Ajută florile să ţină cât mai mult timp

• publicat la: 2 iulie 2012
Ajută florile să ţină cât mai mult timp

Prin colorit si gingăşie, florile intregesc frumusetea unei incăperi. Stii cum să le ingrijesti ca să te bucuri mai mult timp de farmecul lor? Iată ce iti sugeram.

Ce fel de hrană le place?
Cea mai indicată e hrana de la pliculete, pe care o poti cumpara din florării. Aceasta contine zahar, care inlesneste deschiderea bobocilor, si conservanti, pentru a mentine prospetimea florilor (in lipsa acestora, si o simplă aspirină le poate revigora).
Secretele apei
Stiai ca e mai bine sa umpli glastra cu apa calduta, nu rece? Asta ca sa nu se formeze bule de aer in coditele florilor.


Cât mai departe de fructe!

Nu pune glastra cu flori lângă fructieră – etilena degajată de acestea din urmă le vor ofili prematur. Acelasi efect nociv il vor avea curentii de aer din incăperi, lumina soarelui si sursele de căldură artificială (calorifere, radiatoare etc.).
Arta de a pleca frumos
Dupa ce ai pus florile in glastra asa cum scrie la carte, nu uita de ele! Schimba-le apa zilnic sau completeaza ori de cate ori e nevoie; de asemenea, rupe inflorescentele ofilite si frunzele uscate – le ajuta mult acest lucru.

Cumpără ce e mai proaspăt
Alege flori cu petalele plina de sevă si boboci care au un pic de culoare – sunt indicii ca plantele au absorbit destule substante nutritive, deci sunt sanatoase.
Pregăteşte-le o vază curată
Glastra in care le vei pune trebuie sa fi fost bine spalata dinauntru; daca nu, bacteriile – primul inamic al florilor – isi fac aparitia imediat.


Rupe o frunză…

… Două, trei sau pe toate care se află sub nivelul apei. Numai aşa previi formarea bacteriilor, a puricilor de tot felul etc. si poti să asiguri florilor toată energia de care au nevoie.
Nu rupe tijele, ci taie-le
Nu scurta coditele rupandu-le, ci taie-le oblic (circa 3 cm e suficient). Daca o tija e lovita sau despicata, taie portiunea respectiva – in apa, aceasta ar fi mediul ideal de dezvoltare a puricilor, bacteriilor etc., floarea neputand sa absoarba apa cum trebuie.
Minunile din glastră
Ai cumparat flori proaspete de mai multe feluri? Daca vrei sa le afli „capriciile”, slabiciunile si ce trebuie sa faci ca sa le mearga bine cat mai multe zile, citeste minighidul de mai jos.

Gerberele isi recapata zveltetea si vigoarea daca le tai coditele oblic, iar dupa aceea le cufunzi in apa fierbinte (sugestie aplicabila si in cazul trandafirilor).
Narcisele pot dauna altor flori daca le pui impreuna, de la bun inceput, in aceeasi glastra. Ca sa previi acest lucru, tine-le mai intai singure, timp de o zi, intr-o vaza cu apa proaspata.
Lalelele depinde de lumina soarelui chiar si in glastra. Indreapta-le coditele infasurandu-le strans cu scotch. Pune-le apoi in apa rece, departe de lumina.
Freziile sunt niste flori „insetate” de felul lor; asigura-le permanent apa suficienta.
Trandafirii isi recapata vigoarea daca ii lasi câteva minute intr-un vas cu apă călduţă.

sursa avantaje

Lasati un comentariu