest urlet în pustiu și acum îmi este foarte clar că trebuie să dăm, cu fair play-ul necesar, Caesarului ce-i al cezarului.

jenoke a reușit să-și conserve privilegiile de grof al Careiului pe o perioadă de încă 4 ani. Asta într-un mod democratic, prin opțiunea exprimată cinstit la vot de alegătorii Careiului. Ne înclinăm în fața evidenței.

Nu știm încă ce rezultate a obținut famiglia, Cosa Nostra locală a lui jenoke, dar cu răbdare și tutun, o să aflăm și asta în cursul zilei de azi.

Asta este viața, dacă jenoke va mai sta în fotelul de primaș încă 4 ani, n-avem ce face, decât să uzăm și noi de dreptul nostru democratic de a face mișto în continuare, încă 4 ani, de jenoke și de gașca lui, de a da în vileag cât se poate de documentat, toate potlogăriile de care aceștia sunt în stare.
Și o să le dăm în vileag !

Chiar dacă maghiarimea din Carei s-a dovedit din nou unită și l-a așezat – recunoaștem – total democratic, dar contrar tuturor evidențelor – în fotelul de primaș pe jenoke, pe furăciosul, pe mincinosul, pe cel ce nu respectă legalitatea, etc., asta nu înseamnă că eu, contribuabilul oarecare, omul plebei, o să stau să înghit cumva ca treburile urbei în care-mi plătesc impozitele să fie conduse numai de incompetenți, numai de proști numai de necinstiți. Asta nu! Prostia îmi repugnă!

Oare o fi avut dreptate Zita, i-o fi fost gura aurită: “…és félek. Igen, félek, hogy olyan emberek döntenek majd a sorsunkról, akiknek semmi másuk nincsen, csak inkopetenciájuk.”

Azok az emberek, az inkompetensek, döntötek tegnap a sorsotokról Zita drága!

Vă promit că o să uzez și în continuare de toate drepturile mele democratice și de toate mijloacele legale, și o să dau în jenoke ca în fasole, asta până cînd organele abilitate ale statului din județ, în frunte cu Instituția Prefectului Judetului Satu Mare, nu-și vor face datoria ca lumea, în ce-l privește pe jenoke precum și toată gașca lui de potlogari.

Tot răul spre bine.

Am văzut cu ocazia alegerilor locale cum și-au dat unii arama pe față, ca de exemplu dragii ziariști independenți, numiții Boros Erno și Zita Kiss.

Independenți față de soare, dar nu față de RDMSz. Nu mă mir de Boros, el și-a dat arama pe față încă de pe vremea când studia la Academia comunistă Ștefan Gheorghiu pe care a terminat-o în 1982 conform CV-ului lui, mă mir însă de Zita, mai tânără și care ar trebui să fie mai puțin infectată, de la care (sincer) mă așteptam la mai mult, nu să parieze cu încăpățânare, purtând ochelari de cal, mereu pe același cal șchiop.

Ca de exemplu: ” …egy a lényeg, RMDSZ-re kell szavazni, és 4 év múlva, ha igazán erős és igazán ütőképes lesz a másik magyar párt, akkor el lehet gondolkozni a váltáson, de most váltani nem más, mint öngyilkosság! mert lehet, hogy most lesz egy tanácsosuk, de az rmdsz veszít talán hármat, hát kurva jó üzlet ez nekünk, magyaroknak!”

Mă bucur însă că în Carei mai există și foarte mulți maghiari onești, responsabili, cărora le datorez tot respectul meu. Fiincă am citat mai sus foarte exact urletul Zitei, o să citez in continuare, cu permisiunea Dvs, și alți doi maghiari careieni, indiferent pentru cine au votat cei doi ieri.

Fazekas Árpád: “Nagykárolyi szinten nem is kellene hogy akkora szerepe legyen a politikumnak mint inkább a kompetenciáknak mert szerintem magyar, román, sváb de még a “kisebbségek” is azt szeretnék hogy szép, rendezett, gazdag városunk legyen.”

Zsolt Boda: “Zita egyetertek veled ,csak azt ne feledjuk el hogy az RMDSZ vezetoi is hibbasak ott fent mert ugy viselkednek mintha a sajat partjuk lenne …Kellemen Hunor 5 hazat vett miota az Rmdsz elnoke, Verestoly Attinak vagy 200 milio euroja van es vagy 10 cegje, mirrol beszelunk? szerintetek nem emiatt szakad szet minden? hagyuk mar a sokk lopast es az onerdeket es tegyuk kicsit oda magunkat a kicsii szegeny es oreg es beteg emberekert is, ne csak a zsebuket tomjek, megtudnak parat gyilkolaszni kozulok grrrrrrrrr”

In rest, s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să trăim în deplină și bună înțelegere. Nutrim în continuare speranța că deși alegerile locale s-au încheiat, o să fim citiți și pe la RaTraCa cu mare atenție și tot fără nici cea mai mică e-ZITA-re.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 04:03

O fi și aici, în vizita efectuată la Căpleni, la 3 km de Carei, o explicație privind rezultatul votului de la Carei.

Grasul de Kover Laszlo o fi supărat-o pe Zita Jeanne d’Arc a UDMR-ul din Carei, care și-o fi zic: “Las că-ți arătăm noi ție, porcule, măgarule, cine este RMDSz-ul în Carei, ce famiglie mare și unită suntem noi, ce Cosa Nostra, măi nenorocitule! Marș la tine acasă!”

“Preşedintele Kover Laszlo a acuzat UDMR că încearcă să inducă populaţiei maghiare din România un sentiment de inferioritate. “Drepturile pe care le primiţi nu vi se acordă ca răsplată pentru că aţi stat frumos, în linişte, că nu aţi creat probleme, conflicte cum încearcă UDMR de 22 de ani să ne bage în cap. Că atunci ne va fi bine dacă nu ne mişcăm, nu provocăm probleme, apoi rezolvă ei la Bucureşti. De 22 de ani încearcă să ne inoculeze această idee precum şi sentimentul de inferioritate că dacă ne comportăm bine, primim una şi alta: doi kilometri de drum asfaltat, doi kilometri de reţea, câteva ţigle pe acoperişul şcolii şi mai ştiu eu ce. Nu, stimaţi cetăţeni, căci avem dreptul la acestea. Iar UDMR, cât timp este la guvernare, nu trebuie să lupte, folosind şantaje şi alte asemenea metode, pentru drepturile care oricum vi se cuvin. UDMR ar trebui doar să vegheze ca fiecare Guvern al României să respecte aceste drepturi care decurg din cetăţenia română şi din cetăţenia unui stat membru al UE”, a declarat Kover.”

Sursa >>> Kover tulbură apele şi în Sătmar”, articol scris de Szasz Lorand in 8 Jun 2012, GNV Satu Mare.”

de FacturaTziganeasca la 11 June 2012 - 04:06

Scurt:
Cineva (noi astilaltzi)
va trebui sa plateasca
factura tziganeasca !
Chestia va fi extrem de dura !
(de asta a pierdut I. de prof.)
Sa priceapa si I-ul:
tziganii au cistigat pentru jenoke !
(Trist e ca I-ul a fo prevenit,
iar ceilaltzi stiau dar daca-s d….!)
Au primit fiecare ce au meritat!
Mi-a placut rapiditatea cu care
s-au scos pancardele …….
…MUSCA, MUSCA, MUSCA.

de florin la 11 June 2012 - 04:26

nu stiu ce atata mirare si frustrare…
in carei ICIODATA nu s-a votat si nu se va vota omul,competenta sau orice altceva in afara eniei.
poti fi hot,bandit,incult sau betiv,sau cum vrei tu,daca esti de la udmr,si ai o lalea in mana ,castigi/..
singura mare batalie in carei este ca sa ajungi sa candidezi din partea lalelei,atat,asta e singura problema….

in rest in primarie vor fi tot haita de analfabeti a lui kovaci,demian,guirgiu

de florin la 11 June 2012 - 05:46

eu nu am zis ca bucurestean e competent…poate e,poate nu e
dar kovaci sigur nu e,..l am vazut8 ani..

de victoria la 11 June 2012 - 06:32

Jajajai !!!!!!!!!!!!!!! Ce muți și proști sunteți !!!!!!! Iar s-a dovedit ce face prostimea cand se adună . SĂ FIȚI SĂNĂTOȘI CĂ PROȘTI SUNTEȚI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de George la 11 June 2012 - 07:12

Bravos romanitate ! V-am spus eu ca acuma este momentul si nu m-ati ascultat ! Acum este prea tarziu.Inca 4 ani trebuie sa suportam sovinismul antiromanesc a lui Kovacs si care va mentine in continuare statuia lui Florian(Zeul focului,al pompierilor) la arest in castel,va tine tabla indicatoare (unica)cu inscriptia “Monumentul ostasului roman ” tot cu spatele spre obiectivul turistic si nu la locul potrivit,vor ramane si corpurile de iluminat de la statuia lui Avram Iancu ne functionale ,ca in urma cu 15 ani,drumul de la Ianculesti va ramane neasfaltat,iar cladirea Caminului cultural si a scolii din Ianculesti incurand va avea aceeasi soarta cu a cladirilor din parcul dendrologic .Tare asi vrea sa ma insel,dar sperantele noastre se vor spulbera in curand.Daca toti romanii ar fi votat cu ADI BUCURESTEAN,lasand la o parte toate prejudecatile si ranchiunile la adresa sa si ati fi ascultat de cuvintele adresate de prietenul nostru armeanul Varujan Volsganian la vizita sa in Satu Mare:”orice vot dat altui partid in afara USL veti da UDMR’ ” , si asa s-a intamplat la Carei.Satmarenii au fost mai destepti decat careienii si au inlaturat UDMR de la conducerea orasului si a judetului.Bravo ADI STEF si Dr.COICA ati fost tari!!!

de careionline la 11 June 2012 - 07:24

Chiar nu stiu de ce suntem suparati pe cei care au votat? Pana la urma trebuie sa le respectam optiunea asa cum este. Problema este cu cei care nu au votat, iar acum isi exprima nemultumirea pe unde apuca.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 07:29

@florin la 11 June 2012 – 04:26

Am înțeles (în sfârșit), să trăiți !

Na, tulai Doamne, înseamnă că de mîine mă înscriu în organizația locală Carei a RDMSz. N-au cum să mă refuze, fiindcă dacă mă scarpin bine, mai mult ca sigur că o să dau pe undeva și de niște sînge unguresc prin vine.

Limba maghiară o știu aproape perfect, scris, citit, vorbit.

Alte condiții mai sunt? Să-mi dea vre-o aprobare specială Zita?

Eventual, și dacă este neapărat nevoie aduc și cu certificat de gangster de-al lui Al Capone, autentificat la notariatul Cherestesiu & Son & Noră din Carei. Cred că fără certificat sunt în stare să mă refuze !

Mama ei de treabă !

de Robert la 11 June 2012 - 07:54

Deocamdata UDMRul este cel care a fost la guvernare in ultimii 20 de ani si am vazut de ce a fost capabil sa faca.Avand in vedere ca la Carei candidatul lor a castigat desi are procese pe rol si poprire pe salar nu face decat sa confirme inca o data in plus care este de fapt intentia acestei formatiuni care striga la altii hotii.Acum 8 ani cand acest candidat a mers independent a facut putin peste sase sute de voturi asa ca nu are rost sa mai comentam aiurea.Acum a venit randul independentului sa iasa de pe scena politica.Va fi interesant de urmarit cum se vor desafasura lucrurile la Carei cand toata conducerea judeteana este USL si la fel Guvernul.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 09:26

Dacă cele scrise la UPDATE de vor confirma oficial (adică: “Potrivit datelor de pana acum,Consiliul Local Carei va fi format din 11 consilieri UDMR si 8 USL.”), atunci situația, în conformitate cu cele anunțate până acum în presă de către cele două părți va fi cam așa:

Consilieri UDMR:

1. Keizer Ludovic Lajos – probabilul viceprimaș, maistru mecanic
2. Beko Tamas – probabilul city manager à la New York, inginer
3. Poosz Szabolcs István, economist
4. Visnay Csaba, profesor
5. Hágo Aron Francisc, farmacist
6. Brem Arpád Istvan, croitor
7. Muller János, maistru
8. Fazakas Zoltán, cumnățelul lui Kiss Zita, tehniciar veterinar
9. Leitner Robert Atila, tehniciar dentar
10. Templi Laszlo Adalbert, subinginer
11. Tukács Jozsef Sandor, preot reformat, specializat în slujbe religioase făcute în scopul cinstirii nostalgiilor Trianoniste. Adică masochist.

Ez igen egy nyertes CSAPAT, Zita drága ! NAGYON KOMPETENSEK pentru analizarea, judecarea problemelor urbei și pentru luarea unor decizii în cunoștiință de cauză, având și specializarea profesională necesară, vezi mai ales următoarele nume de prostănaci de pe listă: 1, 5, 6, 7, 8, 9, 10, adică 7 din 11 adică 63% SEMMI FELE KOMPETENCIA. Nu mai aducem vorba și de primáș, fiindcă de ăla toată țara știe deja ce-i poate capul, știe că az elvtárs este total nevinovat și că este mereu K.O. (Knock Out).

Dar la niște facultăți nu i-ai putut trimite totuși între timp, drághe Kiss Zita gurista RDMSz-ului și slujbașa de la microfonul RaTraCa, Zita Jeanne d’Arc a UDMR-ul din Carei? Sau nici matale nu le prea ai?

Măcar trimite-i la de alea de tot rahatul cum ar fi V. Goldiș, filiala Satu Mare. Sau pe ăștia nici măcar mintea nu-i mai ajută de loc?

Trecem la echipa adversă, adică la

Consilierii USL:

1. Bucureștean Adrian, informatician
2. Ciută Ilie, inginer
3. Ciucoș Marius Laurențiu, Dr. inginer agronom
4. Rusu Marius-Adrian, profesor
5. Mocanu Alina-Loredana, profesoară
6. Oneș Ioan Mircea, economist
7. Păusan Marcel-Bujor, jurist
8. Bontea Dan Gabriel, inginer.

Abia acum observ că echipa asta de băieți cuminți, finuți, bine crescuți, cu carte, toți având facultăți absolvite, nici n-o să poată juca împotriva celeilate CSAPAT, fiindcă ăia sunt clar niște golani, mă refer la cei 7, amintiți deja mai sus, plus la primáșul jenoke. Ca să fie echipele egale măcar pe teren, dacă nu în C.L., 8 la 8.

Și asta mai ales fiindcă a CSAPAT are ca imn al echipei unul pe care-l știam și eu în copilărie și care suna cam așa (mii de scuze pentru eventualele greșeli):

Károlyi srácok vagyunk,
Tanulni nem akarunk,
El küldtek tanulni,
El mentünk bunyozni,
Károlyi (RDMSz) srácok vagyunk!

Traducere (foarte liberă):

Suntem golanii din Carei,
Nu ne place să învățăm,
Ne-au trimis la școală,
Ne-am dus la cafteală,
Suntem golanii UDMR-ului din Carei!

In rest, s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să trăim în deplină și bună înțelegere. Nutrim în continuare speranța că deși alegerile locale s-au încheiat, o să fim citiți și pe la RaTraCa cu cea mai mare atenție și tot fără nici cea mai mică e-ZITA-re.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 10:45

@Hartmann Matias la 11 June 2012 – 10:33

Ne cunoaștem (mă cunoașteți) de undeva Herr? Am stat vre-odată de vorbă? Ne-am testat vre-odată reciproc intelighenția? Nu. Atunci de ce mâncați rahat?

Keiser ăla al Dvs nici măcar la “foci” nu se (mai) pricepe, ce să mai vorbim de școlile și de capul lui, sau mai bine zis de ce are el în cap. E doar un neisprăvit de traseist politic, suge ce poate, când poate, de la cine poate.

Capul lui Keiser este gol domnule, nu conține nici măcar un singur neuron.
A Keiser feje üres Uram, nem tartalmaz akár egyetlen neuront sem.
Sein Kopf ist leer Herr, enthält nicht einmal einen einzigen Neuron.

Szervusz, es semmi fele viszonthalasra. Lebewohl.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 12:24

dorel la 11 June 2012 – 11:49

Istețule, intelighentule, filosofule, ăla care le știi pe toate ca un om mare! Oare de ce n-ai implementat mă rog matale sistemul ăla fantasmagoric de vot al tău cu care-ți răcești gura și-ți înfierbânți creierii degeaba de câteva săptămâni bune? AUD? Nu te descurci singur și aștepți ajutor de la mine?

Uite, ca să-ți dau totală satisfacție, îți confirm acum că m-am întors din celălalt film ca să mă conversez aici cu măgarii, m-am răzgândit și aprob aberația ta.

DĂ-I DRUMUL ȘI DĂ-MI DE ȘTIRE CÂND TERMINI.
DAR PÂNĂ ATUNCI, SĂ NU MAI AUD DE TINE!

de dorel la 11 June 2012 - 12:55

asta da replica, maries. cate argumente! atat poti? astea sunt motivele pentru care nu se implementeaza ce zic eu? cred ca ai dreptate. pentru ca doar eu il vreau. si asa e cam greu.
stai linistit NU VEI MAI AUZI DE MINE! ramai cu pupinuselistii tai pe aici.

de Aliz Veres la 11 June 2012 - 13:18

Si eu sunt din Carei si nu am auzit de Hartman Matias care poate ca este numai o porecla care sa spuna minciuni pentru cine nu stie.Acest keizer a fost fotbalist in tinerete si mare crai dar fara caracter si asa ca o fetita inca sufera pentru aceasta putere de a recunoaste adevarul.Dupa ce nu a reusit prea multe cu cofetaria si brutaria a intrat in politica la noua democratie de nord vest unde a fost coleg cu primarul kovavcs si doamna de la radio si asa au ajuns consilieri in 1996.Cand a picat noua democratie a mers cu hajdu si dragos laci la pnl.Dupa ce a ajuns consilier judetean la pnl in 2004 si a facut toate relatiile cu cei de la satu mare si a pierdut primaria in fata lui beko,a mers la udmr-fdg ca sa ajunga viceprimar.Acesta este traseul lui keizer lajos.Cu calculatorul nu are nimic in comun pentru ca nu stie ce se face cu el asa ca nu intra pe retele de socializare cand el poate sa socializeze cu geza si nagylancos.Nici colegii din fdg nu stiu mai multe dar stiu ca pot sa ia cladirile de la oras in curtea lor si primaria plateste pentru ei chirie asa cum e si cu cladirea lor de la policlinica veche unde se fac serbarile pentru gradinita 3 si pentru care se plateste chirie la forumul lor.Pentru el valoarea se numara in cati bani poti sa scoti de la oras pentru firmele cu care este prieten asa ca si cei care fac irigatiile la spatii verzi.Fotbal zero barat asa ca si viata lui de pana acum cu care nu se poate lauda.Fara primarie nu e nimic.Aceasta e realitatea in Carei si toti careienii asa stiu.

de jujika la 11 June 2012 - 13:53

nu vad pe aici pe puha cu independentul cel mai bun care da locurile de munca in carei…..

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 17:25

@sk sk la 11 June 2012 – 17:12 Sajnos nem ertek magyarul, ezert csak aszt felelhetek hogy csokold meg a egemet, te aljas gyava alak aki egy alias moge bujkalsz. Bocs ha nem irtam hejesen de a Google Translate-tot hasznalom.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 16:35

@dorel la 11 June 2012 – 12:55

Merci foarte frumos pentru faptul că nu voi mai auzi de loc de Dvs. Vă apreciez mult pentru această hotărâre înțeleaptă.

Stau foarte liniștit, fiindcă sunt sigur că pot mult mai mult. Just watch me.

@Hartmann Matias la 11 June 2012 – 12:36

Rog vedeți și postarea @Aliz Veres la 11 June 2012 – 13:18 : “Si eu sunt din Carei si nu am auzit de Hartmann Matias care poate ca este numai o porecla care sa spuna minciuni pentru cine nu stie.” ca să vă dați seama exact câți bani dau pe Dvs.

Egy jukas forintot.

Pe Keizer (am scris oare corect de data asta?) dau exact egy fel jukas forintot. După cum observați, pe Dvs v-am supraevaluat. Ziceți mulțumesc fiindcă așa este civilizat.

Nu trebuia să auziți de mine absolut nimic până acum în Carei fiindcă eu nu sunt o persoană publică de tot rahatul ca și Keizer sau ca prietenul lui, jenoke. Ei sunt persoane publice, aflați mereu în lumina reflectoarelor, ca să le vadă contribuabilii a jukas gatyajukat. Niște pârliți, cel puțin așa rezultă din declarațiile lor de avere, care sunt publice doar că n-am mai fost reactualizate – cotrar preverilor legale, exact din anul 2008.
Gatya lăsat special așa, jukas pentru unii ca Dvs ca să puteți pupa mai ușor.

Rog să nu-mi reproșați și acum că n-am scris ceva corect, în fond maghiara nu este limba mea maternă.

Dar în fond cine pisici sunteți Dvs. și la ce echipă jucați?

Sau sunteți cumva vre-un avocat gábor kel egy ciggi din – și care apără – gașca lui lajoska și nu știu eu? Clarificați vă rog și acest aspect.
Vă mulțumesc cu anticipație. Cu tot respectul posibil. Extrem de puțin.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 21:09

Domnișoară @cătălina la 11 June 2012 – 19:13 – sper că nu greșesc adresându-mă așa, fiindcă afirmați că sunteți o persoană foarte tânără.

Foarte frumoasă vârstă, bucurați-vă acum de faptul că încă sunteți foarte tânără, acum e viața cea mai frumoasă, profitați de ea, fiindcă persoană în toată firea o să tot aveți timpul să fiți. Nu sunt nici eu foarte în vârstă, am doar 5 ani peste vârsta Dvs. juvenilă.

Este de admirat faptul că vă spuneți răspicat părerea, hiba maaaaare este doar că sunteți și Dvs o anonimă oarecare, puțin credibilă, fără simțul răspunderii, lucru pe care aveți totuși tupeul să-l reproșați cu nonșalanță altora în postarea pe care o semnați tot cu @cătălina, comentariu la articolul “Alegeri 2012 Carei: încălcarea Legii” postare la 11 June 2012 – 19:30 din care citez: “…de ce intrați în discuții cu niște anonimi? Nu vedeți că aveți de-a face cu niște lași, care nu au curajul să-și de-a adevărata identitate, care comenteaza după niște măști, pentru că nu au curajul să-și asume responsabilitatea pentru tot ce-a ce comenteză, și scriu.”

Cam așa ar fi trebuit să mă întreb și eu, nu-i așa? Oare de ce intru în discuție cu o @cătălina, cu o …anonimă…cu o lașă….cu cineva care nu are curajul să-și dea adevărata identitate….care comenteză după o mască… pentru că nu are curajul să-și asume responsabilitatea….

V-ați recunoscut cumva stilul, stimată domnișoară @cătălina?

Se pare că nu trebuie să fiți prea coaptă, prea vârstnică, merge să fii iresponsabil, laș, etc., chiar și la vârsta Dvs foarte fragedă (dacă ăsta o fi adevărul – lucru de care eu unul mă îndoiesc).

Am vrut doar să lămurim lucrurile, să ne lămurim cum stăm cu noțiunile numite lașitate, iresponsabilitate, lipsa curajului, ascunderea după măști, etc.

Am scris toate astea fiindcă sunt valabile la cca 90-95 % dintre cei ce postează pe aici, pe la Comentarii, cu foarte puține excepții, ca de exemplu dl. Kovacs Antal (Puha) – care are tot respectul meu pentru asta, indiferent dacă sunt sau nu de acord cu ce scrie el, cu d-na psiholog Claudia Toth, idem față de ce scrie dânsa și… cu mine.

Mai știți oare pe aici pe la B. de C. și alți responsabili?
Sau sunt numai iresponsabili?

Nu trebuie să învățați absolut nimic nou de la mine, vă ajunge ce învățați la disco sau la bar, fiindcă oricum n-ați pricepe. NU sunt profesor nici la Școala Normală de Fete și nici la Zarda. Ajunge să invățați (inclusiv să scrieți corect în limba română) la școala primară pe care bănuiesc că o urmați la fără frecvență. Dar să învățați bine, și atunci o să reușiți cândva să învățați să scrieți corect – ar fi și asta o foarte mare realizare pentru Dvs. Acum, in zilele noastre chestia asta cu invățatul nu se mai poartă, nici măcar la casele mai mari, cum ar fi de exemplu Primăria Carei. Chiar o să putem să ne minunăm peste câteva zile de rezultatele mirobolante ce vor fi obținute de elevi la BAC-u din Carei, așa cum ne-am minunat azi și de rezultatul votului inkompetensilor (vorba Zitei) desfășurat ieri la Carei.
Citez dintr-un clasic aflat încă în viață: “…félek, hogy olyan emberek döntenek majd a sorsunkról, akiknek semmi másuk nincsen, csak inkopetenciájuk.”

Rog să o trageți de mânecă doar pe Zita, dacă v-ați simțit și Dvs printre careienii inkonpetenți.

Nu m-am adresat în nici un caz Dvs., nu vreau să vă învăț nimic, m-am adresat clar unuia (sau uneia) care mi-a scris sub psesudonimul @sk la 11 June 2012 – 17:12 – și, culmea nesimțirii din partea lui (ei) dar și a toleranței manifestate de redacție, mi s-a adresat în limba maghiară, într-un ziar online de limba română.

Eu nu cunosc limba maghiară, am fost obligat să fac apel la Google Translate ca să înțeleg ceva din postarea respectivă. A trebuit să fac lucrul acesta fiindcă @sk a făcut apel la numele meu (atenție, la cel real, nu ca și în cazul Dvs.). Pe urmă, ca să-i răspund, a trebuit să fac apel din nou la Google Translate. Se pare că Google Translate nu funcționează ca lumea. Eu am vrut ca Google să-mi traducă “pot să-ți răspund că eu totuși te iubesc” adică “ezert csak aszt felelhetek hogy én még mindig szeretlek” dar nenorocitul de Google a tradus “ezert csak aszt felelhetek hogy csokold meg a segemet” lucru care înțeleg că a jignit profund finuțele Dvs urechiușe.

Îmi pare extrem de rău pentru greșeala făcută de Google și vă rog să primiți scuzele mele de rigoare.

Nu-mi pare rău însă că a tradus greșit pentru jenőke sau zitácskának (oare de ce am eu vaga presimțire – vorba maghiarului: erzem a vizeletemen) că trebuie să pun semnul egalității între @sk și Zita, cam așa: @sk = Kiss Zita.

E stilul ei, este obiceiul ei, este jurămîntul ei sacru să nu-i scrie niciodată unui român în limba română ci numai în limba maghiară.
Să fie dânsa sănătoasă cu toate limbile ei cu tot.

Apropo, stimată și mult prea feciorelnică domnișoară @cătalina, dar chestia asta de mai jos, scrisă de o distinsă lady, adică de Kiss Zita, nu v-a zgâriat urechiușele finuțe chiar de loc? Ea este modelul Dvs.?

Citez exact din dânsa: …egy a lényeg, RMDSZ-re kell szavazni, és 4 év múlva, ha igazán erős és igazán ütőképes lesz a másik magyar párt, akkor el lehet gondolkozni a váltáson, de most váltani nem más, mint öngyilkosság! mert lehet, hogy most lesz egy tanácsosuk, de az rmdsz veszít talán hármat, hát kurva jó üzlet ez nekünk, magyaroknak!”

Din tot ce a scris Zita în citatul de mai sus, eu n-am înțeles decât cuvântul kurva, fiindcă așa se spune și în limba poloneză și în limba română, doar că se scrie cu “c” în loc de “k”. Cuvâtul nu este unul rușinos, îl găsiți și în DEX, doar meseria respectiva este rușinoasă în ochii celor mult prea pudici, însă este cea mai veche.

Vreau să vă asigur în final că îmi este rușine.

Imi este rușine fiindcă Google Translate nu este încă un software perfect.
De tot restul, de tot ce am scris pe aici pe la Comentarii cândva, nu îmi este rușine nici măcar cât negru sub unghie.

In rest, s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să trăim în deplină și bună înțelegere, inclusiv cu puștoaicele de vârsta @cătălinei – bănuiesc doar, n-am de unde să știu, vre-o chelneriță fecioară din nagykarolyfalva, așa, la vre-o 25 de ani. Bătuți pe muchie. Nutrim în continuare speranța că deși alegerile locale s-au încheiat, o să fim citiți și pe la RaTraCa cu mare atenție și tot fără nici cea mai mică e-ZITA-re.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 21:16

Dar mai sunteți mulți domnilor drághe? Vreți toți să mă mușcați neapărat de dos?

Nu vă îmbulziți însă mint a légy a szarba, stați vă rog ordonat la rând.
După jenoke, lajoska, ernoke, zita si alții care stau deja de foarte mult timp la coadă.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 21:50

Cutabotis la 11 June 2012 – 21:33

Doar o singură chestie vă mai rog să-mi ekszplikacie la inkeiere, că încă nu mă pricep la droguri fiind prea fiatal, Eksziszta vine de la Ecstasy (a synthetic drug with amphetamine-like and hallucinogenic properties) ???

Dar la piac-sarok nu este boss sau responsabil (iresponsabil) lajoska-focista?

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 22:58

Bre, haver Cutabotis la 11 June 2012 – 22:33, matale tot nu latod it egyaltalan ke unii ca @de zita = @nu asa tu (cei doi sunt azonyos, doar schimbă imbecilul aliaszurile fiindcă este buta fasica ca noaptea) nem tud vicc csi haleshte ecstasy sau eszik kendergyar mai rău dekât pe la Amszterdam? Nincs esz = minte semmi la ei a fejukben. Noi vicc, mult glumă, facsem mishto, râdem ca proștii, ei kriszpat, ei tot gazsi gabor si muskam kukuruku permanent la mine ca si bosshii lor, jenoke si lajcsika.
Aj, aj, jaj, nagyon kurva kutya ez a nagy vilag!

de Cutabotis la 11 June 2012 - 21:10

Jaj emberek, aszta nu mai eszte hideg haboru…Melegszik a szitu, torokharapas si alte krimi se face p-acilea! Akuma si io vin si zic: az iskola akuma nu mai este elokvent daka a kur-ikulum-vitae este impresionant. Aszfalt este, virag se pune, rotondele se fak la intersekcii. Baiu este ke o vinit a gazosok si a kanalis sa sparga asfaltu’si sa lase petice! Asa ke, io spun la voi, nu muskaci beregatele unii la altii, haideti se fim pretenyi si ahogy lesz ugy lesz! Csumi!

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 21:18

@Cutabotis la 11 June 2012 – 21:10

Merci frumos, m-ai făcut să râd. Ține-o tot așa! :-)

de Cutabotis la 11 June 2012 - 21:23

Ma bukur sa fiu hazliu Marias ember, asa trebuie sa fim! Uite pe strada, numa’kriszpat emberek umbla si gata gata sa sara unii la alcii, aszta nem jo!

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 21:28

Cutabotis la 11 June 2012 – 21:17, comicule, mai există și typing mistakes.

de Horia Mărieș la 11 June 2012 - 22:05

Cutabotis la 11 June 2012 – 21:23

Jaj, …’szam sau …’tui, shi zicse tu ke “numa’ kriszpat emberek umbla si gata gata sa sara unii la alcii ?” Igaz ez? Aszta igazan nem jo! Nu înțelege emberek de glumă, de bancuri, de pamfleturi, de mishto, de nimika, nem elvezik, nu râde nici măcar cât o peserike cât de mike?

Nagy baj, hat, vorba Zitei, oare spre ce se indreaptă oare ez a kurva vilag? Nagy baj ez igazan, kedves ecstasy haverem!

de florin la 12 June 2012 - 07:31

pt maries

nu am nimik cu esl istii,i am votat..baieti finuti,bine crescuti..e ok,asa o fi,nu i cunosc asa bine pe toti,dar nu contest..
dar asta cu facultati terminate…asta ramane scris,in niste arhive pe la facultati..cu asta zic eu sa o lasati mai moale…sincer

de andi la 12 June 2012 - 07:39

nu trebe sa fi necajit florine daca tu nu ai scris nimic pe numele tau pe la ceva arhive mai importante ca trebe si executanti sau functionari…sincer

de florin la 12 June 2012 - 07:49

mai andi,oi fi mai prost…dar sincer nimik nu inteleg din ce vrei sa spui..

de florin la 12 June 2012 - 07:58

nu am cu nimeni nimica
in consiliu trebuie sa fie reprezentanti ai orasului..si putin mai lilitati intelectual,
si cu facultati,si cu scoli profesionale,si croitori,adica din fiecare categorie de oameni…un fel “shaorma cu de-toate”..
nu e nici o rusine…nu vezi viceprimarul municipiului,am inteles ca s-a gandit sa-si ia bacul.
asta nu inseamna ca trebuie sa le atribuim diplome aici in ziar unora care nu au…sau daca au in nici un caz de facultati,cum se spune..
sau unii au,au la fara frecventa la un renumit centru universitar situat la vreo36 km distanta

de Cosmin la 12 June 2012 - 08:11

Sa nu confundam un Consiliu Local cu Camera Mestesugarilor sau cu o unitate FastFood.Putin respect va rog ca apoi veti apela la acest Consiliu cand veti dori o aprobare pentru aprobarea unei investitii care se poate sa nu fie corect inteleasa de croitori sau fotbalisti sau distribuitori de ziare.

de Horia Mărieș la 12 June 2012 - 08:21

florin la 12 June 2012 – 07:31

La sugestia Dvs., o să o las mai moale chestia aia cu facultățile, ce să mai fac și eu. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. O las moale, ca să vă voteze bugetul de venituri și de cheltuieli la Primăria Carei un croitor (de parcă eu aș avea nevoie de un costum de la Primărie), un tehnician dentar (de parcă mi-aș pune proteză nouă la Primărie), un tehnician veterinar (de parcă m-aș duce la Primărie ca să-mi castrez vierul) și s-ar mai putea continua și cu alte exemple, dar o las moale.

Păi dacă și Zita ne învață că în Carei au votat numai incompetenții: “Igen, félek, hogy olyan emberek döntenek majd a sorsunkról, akiknek semmi másuk nincsen, csak inkopetenciájuk.” bineînțeles că ăia, incompetenții au votat și promovat și pe post de consilieri locali din partea UDMR tot numai pe cei cu chipul și cu asemănarea lor, adică tot incompetenți. Și-i tot votează din 4 în 4 ani.

Așa că @florine, o las baltă cu facultățile, fiindcă, lucru bine dovedit deja de jenoke si de famiglia lui, se poate șuti de la Primărie și fără studii superioare; dar chiar dacă ție îți convine să fii condus de către incompetenți fiindcă este dreptul tău inalienabil de a alege exact ce vrei, nu mă forța te rog pe mine să ți-i înghit, fiindcă eu unul n-o să-i înghit niciodată.

de florin la 12 June 2012 - 08:45

nu imi convine.sa ma conduca
eu spuneam altceva : comentam spusele dumneavoastra de mai sus: “” Abia acum observ că echipa asta de băieți cuminți, finuți, bine crescuți, cu carte, toți având facultăți absolvite, …….etc.’”

Aici ma refeream,poate totusi mai cititi odata lista,inainte de a spune ultima parte a frazei…..

de eu la 12 June 2012 - 11:31

Numai o intrebare:
cine este Zita Kiss, unde putem intalnii cu el sau ea?
sunt careien dar habar n-am cine e
voi cunoasteti?

de florin la 12 June 2012 - 14:32

tomi lasa ma cu Kovacs..daca este asa de scurt si la obiect ,de ce nu a castigat cand a candidat independent?
in afara de pap,sau cum il cheama,nu vad vreunu sa candideze independent sa l vad ce poate
toti sunt foarte destepti si buni,cand au in spate un partid…..
iar KISS ZINA SAU ZITA….habar nu am cine e…e ceva consilier?defapt daca nu o cunoaste nimeni….inseamna ca nu merita mult interes,nici macar aici

de mahmed la 12 June 2012 - 15:39

PENRTU Aliz Veres VAD CA EA LE STIE PE TOATE SI SE CREDE FOARTE DESTEAPA EA STIE PREA MULTE DE D-NUL Keizer Ludovic DAR NICI NU AR FI O PROBLEMA DACA AR ZICE ADEVARUT DAR ASTEA IS DOAR MINCIUNI SI SA II FIE RUSINE PENRU CA VORBESTE ASA DESPRE CINEVA ORI CINE AR FI !!EU ASA CRED CA ASTA NU MAI TINE DE BUNUL SIMT CI DOAR DE CE 7 ANI DE ACASA,ASA E DIN PACATE :( FOARTE FRUMOS DIN PARTEA EI. DAR TREBUIE SA RELIZATI CA D-NUL KOVACI A CASTIGAT ALEGERILE !!!!

de mahomed la 12 June 2012 - 18:09

nu va mai luati de pesoanele ce vorbesc te miri ce pe la posturi de radio ca una e in doliu dupa independent si cealalta sarbatoreste intrarea cumnatului in consiliu.nu vedeti ca postacii platiti nu ii baga in seama pe pedelei si pe pepededei de parca nici nu ar fi candidat si au iesit ca vai de ei pe branci…ce frumos statea kovax al vostru in primul rand la biserica portocalie doar-doar o intra si unu deacolo si cand colo …si-au facut cruce credinciosii si s-au lepadat de sata.. si daca tot scrieti de lista de consilieri de ce treceti profesia numai la domnu visnyai? nu cred ca de rusine pentru ceilalti nu?

de nico la 12 June 2012 - 20:55

Daca traim asa de bine precum zici cu maghiarii cum se face ca in ultimii patru ani UDMR a avut si primar si viceprimar in totala sfidare a populatiei romane de peste 44%???Este de vina domnul Ciuta pentru ca primaru a ales tot un ungur viceprimar in orasul cu familii mixte si prieteni la fel de mixti?..Si este domnul Ciuta cumva PNL romania?…macar el a ramas in partidul acesta si la bine si la rau si nu umbla dupa functii ca altii.deranjeaza ca este independent si cu principii si nu poate fi santajat si mai aduna si voturi de la careieni ca altfel nu ar fi consilier.Deranjeaza ca sunt 8 consilieri la usl nu???de ce nu puneti o tabla la intrare in oras cu interzis romanilor daca tot nu au niciun drept in Carei?

de Horia Mărieș la 12 June 2012 - 21:16

@mahmed la 12 June 2012 – 15:05

Domnișoară Cătălina zisă și Katia a lui Dulani, stimată fătuță feciorelnică și foarte rușinoasă la cei 25 de ani bătuți pe muche, ți-am mai scris politicos și pe înțelesul tuturor și îți recomand din nou drăguță să-ți iei liniștită pastilele, iar pe urmă treci și pe la scoala primară ca să-ți termini cele 4 clase, alea cu cititul și cu scrisul. Nu-ți mai bate căpșorul cu lucruri pe care tot noa să le ințelegi și mai ridică degețelul de pe caps lock fiindcă iriți cititorii. De facultate nu-ți mai scriu li de data asta și de cei din C.L. care nu le au. fiindcă facultățile sunt bune la ceva doar atunci când ești în deplinătatea facultăților mintale, ori la tine e clar că nu este cazul.

Dacă știai să citești măcar puțin, buchisind, urmărind fiecare slovă cu degeșelul, vedeai mai sus pe la comentarii, la 11 June 2012 – 03:11 că am fost printre primii care am salutat, foarte sportiv, victoria lui jenoke. Tu dormeai la ora aceea în sânul RDMSz-ului. O să vezi că am acceptat victoria lui, dar nu înfrângerea.

Vă doresc să vă bucurați în continuare, toți cei 5.613 alegători din Carei (54,45%) care l-ați votat, de jenoke și de kolbaszul plus bogracsul pe care vi-l aruncă anual de pomană, ca la câini. Să-l mâncați pe jenoke al vostru fript, ca și pe un kolbasz, până o să vă stea în gât.

Exact ce meriți Katiușa draghe la nivelul intelectului tău, aia ai.

Mai ține minte doar o singură chestie:

“În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.”

Cel pe care l-ai ales absolut democratic duminică 10 iunie, se numește jenoke.

de Horia Mărieș la 12 June 2012 - 22:00

@kkk la 12 June 2012 – 21:22

Alo? Retardatu-le! Trezește-te din ecstasy.

Fiindcă retardat este doar cel care are o singură idee anarhică, nihilistă și aia fixă, și anume că nimic din ce mișcă-n țara asta, râul ramul, nu este în regulă, că trebuie schimbat tot din temelii, dar fără ca să el, retardatul, să poată oferi nici o soluție palpabilă, fiindcă nu îl duce mintea.

Te duce mintea doar la a schimba la infinit aliasurile și probabil de a posta mereu de pe la alte calculatoare ca să încerci să induci prostimea în eroare.

În situația asta este de bănuit că sau postezi de pe la un internet caffe fiind administrator pe acolo, sau de pe la vre-un laborator școlar de informatică, sau de la oficiul de calcul, sau ce măsa o mai fi și ăla, că nu-i bun de nimic, dovadă portalul, al Primăriei Municipiului Carei.

Probabil că ultima variantă este și cea mai apropiată de adevăr, dar chiar că nu merită să ne mai batem prea mult capul cu tine.

Numai pe pagina asta ai fost când @jajajajajaj când @dorel, doar dacă te va băgă cineva în seamă. Mai lasă-ne tată, nu ne mai plictisi, că te dau pe mâna lui @Cutabotis și vezi tu atunci pe draku și pe drakula. Abia aștept să te ia puțin la perpulis ca să mai râd și eu nițel.

Dintre toate postările tale – că ești și tu foarte harnic, ești tot timpul (seara) cu ochii pe acest site de parcă te-ar plăti jenoke din banii contribuabililor pentru asta – și pe care am încercat să le urmăresc, oricât de încâlcite (ca logică) sunt, una singură, cea a @Primarului K la 11 June 2012 – 21:19 de la articolul “Alegeri 2012 Carei. Rezultate” • publicat la: 11 June 2012, dar și acolo, DOAR ultima frază, merită a fi băgată în seamă.

Numai că ce n-ai înțeles matale de fel, este că BeeGee a refuzat din start, deși a fost rugat, inclusiv de mine. N-ar fi trebuit să refuze, fiindcă foarte multă lume își investise toate speranțele în el, dar a fost doar decizia lui, referitoare la viața lui prsonală și ea trebuie respectată de absolut toată lumea, fără nici o crâcnire. Punct la acest subiect.

de Gabor la 12 June 2012 - 22:10

Felicitari Aliz Veres pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume.Mai avem si noi memorie si stim ce a fost prin Carei si acum 20 de ani si acum 40 de ani…Nu multe sunt schimbate nici acum.Nici astazi nu stie mai multe decat atunci si asa cum a schimbat afacerile a schimbat si partidele ca sa poata ajunge la putere.La fotbal nu avem nimic la Carei de cand este sub kovacs dar avem prieteni cu betoniere care castiga lucrari grase.Careieni sa platiti la timp impozite ca este nevoie de bani la primarie!

de florin la 12 June 2012 - 22:19

gabor
te inseli amarnic,sunt multe schimbate
atunci mergeai prin parc..vedeai specii de copaci cu placuta pe ele pe care iti scria denumirea in latina,specia etc. a copacului .nu puteai merge printre ei
acum daca aterizeaza elicopterul in parc..nu rupe nici o creanga…
in cladirile de linga 25 octombrie,era clubul elevilor,carting si altele…acum isi fac nevoile trecatorii in ele…
atunci mergeau cu sutele pe bicicleta la munca…la zahar la unio,la sampajisti,la clf,conserve,tutun crasna

acum mergem cu autobusul in valea lui mihai la papuci…..
deci sunt multe schimbari…SI SUNT IN BINE..se vede la vot asta,nu o spun eu

de Horia Mărieș la 12 June 2012 - 22:20

@Gabor la 12 June 2012 – 22:10

O să ne ocupăm noi foarte serios de acum încolo și de betoniere, și de afaceri, și de focista și de lucrările grase, și de toate celelalte matrapazlâcuri locale. Până acum ne-am distrat, am făcut glume, am mai scris cîte un pamflet, am făcut mișto de proști și de nesimțiți, atît cât am putut și noi, dar lucrurile au devenit deja mult prea serioase și mult prea penale, și așa cum foarte bine constatați…. au trecut 20 de ani fără să se schimbe nimic în bine, s-au schimbat în bine doar pentru primaș și pentru famiglia lui. Trust me.

Numai bine.

de Nuti M la 12 June 2012 - 23:28

Careieni trebuie sa multumiti primarului ca nu plateste datoriile la buget de ani de zile,ca plateste din banii orasului lucrari pentru firmele prietenilor sai,ca foloseste cantina de ajutor social in folosul sau ca nu va da voie sa dati concurs pe posturile din primarie daca nu stiti limba ungureasca.Mai trebuie sa multumiti ca aveti doi primari udmristi si romanii iar sunt desconsiderati.Multumiti si pentru ca se face fabrica din banii vostri dar nu stiu daca cine lucreaza acolo primeste salar la timp sau cu asigurarile platite.Sa mutumiti si cei care nu ati putut primi somaj cand unele firme ale sale au falimentat.Va rog sa nu uitati sa multumiti ca din banii orasului se plateste redactorul la ziarul de partid.Sa nu uitati sa multumiti ca subprefectul de satu mare si vicepresedinttele de consiliu judetean sunt tinuti in picioare si in spate la o festivitate din orasul primarului vostru.

de Horia Mărieș la 13 June 2012 - 00:10

@Robert la 11 June 2012 – 07:54

Mii de scuze că am văzut atât de târziu postarea Dvs.
Aveți tot respectul meu, dacă chestia asta mai contează și dacă mai ajută la ceva.

de ochiul la 13 June 2012 - 03:30

Cu toate incercarile disperate ale tulipanului evazionist de a baga in ring tot felul de partidulete noi si mai putin noi dar fara cvorum, electoratul si-a spus cuvantul…..Consiliul este format din doar 2 formatiuni restul nu au reusit sa adune nici macar 500 de voturi..

de emil la 13 June 2012 - 08:48

@Nuti
Si cine ne impiedica sa facem un boicot fiscal, o nesupunere fiscala cum vreti sa o numiti? Avem taria de a nu ne plati taxele pana nu impunem un viceprimar roman? Putem cere ca primaria sa-si plateasca extravagantele din banii comunitatii maghiare, daca numai aceasta conteaza. Sa vedem daca le place! Dar, daca nu suntem in stare de o asemenea luare de pozitie colectiva, atunci, imi pare rau sa o spun, dar, cumva, chiar ne meritam soarta!

de emil la 13 June 2012 - 16:30

@jijiajijeujuvat
tu esti un fel de boc, care se crede salvatorul natiunii! crezi ca ai inventat mersul pe jos?
in sistemul revolutionar prezentat de tine acum si gandit de altii cu mai multe zeci de ani in urma, cine intocmeste testele de competenta? cine verifica pe cei care le intocmesc? cine garanteaza nivelul lor de complexitate? cine garanteaza ca nu e coruptibil autorul lor si cel care le aplica? si inca vreo cateva intrebari al caror raspuns nu garanteaza nimic satisfacator.
prin Grecia de acum peste 2000 de ani, era un tip cu barba pe care il chema Platon si care a propus ca aristocratia mintii sa conduca statul. a mai fost si un filfizon(dupa tine, ca dupa parerea mea era totusi filosof) frantuz, zis voltaire, – inventatorul lui volta de la care vine voltul pe calea aerului ca gheorghe cioara – care ne prezenta un model de despotism luminat. Spre ghinionul tau, nici una dintre variantele dintre extremele respective nu este acceptabila.
Si acum sa-ti spun si eu o parere de nespecialist: daca pretindem ca exprimam vointa poporului nu putem renunta la a-l chema pe acesta sa-si exprime tocmai aceasta vointa. iar el (toporul, boborul, poporul) si-o exprima prin vot. cum alege e treaba lui, ca de-aia e topor (ca la Caragiale : treaba statului, ca de-aia-i stat!). Adica, daca mie nu-mi place ca a iesit boc la Cluj, nu ma apuc acuma sa spun ca toporul e prost. daca m-ar fi ales pe mine, ar fi zis altii ca toporul e dobitoc, nu stie carte, e pacalit (de pacalici), a fost manipulat etc. ei, i-a ferit Dumnezeu de mine!
Dar sa nu uitam ca el, toporul, alege dintre cei care candideaza. ce ne opreste, in actualul sistem, sa ne trimitem candidatii la primarii sa faca si ei un curs de management (sau chiar o facultate recunoscuta in domeniu, sau una de administratie publica)si atunci chiar nu mai avem nevoie sa platim 2 primari, cum e la Carei: unul care injura prin sedinte si altul care e city manager. daca primarul in functie (inclusiv cel reales) avea niscaiva studii, economiseam niste bani din bugetul orasului si nu mai infiintam o functie de manager.

de hai careiu la 14 June 2012 - 07:23

FORTZA USL!!!!!!! 8 consilieri

de sebi la 14 June 2012 - 21:00

sistemu permite la CAREI ca unu ca jeno sa fie primar in orasul la care are datorii cu sacu,ca primaru si vicele sa nu aiba cunostinte nu de operare calculator da nici de aprindere sau oprire la fel ca multi din consilierii tulipanilor,ca sa sifoneze 4 miliarde pentru trei tufe lesinate si cativa pomi si alte cateva furtune de stropit,ca primaru sa foloseasca cantina de ajutor social in interesul sau,ca etnicii romani sa nu fie reprezentati la nivel de primarie,ca sa nu te poti inscrie la concurs daca nu cunosti limba maghiara, ca sa te angajezi sezonier in primarie si apoi sa devii functionar la evidenta popuilatiei,ca pentru un oras cu 20 de mii de locuitori sa ai peste 200 de angajati la primarie,ca…. sa mai puna si altii cateva nereguli ca sunt de unde

de uslist la 14 June 2012 - 21:24

ce zile au ajuns si tulipanii astia daca au devenit kokojumbou….dupa ce batuta cu strigaturi au luat prin judet nici nu e de mirare.

de kokojumbou la 14 June 2012 - 21:32

totodata, sistemul permite alegerea in consiliu a unor oameni de 26 de ani (abia ai iesit de pe bancile facultatii, ai lucrat in domeniu probabil vreo 20 de ani, nu?). chestiile astea ar trebui sa dispara, pentru ca e un afront adus multor tineri capabil, dar mai putin pilosi, care la acea varsta, daca au norocul sa se fi angajat in domeniul pe care l-au studiat in facultate, abia au 1-2 ani de experienta. cei ghinionisti se angajeaza barmani/ospatari, aici in tara sau se duc peste hotare. deci sa lasam pilele mai la deal.

batuta cu strigaturi si-o vor lua ca de obicei oamenii de rand, nu tulipanii, nu eu, nu altul.

de csibi la 14 June 2012 - 21:41

si de la 23 de ani se pot inscrie pentru consilieri si votul oamenilor conteaza ca sa fie ales.dar o fabrica de mobila nu se poate face numai cu voturile oamenilor acolo trebuie banii de la tata jeno si experienta lui de evazionist cu datorii la buget pentru care plateste si acum din salarul de primar.

de ESOP la 14 June 2012 - 21:44

Nu batjocorii pe nimeni si socoteste ca nimeni nu e atat de neputincios ca sa nu poata candva sa razbune o nedreptate.

de emil la 15 June 2012 - 00:03

@primar kk
e o propunere, nu o instigare. daca intr-adevar romanii din oras simt ca sunt marginalizati, atunci sa fi mers la vot. sau sa mearga in toamna.

de emil la 15 June 2012 - 00:05

@kkjumb
daca e utopic, ce sa mai povestim? crezi ca in germania este cum vrei tu?

de emil la 15 June 2012 - 00:07

@kkjumb
parca poporul se exprima in alegeri; cat despre iobagi, intreaba constutia.

de emil la 15 June 2012 - 00:08

constitutia

de emil la 15 June 2012 - 00:11

sau reformeaza sistemul. poate aducem si alt popor.

de emil la 15 June 2012 - 00:12

incerc sa spun ca acum e irealizabil.

de emil la 15 June 2012 - 00:14

in privinta identitatii comune cu ….cei mentionati, e chiar un semn de probleme la mansarda.

de Horia Mărieș la 15 June 2012 - 04:51

@kokojumbou la 14 June 2012 – 20:32 + @emil.

Mii de scuze, am fost nițel ocupat cu alte prostioare și am pierdut firul discuției, sau mai bine zis al disputei dintre Dvs. Am pierdut se pare cam multe parole-parole și incerc acum să recuperez, să mă infiltrez între Dvs, mai ales fiindcă bănuiesc că acel (cu “h” scris ‘minuscule’ adică ‘lower case’), la care face referire domnul @@kokojumbou, sunt probabil eu. (Apropo, de unde vine oare ? – fiindcă eu unul am început să fiu cam depășit de prea multe neologisme.)

Despre filosofia cuantică, profund teoretică, promovată intens aici la “Comentarii” de domnul @kokojumbou sub diverse aliasuri (@Primarul K, @kkk, etc.) – dar care din păcate nu este aplicabilă în viața practică – privind schimbarea sistemului de selecție/promovare/alegere al celor ce urmează să conducă urbea nagykarolyfalu (denumirea asta nu este o batjocură din partea mea, ea este folosită – oare de ce? – de diverse ‘personalități’ intelectuale pe facebook pentru a face referire la locul în care s-au născut, tot așa cum foarte mulți fac referire la Careii – eventual Mari – și din nou oare de ce? – dar oricum scris cu doi de “i”), mi-am exprimat deja părerea și n-o să mai insist.

In ce privește întrebarea domnului @kokojumbou: “ce a rezolvat cu acele multe comentarii critice la adresa lui jenoke? logaritm din unu la puterea a 7-a.” mă simt obligat să încerc să răspund pe scurt fiindcă am fost direct vizat.

Mai știu și acum niscaiva matematică, probabil cam tot atât cât știe și domnul @kokojumbou pe care-l bănuiesc că a studiat ceva destul de apropiat de domeniul informaticii, și pot să fiu de acord oarecum cu concluzia dânsului, în sensul că am rezolvat “logaritm din unu la puterea a 7-a”, adică ‘niente’.

Așa este, în Carei după alegerile locale nu s-a schimbat absolut nimic. nu s-a rezolvat niente. A r[mas același primaș, este o probabilitate foarte mare să rămână același viceprimaș și același city manager newyorkez, în C.L. consilierii RDMSz si-au conservat majoritatea confortabilă de 11 la 8, deci orice va trece în următorii ani prin mintea bolnavă, perversă și coruptă a membrilor famigliei covăcișto-udemeriste se va adopta cu majoritate de voturi și fără nici o posibilitate de replică din partea opoziției USL-iste.

Gata – și ne înclinăm în fața voinței de nezdruncinat a electoratului careian, chiar dacă votul a fost, așa cum îl definesc unii, unul “etnic”. C’est la vie, nu este nimic de făcut din acest punct de vedere.

Pe lângă tot acest zero barat, pe langă acest niente, ce cred eu că am făcut totuși prin comentariile mele, bune sau rele, inspirate sau nu?

Puteti să-mi confirmați sau nu, chiar punctual, stimate domnule @@kokojumbou, dacă în ce privește cele enumerate mai jos, sunteți de acord cu mine sau nu. (De exemplu sub forma: 1-da, 2-nu, 3-nu, 4-da, etc.)

1. Prin comentariile mele am încercat să atrag atenția contribuabulior careieni că este extrem de jenant pentru ei să se lase conduși de niște penibili, de niște penali, de niște furăcioși și mai ales de niște neprofesioniști, ca să nu mai zic că sunt conduși și de niște proști – fiindcă ăia proștii o să zică că-i jignesc. Doamne ferește să vreau să-i jignesc, doar constat.

Am avut în întreaga mea viață o puternică reacție alergică, de revoltă, atunci când am observat că încearcă să mă conducă, că încearcă să-mi hotărească soarta niște incapabili. Iar atunci când niște incapabili mai au și tupeul incomensurabil să persite în a dori să conducă o urbe de 20.000 de locuitori, numai fiindcă au ei cămările de umplut și numai fiindcă au fost creditați, este adevărat, total democratic, de 5.613 de alegători care au votat doar “etnic”, și asta fiindcă în Carei ziua de 10 iunie 2012 a fost Duminica Orbului, atunci deja pentru mine este prea mult, iar alergia mă va face să mă scarpin bine încă 4 ani de acum încolo. Nota bene, chiar dacă mă repet, sunt și eu un contribuabil careian, cu toate impozitele plătite la zi.

2. În toate comentariile mele, n-o să găsiți nici măcar un singur rând, nici măcar un singur cuvânt prin care am făcut campanie (electorală) în favoarea cuiva, un partid sau o persoană. O să găsiți în schimb foarte multe cuvinte care au făcut anticampanie electorală, mai precis foarte multe cuvinte care au dat în vileag, așa cum m-am priceput și eu, tarele, mai mici sau mai mari, mai vizibile sau nu, ale penibilor amintiți la pct. 1 de mai sus.

3. În toate comentariile mele, în afară de cele care au fost scrise la mișto, ca pamflet, pentru eventualul amuzament al meu și al altora, că mai trebuie să ne mai și distrăm puțin, nu-i așa, nu putem fi mereu niște kriszpatzi și niște inkruntatzi, cu privirile ațintite mereu spre glod (aici totul depinde însă evident de simțul umorului cu care este dotat fiecare), m-am referit la probe (documente) publice indubitabile si mai ales verificabile de către oricine ar fi dorit să facă această verificare.

Toate afirmațiile mele au fost blindate cu documente, cu hârțoage. M-am folosit ca sursă de informație primordială de site-ul de rahat al Primăriei Carei (a se vedea procesele verbale prescurtate ale ședințelor C.L. – de altfel singurele pagini de pe portal care merită a fi citite de cineva, restul sunt pur și simplu o rușine mondială, doar kk de maka) și de tot ce am mai găsit în presa locală, sau pe infinitul W3, zis și World Wide Web.
Atât, și nimic mai mult, dar pentru mine absolut suficient ca să mă lămuresc.

4. Cred că unele subiecte abordate de mine în comentarii au fost și citite, chiar dacă de foarte puțină lume.

De exemplu, referirile mele repetate la lipsa de transparență, la lipsa de comunicare, la ignorarea nesimțită de către primaș, de către Centrul de Relații cu Publicul, de către consilierul de imagine al primașului, – de altfel o pramatie și o jigodie securistă-comunistă-iredentistă, nostalgică a Trianonului, plină de venin la adresa românilor careieni – vezi ca mostră și numărul de joi, 14 iunie a.c. al hârtiei igienice tipărite numită Nagykaroly es Videke, apoi vezi inclusiv mizeria de portal http://www.primariacarei.ro – referiri care au fost remarcate de altfel și de domnul @@kokojumbou: “implementarea transparentei tranzactiilor financiare pe durata mandatului primarului si consilierilor, si afisarea lor pe pagina primariei — lucru scris aici si de horia maries.”

Lipsa totală de transparență, lipsa totală de comunicare cu contribaubilii careieni, sfidarea acestora de către primaș și de gașca lui mă enervează cel mai mult la famiglia covacistă.

Suntem trădați, suntem furați, suntem jefuiți, suntem mințiți, suntem păcăliți, etc., și asta zilnic de către primaș și de gașca lui, toate astea pot poate să le înțeleg, n-ar fi prima dată că se întâmplă așa ceva în Românica, dar măcar să știm și noi !!! Să știm de pe site-ul Primăriei Carei!

Citez de pe acest mirobolant portal al Primăriei Carei: “Centrul de Relații cu Publicul funcționează ca un compartiment în cadrul Primăriei Carei, Centrul este creat pentru a fi în exclusivitate în slujba cetățeanului, pentru a rezolva în mod prompt, cu profesionalism, problemele acestuia.”

5. In ce privește afirmația domnului @@kokojumbou că n-aș fi rezolvat nimic prin comentariile mele, așa este.

Păi dommnule draghe, nu eu trebuie să rezolv ceva la Carei.

Să facă bine să rezolve problema organele și instituțiile abilitate și specializate ale statului.

Adică Procuratura de pe lângă Judecătoria Carei (care se poate autosesiza, nu trebuie să-i fac eu plângere sau sesizare penală), și Instituția Ptefectului Județului Satu Mare care are obligația să controleze (fiincă are tot aparatul administrativ necesar) legalitatea actelor și dispozițiilor și deciziilor demnate de primaș.

Nu sunt eu plătit ca pensionar să fac ordine în Carei, eu sunt plătit (din banii pe care i-am cotizat toată viața) doar că să-mi răcesc gura de pomană și să urlu la lună ca lupii în pustiu.

6. O să mă întrebați însă ce-o să se întâmple dacă nici instituțiile statului nu rezolvă problema și dacă respectivii de pe acolo vor rămâne în continuare cu capul afundat în nisip ca ștruții așa cum au făcut-o până acum?

Vă reamintesc doar un singur lucru. Schimbările de după 10 iunie a.c. (votul exprimat la alegerile locale) se datorează doar parțial actualilor guvernanți, adică USL-ului.

Schimbările actuale din Românica se datorează aproape în totalitate celor câtorva sute de nebuni furioși care si-au strigat revolta în Puța Universității începând cu data de 13 ianuarie a.c. Fără ei, l-am fi avut și azi ca tătuc în țară pe boc-cel-mic-și-poc asistat de Nuți s-a sculat. Sigur.

Să zicem merci acelor nebuni naivi, care apoi, au înfruntat zeci de zile frigul, zloata, zăpada și foamea, urlând ca bezmeticii “Jos” – stim noi cine, până când a căzut Guvernul Boc.

Deci tot boborul, plebea a salvat întreg poporul precum și tărișoara.

Tot boborul, tot plebea va salva și Careiul, dacă va avea sânge în instalație și dacă institutiile statului vor continua să doarma în Județul Satu Mare. Daca ați uitat cumva, vă ofer doar un mic prilej de aducere aminte.
Însă, trebuie să admiteți că așa s-a scris istoria foarte recenta, si nu altfel. Aia n-a fost o anarhie, a fost o revoltă a fomiștilor împotriva dobitocilor care ne conduceau țara. Mai sunt de ăștia și la Primăria Carei.

Scuzați vă rog calitatea slabă a filmărilor, eu sunt un videoamator oarecare, un vierme, un ciumpalac, asa cum de alfel am fost și categorisit în ianuarie 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=U4Dbur2bf7s

Ar mai fi multe de spus, însă poate cu o altă ocazie, dacă va mai fi cazul.

In rest, s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să trăim în Carei/Nagykaroly/Grosskarol în deplină și în bună înțelegere.

de emil la 15 June 2012 - 16:34

@ primarul k
Chiar e inadmisibila o amarata de propunere de a nu plati impozitele? Mai intai ca ea nu este nici macar neconstitutionala. Daca ma simt vatamat intr-un drept al meu, am dreptul sa cer sa inceteze nedreptatea. Dar, daca tot ai intrat pe terenul cu inadmisibil, hai sa-ti enumar eu cateva propuneri neconstitutionale, adica impotriva prevederilor Constitutiei Romaniei! Si, ca sa nu ma duc prea departe, ma voi referi doar la articolul 1 al constitutiei. Precizez ca acestea nici nu pot face obiectul revizuirii:
caracterul national, unitar al statului roman; limba romana limba oficiala in Romania. Sa-ti aduc aminte de munti ceruti inapoi, de cereri de federalizare a tarii, de cereri de autonomie teritoriala pe criterii etnice, inclusiv tinutul secuiesc, de propaganda pentru oficializarea limbii maghiare? Alea sunt propuneri inadmisibile, prin chiar textul constitutiei. Iar despre etichetarea “inconstienta”, pastreaz-o pentru aceia la care m-am referit mai sus.

Lasati un comentariu