Consilierii UDMR mai îndatorează oraşul cu 2 milioane de euro

• publicat la: 3 August 2012
Consilierii UDMR mai îndatorează oraşul cu 2 milioane de euro

O atmosferă apăsătoare domnea luni de dimineaţă în sala de şedinţe a Primăriei Carei unde contrar celor declarate la ultima întrunire a Consiliului Local, noii aleşi  au fost  convocaţi încă o dată în luna iulie. Toţi cei 19 consilieri au fost prezenţi,preşedinte de şedinţă fiind Muller Ioan din partea UDMR.

După supunerea spre aprobare a ordinii de zi şi retragerea punctului 7,consilierul Ilie Ciută a dorit să facă unele precizări pentru cei de faţă.

Ne spunea domnu’  primar  în 9 iulie că următoarea  şedinţă va avea  loc la sfârşitul  lui august şi tot atunci ne spunea că speră să se ţină de cuvânt.Nici de această  dată nu a reuşit,aceasta fiind o normalitate deja la noi în consiliu. Anormal ar fi fost să se ţină de cuvânt. In altă ordine  de idei, programarea şedinţei pentru această dată , când ieri a avut loc un Referendum în România si unii dintre noi chiar am fost ocupaţi cu probleme organizatorice , o consider o sfidare din partea primarului la adresa grupului de consilieri USL. Pentru şedinţa de azi nu voi avea nici o intervenţie, ceea ce nu mi se intâmplă de obicei şi imi cer scuze faţă  de unii colegi că nu pot să facă “o carte”  in timp ce eu de obicei dezbat punctele de pe ordinea de zi, dacă mai ţineţi minte situaţia de la şedinţa trecută. Sunt puncte foarte importante acum pe ordinea de zi şi se doreşte a se trece peste ele fără discuţii deşi ele sunt puncte de mare interes pentru comunitate cum ar fi primul punct  unde se doreşte un imprumut de 90 de miliarde, rambursabil din 2015 până in 2030”.

Din partea consilierilor UDMR,la primul punct,pentru  contractarea unei finanţări rambursabile de 9.000.000 lei,nu a fost nici măcar o intervenţie astfel că acesta a fost votat cu 11 voturi pentru şi 8 împotrivă. Aceiaşi proporţie a voturilor s-a menţinut şi la celelate puncte de pe ordinea de zi, consilierii UDMR neavând nici o intervenţie sau precizare.

Având în vedere că Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziţionării terenurilor aferente puţurilor din cadrul ,,Frontului de capturare a apei potabile Doba – Vetiş,, necesita două treimi din voturile consilierilor pentru a putea fi aprobat, Petcu Emil din cadrul Biroului de Urbanism a dorit să atragă atenţia asupra importanţei acestuia pentru  comunitate,în condiţiile în care  voturile până la acest punct au fost mereu de 11-8.

Nu trebuie să vă ingrijoraţi domnule Petcu deoarece acest prooiect de hotărâre va fi votat in unanimitate. Am fost şi vom fi in continuare oameni responsabili. Stim că acest teren trebuie cumpărat , el face parte din Master planul prin care se vor fora câteva puţuri pentru captarea apei” a fost răspunsul primit de acesta din partea consilierului Ilie Ciută.

Unul din  subiectele  sensibile de pe masa consilierilor a fost alocarea de fonduri pentru organizarea Zilelor Iancului din 18-19 august, eveniment pentru care a fost solicitată suma de   15.000 lei.

Propunerea Comisiei Economice pentru zilele Ianculestiului a fost de 5 mii de lei propunere considerata de reprezentantul sătesc Ioan Oneţ o sfidare  la adresa comunităţii româneşti. Părerea acestuia a fost impărtăşită şi de consilierii Oneţ Ionuţ  şi Adrian Bucureştean  care consideră că propunerea comisiei economice a fost o bătaie de joc,fapt ce a atras din parte preşedintelui de şedinţă , Muller Ioan o adevărată ieşire  ilară.

Deoarece discuţiile au luat o turnură deloc plăcută,consilierul Visnyai Csaba a dorit să intervină menţionând:

Stimaţi colegi, nu am cum să reflectez la ce s-a spus până acum dar adevărul e că trăim vremuri anormale până la alegerile din toamnă după care cred că conflictele din interiorul consiliului local se vor linişti. Din toate aceste tensiuni  se umbreşte comunitatea din Ianculeşti   deşi consider că 5 mii e puţin să alocăm cu toate că dacă e să facem o socoteală pe cap de locuitor  reiese altceva. Propun să acordăm totuşi 10 mii pentru aceste evenimente”.

Colegul să reflecteze mai  bine la ce se spune şi să nu facă supozitii legate de tensiuni sau poate ne spune şi din ce punct de vedere sunt considerate tensiuni discuţiile din consiliu? Reflectând,reiese că nu ar trebui să spunem nimic şi să fim mereu de acord cu orice ni se pune pe masă  fără să avem dezbateri? Aceste dezbateri le consideraţi tensiuni?

Dacă e să facem comparaţie cu bugetul alocat pentru zilele oraşului raportat pe cap de locuitor ar trebui să observam că suma de 15.000 lei cerută e o sumă de bun simţ“  a dorit să  specifice  Ilie Ciută ca răspuns la cele afirmate de Csaba Visnyai.

Consider că in consiliul local USL nu se află in opoziţie deoarece dezbaterile pe teme de interes local nu pot genera atitudini ostile din partea consilierilor ce fac parte din altă formaţiune decât cea majoritară“  precizează  şi Adrian Bucureştean.

Supusă la vot,propunerea consilierului Visnyai întruneşte acordul celor  10 colegi ai săi şi astfel pentru Zilele Iancului, Consiliul local Carei va acorda suma de 10 mii de lei.

In continuare toate celelalte proiecte au fost aprobate cu unanimitate de voturi, ele reprezentând în mare parte  probleme de urbanism.

Proiectele incluse pe ordinea de zi nu au suscitat interesul consilierilor UDMR ,aceştia neavând   nici o intervenţie sau precizare sau intrebare.

La Proiect de hotărâre privind aprobarea sumei de 448.115 lei +TVA ca şi cheltuiala neeligibilă în cadrul proiectului ,,Modernizarea spaţiilor publice urbane din Cartierele Mihai Viteazul I şi Mihai Viteazul II din Municipiul Carei,,  referatul Biroului Tehnic solicita achizitionarea de pavaj trotuar sau grilă precum şi borduri menţionând doar cantitatea necesară nu şi oferta  de preţ  fiind comunicată doar o valoare totală estimativă,ca şi cheltuială neeligibilă.  Deşi în proiectul iniţial era inclusă asfaltarea acestor căi de acces, nu este menţionat niciunde cu cât scade valoarea acestuia prin renunţarea la această prestare de serviciu în favoarea pavajului.

Cu toate acestea, nicinul dintre consilierii UDMR nu a  avut curiozotatea să afle aceste aspecte.

La capitolul Diverse consilierul Marius Rusu a ridicat problema unei locaţii de pe strada Albinelor  aflată intr-o stare avansată de degradare si care afectează circulaţia pietonală în acea zonă.

Consilierul Ionuţ Oneţ a solicitat precizări legate de posibilitatea asfaltării drumului principal spre Ianculeşti, drum aflat într-o stare precară de ani şi ani de zile.

Problema gurilor de canal care în urma asfaltării au început să cedeze şi prezintă abateri mari  de la planeitate a fost abordată de consilierul Dan Bontea.

Tot de la USL, consilierul Adrian Bucurestean a adresat o interpelare viceprimarului Keizer legată de situaţia echipei de fotbal Victoria, cerând  o informare oficială ,în cadrul consiliului local , având în vedere statutul acestuia de susţinător financiar. Constat că s-a luat o decizie fără a se consulta CL deşi acesta susţine financiar echipa,, a precizat Adrian Bucureştean.

Pentru date legate de echipa Victoria vă rog să veniţi la noi, să ne căutaţi sau  vom încerca în şedinţa viitoare să vă informăm” a  fost răspunsul oferit de viceprimarul Keizer.

Răspunsul nu a fost bine primit de consilierul Bontea care a  afirmat că “informarea legată de echipa Victoria ne priveşte pe toţi şi nu consider   corectă o informare în particular unde să se poarte discuţii private. Echipa este a oraşului şi  deci informările sunt de interes public“.

La şedinţa CL din data de 30 iulie a luat parte Mihaela Humă, evaluator imobiliar care a solicitat conducerii oraşului să ia măsuri urgente pentru a remedia situaţia existentă la fostul bloc de garnizoană, cel situat pe Calea Armatei Române la nr.4, in care există apartamente de 2 camere cu 20 de locuitori cu acte în regulă pe acea adresă şi care au vandalizat de-a dreptul acele locuinţe spre disperarea vecinilor. Locatarii de pe scara respectivă sunt  disperaţi de situaţia existentă ,care persistă de ani de zile fără ca cineva din conducerea oraşului să se sesizeze.

Daniela Ciută

comentarii

de zoridezi la 3 August 2012 - 13:55

adunate cu cele 7 se fac 9.nu scrieti nimic de cele 30 de miliarde platite de primarie din banii nostri pentru neregulile de la castel gasite de inspectie????

de Feri la 3 August 2012 - 16:04

Cine ne spune despre cele 10 miliarde platite de primaria Carei catre Dominium pentru a le da gura de oxigen de care au nevoie dupa ce au lasat firmele partenere din cluj cu ochii in soare?! Sunt si angajati de la Dominium care nu au primit salarii de luni de zile!.Nu mai mira pe nimeni in aceste conditii de ce au stat in casa la referendum consilierii UDMR din Carei si totusi nu au reusit sa inteleaga ce scria in materialele primite pentru sedinta?!

de victoria carei la 3 August 2012 - 18:31

“Pentru date legate de echipa Victoria vă rog să veniţi la noi,să ne căutaţi sau vom încerca în şedinţa viitoare să vă informăm” a fost răspunsul oferit de viceprimarul Keizer.

campionatul incepe pe 11 august 2012, nu 2013, nea caisaer. normal ca un individ duplicitar si distrugator cum e acest domn keizer, care a trait de pe urma existentei echipei victoria, acum vrea sa amane discutia pana cand campionatul incepe. e clar ca victoria nu mai poate juca in liga a 4-a, pentru ca sanislaul deja e inscrisa in locul ei, si tragerea la sorti s-a facut. poate reusiti sa il convingeti pe keizer ca victoria merita sa aiba o echipa de seniori, sa fie si in liga a 5-a, nu conteaza unde.

respectabilul domn hermann imre scrie in cartea lui despre istoria victoriei carei ca prin anii 30-40, romanii au venit la conducerea echipei, si intr-un singur an au reusit sa duca echipa la sapa de lemn, in acest fel infierand comunitatea de romani, si ridicand in slavi pe cea maghiara care vezi doamne facuse performante. pai nea imre, ceea ce caesaer face cum se numeste? nu e tot “lerombolas”? nu e tot “lesujjestes”? mai usor cu astfel de scrieri, ca ne indepartam de realitate. most ki rombolta le a victoriat, imre bacsi???

de Vecinul din Lucaceni. la 4 August 2012 - 10:05

Mihaela Huma,sa plece la Galati.
Sau dupa penalul de fostul socru.

de vecin de pe caplenilor la 4 August 2012 - 10:41

cel mai bine ar fi sa plece cei care sug banii din primarie si mai ales ala venit din asuaj sa falimenteze firmele din carei si sa lase oamenii cu salarii neplatite..face fabrica la copii din banii altora si el nu are nci macar un bordei pe nume ca il ia banca pentru datoriile neplatite..la lucaceni nu se stie inca??nici de jaful de 30 de miliarde platit de oras pentru neregulile de la castel???nici de angajarile fara numar pentru toti apropiatii dar platitorii de impozite raman pe drumuri fara locuri de munca si asteapta fantanile arteziene sa se poata spala…pe creieri si sa mai voteze taranii cocotati in castelele grofilor.

de pali la 14 August 2012 - 18:28

KAKAIZER sa taca dracului din gura ca el a ingropat FOTBALU CAREIAN..cu PINTER iar consilieri santeti varza in fata acestui om cu 10 fete cu ce drept se baga acest om…? tot timpu la echipa si la stadion nimeni nu are voie sa joace o miuta far acceptu lui …TOVARASU kakaizer nu toata lumea are 10 lei sa-i plateasca altui fale …la union glas sa joace pe o caldura de 38 de g santeti mostenitoru acestui STADION..???????

de sany la 14 August 2012 - 18:30

toata lumea il sti pe kaizer ca e cu 10 fete stiti ce pregatire are ..?o barat toata viata lui a lucrat prin alti pe la spate

de adi la 14 August 2012 - 18:32

cand se asfalteaza la intrare la ..UNICARM domn. CIUTA nu va scutura masina cand intrati in cartier sau nu va mai intereseaza ca nu loc in cartier lar in fata garajelor ..?

de adisoooooooor?! la 15 August 2012 - 02:25

ce treaba are ciuta, nenicule adi? el e primar sau eugen despre care stim bine ce manareli face si keizer cel care retrage echipa victoria din campionat pe motiv ca nu face fata ???? (noaptea mintii!!)

de mario la 15 August 2012 - 06:27

domnul ciuta lucreaza cumva in primarie? nu stiam ca stie limba maghiara scris si vorbit ca sa poata lucra in primarie.adica primaru face asfaltari de mantuiala si responsabil e domnu ciuta? parca am mai vazut secventele la meciu lu base suspendatu cu poporul roman.nu degeaba e kovacs fan base.Se stie ceva de datoriile primarului? el nu isi rupe nici o masina ca nu are in foaia de avere si nu are nici casa numai pe numele copiilor ca la ce datorii are o ia banca si fiscu pe loc.si poate va intereseaza si inde se duc banii orasului impumutati de la banci??

de Horia Mărieș la 15 August 2012 - 14:43

….aprobarea achiziţionării terenurilor aferente puţurilor din cadrul “Frontului de capturare a apei potabile Doba–Vetiş” necesită două treimi din voturile consilierilor pentru a putea fi aprobat”…

Propun ca absolut toate hotărârile C.L. să se aprobe doar cu două treimi din voturile (DA) ale consilierilor locali !

Cine este de acord, cine se abține, cine este împotrivă?
Propunere adjudecată/adoptată!

de Horia Mărieș la 15 August 2012 - 14:53

P.S. În context pentru o mai completă informare, și pentru cei ce cunosc limba maghiară, merită citite și explicațiile din nagykaroly.ro, “Mire is kell 9 millió lejnyi hitel?”

2012.08.10. | M. T. R. | Nagykároly város hitel menedzser

http://nagykaroly.szatmar.ro/Mire_is_kell_9_millio_lejnyi_hitel/hirek/40246

Chiar: Mire is kell ???

de vinyitura la 17 August 2012 - 18:30

Mai bine s-ar interesa consilierii careieni,unde se duc banii contribuabililor,caci la Scoala nr.1 e o debandada,directoarele isi construiesc case de cand sunt directoare,ce bine le merge!Cea mare PDL-ista de Piscolt si UDM-rista de Capleni.Ajutate de secretara scolii,pe care a educat-o Madam Galea,care are in salar de secretara cat un ministru!!!!!!!!!!1Mai bine s-ar iuta primaria cum isi permite asa salar urias,caci vechime mai mare de 18 ani la scoala nu are.Dar e rasplatita bine de directoare.Ar trebui sa se uite domnii consilieri si la aceste lucruri!Vai de invatamant!

de Beni la 18 August 2012 - 09:27

dupa ce au pus si viceprimar maghiar si au mai facut noi imprumuturi de milioane de euro pentru cere plateste orasul,consilierii udmr in frunte cu presedintele lor se plang in fituica lor de partid ca sunt …cica prigoniti.cel care scrie e consilierul persaonal al primarului care il plateste din banii orasului ca sa incite la neintelegeri intre romani si maghiari..au pus numai maghiari in consiliul de la spital si in alte comisii din primarie si au blocat accesul romanilor pentru concursurile de posturi din primarie si tot ei se plang si se vaita…culmea pe banii guvernului roman.
la munca cu voi,sa vedeti cum se castiga un salar la continental si nu zeci de milioane pe luna semnand condica la primarie.saracii consilieri tulipani nici macar nu stiu ce scrie prin foile care le primesc la sedinte dar sa mai si inteleaga ceva sau sa vorbeasca ca doar au fost selectati dupa cum ridica mana mai repede la ce spune sefu…..

de CATALINA la 18 August 2012 - 09:49

Nesimtiti ce sunteti ,voi de la buletinul de carei,impreuna cu ,fam ciuta ,cei care vorbesc de democratie ,iar commentariile anumitor persoane nu le publica.RUSINE SA VA FIE,V-AM CREZUT NISTE OAMENI DECENTI ,CU BUN SIMT.Bunul simt lipseste de la voi cu desavarsire,dar de fapt mi-am dat seama de acest lucru ,de cand eram cu mult mai tanara.Iar voua care scrieti de Keizer,ma gandesc ca sunteti niste oameni foarte scoliti,cu vreo 6 facultati de doi bani ,terminate la facultati ,de tot rahatul,platite cu bani grei.De fotbal? vaceti voi dragilor mei ,bagativa banii ca sa sustineti o echipa de fotbal.Ma gandesc ca habar nu aveti de fotbal ,de cheltuielile mari care se cheltuiesc la un club.Infiintati si voi dragilor mei un club de fotbal asa cum a facut Keizer nu din banii primariei sau a sponzoriilor ci din banii lui din buzunar,si atunci vorbiti dragilor!Pana atunci ,ciocul mic Pali si restul.Auzi ASA ZISUL SANY,tu vorbesti de lucratul pe la spate ?Hai taticule,nu mai vorbii de chestii de genul acesta!Da-ti numele real taticule ,si dute spune-i in fata la Keizer ce ai de spus ,stai in fata omului ca vad de papagal sunteti cu totii buni,dar cand trebuie sa va asumati niste lucruri va ascundeti ca niste sobolani pe sub pamant.Palika draga,nimeni nu a mostenit nimic, nici chiar stadionul,dar peste tot ar trebui sa existe anumite reguli de bun simt si de caracter si din pacate ati cam lipsit cand s-au impartit aceste lucruri.Dute taticule si cauta-l pe keizer personal si nu te ascunde in statele anonimatului!E valabil pentru toti,si dupa aceea ai dreptul la comentarii.

de CATALINA la 18 August 2012 - 09:59

Am profitat de faptul ca am scris nu de pe leptopul obisnuit,ptr ca de acolo nu mi se publica comentariile,dar ma gandesc ca vor vi sterse si acestea ,asa cum ati procedati d-na ciuta.D-NA Ciuta ,d-vostra aveti copii?Aveti, asa este .Pai vreau sa va spun, sa va fie rusine ,va lipseste minimul de bun simt pe care poate sa-l aiba un om.

de CATALINA la 18 August 2012 - 10:17

Si mai terminati ,cu vrajba asta dintre romani si unguri.Nu vedeti ca sunteti manipulati de niste oameni fara carecter,iar voi muscati moneala!Buletinul de carei este cel ce face lucrul acesta ,o publicatie de doi bani.Nu obsevati ca va manipuleaza ,si in fond si in fond ,cu-i ii sevesc toate aceste mizerii?AM-ai terminati d-nule si D-na Ciuta cu mizeriile acestea.Pe Adi Bucuresteanu l-ati manipulat cu mizeriile vostre ,l-ati bagat in datorii in campanie ,iar saracu-l a muscat din mizeriile vostre.Ptr. ce ,si de ce?Nu stiti sa acceptati infrangerea,nu vreti sa recunoasteti ,ca sunteti fara valoare.Si stiti de ce?Datorita rautatii care persista la voi ,si invidiei,care credeti-ma nu duce la nimic bun D-nilor! Terminati o data!

de kaufland la 18 August 2012 - 13:32

in zilele trecute perechea acestui keizer atat de aparat in comentarii se interesa in stanga si in dreapta de motivul pentru care nu poate posta comentarii la articolele de peaici.se pare ca acum poate rasufla usurata si a reusit sa refuleze dupa o tacere de atatia ani in care a fost marginalizata.
si sa nu uit,ati reusit sa aflati pana la urma numarul de telefon pe care il cautati?

de SIMI la 18 August 2012 - 22:45

da stiu ca a dat in balbaiala spumoasa de..cica katalinutza ca tot rimeaza cu….
da ceva concret la articol ..ceva date in plus,daca puteti intelege, ne dati si pentru cei care nu suntem nesimtiti?
sau numai in birou la kaizer se dau relatii?
pentru ce proiecte se iau imprumut cele 2 milioane de euro?
cum s-au cheltuit banii din ultimii ani alocati pentru echipa Victoria?
din ce buzunar a dat kaizer bani pentru Victoria?
de ce in municipiul Carei se pun in functii oameni fara pregatire?
cand se va face publica asa cum specifica legea declaratia de avere a primarului si vicelui???dar a CV-urilor lor?? sau a restantelor la anumite plati???
cu respect,va aduc la cunostinta ca sunt la zi cu plata tuturor taxelor si impozitelor si merg de fiecare data la vot.

de victoria carei la 18 August 2012 - 23:52

de CATALINA la 18 August 2012 – 09:49

Ia uitati ce scrie Catalina Mourinha Piturca pe aici, cica…:

“Palika draga,nimeni nu a mostenit nimic, nici chiar stadionul,dar peste tot ar trebui sa existe anumite reguli de bun simt si de caracter si din pacate ati cam lipsit cand s-au impartit aceste lucruri.”
“Ma gandesc ca habar nu aveti de fotbal ,de cheltuielile mari care se cheltuiesc la un club.Infiintati si voi dragilor mei un club de fotbal asa cum a facut Keizer nu din banii primariei sau a sponzoriilor ci din banii lui din buzunar,si atunci vorbiti dragilor!”

pai faaaiidesteapto, ca sa nu iti zic ceva urat ce mi-a venit pe…tastatura, ia fii antena aici: banii aia pe care i-a bagat keizer in FC Keizer ti se pare ca sunt din buzunarul lui? Al dracu’ buzunar, dar productiv e. din imprumuturi de 2 mil de euro, din evaziuni si din manarii si eu sunt mare afacerist! Stii putina istorie a echipei careiene Victoria? stii cumva ca echipa a terminat pe 2 in divizia C in 2006, dupa care a venit keizer cu marii lui jucatori de la echipa lui imensa fc keizer, a lasat-o mai moale cu cheltuielile cu jucatorii adevarati, si echipa a ajuns in D. dupa care an de an proiecte, figuri, si an de an a bagat tot mai putini bani, restul mergeau ghici-ghicitoare unde? altundeva, dar nu la victoria.
desteapta ce esti, mai citeste/mai intreaba-l de ce a retras echipa din judeteana: pentru ca zice el ca nu face fata! n-a zis cu nici un cuvant ca nu ar fi bani, i-ar fi si crapat obrazul de rusine de zicea. s-a inscris platanul marna in liga a 5-a, isterico, si aia au echipa la seniori, si nu se vaita ca nu fac fata!! moftinul tine 3 echipe in judeteana 1 si 2. careiul nici una.
cum vrea sa faca keizer echipa, cu ma-sa in teren sau cum? asteptam pana cresc astia mici, dupa care “szelnek eresztjuk oket”??? si incepem inca un proiect pe 2 ani, mai spalam niste bani, apoi iar incepe un proiect?
tu esti constienta ca astia au luat si folosit 1,5 mil de euro pentru Hanul de aur? la ce foloseste aia? de ce sa nu iei 1% din banii aia si sa construiesti o echipa buna? investiti voi, zici tu in prostia-ti crasa! pai fa, beshi de aici cu frazele astea de gigi becali! tu esti constienta ca astia primesc niste bani de la noi, care trebuie sa ii foloseasca in scopul cetatenilor, nu in scopul buzunarului lor? tu esti constienta ca astia spala/evazioneaza/fura si lasa de izbeliste victoria? sportul rege e mort in oras la noi, exceptie oamenii inimosi bagossy/teger/nintas/puha care se ocupa de viitorii fotbalisti.
te faci de ras si mai mult insa cu al 2-lea extract din comentariul tau, si anume cel legat de stadion. pali asta, saracu’, si-a permis sa se lege de marele keizer, intrebandu-se cum de nu avem voie sa mai dam si noi un fotbal pe terenul 2 de la victoria, al CSS-ului. asta in conditiile in care fotbal nu avem, pentru ca NU FACEM FATA. pai daca nu facem fata, hai sa lasam lumea la stadion, hai sa ii lasam pe teren sa joace, nu sa ne plangem ca nu sunt jucatori, si ca nu facem fata! intelegi ce a vrut sa zica palika asta? sau nu iti ajunge mai inauntru de ureche? fotbal nu avem, teren avem, dar protejam terenul de localnici, pe motiv ca l-ar strica, si juniorii (care oricum sunt crescuti pentru alte echipe, nu pentru Victoria) nu se pot antrena pe el. cum am mai spus, incearca si tu cu argumente, nu cu bezele. vezi ca mai sunt pe aici si din aia care te iau cu argumente, care se pricep asa un 1% la fotbal (1% din hanul de aur e de ajuns pentru victoria, asta ca sa intelegi sarcasmul, ca nu te duce materia, e prea kodosh).

de Horia Mărieș la 19 August 2012 - 20:29

Minunea minunilor cea mare!

Sunt de acord și eu o singură dată în viață cu primașjenőkebácsi!
Catălina poate fi mulțumită !

NU, nu este de loc bine ca numirile în posturile de conducători ai unităților de învățământ din Carei (cele ce depind de Primărie) să fie făcute pe criterii politice !!!

Vezi “Iskolaigazgató-cserék politikai alapon Nagykárolyban?” 2012.08.16. | M. T. R. | Nagykároly igazgató iskola polgármester.

http://nagykaroly.szatmar.ro/Iskolaigazgatocserek_politikai_alapon_Nagykarolyban/hirek/40301

Mă întreb doar, ca un naiv incurabil ce sunt, de ce a făcut până acum primașjenőkebácsi toate numirile din Carei pe criterii politice?

Poate oare să mă lumineze cineva încă în această viață?

de Csabi la 19 August 2012 - 21:50

Pana a reusit sa puna oamenii lui in functii primarul nu s-a vaitat de numiri politice.Asa a ajuns actualul consilier visnyai director mai mult pe hartie ca pe la scoala dadea cand avea audiente ca in rest era mai mult la satmar.La fel la scolile celelate.La consiliul de administratie de la spital au fost pusi… pe ce criterii domn primar????pe criteriul udmr pur caci nimeni altcineva nu face parte din consiliul pd;-udmr al spitalului carei!!!!cei mai apreciati de primar raman insa …maistri..de orice fel,depanatori,croitori,mecanici,etc. maistri sa fie…ce sa faci cu oamenii cu scoala la udmr???la caminul de batrani cum a fost pus kala???de ce o directoare de gradinita nu stie limba romana si nu primeste cereri de inscrieire a copiilor romani???cine a pus acel cadru competent acolo jenobacsi?
cum poate sa functioneze o sectie maghiara la gradinita cu 4 copii si 2 educatoare????care e criteriul competentei??? probabil inspectoratul e incapabil pentru carei sau i se dau informatii false????
jenoevazionistul face iar ce stie mai bine adcva invarte ..rahatul… ca sa abata atentia de la adevaratele probleme economice ale orasului!!!!
mai bine sa plateasca datoriile care le are si apoi sa dea cu parerea acest persondatornic.

de emil la 20 August 2012 - 00:51

@katalin

Vrajba asta intre romani si unguri se poate incheia foarte simplu: udmr sa nu mai participe la viata politica, sa ramana o organizatie culturala; scoateti steagul rosu-alb-verde de pe sediul udmr, nu mai sarbatoriti in Romania 15 martie, renuntati la autonomia secuiasca (neconstitutionala),folositi in imprejurari oficiale, limba oficiala si terminati cu comemorarea horthystilor si cu doliul dupa ungaria mare. In aceste conditii, este foarte simplu sa fie liniste si intelegere din punct de vedere etnic.

de glad la 20 August 2012 - 01:36

degeaba, atata timp cat intre consilieri va fi ura, in ziar se vor scrie doar astfel de articole. sunteti penibili de tot. bun se imprumuta bani, se investeste (se reabiliteaza unele lucruri precum: drumuri, cladiri etc), atunci la ce drac va mai tot socotiti voi? sa inteleg ca nu va place ca circulati pe drumuri bune? nu va place cum s-a amenajat si instalat sisteme de irigat unde erau trandafirii batrani? oameni buni, sunteti manipulati de aceste articole, de oameni lasati sa comenteze impotriva curentului. vai de voi, de cei ce credeti minunile astea

de glad la 20 August 2012 - 01:49

observ inclusiv cum urla din stimabilii consilieri bontea si onut ionet meseria de drumar. ca si consilieri nu au ce cauta macarici de genu asta. acolo ar trebui sa fie “inscaunati” personal calificat pentru aceste probleme, atat economisti cat si ingineri constructori, oameni ce sa fie apti sa ia in piept problema, nu in gura cum o fac cei de fata !

de Horia Mărieș la 20 August 2012 - 05:59

Domnule @glad la 20 August 2012 – 01:36 (anticipez – dar pot să pun și pariu – că următoarele Dvs alias-uri vor fi Gelu și Menumorut) :-)

“bun se imprumuta bani, se investeste (se reabiliteaza unele lucruri precum: drumuri, cladiri etc), atunci la ce drac va mai tot socotiti voi?”

Păi draghe Domnule (sau Doamnă) Glad, vă explic eu, ăla “manipulatul”, ăla “vai de mine”, ăla “penibilul” – v-am citat apelativele Dvs elegante, foarte pe scurt “la ce drac ne mai tot socotim noi” !

Poate că o să reușiți să și pricepeți de data asta, că doar nu-i chiar atât de complicat, ajung pentru asta și cele 4 clase primare frecventate de către Dvs.

Ne place și nouă Domnule/Doamnă draghe să circulăm pe drumuri bune, că doar noi nu călărim fără șa pe cai în Parcul Dendrologic ca pe vremea invaziei hunilor si a tătarilor în Europa ca să nu ne pese de starea drumurilor.
Ne place să ne fie udat gazonul de pe spațiile verzi comunale de sistemele de irigat montate în locurile din care au fost exterminate fără jenă (sau fără obraz, sau fără să se țină de loc seama de părerea contribuabililor careieni) trandafirii bătrâni și tufele de tuia – și asta doar pentru ca să mai prindă încă un contract avantajos pentru ambele părți – plătit din bani publici (adică ai comunității) – unul din apropiații primașului (cel care este și angajat al Primăriei) și mai ales fiindcă, așa cum ne amețește jenoke în articolul din nagykaroly.ro menționat mai sus, “a megyei Apaserv Rt.-nek…a szolgáltatónak, a rendkívüli forróság miat…több alkalommal szüneteltetni kellett a szolgáltatást”.

Vorba Dvs.: “bun se imprumuta bani, se investeste”… iar oamenii nu se prea pot spăla acasă pe vreme de caniculă datorită lipsei apei în oraș, dar gazonul se udă bine în continuare. E clar, este mult mai bine să fie careieni nespălați în urbe decât să fie tufe de trandafiri în oraș și decât ca gazonul englezesc de pe spațiile publice să rămână cumva neudat.

Revenind.

Dacă cineva se împrumută, cândva tot va trebui să restituie împrumutul, fiindcă altfel îl va paște pușcăria. N-ar fi nimic grav în asta, fiindcă polgármesterjenőkebacsi și cei din gașca/famiglia lui sunt oricum de multă vreme candidați foarte serioși la mititica. Doar că n-are se pare nici un ‘organ abilitat’ timp acum să se ocupe de ei. Deocamdată. Eu încă mai sper că organele își vor face cândva și timp.

Știți matale, draghe Domnule/Doamnă Glad, cât este oare cuantumul exact, actual și real cu care s-a împrumutat Primăria Carei în timpul managementului prodigios al primașului jenőke?

Eu nu știu, Dvs. nu știți, foarte mulți contribuabili careieni (99%) nu știu cifra exactă fiindcă Primăria Carei este – ca de obicei – total netransparentă, mereu “bine îmbrăcată”, mereu secretoasă. Poate că se “dezbracă”, se destăinuie doar în fața Cătălinei, deci poate că doar Cătălina cunoaște secretoasa cifra exactă. Site-ul Primăriei, unde orice contribuabil careian ar trebui să găsească – oricând – aceste date, se află și azi în același stadiu avansat de mizerie și de putrefacție în care era atunci când am senmnalat acest aspect pentru prima dată acum cca. un an de zile.

Avansez, doar așa de dragul discuției, o cifră aproximativă a datoriei acumulate de Primăria Carei: cred că la ora asta este vorba de 6 până la 9 milioane de euro, sumă datorată diverselor bănci, cu termen final de plată a ratelor plus a dobânzilor aferente împrumuturilor până prin anul 2022-25 sau cam așa ceva.

Vă mai informez, mult stimate Domnule/Doamnă Gelu, că din informațiile publice pe care le-am lecturat, rezultă că veniturile din taxe si impozite locale ale Primăriei Carei abia acoperă fondul de salarii consumat/halit de angajații Primăriei, unde media salariului este de cca 850 Euro lunar, iar unii nesimțițiți, dar încă city manageri de new york, dispun de salarii lunare mult mai mari chiar decât de cel de care dispunea suspendatul preș marinar băse, feblețea și favoritul la referendumul tratat cu sictir, adică prin boicot – la sfaturile avizate ale lui Viktor Orban – de către UDMR-ului careian.

În aceste condiții total vitrege, în condiții de criză economică globală, puteți oare să-mi povestiți și mie în ce fel va plăti onor Primăria Carei ratele și dobânzile aferente împrumuturilor bancare făcute iresponsabil și fără nici o noimă?

Răspuns: Primăria Carei va putea să-și plătească datoriile (împrumuturile bancare contractate) doar din bugetul local, adică din sumele pe care le va încasa/colecta de la contribuabilii careieni plătitori de taxe și impozite locale.

Fiindcă banii proveniți din taxe si impozite locale abia ajung în ziua de azi pentru plata salariilor angajaților din cadrul Primăriei Carei, orice primaș (jenoke sau oricare altul ar veni în locul lui) nu va putea plăti ratele și dobânzile aferente îmrumuturilor bancare decât prin mărirea cuantumului taxelor și impozitelor locale.

Ăsta este, foarte simplist explicat, “dracul pentru care ne mai tot socotim noi.” Poate că Dvs, draghe Domnule/Doamnnă Gelu sunteți scutit de plata taxelor si a impozitelor locale și din acest motiv minor, subiectul nu vă intereseaza. Ferice de cei săraci cu duhul, c-a lor va fi împărăția cerurilor.

Capisci oare acum Domnule/Doamnă Gelu, sau este cazul să vă și traduc?

de glad la 20 August 2012 - 14:46

ce sa zic, multumesc de caracterizari, se vede cat va duce si pe dumneavoastra mintea stimate domn horea (care nici dracu n-a auzit de el, dar isi vara narile peste tot si acum isi arata un interes inestimabil fata de orasul Carei…ca pana acum l-a durut in shpit). dumneavoastra nu v-ati gandit ca totusi orasul va face si niste profit? de undeva? ca sa ai profit trebuie sa investesti. ca sa investesti iti trebuie bani, iaca imprumutul. observ ca din lipsa de ocupatie ati calculat deja cred pana la ultima virgula suma imprumutata si pe cea datorata.
sa luam cazul de lacului de la ianculesti: nu va vine sa credeti dar dupa o investitie facuta si o amenajare a locului, utie ca si profitul s-a facut vazut. deci domnule horea, fara imprumut un om nu poate traii in tara asta, apoi un oras intreg caruia ii trebuie : teatru, teatru de vara, echipa de fotbal…si multe si mai multe. ei de unde sa dai bani pentru asa ceva? aveti cumva o idee mai buna? va rog, iesiti si spuneti-va parerea, candidati la consiliu data viitoare, nu tot dati explicatii fara noima pe site si luati oamenii peste picior. doar la asta va pricepeti, sa criticati, dar in oglinda sa va priviti a-ti cam uitat.

de Peter la 20 August 2012 - 15:16

Primarul nostru are 4.600 lei salar si 30 la suta poprire pe sala de peste 4 ani.In cat timp trebuie sa aduna banii pentru a face fabrica de mobila pentru baiatul sub 30 de ani daca nu ia credit personal dragutule glad?
Oare nu are legatura cu creditele luate de oras? Sa luam cazul hanului pe care il transforma in primarie cu pretenii de la Dominum Satu Mare.Cheltuielile depasesc mult 1,5 milioane de euro iar lucrarile sunt departe de a fi corect si serios executate.Si totusi primarul a platit si nu demult peste 10 miliarde la aceasta firma vanata de cei la care are datorii in toata tara!
La echipa de fotbal au sifonat bani la greu iar acum cica nu e de valoare.Inseaman ca investitia a fost proasta datorita managerului care a hotarat investitia si a celui care a aprobat-o.cine raspunde pentru aceste rele investitii?La gradinita camin1 timp de 2 ani au fost platiti bani pentru chirie la fabrica de covoare-fosta- a lui miki desi acolo nu se facea nici o activitate.cu acei bani se putea construi in curte un corp langa cel existent.Cine raspunde pentru acei bani risipiti datorita carora acum se iau credite??Ai vazut cum arati in oglinda cand scrii minciuni si jignesti persoane care nu fac parte din cercul tau…cu circumvolutiuni lipsa?
nu trebuie sa te superi prea tare ca nici macar nu scrii corect ca e tipic pentru cei ca voi,indoctrinati si habotnici dar fara puterea de a avea un punct de vedere bine documentat.Povestile cu care sunteti serviti zi de zi se pare ca va afecteaza grav discernamantul.Macar in ceasul al 12-lea intra pe la finante si vezi daca ce am scris are suport sau intra la un consilier si cere materialele din ultimii ani,asta DACA STII SA SI CITESTI CE SCRIE PE-ACOLO.E pacat sa dai cu bota-n balta pana nu te documentezi ca te faci de ras si e pacat de tine.

de Horia Mărieș la 20 August 2012 - 17:40

@glad la 20 August 2012 – 14:46

Ce să ziceți și Dvs, ziceți și Dvs ce puteți și așa cum puteți.

Plăcerea a fost în întregime de partea mea. Asta cu referire la caracterizări.

Nu îmi dau seama cât mă duce mintea în ziua de azi mult stimate și draghe Domnule / Doamnă Glad, dar fiindcă subiectul ăsta văd că vă pasionează, o să mai putem experimenta eventual împreună, chiar pe aici pe la B. de C., și o să ne dumirim amândoi într-un anumit final.

Dreptu-i cum ziceți așa de frumos chiar Dvs: “dracu’ încă n-a auzit de mine”, dar unii (foarte puțini) careieni, au mai auzit totuși câte ceva. Mai ales pe la önkormányzat (sper sincer că Dvs nu sunteți salariat pe acolo).

Pe de altă parte, vă informez cu tot respectul cuvenit că mă privesc în oglindă în fiecare zi, atunci când mă bărbieresc dimineața.

NU (NEM), draghe Domnule/Doamnă Glad (nu îmi este clar sexul Dvs, de aici îmi vine și jenanta ezitare) NU mă doare de loc în “shpit”, așa cum afirmați Dvs, îmi place doar să-mi înfig shpitul (la figurat) cât mai adânc posibil în turul pantalonilor unor anonimi lași (adică a ălora ce se ascund mereu după câte un alias) ce aberează pe aici pe la comentariile de la B. de C., fără a avea nici măcar un singur argument palpabil sau logic, precum (vă asigur în particular că ăsta este chiar sportul meu preferat) și în tururile pantalonilor celor ce conduc fără nici o noimă, dar cu o mare nepricepere, orașul (sau municipiul) în care Dvs cu drag domiciliați și în care eu cu drag plătesc – dar întotdeauna la timp – taxele și impozitele locale.

Doar la genul ăsta de activități îmi folosesc eu “shpitul” și nu la altceva.

Ce profit aduce oare orașul (municipiul) Carei, stimate și draghe Domnule/Doamnă Glad? Puteți să-mi dați măcar un singur exemplu concret, așa ca să nu bateți doar câmpii pe la legelö?

Simpatice(ă) Domn/Doamnă Glad, nu din lipsă de ocupație am calculat deja “până la ultima virgulă suma împrumutată și pe cea datorată” de către Primăria Municipiului Carei. Am calculat-o doar fiindcă de obicei mă străduiesc să fiu un tip cât de cât responsabil și fiindcă mă îngrijorează prostiile făcute de alții și care m-ar putea afecta și pe mine. Nu sunt un iresponsabil, așa cum este primașul Dvs iubit și așa cum sunt de altfel și consilierii din gașca lui obedientă, ce votează propunerile primașului fără nici un comentariu, sau probabil fără să citească sau să înțeleagă documentele supuse discuției în Consiliul Local.
Acei consilieri locali la care am făcut referire votează fără să crâcnească toate fanfaronadele și toate grandomaniile a la Nero ale lui polgármesterjenőkebacsi, primaș ce nu a fost în stare nici măcar să-și gestioneze/managerieze propriile afaceri, d-apoi să gestioneze afacerile (mult mai complicate) ale unui oraș (municipiu) cu cca 20.000 de locuitori.

Vezi cazul MobiCrasna de pe pe vremea împușcatului, întreprindere de stat pusă în final pe butuci de un ștefangheorghist comunist în favoarea magazinului Kaufland, vezi apoi cazurile SC Wood Line Rom SRL, SC Casmob SRL, SC Castex SRL, SC Mobilion SRL din vremurile nefaste ale capitalismului sălbatic și democratic de după revoluție.

Talentat afacerist mai este primașul Dvs cel iubit, să vă trăiască !

Nu știu dacă ați aflat până acum, dar prietenul Dvs avea de plătit din averea personală, în contul pasivului debitoarei și falimentarei firme SC Wood Line Rom SRL, ca fost administrator al acesteia, frumușica sumă de 628.956,34 RON (aproximativ 160.000 Euro) și 31.629,76 USD (vezi Dosar nr. 4204/83/2005 și Sentința Civilă nr. 2832/F – informațiile respective sunt publice și accesibile oricui care este în stare să acceseze site-ul Ministerului Justiției).

Nu-mi pierd eu acum vremea ca să studiez pasivul total al lui jenoke (adică să vă precizez sumele pe care trebuie să le plătească din averea personală) vis-a-vis de celelalte firme falimentate de el, adică de superpriceputul manager și administrator jenokebacsi, vă las Dvs plăcerea asta pură și absolut unică.

Oricum, doar din exemplul pe care vi l-am oferit mai sus, rezultă clar de ce anume pe mirobolantul site oficial al Primăriei Municipiului Carei, tronează, sfidând toate legile în vigoare din România, până și în ziua de azi – 20 august 2012 – adică la mai mult de două luni de când a fost reales, tot declarația de avere semnată de polgármesterjenőkebacsi în data de 24 iulie 2008.
Mă repet: data ultimei declarații de avere făcute publică de către jenoke este 24.07.2008. De atunci a mai sărăcit primașul, a pierdut casa de pe Căplenilor nr. 10 (teren 4000 mp, suprafață construită 415 mp) în favoarea copiilor, deci omul nostru din Havana este sărac lipit, iar datoriile către firmele falimentate sau către fisc și le plătește, până când va împlini vârsta matusalemica vârstă de 135-150 de ani, din reținerile ce i se fac din salariul de primaș (numai 30% din salariu se pot reține, fiindcă așa precizează legea).

Pe mâna unui astfel de om dați Dvs sarcina grea a restituirii unor împrumuturi bancare de cca 6-9 milioane de Euro?

Eu unul nu i-aș da pe mână nici măcar un singur leu. În vecii vecilor, amen.

Ce mă tot amețiți Dvs. cu lacul Ianculești? După câte știu eu, acest lac a fost preluat de la AVPS acum câteva luni printr-o Hotârâre a C.L al Primăriei Municipiului Carei. Eventualele investiții/amenajări de pe acolo s-au făcut până acum de către asociația pescarilor sportivi. Cât a investit Primăria Carei în lacul Inaculești până acum, în afară de faptul că l-a populat – să zicem – cu aproximativ 2,5 tone de crap importat din Ungaria? După câte știu eu, Primăria n-a investit până acum absolut nimic.

Este adevărat, lacul Ianculești are un anumit potențial economic și turistic, el ar trebui să fie transformat într-un loc admirabil de recreere pentru locuitorii Careiului fiindcă aceștia n-au avut noroc ca orașul lor să fie străbătut de vre-o apă curgătoare.

Dar pentru a ajunge la acel stadiu, e nevoie de niscaiva bănuți și de un manageriat adecvat. Ori statul (deci și Primăria Carei) a fost întotdeauna un administrator lamentabil, așa că va mai trebui să așteptați mult și bine până când lacul Ianculești va fi o adevărată sursă de profit pentru oraș.

Dacă sunteți totuși un pescar atât de bine informat, puteți oare să-mi povestiți și mie despre cifra exactă a profitului obținut de Primăria Carei de pe urma exploatării în regie proprie a lacului Ianculești, în anul 2012? Aud?

Aștept cu mare nerăbdare să mă informați despre profit în următorul Dvs comentariu bine argumentat și pe care o să-l postași pe aici pe la B. de C.!

Idei am. Una se referă de exemplu la exploatarea turistică a Castelui Grof Karolyi. Acest Castel poate să producă bani. Vezi cazul Castelului Bran. Numai că Bran este administrat de privați cu cap, nu de Primărie, deci este cu totul altceva.

A doua se referă la prostia lui jenoke, dar aceea prostie nu mai poate fi dreasă, fiindcă Dvs, ca și (bănuiesc) un foarte cinstit și foarte corect contribuabil careian, ați scos deja banii din buzunar și o să-i tot scoateți și în continuare.

Adică la povestea reabilitării Szarvas Fogado, locul istorioarei amoroase, pe larg descrisă în literatură, între eroul pașoptist Petofi Sandor si viitoarea lui soție, Julia. Ar fi fost un caz tipic și chiar ideal prin care s-ar fi putut atrage bani europeni pentru reabilitarea dărâmăturii, includiv prin colaborarea cu partea oficială (și bine intenționată) maghiară.

Pe marele om de afaceri, pe deosebitul city manager de new york și pe polgármester nu i-a dus însă mintea, și nici nu s-au priceput să aplice, să concureze cinstit și profesionist pentru un proiect prioritar pe această temă și în consecință, au cheltuit până în prezent apoximativ 1,5 milioane de euro din banii contribuabilor careieni ca să reabiliteze o ruină și ca să țină pe linia de plutire o firmă foarte prietenă unora, numitită SC Dominion SRL. Fac pariu cu Dvs că la finalizarea reabilitării “Szarvas Fogado”, factura finală pe care va trebui să o achite Primăria Carei se va apropia de cifra de 2 milioane de Euro. Pentru prostia asta este nevoit să facă acum împrumuturi bancare jenoke, si pentru multe altele.

@zoridezi la 3 August 2012 – 13:55 amintește în comentariul său de “cele 30 de miliarde plătite de primărie din banii nostri pentru neregulile de la castel găsite de inspecție????”.

Ce mai este oare și cu parascovenia asta de 30 miliarde de lei plătite de Primăria Carei pentru neregulile de la Castel, că de ea încă nu știam?

Vă mulțummesc pentru amabila Dvs invitație. Aș candida cu cea mai mare plăcere pentru consiliul local data viitoare, dar nu am domiciliul stabil în Carei. Mi-aș putea stabili foarte repede domiciliul în Carei dacă aș dori, dar și atunci aș candida doar cu următoarea condiție expresă: jenoke să se retragă la Asaujul lui de Sus, lajcsika să se ducă ca și antrenor de fotbal la copii preșcolari ai clubului Victoria Carei iar city managerul de new york să se mute definitiv în vila pe care si-a construit-o peste graniță din salariul lui, ăla mai mare decât al marinarului suspendat de catarg și numit băse.

Până atunci însă, voi fi nevoit – așa cum scrieți Dvs – “să dau explicații fără noimă pe site si să iau (doar anumiți) oameni peste picior.”

Iar Dvs va trebui din păcate sau să mă suportați, sau să mă ignorați.
Vă recomand însă cea de a doua variantă.

de andrei la 20 August 2012 - 17:51

Hai, ca sunteti tari baieti.Vorbiti si barfiti de toata lumea dar ,dupa cum vad ,nu prea sunteti voi in clar cu multe lucruri.De victoria, ar trebui sa mai studieze sau mai corect sa se informeze mai bine.Keiser acesta ,a jucat in divizia A din aproximativ daca nu ma insel,1974 la olimpia satu mare,cam pana in 1983,a facut parte din lotul national de tineret al Romaniei ,asa ca o fi avand omul greseli ,dar sa fim corecti si sa-i recunoastem si meritele.Asa.F.C.Keiser a fost infiintata de acest prost cum vad ca il faceti ,de Keiser ,si da, nu din banii vostrii, nici din a primariei, ci din banii lui,da ,din banii lui.Mai departe.De victoria,ia dute tu in urma cu catva ani ,si vezi cand a fdost infiintata F.C.Keiser si atunci scrie ce vrei..Iar cu cele 2 milioane de euro despre care tu vorbesti aici,nu e valabil baiatule.Si ,stii de ce ?Cele 2 mil de euro nu avea cum sa-i bage in F.C.Keiser ptr. ca F.C. Keiser nu mai exista de catva anii buni.Si stii de ce nu mai exista? Daca nu stii dute si intreaba ,si dupa aceea vorbim.M-ai dute si la primaria orasului si verifica acolo la cheltuieli sau stiu eu pe unde ,daca aceasta f.c. keiser a fost vreo data sponzorizata de primarie.Si nu uita ca echipa sau mai bine spus f.c. keiser ,ca daca bine stiu acolo au existat mai multe grupe de copii,a fost infiintata cu multi ani inaintea ca Keiser sa devina viceprimar.Atunci ,tu despre ce tot povestesti aici?Iformeazate corect si atunci mai vorbin,nu venii aici cu tot felul de minciuni,ca nu te crede nimeni mai, cine stie ce a fost si ce si este.

de pentru lajos la 20 August 2012 - 19:29

iar ai scapat fetele din lesa baiatule??? e greu cu ele,mai ales cand se cred andrei..e si mai trebuie sa te laude pe la comentarii pentru ca ai dat cu picioru … si in minge,la fel ca ….multi altii.cand erai mai tanar faceai si prajituri bune la cofetarii iar apoi paine da…. cu timpu,au patit ca si victoria careiana…avem bani cica da nu avem chef sa ne ocupam.

de victoria carei la 20 August 2012 - 22:26

andrei, iti raspund foarte scurt, ca vorba multa=saracia omului.
spune-mi ce performanta a realizat aceasta FC Keizer pentru fotbalul careian? te rog sa nu imi amintesti de erik bikfalvi, ca baiatul asta a ajuns unde a ajuns pt ca era serios, nu pentru ca FC Keizer vezi doamne a investit in jucatori, si i-a ajutat calea. bikfalvi ajungea sus si de juca la platanul marna, e vorba de caracter. si el e cam singurul care a ajuns cineva in fotbal de la fc keizer. in 2006 a fost promovata o parte din FC Keizer la echipa mare, care au picat din C, desi intre 2004-2006 au terminat de 2x consecutiv pe locul 2 in C. din 2006 pana acum s-au mai promovat niste generatii de la fc keizer, care au dus echipa din ce in ce mai jos.

care fc keizer? care performanta? ok, lajos nu era miamivice primar atunci cand s-a infiintat fc keizer. din ce bani a bagat keizer in echipa fc lajos? ca doar n-o fi bagat din salariu? mare afacerist lajos aiesta!!! Aud?

de emil la 20 August 2012 - 23:51

@gloaba,
vezi ca, spre deosebire de unii de pe aici (care sunt penibili de tot, dupa propria-ti exprimare) esti penibil numai partial, adica 82,978%. Ca sa te mai cultivi si tu, penibil este ca si gravida, adica ori esti, ori nu esti. E ca si cum ai zice “katalin e doar 39,172% gravida, in timp ce andrei e gravida de tot!”
lucrurile stau asa: asfaltarea strazilor din oras se putea face si prin credit furnizor, orasul urmand sa plateasca abia dupa ce lucrarea era terminata. Singura problema la creditul furnizor e aceea ca de acolo nu se pot deturna banii in buzunare particulare. Si daca nu iese nici un profit particular (al cuiva anume, imi scapa numele acum, dar il cunoasteti cu totii), la ce bun sa asfaltezi? Rezultatul? S-a renuntat la creditul furnizor si a platit orasul in avans. Cu comisioane si tot tacamul, iar lucrarea este evident mai scumpa si orasul indatorat mai mult. Pana cand orasul ajunge ca firmele primarului. adica in incapacitate de plata, fiindca nici taxele locale nu se pot mari ca sa fie pe potriva cheltuielilor nesabuite al primarului. Am mai spus, nu ma deranjeaza asfaltarea (ca doar imi place si mie sa merg pe asfalt, nu prin noroi, adica apreciez civilizatia urbana) ci modul mult prea scump in care ea se face. Cea mai buna comparatie este cea cu masinile. Daca poti cumpara un Logan la pret de Logan, il cumperi cu un pret de Mercedes, Audi etc.? Ca sa nu zic de Lamborghini. Raspunde-ti singur(a) si, daca esti de buna credinta, vei intelege ce vreau sa spun. Daca nu, astept noi postari ca ma iau de unguri (cum mi-ai mai aratat cu alte nick-uri / ocazii).

@andrei/katalin
stai catastrofal cu gramatica. bine, nici la exprimare nu stralucesti, de aceea e un exercitiu dificil sa citesti postarea de la 17:51

de Horia Mărieș la 21 August 2012 - 07:05

@cătălina & @andrei … și pentru restul comentatorilor de aceeași speță:

În contextul celor discutate mai sus, mi-am adus aminte de un articol foarte fain care a apărut în celebrul ziar local de circulație internațională numit “Nagykaroly es Videke”, mai precis în nr. 918 din 14 iunie 2012.

Acolo, un distins jurnalist local, școlit pe vremea comunismului la academia de partid comunist numită Ștefan Gheorghiu, ne învăța limba maghiară cântând.

Practic, distinsul proletcultist, domnul Boros Ernö, salariatul favorit al Primăriei din Carei, ideologul UDMR-ului local și consilierul personal al lui jenöke, ne împărtășea pe acolo niscaiva bancuri precum și câteva vorbe de duh nevinovate de ale lui, niște ziceri sfinte ce fac parte din vocabularul lui umoristic de bază, și pe care le dedic și eu acum, la rândul meu, și cu cel mai mare drag, celor ce se ascund sub alias-urile gen cătălina, andrei, etc.

Sper din inimă să le placă și lor, să le aprecieze exact așa cum se cuvine !
Ca dansatoarele andaluze, cu zâmbetul mereu pe buze.

Fiindcă nu știu bine limba maghiară eu nu înțeleg respectivele bancuri, și fiindcă mi-e greu să le traduc, transcriu exact așa cum apar respectivele ziceri sfinte în ziarul respectiv, în versiunea originală a distinsului domn Boroș Ernö.

Primiți-le vă rog exact așa ca și cum vi le-ar fi transmis/dedicat chiar dânsul în persoană.

Eu doar îl copiez, n-am talentul și nici erudiția lui.
Drepturile de autor îi aparțin doar lui.

“Ime tehát néhány ártatlan erre a célra eredeti Szárnyas, illetve Vak Csigi-féle szitkozodás:

“A gyász jöjjön a fejedre”
“Nyirjanak simára a lábad közöt”
“Hogy a dögvesz kötsön beled
“Napozzál négy gyertya között kiteritve”
“Nyugaszom meg a Devla!”
“Sose sexely egy egészségest!”
“Uljön a szádra Büdös Maris, és csak ojankor kapj levegöt, amikor szellent!”
“Hogy a korház fogjon meg!”
“A rák egye le a gyomrodat”
“Vigyen el a singálo”, stb.

Autor: Boros Ernö”

În ce privește numele citate de către distinsul domn Boros Ernö, adică Szárnyas, Vak Csigi și Büdos Maris, vă rog nu mă întrebați pe mine despre ele, întrebați-l tot pe Boros Ernö, fiindcă ele sunt cunoștiințele lui intime, domiciliate pe undeva în Czigányvég.

de dorel la 21 August 2012 - 16:38

Stiți ce observ eu aici?Aproape mai toate postarile vin de la două sau trei persoane,care apar sub nume diferite.O fi pensionari,cu mult timp liber,că un om normal nu se apucă ,să posteze.Sau poate ,ptr. asta primeste leafă?O fi posibil!Hai, că mă distrez cu voi,cu toate că postați aici niște aberații că mă bufnește răsul.Ce părere aveți de decizia CCR-ULUI?Crin tre să se țină de promisiune.Oare, care este decizia lui Crinușor?

de dorel? la 21 August 2012 - 16:56

sau dorele? stii ca aia de-i pufneste rasu fara motiv stau pe la stabilimentu lui kalla sau sf ana? cu ce pile ai, poti gasi un loc si pentru tine pe-acolo..;Ai ceva impotriva pensionarilor? Ca impotriva jafului din primarie se vede ca nu ai de spus nimic sau poate de acolo iti iese si tie ceva ca prea incerci sa deviezi de la drum….Poate ne spui ceva de decizia lu Puskas de la CCR…nu degeaba a fost baselu in secuime sa mai vanda din pamantul tarii pentru inca un timp la cotroceni cu nutica.Si uite asa nu plateste iarasi primaru datoria catre statul roman care ii da un salar si din care poate face fabrica noua la copii si altii stau in somaj sau se chinuie pe la conti in omie de schimburi si in caldura si lucreaza si sfarsitu de saptamana.

de dorel la 21 August 2012 - 18:13

Se pare că nu ai înțeles nimic din tot ce am postat aici,deșteptule.Să te duci tu la primărie și la toți de acolo,dar poți să te duci ,chiar și la spitalul nr.6,nu la kalla,că acolo sunt niște amărîți de pensionari pe care proprii lor copii i-au băgat acolo.Eu cred că ție ți-o fi ieșit de la primărie niște pițule .iar acum ești lăsat cam pe din afară ,sau esti de spitalul 6, că nu ești în stare să înțelegi nimic,din ce am scris.Lasă tastatura că văd că nu-i de tine,sau citeste puțin mai mult,sau dute și fă niste controale pe acolo. pe la primărie,că se pare că tu crezi ,că le c-am știi pe toate.Cu regret observ că nu prea stai bine cu materia cenușie,din moment ce nu înțelegi nimic.Așa că nu am de făcul nimic în afară de a -mi fi milă de voi toți de aici care postați ,pe aici.M-ai aveți nevoie de căteva clase de făcut.

de pentru primul dorel la 21 August 2012 - 18:19

Dorele – I-A CIURUIT BASESCU si de data asta !!!!! e parerea celor peste 11 milioane de romani care nu au mers la vot.Au vrut sa-i renege si pe cei plecati din tara.Au votat si mortii si altii de cate ori au putut numai sa le iasa numaru..Dar din pacate de cei peste 11 milioane de romani nu a vorbit nimeni si nu s-a tinut cont.Toata ziua au luat in gura cifra de 7 milioane 400,de ziceai ca-s papagali.Poate procuratura va afla despre matapazlacurile celor care au reusit sa pacaleasca cei 7 mil de romani.Oare cei care dau din gura pe aici cu datoriile lui Kovacs sunt chiar asa de curati ? eeeeheeeeheeee….e si asta o metoda de ati acoperii belelele.Dar cateodata “gura bate fundu ” ca sa-l citez pe Guvernator.

de Horia Mărieș la 21 August 2012 - 23:24

Tribunalul Satu Mare
====================
Numãr unic dosar: 6509/83/2011. Înregistrat în data de: 05.08.2011. Obiect dosar: Anulare act administrativ PENTRU AMÂNAREA PRONUNŢĂRII. Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal. Stadiu procesual: Fond. Părţi: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CAREI – PRIN PRIMAR KOVACS EUGEN – PRIN CABINET AVOCAT COZA VALERIAN : Recurent. CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI: Intimat. CAMERA DE CONTURI SATU MARE: Intimat. TERMEN (final) DE JUDECATÃ: 31.05.2012. Soluție: Respinge cererea (recurentului).

Curtea de Apel Oradea
=====================
Numãr unic dosar: 6509/83/2011. Înregistrat în data de: 16.08.2012. Obiect dosar: anulare act administrativ PENTRU AMÂNAREA PRONUNŢĂRII. Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal. Stadiu procesual: Recurs.
Părţi: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CAREI – PRIN PRIMAR KOVACS EUGEN – PRIN CABINET AVOCAT COZA VALERIAN: Recurent. CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI: Intimat. CAMERA DE CONTURI SATU MARE: Intimat.

Avocatul COZA G. VALERIAN are sediul în Dr. Tr. Severin, Str. Petre Sergescu, nr.10, Bl. B2, și sediul secundar pe raza Baroului Satu Mare, Str. Mareșal Averescu, nr.5, Ap.1. Este membru al Baroului Mehedinţi începând cu data de 01.09.2010, exercitându-și activitatea în calitate de avocat definitiv – in Cabinet individual, cu drept de a pune concluzii la toate instanţele.

Ce este cu acest dosar, pierdut în primă instanță la Tribunalul Satu Mare de către PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CAREI – PRIN PRIMAR KOVACS EUGEN, habar n-am și nici nu mă interesează! Am vrut doar să vă ofer o mică/nouă mostră (documentată de pe site-ul Ministerului Justiției) a talentului managerial manifestat plenar de PolgármesterUrJenökeBácsi.

Ca să facă economii la capitolul buget local (adică la banii plătiți de către contribuabilii careieni) primașul angajează un avocat extern și-i plătește – evident – un onorariu gras, deși în organigrama Primăriei Municipiului Carei există un Compartiment Juridic populat cu 2 posturi, iar secretara primăriei trebuie să aibă și ea – obligatoriu – studii juridice.

Sau primașul n-are nici un gram de încredere în performațele profesionale ale propriilor lui juriști, sau primașul are pe cap atât de multe procese încât juriștii lui nu le mai fac pur și simplu față. Una din două. Alegeți.

de eu la 21 August 2012 - 23:30

Nu conteaza.tot base ramane. deci noi suntem mai multi

de Horia Mărieș la 22 August 2012 - 05:26

@eu la 21 August 2012 – 23:30

Cine “noi suntem mai mulți” ?
Cei care au stat acasă la referendum la îndemnul lui V. Orban?

Oricum, vă mulțumesc frumos pentru opiniile exprimate, este o întreagă plăcere pentru cineva să se converseze cu Dvs. Conversăm cu un “eu”.

de eu la 22 August 2012 - 08:59

Eu nu a spus ca base e bun,dar nici usl nu e mai bun! de ce sa nu incercam pe deaconescu???!!!

de eu la 22 August 2012 - 09:30

Dmv spuneti ca restul de 10mil re votanti .toti am stat acasa la indemnul lui Orban Viktor????? atunci inseana ca sunte f.f multi unguri in aceasta tara?! sau si acei romani care nu au votat il asculta pe Orban.sa-l rugam sa accepte postul de presedinte a Romaniei!”!!

de careian la 22 August 2012 - 12:11

un cuvant-RUSINE!INFRANGEREA TREBUIE ACCEPTATA,DAR PENTRU ACEASTA E NEVOIE DE MARETIE,CEEA CE PE UNII DE PE AICI NU-I PREA CARACTERIZEAZA.EI PREFERA SA INJURE,SA ARUNCE CU ACUZE,UITAND CA TOTI TRAIM AICI IN CAREI,CA SUNTEM O COMUNITATE LOCALA CARE DEPASESTE GRANITELE ETNICE SI CONVIETUIESTE IN PACE.NU CONTEAZA NATIONALITATEA,CONTEAZA OMUL.CAREIENII AU VOTAT,IAR VOTUL LOR A FOST IN FAVOAREA LUI KOVACS.VAD CA PT UNII E FOARTE GREU DE DIGERAT ACEST ASPECT DE NECONTESTAT SI CONTINUA CU INCRANCENARE O INVRAJBIRE INTERETNICA,NETINAND CONT DE NIMIC.COMENTARIILE DE MAI SUS SUNT O DOVADA RUSINOASA A CEEA CE REPREZINTA ACEST SITE.O JUNGLA SALBATICA SI PERICULOASA.

de CAREIAN la 22 August 2012 - 12:57

Te referi cumva la infrangerea bunului-simt in baza caruia un om candideaza inca odata de primar dar el are retinere din salar pentru datoriile neplatite de peste 4 ani? atunci este intradevar o infrangere dar nu inseamna ca va fi acceptata de toti cei care mai dispun de principii.
Daca e asa o buna intelegere etnica atunci de ce sloganul de campanie al udmrului al carui presedinte e primarul a avut ca slogan minden magyar szamit?
Daca e respect reciproc cum se face ca copii nostri romani au la sectia romana profesori maghiari care nu vorbesc limba romana?
De ce consilierul primarului platit din bani publici scrie articole antiromanesti acolo unde este redactor sef?
De ce viceprimarul era in ziua alegerilor locale mereu cu reprezentantul romilor si tziganii impreuna si curgeau microbuzele cu ei la votari la kalasanzi ?
De ce pe listele elecorale sunt peste 21mii cu drept de vot iar noi nu suntem nici 20 de mii?
Unde e jungla? Cine sunt nerusinatii?
De ce pentru fotbalul din italia si la victoria au fost alocate sute de milioane si pentru atletii lui marnean nu s-au gasit 10 milioane ca sa participe la faza nationala a campionatului de oina????Unde e bune intelegere si respectul administratie locale pentru toti careienii??
Pentru orice bal alstrugurilor si autocare din polgar si altele se gasesc zecile de milioane iar pentru ianculesti nu s-au aprobat 15mii de lei pentru sarbatoatrea satului lor????AUD?

de Jimi la 22 August 2012 - 14:40

Respect domnule Maries pentru acuitatea celor prezentate.Sa nu va mirati ca va ataca unii pe aici pentru documentele scoase la lumina si pe care ei le vor adanc ingropate de ochii lumii! Cei care fac parada de originea lor de careieni nobili au pus in fruntea tulipanilor un scoborator din muntii Maramuresului care ii jumuleste de le sar fulgii sii iva lasa cu ochi in soare cand va fugi cu banii lor si ei vor ramane cu datoriile.De tot rasu,cum seful tulipanilor nu da doi bani nici pe avocatii nobili ardeleni si ajunge tot la olteni!
La ast primar nimic ce e careian nu e bun numa banii lor ii vrea.Medici aduce din satu mare si ungaria,firme de paza din ungaria,avocati din oltenia,firme pentru studii de fezabilitate din secuime,etc, ce mai ,primarul strainilor….ca si el/

de emil la 22 August 2012 - 14:44

@ eu
daca besescu a ramas, nu inseamna ca sunteti mai multi, ci doar ca sunteti mai nesimtiti, lasi, tupeisti si ati folosit quorumul pe care l-a bagat KKR (pentru a-l ajuta pe suspendat), impotriva spiritului legii si ati indemnat la boicot. Stiind ca sunteti prea putini, nu ati avut curajul sa veniti sa votati, ca sa vedem cu totii care suntem mai multi. ca urmare, chiar puteti afirma ca sunteti mai multi, numai ca mintiti. noi am fost 8,4 milioane la vot, din care 7,5 au zis ca nu-l mai vor pe besescu al tau. voi unde ati fost? ati castigat pentru ca n-ati venit? asta e democratia lui besescu.

de emil la 22 August 2012 - 15:00

@ eu/ primul dorel etc.

mai esti si lipsit de cultura juridica, pe langa ca esti rau intentionat! In uniunea europeana nu exista quorum la referendumuri, tocmai pentru ca tot juristii UE au decis ca aceia care nu se prezinta la vot nu pot fi considerati ca au votat impotriva.
in rest, cine il mai vrea pe besescu si se bucura acum pentru ca ala a castigat meciul fiindca au furat arbitrii, sa aiba mereu parte de asemenea satisfactii. doar sa nu mai pretinda ca a fost democratic ceea ce s-a intamplat. Fiindca, cetatenii cu drept de vot care trebuie sa se afle pe listele permanente, sunt sub 17 milioane. Cat despre cei din strainatate, nu i-a oprit nimeni niciodata (nici macar acum, la referendum) sa voteze daca vor si pot. Nici asa nu s-au prezentat niciodata mai multi de 300.000. dar cand nu te duce capul sa intelegi ce anume prevede legea, afirmi si tu ca nu stiu cine pe cine a renegat si alte aberatii. asta poti si eventual sa injuri. cam subtire pentru unul care pretinde ca vrea sa exprime opinii serioase. afirmatiile facute de tine pe aici sunt lipsite de esenta juridica, oricat de tare ai striga. adica, pe scurt, habar n-ai!

de Horia Mărieș la 22 August 2012 - 15:53

@eu la 22 August 2012 – 08:59

Nu încserkăm deaconescu fiindcă el este dovedit de cretin.
Cu acte în regulă și cu Elodia cu tot.
Sau mai așteptați totuși ca deaconescu ăla să dea de-a moaca fiecărui cetățean român, indiferent de naționalitate 20.000 Euro imediat ce va deveni preș?
Merci frumos, NU ! Hai să încercăm totuși să fim cât de cât serioși.
Mai glumesc eu uneori, dar nici chiar în halul ăsta !

de Horia Mărieș la 22 August 2012 - 15:55

@Jimi la 22 August 2012 – 14:40

Nu mă mir de fel că mă atacă unii pe aici. Nu mor caii când vor câinii.

de Horia Mărieș la 22 August 2012 - 16:00

@careian la 22 August 2012 – 12:11 pare să fie – după stil și amprentele digitale (fiindcă uită caps lock-ul blocat), sau Katia Dulani sau fosta d-șoară Mărieș, acum d-na viceprim, ambele de prin Pișcolt.
Fetele fotbaliatorului. Una din două.

de Horia Mărieș la 22 August 2012 - 16:39

În nagykaroly.ro, articolul “Jó gazdái legyenek az iskoláknak” din 2012.08.21. autor | M. T. R. | (Nagykároly igazgató iskola polgármester), jenőke tot bate apa-n piuă (a doua oară în câteva zile) că el are vrea nepărat doar cadre competente la conducerea unităților școlare din Carei.

Păi dacă vrea “kompetens embereket” atunci de ce nu se organizează CONCURS pentru ocuparea posturile respective? De ce tot propune el diverse nume (citez din articolul amintit): Zsidó Sándor, Bélteki Ferenc, Visnyai Csaba, Belényi Andrea, etc.?

Kovács Jenő, care nu se pricepe nici la picioarele scaunelor, a ajuns să se priceapă și s[-;i dea cu prețupuțul și în materie de învățămant! Sau poate că el poate decide, cu cele două clase ale lui, ca trenul, cine este potrivit, și cine nu, ca să conducă o unitate de învățământ careian? S-o fi crezând și el, gróful de Asauj, vre-un băse local care se pricepea și el la toate alea.

Degeaba declară peste tot jenőke că nu agrează numirile politice (cel puțin în invățământ), dacă ocuparea posturilor respective (devenite vacante sau fiind la sfârșit de “mandat”) nu se va face printr-un CONCURS PROFESIONAL CINSTIT. Și NU prin negocieri interpartinice, așa cu încearcă jenőke, trebuie să se rezolve aceste probleme ci ăntr-adevăr prin conmpențe. Nu de alta, dar nici cei de la celelalte partide nu se pricep.
D-aia trebe CONCURS!

Mira-m-aș însă foarte mult dacă jenőke poate înțelege/percepe bine sensul (măcar general, nu neapărat specific al) cuvântului “kompetens”.

“Kovács Jenő ismét hangoztatta: nem ért egyet a politikai kinevezésekkel, éppen ezért szeretné, ha kompetens emberek irányítanák a város oktatási intézményeit.”

Hahaha, :-) mă faci să râz, drághe PolgárMesterJenőkeBácsiÚr.

de andika la 22 August 2012 - 17:49

la ultima sa participare la scoala 1 unde sustine pe sidonia si beleny jeno spus dar numai in limba maghiara ca recunoaste ca lui nu prea placut cartea dar elevii trebuie face un efort numai ca sa poata trece la examene.aceasta este parere lui jeno despre invatamant!!!!la scoala agro sustine pe gindele cel competent si mai sustine pe visnyai care nici nu este la scoala decat o zi ca preda si la scoala de muzica.nu competenta intereseaza pe primaru ci rmdsz sa fie,asta conteaza la el!!deasta adus si pe levi de la satumare si pus director la primarie peste invatamant asa cum fost si pe vreme la comunistyi!!!!mai bine sa plateste intai datorie la oras si apoi sa vorbesyte jeno de invatamantul!

de viciul la 22 August 2012 - 18:42

da stiu ca are tupeu jenuske asta care a adus in gasca de consilieri muti numa competenti la ridicat mana ca la studii sunt ca focilajos…competentul la ciubucuri si spagi si evaziuni da interviuri platite pentru masele largi in stilul invatat de la consilierul cu scoala la stefan gheorghiu…sa aduca el avocat oltean pentru procesele primariei….s-au ofilit de tot tulipanii daca nici pentru sefu nu au om…..

de eu la 22 August 2012 - 18:55

Deci datorita ungurilor sta tara asta.aici unde sta acum?! bine ca are bujor al vostru studii??! fata de el si eu cu 8 clase.sunt rector de facultate!))))))

de luminita la 22 August 2012 - 18:59

e timpul ca romanii sa isi adune randurile ca vin vremuri grele pentru ei.Nici nu te poti astepta la altceva de la doi primari UDMR care incearca maghiarizarea fortata a zonei prin eliminarea discreta posibilitatilor de a studia in limba romana.
Nicicand romanii nu au fost mai napastuiti de la retragerea trupelor hortyste decat acum la revenirea nalucii lor incarnata in actulul primar si ajutor al lui.
Medici maghiari adusi la spital dar nu romani,grupe de gradinita infiintate cu sila,acapararea pamantului ianculestenilor si ignorarea lor desi platesc taxe si impozite la oras,centre sociale infiintate pe langa bisericile lor cu bani de la oras cu sacu,o adevarata desfasurare de forte pentru ingroparea comunitatii romanesti.
Orasul plateste sute de milioane la trusturi de presa pentru interviuri favorabile dar nu are bani pentru ajutorarea unor elevi romani.Se renoveaza primarie cu milioane de euro cu firme apropiate udmr si lucrari de mantuiala dar platite de careieni.
Tot ce e romanesc dranjeaza urechile celor doi udmristi.

de viciul la 22 August 2012 - 19:03

ce studii are vicele???stie citi un text la prima vedere cumva???ce studii are fazakas???sa nu ne spui ca e vecin cu cine trebe numa daca spui si cate clase valoreaza….da muller?da brem???si nu uita de gabika …ia numara tu cati din 11 se aduna cei cu studii….

de Hary la 22 August 2012 - 20:06

Pe langa un ilustru anonim -eu-complexat de lipsa studiilor,consilierul Bujor are o identitate pe care si-a asumat-o!
De alde eu e plina piata.

de Horia Mărieș la 23 August 2012 - 00:46

@eu la 22 August 2012 – 18:55

Nici vorbă să fim atât de absurzi încât să susținem că doar “datorită ungurilor stă țara asta, aici unde stă acum?!” așa cum scrieți Dvs.

Marea majoritatea a cetățenilor români de naționalitate maghiară sunt oameni de toată isprava ce merită tot respectul. E păcat însă că, în special din motive pur etnice, din comoditate și poate datorită unui anumit grad de iresponsabilitate, cetățenii români de naționalitate maghiară din Carei se lasă conduși în continuare de acei reprezentanți ai etniei lor ce nu merită nici măcar o mică fărâmă de respect.

Țara asta (una extrem de frumoasă – mai ales partea ei ce se numește Ardeal-Transilvania, dar mare păcat că este locuită) stă unde stă acum din varii motive.

Unul din multele motive, pe care-l amintesc aici doar fiindcă este la ordinea zilei, este că voturile exprimate împotriva lui băse în ziua de 29 iulie a.c. de cca 7,4 milioane de cetățeni români sau mai bine zis, voturile a cca 8,5 milioane de cetățeni români participanți la referendum, au putut fi invalidate de o gașcă de boșorogi adormiți, reuniți comod în așa numită Curte Constituțională.

Nu este nici o speranță pentru vremuri mai bune în RO atât timp cât soarta a cca 18-19 milioane de cetățeni români ce au mai rămas să trăiască în țară, este decisă de unii docitorci ca ți Aspazia Cojocaru – o babă țărancă, incultă și ramolită, ca de președintele CCR numit Augustin Zegrean – un handicapat cu acte în regulă, dovadă că de orb ce este, azi dimineața a dat din greșeală tare cu capul în dulap fiindcă nu l-a văzut [(sic!) dar nu-i așa, justiția trebuie să fie oarbă ? :-) ] și ca și distinsul nostru conațional, Puskas Valentin Zoltan Ur- care nu e prost de loc, dar este o mică kurvă politică. No any offences intended, atributul din urmă este un cuvânt extrem de mult folosit … în limba poloneză.

Nu este de mirare deci că atât eu, cât și alți cca 8 milioane de cetățeni români suntem azi doar niște cetățeni “invalidați”, că pentru noi băse nu mai este președintele României, că noi vrem neapărat demisia lui băse, dar și a altora de teapa lui, cum ar fi a acelora aciuți în fotoliile comode pe plan local, așa cum sunt de exemplu unii ca jenoke, lajcsika, sau tamaska.

De incompetenții ce nu merită de fel să ne conducă, la orice nivel al administrației românești s-ar afla aceștia, ne-am săturat! Nu-i mai vrem de loc. Să se ducă învârtindu-se, exact acolo unde văd cu ochii!

Punct.

de sumo la 23 August 2012 - 11:54

e absolut normal ca intr o sc , liceu, unde sunt clase cu predare in limba romana si maghiara sa fie la conducerea acestor unitati un roman si un maghiar, E NORMAL.
Sa luam doua licee , Maniu, cred ca in ultimii 20 de ani sau 30 nu a fost nici un maghiar, ungur ,la conducere director sau adjunct ,zero, 00000000,
Liceul catolic calasantius unde sunt numai clase cu predare in limba maghiara in functia de director adjunct e o romanca, sper ca observati diferenta , vai ce discriminare, din partea catolicilor, vai, vai, apropo la maniu cand va fi un ungur director adjunct ?????????????????????????????in 2100???

de emil la 23 August 2012 - 12:31

@sumo/eu /etc
Te crezi pe vremea cominternului, cominformului, a internationalismului proletar si a regiunii autonome maghiare staliniste. Ceea ce spui poate fi corect pentru uniunea sovietica, dar nu se pune in practica in nici o tara europeana in forma enuntata de “eu”.
De fapt, nu este normal ca scolile sa fie conduse pe criterii etnice. Asta intr-o tara normala, nu in Romania besista care il depaseste pe Kafka (nu Kaffka Margit!). Daca mai adaugi si faptul ca toti elevii ar trebui sa cunoasca limba oficiala, atunci se vede clar ca nu este nevoie de conducatori paraleli ai invatamanatului in limbile minoritatilor etnice. Clasele respective isi au profesorii lor, dirigintii lor, care sunt etnici unguri sau, cand nu sunt suficiente cadre de acea etnie sunt profesori specialisti care au trecut un examen de limba maghiara (ceea ce nu se intampla pentru o gramada de profesori etnici unguri care predau la sectia romana!). desigur, daca ii doriti in bantustan si ei va accepta viziunea, faceti scoli separate cu predarea numai in limba maghiara, numai cu profesori unguri si elevi unguri, cu conducere ungureasca. Nu va opreste nimeni, nici macar sa le denumiti dupa criminali de razboi.
Dar, daca tot ti se pare firesc ca intr-o scoala sa se intample asta, intreb si eu, daca intr-o localitate unde sunt peste 40% etnici romani si circa 50% etnici unguri, ar trebui sa se aplice aceasta regula pentru primari sau nu?
In fond, as putea sa-ti raspund exact cu termenul pe care l-ai dat pentru directorul adjunct de la Maniu. Probabil ca atunci, mai repede, mai tarziu sau niciodata. Nu se stie, ca si cu viceprimarul de la Carei. Pe de alta parte, inainte de 1989, la acel liceu era director adjunct doamna profesoara Poszet. Care nu era de etnie romana. Iar la liceul teoretic este director plin Zsido, care nici el nu este etnic roman. Sa inteleg ca etnicii romani trebuiau sa-l respinga pe Zsido? Sau pe Visnyai? Sau ce doresti sa spui exact? Probabil catolicii apreciaza valoarea pentru invatamant a profesoarei respective si de aceea or fi numit-o adjunct. Nu de dragul de a da exemple de toleranta! daca voiau sa dea exemple in acest sens, nu lasa udmr carei sa apara pe (nagypuszta)legelo si videke articole cu continut antiromanesc. dar udmr carei este in fruntea activitatilor sovine. Pana cand le va prelua ppmt si/sau pcm. Si atunci, despre ce vorbim?

de steve la 23 August 2012 - 12:34

la fel de normal e ca la unitati cu mai multi romani sa fie directori romani,E Normal,dar mai normal ar fi ca si la scolile din ungartia sa se aplice aceleasi reguli pentru romani ca doa acolo nu vezi vreun director de scoala roman neaos.
La liceul maniu poate sa reprezinte si adjunctul cele cateva clase putine de maghiari daca cei opt mii de romani din oras nu au un reprezentant in primarie si nu ati sarit in sus sa protestati.Discriminarea exista in chiar primaria carei care nu permite participarea la concursuri pentru posturi daca nu stii limba minoritatii maghiare din romania scris si vorbit !Apropo,chiar nu are udmr carei decat maistri si vinyturi cu care iese la inaintare?
au apus toti urmasii grofilor?????

de sumo la 23 August 2012 - 12:53

emil, primar si director de sc. nu e aceeasi mancare, primul e votat de populatia orasului, localitatii iar directorul prin concurs sau prin numire , cred,emil tu nu ai depasit inca momentul cu viceprimar asa? cred ca ungurii din satmar city au depasit deja asta e , spun aia.
despre directori, e simlpu teoretic cel mai bun trebuie sa fie la conducere, practic nu cred ca e asa dintr o gramada de motive.

de sumo la 23 August 2012 - 13:00

steve tu traiesti in ungaria ca stii atat de bine ce se intampla acolo ? ai fost vreodata pe acolo /ai vorbit cu romanii de acolo?

de careianu la 23 August 2012 - 13:24

lasa tu careiu sumo si ramai la satumare ca vad ca nu zici nimic de discriminarile din primaria carei unde au pus obligatorie limba maghiara;,si cu competentele lasa te de meserie ca nu e aixi satumare unde mai gasesti udmristi cu pregatire../la carei sunt promovati de udmr numai maistri si analfabetii,daca nu stie cumva limba romana atunci sigur are asigurat orice post vrea!!se fac grupe copii maghiari cu 4 sau 7 copii dar pentru romani nu se mai primesc cereri de inscriere ca cica sa lasa pe toamna…asa e cand vorbesti din departare si nu stii ce e pe la careiul cu primar cu salariul taiat de 4 ani,fara casa si masina pe acte….

de steve la 23 August 2012 - 15:27

Din pacate pentru tine sumo chiar am fost in ungaria unde am rude in jula si micherechi asa ca…ciocu mic.
Tot invatamantul din ungaria este nationalist,de la gradinite si pana la faculta,la orice serbarica se canta imnul tarii urmat de „Szózat”….
Insa acum 5 ani au inceput sa destrame cea mai mare scoala romanesca din ungaria de la micherechi si au imprastiat pe copii te miri pe unde si cu ce motiv.
Statul maghiar vrea sa scape de scolile de nationalitate si veti vedea cum e noua lege a invatamantului din toamna!!!
De la alegerile din 1998 tot mai multi din cei care nu apartin de comunitatile romanesti sunt impinsi in asa zisele autoguvernari locale romanesti si prin fenomenul etnobusinessului ajung in organe de conducere la aceste autoguvernari-vopsite de govern.
Nu cred ca un asemenea sistem autoguvernamental il doreste ungaria pentru comunitatile sale dinafara granitelor dar il aplica cu tupeu pentru romani!

de eleko la 23 August 2012 - 19:39

datoriile facute la oras de cel care a falimentat si firmele lui cine le va plati??..si mai ales cand?????ce va scoate banca la vanzare????pe vicele focista??? in acest caz cine pune criteriul de competenta ca am vazut in interiul dat de primar ca se pricepe si la scoli care e cel mai bun director da pacat ca nu a reusit cu firmele lui….

de emil la 23 August 2012 - 21:09

@ sumo
nu e vina mea, iti urmam doar logica. partea cu viceprimarul, asa cum am mai spus-o, nu cred ca era dorita nici macar de usl si nici nu ma intereseaza. poate de pdl, dar astia nu au dat nici un consilier. faceam doar o comparatie, ca sa intelegi cum e cu ”normalul” in conceptia hungarista. eu am spus ca ceea ce ti se pare absolut normal (doar in Romania, evident ) daca vorbim despre ”drepturile” minoritatii ungare . In Ungaria nu e normal si nici nu se practica, asa ca nu-mi povesti, ca-mi insulti inteligenta.

de curios la 24 August 2012 - 18:01

dar la clubul elevilor de ce trebuie manager un instructor, fara studii superioare? la gradinita 1 de ce trebuie o ultranationalista maghiara care nu accepta inscrierea copiilor maghiari la sectia romana si pe romani ii trimite la plimbare ? Cred ca vreti sa iobagiti cei aproape 9000 de romani din carei ca pe vremea grofilor? suntem in uniunea europeana dar tot gandire de pusta aveti! Plus ca marea majoritate a asa zisilor maghiari sunt pe jumatate, sfert sau mai putin maghiari dar asa da bine in zona. Traiasca conducerea locala maghiara si cultul ei de autoidolatrizare. Romani treziti-va, daca mai vreti sa vorbiti romaneste pe strada fara sa fiti ciomagiti sau mai rau pusi la afumat de ciocoii maghiari.

de sumo la 25 August 2012 - 15:54

curios esti cam ultras si vezi lucrurile cum nu sunt, ultimul rand a fost super cu treziti si bla bla ul ala, unde te crezi ? pe marte?
despre grofi . fara ei careiul nu ar exista, si daca ai putina carte, oare ai? trebuie sa stii ca in ev mediu categoria iobagilor era una multi adica erau si roamni si maghiari, gandestete la budai nagy antal sau la dozsa gyorgy, stii cine au fost ei?
la gradin nr 1 nu e ultranationalism numai probabil cineva vrea postul ala si a zis asa cum sa atacam pe ala, e ungur, unguroaica deci nationalism , da asta va fi buna , huuuuuuuuuuuuuhuuuuuuuu nationaltist si altele bel ble blu……………….

de dac la 25 August 2012 - 17:07

curios cum sunt destui care se simt inca in Romania desi nu va convine.aici nu era pusta cand au venit grofii chiar daca nu va place voua sumo si careienii o stiu prea bine.una e sa cuceresti si alta e sa ai continuitate indiferent de statutul socila asta daca reusesti sa intelegi ceva in romaneste.ultranationalism e ce se intampla acum gradinita 1 unde pupila primarului se ascunde de oameni si vorbeste numai ungureste iar pe copii romani ii tot amana cu inscrierea pe toamna.de ce se vrea infiintarea numai de grupe maghiare daca nu sunt cereri iar pentru romani se tot incearca reducerea grupelor??esti cam pe dianfara subiectului asa ca ramai la sumo pana vezi despre ce e vorba..si poate ne spui de ce primarul sef udmr nu plateste datoriile la statul romanesc care ii da un salar?

de emil la 25 August 2012 - 19:51

@sumo
asezarea Carul este mai veche decat grofii, exista de dinainte de ei si chiar dinainte de venirea ungurilor in Europa. Ea exista si pe vremea dacilor, ba chiar si inaintea acestora. Deci, afirmatia ca fara grofi Careiul nu ar exista, este fundamental falsa. Pe de alta parte, este adevarat ca dupa 1712, datorita familiei grofilor Karolyi, care dupa ce a primit pamanturile lui Rakoczi ca rasplata pentru capitularea de la Satu Mare (1712)a devenit dominanta in comitatul Satu Mare (prin intinderea posesiunilor sale), resedinta comitatului Satu Mare a fost adusa la Carei, iar aceasta situatie a contribuit la dezvotarea orasului, pana cand si-a pierdut acest atu.

de podoba mircea la 25 August 2012 - 19:56

ptr”curios” !!! Indiferent de culoarea politica,managerul de la Clubul Elevilor din Carei este,cel mai competent director dintre toate institutiile de invatamant din oras !!!

de stimsinoi la 25 August 2012 - 21:19

asa zice si claudita….

de emil la 25 August 2012 - 21:50

@sumo
iar incepi deturnarea atentiei, adica diversiunea? cineva spune aici ca li se fac greutati parintilor care vor sa-si inscrie copiii la gradinita nr.1, la sectia romana. Minima decenta cere ca mai intai sa te informezi-documentezi, sa verifici informatia si abia apoi, in cunostinta de cauza sa emiti o opinie. Observ ca mai intai incepi cu afirmarea unor certitudini -in capul tau – ca precis nu e ultranationalism {de unde stii cu certitudine? eu nu spun ca este ultranationalism, pentru ca inca habar nu am ce e acolo, daca e adevarat sau nu, pana nu aflam exact, nu e prea indicat sa facem afirmatii, mai ales ca dupa lunga experienta udemerista in oras nu este imposibil sa fie chiar adevarat!} Si pe urma da-i cu speculatii rasuflate gen probabil ca vrea cineva postul etc). Numai n-ai spus explicit, direct ca iar se ia cineva de unguri. Mea culpa, am uitat ca esti legelist (adica de la nagy puszta legelo teruleten si kornyeke, zis si videke) si ca pentru tine nu are importanta adevarul, documentarea, ci eliberarea periodica de venin! Doar nu vei recunoaste chiar tu daca, sa zicem, chiar ar fi adevarat! Nu, asta nu se poate, nu e adevarat, care ultrantionalism??? huuuuuuuuuuu! sunt barfe de invidiosi, jegosi care vaneaza posturi la gradinita, nationalistii romani ble bla blu se leaga de unguri si…. restul il stii foarte bine, ca doar am mai vazut postari de ale tale de la referendum incoace si ai aratat clar ce si cat poti.

de faclia la 25 August 2012 - 23:45

Ar trebui ca politicienii de la UDMR CAREI sa propuna un proiect de lege pentru echivalarea calitatii de maistru cu cea de absolvent de universitate,avand in vedere criteriul deosebit al competentei acestora.
Urmarind componenta listei lor de consilieri depusa la alegerile din 10 iunie se pare ca meseria de maistru confera tulipanilor careieni o …greutate aparte.
Daca tot maistri sunt cei mai competenti propun sa se asigure economii importante cu institutiile de invatamant si sa se reduca cele de invatamant superior in favoarea celor de maistri de tot felul sau tehnicieni.Daca Inspectoratul Scolar considera ca un depanator poate conduce o institutie sau un croitor poate consilia medicii careieni si un fotbalist sa asigure managementul unui oras de ce sa ne mai trimitem copii la scoli inalte,cu cheltuieli la fel de inalte?
Pentru cei de la adminisratia careiana se pare ca nu mai este demult un criteriu de competenta pentru posturi natura scolii absolvite.

de ardeleanu la 27 August 2012 - 23:07

este vorba de anularea procesului cu celebra Curte de conturi pentru salariile angajatilor! si acest domn maries se mai poiate ionforma un pic , cine a reprezentat pe angajatii !

de Horia Mărieș la 28 August 2012 - 15:19

@ardeleanu (sau erdelyi?) la 27 August 2012 – 23:07

Acel domn Mărieș “se (va) mai poiate ionforma un pic”. V-am citat mot-a-mot.
Chiar credeți că este relevant pentru mine d-le @ardeleanu (sau erdelyi?) “cine a reprezentat pe angajatii?” Iar v-am citat mot-a-mot.
Subiectul meu era cu totul altul, dar Dvs. vă faceți că nu pricepeți.

Ei – și chiar așa, stimate d-le @ardeleanu (sau erdelyi?): în fond și la urma urmei “cine a reprezentat pe angajații” și ce vreți de fapt să-mi transmiteți cu chestia asta?

de fane la 3 September 2012 - 13:26

pentru postarile horia maries din 20.08.;17:40 si 21.08.;23,24 se acorda premiul laleaua de aur!
raposatul si regretatul jurnalist tiproc a scris in 2010 despre avocatul coza valerian cu care defileaza acum primarul vostru.
alianta verdeportocalie nu se lasa cu una cu doua si nu renunta asa usor la ciolan…

de cartierMVII la 3 September 2012 - 17:50

evazionistu iar a inceput taierile de copaci in cartiere!!! a papat si banii de materie prima de la mobila si iar taie copacii din oras!!!!devoratoru de copaci jeno!!!!

de cartieruldecurmapucii la 4 September 2012 - 05:58

iti da ieno cu jet complet fara efect direct in mufoi szarnyas.

de bula la 4 September 2012 - 10:38

jeno tata,esti nervoasa cu nervii?????stai linistit ca o sa mai ai nevoie de ei…ai platit muncitorii?
da cu datoriile cum stai?
cum merge cu …mobila veche???iese smenu?
am auzit ca mai pui de o asfaltare ca ai cheltuit cam mult in campanie si se subtiaza rezervele…

de ROMAN la 4 September 2012 - 11:26

Cine sapa groapa altuia se numeste gropar si s-ar putea sa pice in ea(groapa).
Asa ca mai terminati cu sapaturile si vedeti-va de smenurile voastre ca nici voi nu sunteti cei mai curati.Se stie cam cine posteaza pe aici impotriva lui JENO.Asa ca mai bine ati veni cu propuneri constructive pentru careieni.
Poate da Domnul intr-o zi sa mai auzim si sa vedem ca mai scrieti si lucruri bune.Da Doamne mintea romanului cea de pe urma !Ca e plina tara asta de oameni negativisti,rai,invidiosi dar mai ales de povestitori.

de manelistu la 4 September 2012 - 12:11

crezi ca se va intampla la fel ca si cu gropa din fata radioului?
aia pentru cine a fost sapata?
am mai auzit discursuri din astea si la suspendatu care dadea inainte cu poporul da a uitat sa spuna cum a luat flota poporului si a bagat banii la tescherea…
aia cu careienii e fumata demult…careienii nu mai au locuri de munca decat la fonix ca polipol si arra nu au fost primite in carei…nu au dat nici ciubuc si nici nu polueaza…
esti diamantu vietii mele zice jeno de carei chiar daca are salaru taiat cu 30 la suta…pe bune…si pe stat de plata…un fleac…

de andika la 5 September 2012 - 16:50

Competenta directori de scoala,mai bine nu vorbim!Primarul nostra sustine nu competente,ci prietenii de incredere.Pentru dansul a fost bine Sidonia si Belenyi e forte bine,ca toate renovaarile si constructiile au fost facute de Dominium KFT,unde sotul lui Belenyi este sef cu materiale de constructie.La scoala 1 tot se construieste,Sidonia a semnat bine orice.Eu lucreaza in ekipa de constructii si stiu si vede tot.Si tata directoarei Belenyi lucreaza cu mine la Dominium,Tibike ginerele duce materiale de constructie.Toata familia lucreaza la Dominium,de aceia sustine primarul Pe Belenyi.Asta nu vede nimeni,asa se fura banii oamenilor!Mare pacat.

de Horia Mărieș la 7 September 2012 - 12:00

@ fane la 3 September 2012 – 13:26

Merci ptr. premiu, dar de ce “laleaua/tulipanul” de aur? Că nu mă prind.

de Horia Mărieș la 9 September 2012 - 13:04

În nagykaroly.ro (data 07.09.2012) ni se ofera stirea potrivit careia proiectul de reabilitare al Castelului Grof Karolyi s-a încheiat.

Costurile totale oficiale au fost de 18.573.389,51 lei (doua zecimale dupa virgula – sic!) din care Careiului i-au revenit cca 16 milioane de lei, iar Ardudului cca 2,6 milioane de lei.

Daca am socoti (gresit!) la cursul euro/lei de azi, ar insemna ca felia Careiului a fost de cca. 3,58 milioane Euro. Aceasta socoata ar trebui facuta la cursul mediu al perioadei în care s-a desfasurat proiectul (adica dupa 2007 pana in prezent) dar acest curs mediu eu unul nu-l stiu. Pe scurt, probabil ca cifra reala se gaseste pe undeva în jurul valorii de 4 milioane de Euro.

S-au facut foarte multe lucruri bune, le-am vazut pana si eu, careienii pot sa se mândreasca si sa se bucure de existenta în orasul lor a unui obiectiv turistic si cultural extrem de valoros ce va trebui exploatat ca atare (adica cu maxima responsabilitate).

Mai sare în ochi doar starea pe alocuri deplorabila a Parcului Dendrologic, starea mizerabila a fostului manej/cinema panoramic/cinemascop de pe vremea comunismului, ruina Turnului de apa si a zidului înconjurator, starea mizerabila (egal WC-uri publice neautorizate) a celor doua cladiri ce au fost pe vremuri destinante slugilor ce-i serveau pe grofi, etc.

Bref, nu prea corespunde realitatii afirmatia din titlul articolului citat, si anume ca “Hivatalosan is befejezodött a kastélyos projekt”. S-o fi încheiat proiectul, dar nu s-a terminat treaba!

Faptul ca treaba nu este de fel terminata, o demonstreaza si unele dintre Hotarârile C.L. al Primariei Mun. Carei dintre care citam doar doua:

- H O T A R Â R E A Nr.8/2012 privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru lucrarea: „REVITALIZAREA GRADINII AFERENTE CASTELULUI KAROLYI DIN CAREI, JUD SATU MARE”, 27 ianuarie 2012, Valoarea totala (inclusiv TVA) 701.993,14 Euro din care: C + M (inclusiv TVA) 648.993,14 Euro.

- H O T A R Â R E A Nr. 15/2012 privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru lucrarea: „Amenajarea si reabilitarea manejului din cadrul ansamblului Castelul Karolyi Carei”, 27 ianuarie 2012, Valoarea totala (fara TVA) 2.105.059 lei (egala aproximativ 580.000 Euro – inclusiv TVA), din care: C + M (fara TVA) 1.780.860 lei.

Ne mai aducem aminte si de alte hotarâri recente care se refereau tot la Castel (de ex. investitia privind alimentarea cu energie elctrica a Castelului precum si investitia privind construirea unei sere cu geamuri termopan pe acolo) dar – cu voia Dvs – nu o sa ma mai obosesc pentru ca sa le caut. Le puteti gasi Dvs pe site-ul (de cacao) al Primariei Carei.

Simplific problema expusa, în sensul ca doar din H.C.L.-urile se poate deduce ca vor mai fi necesari niste banuti scosi din bugetul local pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de Castel, astfel ca acesta sa devina în final un ansamblu “ca lumea”.

Dupa umila noastra parere, obiectivul turistic/cultural numit Castelul Grof Karolyi va mai înghiti în urmatorii ani cca 2-3 milioane de Euro.

Evident ca despre toate acestea, PolgarMesterKovácsJenokeBacsiUr nu sufla nici o vorba, tace ca pestii (crapi, carasi si un somn urias de 23 de kg prins recent de un svab din Petresti) din lacul Ianculesti, primasul se face ca ploua, cu “transparenta” lui arhicunoscuta.

Cineva pe aici, pe la Comentariile din B.deC. (atunci când era vorba de datoriile de milioane 6…9 de Euro contractate de Jenoke pe la banci) ma sfatuia sa nu-mi fac griji fiindca Primaria din Carei are resurse (venituri) suficiente si ca se va descurca fara sa mareasca impozitele ce vor trebui sa fie platite în anii urmatori de catre contribuabilii careieni. Cica are avea balta peste (Ianculestiul) si ca acest venit adus de pesti va salva fara nici o indoiala municiuciul Carei de la faliment.

Eu unul sunt un optimist incurabil si în consecinta ma pregatesc sufleteste ca sa astept si sa mai fac câtva timp umbra acestui pamant pentru vedea/a apuca ziua in care se va intampla si minunea asta cu pestii.

de Vector la 9 September 2012 - 14:38

svabul din Petresti era de fapt un roman din Ianculesti .care s-a mutat la Petresti….ironia sortii….

de Horia Mărieș la 9 September 2012 - 20:46

@Vector la 9 September 2012 – 14:38

N-am vrut să aduc nici un fel de jignire ianculeștenilor în snoava scurtă referitoare la capturarea somnului de 23 de kg. Departe de mine o astfel de intenție. Știam doar că în Petrești locuisc f. mulți șvabi și din acest motiv am făcut remarca respectivă. În rest, doresc doar fir întins ianculeștenilor, petreștenilor și, evident, tuturor careienilor. :-)

de glad la 10 September 2012 - 01:41

“Cica are avea balta peste (Ianculestiul) si ca acest venit adus de pesti va salva fara nici o indoiala municiuciul Carei de la faliment.”
Horica, o dai rau in balarii. Ziceam de faptul ca la balta respectiva s-a facut profit, nu ca o sa se poate plati datorile. Da asa mahalagiu cum esti bucurestean ordinar, le infloresti ca la Pitesti.

de hurican la 10 September 2012 - 10:07

lasa tu vrajelile gladehunorist si puneti voi pe jeno sa plateasca datoriile la stat pentru care i se taie din salar aici la carei!!
toate firmele conduse de el au ajuns la faliment si crasna la fel si spui aici povesti pescaresti!!!!
asta ca e venit din varf de munte si fura de rupe e bun pentru tulipanii careieni da unu care plateste corect impozitele e mahalagiu??!!!!
tot neam de corturari asiatici ati ramas si mai sunteti si mincinosi ordinari!!!!
platiti datoriile la oras si apoi sa vorbiti!!!

de glad la 10 September 2012 - 11:40

Mai hurican, de mine sa taie salarii la toata primaria cu primaru’ in frunte. La fel ca voi toti platesc si eu taxe, da nu imi vina cu minciuni ca eu am spus ca se va scoate din faliment cu balta respectiva. E sub orice critica si il fac mahalagiu ca de acolo provine.

de pinteahaiduc la 10 September 2012 - 12:14

mai bine mahalagiu decat esccroc ca si voi ca repede sariti sa faceti gargara…sau tu nu la carei platesti taxe sau ai si tu cota parte din smenurile lu jeno.
de ce nu iesiti si voi ca la secui sa il aparati pe primaru care are datorii neplatite la statul roman fara justitie!!!!ce exemplu este pentru oras un primar cu salar taiat si fara o casa la varsta lui…ce interes are sa conduca un oras un om care a falimentat propriile firme si nu a reusit sa aiba nici macar un bun pe numele lui?
sau da la peste?

de careian la 10 September 2012 - 12:41

pai de ce sa se taie salariile la cei din primarie neneglad??????
nimeni din cei care lucra in primarie nu avem datorii la stat!!!!!
sa taie la cine are si nu va mai legati de oamenii cinstiti numa ca sa va acoperiti voi jegurile pe care ii alegeti!!!!!!!
daca nu aveti OAMENI cu care sa defilati stati acasa si nu mai inveninati lumea cu minciunile voastre tulipaniste.Balta de Ianculesti era pofta ce ati poftit dupa ce ca ii umiliti pe cei din ianculesti si le luati impozitele da drum nu le faceti ca trebe asfaltat intai drumu la teren de fotbal privat si la komaromimobilatu…he,he,he

de Horia Mărieș la 10 September 2012 - 13:21

@glad la 10 September 2012 – 01:41

Drághe, ți-am mai scris, îți dau voie să mă pupi în continuare, că la altceva oricum văd că nu te duce capul.

Corect ar fi trebuit să scriu “Cică are balta pește (Ianculestiul) și că acest venit adus de pești va salva fără nici o îndoiala municiuciul Carei de la faliment.” Dar mai sunt și așa numitele typing mistakes. Din păcate, după ce postezi un comentariul pe B.de C., aceste typing mistakes nu mai pot fi corectate.

Vă dorește să trăiți bine și să aveți numai succesuri “mahalagiul Dvs ordinar bucurestean”.

Dar privind subiectul principal din comentariul meu din 9 September 2012 – 13:04 de pe această pagină- nu mă refer, evident, la peștii din balta Ianculești – ci la viitorul ansamblului turistic/cultural Castelul Grof Karolyi și la modul în care se va finanța de către municipalitate definitivarea ansamblului, n-aveți chiar nimic inteligent de comentat? Sau divagați cu bună voie la subiectul pește, ca să îl ocoliți pe cel principal ce nu vă convine, fiindcă poate sunteți chiar Dvs un “pește”? Unde profesați de fapt ca și “pește”, cumva pe -noua- centură de ocolire a Careiului?

de emil la 10 September 2012 - 16:31

@menucortdetelkoz 10 Sept 2012 -13:56

ai citat din manualul de manipulare scos de legelista de la nagypuszta teruleten si kornyeken sub egida Borszoda Akademia Kiado ?
crezi ca am nevoie sa-mi amplific mesajul prin multiplicare sub diferite nick-uri asa cum fac postacii platiti de conducerea horthysta a orasului Carei, prin intermediul publicatiei de limba maghiara din municipiul de pe canalizarea castelului Karolyi?
daca doresc sa spun ceva, o spun, nu tanjesc dupa ecou. daca exista cititori care pricep, accepta si respecta opinia mea, bine. daca nu, la fel de bine. in materie de idei consider ca nu se aplica principiul majoritatii. mai simplu spus, pot sa am dreptate impotriva tuturor sau pot sa nu am dreptate. nu sunt in campanie de nici un fel si niciodata, deci nu am nevoie sa aplic regula legelista care zice ca o minciuna repetata de suficiente ori devine adevar. eu vorbesc doar in nume personal, nu in numele careienilor, nici al romanilor, nici al motilor, nici in cel al celor nascuti aici, nici in cel al celor veniti in oras. din acest motiv repetarea mesajelor este inutila. principiul economiei de efort functioneaza si in cazul meu, pentru ca, spre deosebire de horthystii vopsiti drept careian, roman, eu, glad, menumort sau menuviu, etcaetera si inca vreo 15 nick-uri folosite in BdC numai din preajma alegerilor locale incoace, pe mine nu ma plateste nimeni. eu scriu cand, daca si despre ce doresc si intervin mai ales atunci cand mieluseilor legelisti le ies la iveala cornitele de dracusori horthysti. astia horthysta-legelista au nevoie sa para multi ca sa intimideze pe oricine critica anumite masuri luate de conducerea ungureasca a orasului. despre asta e vorba. cum am zis ceva despre primar, cum incep postacii ca “ma iau de unguri”. iar ca sa “ma iau de unguri” nu am nevoie de mai multe nick-uri. daca vreau sa trimit la origine pe aceia care nu-mi plac, pot sa o fac foarte bine si sub numele meu. problema e ca dupa ce ai injurat pe cineva de cea care l-a nascut, nu mai este nimic de zis. or, in ciuda celor de la si a celor care finanteaza “nagypusztalegeloteruleten si kornyeke” precum si a postacilor lor borosi, am intentia sa mai scriu. asa, sa crape prostii de necaz!

de hurican la 10 September 2012 - 16:37

pacat ca stergeti comentariile alea ca macar sa vada lumea de ce sunt capabili gladhunoristtii!!!!inca nu stiu ce e un dialog civilizat astia au ramas la nivelu de migratori de stepa care isi fac rostu din prada de cotropitori!!!!
se cred mari europeni da au apucaturi de trib primitiv….nu au nimic sfant,nu stiu sa manuiasca inca condeiul numa sabia si veninul….

de emil la 10 September 2012 - 16:41

haideti, legelista pusztas culturalizati la Szent Orban Borszoda Akademia, nu zice nimeni ca inainte de “et caetera” nu se pune virgula, fiindca “et” inseamna “si”?

de emil la 10 September 2012 - 16:42

@hurican
care sabie, aia de la Mohacs?

de legheleu la 10 September 2012 - 17:36

apropo, inteligenta mutare, nea emile. te ‘miri’ vezi doamne ca redactia a sters acel comentariu, cand se vede clar ca tu ai cel putin puteri de mare admin pe site-ul asta. dar ce sa faci, eu stiu adevarul, ca te-am urmarit cand/cum postezi/actionezi. lasa ca nu e rau sa fii antenist, dar nu uita ca lumea nu e asa proasta, si stie ca legheleii lui jeno, lingaii lui base, si hotii lui iliovski-iliescu sunt aceeasi tagma de jefuitori, care din pacate vor fi in cartea de istorie alaturi de decebal, mircea, stefan, mihai, etc.

de fecske la 10 September 2012 - 18:20

e greu pentru legheleu sa accepte ca nu au oameni de valoare dar cine e de vina?

nici nu stiu inca cum pot sa fie dirijati tulipaniicareienide un presedinte primar vinyturad cu procese pe rol si cu datorii la stat ca au trebuit finantele sa ii retina din salar de 4 ani si inca nu a terminat cu datoriile.

ungurii careieni se pot tot lauda cu asa un presedintetaietor de copaci pentru mobila lui,cu datorii si fara casa…om ajuns la varsta asta si sa nu aiba o casa a lui si sa mai fie si plin de datorii….sa stai la casa copiilor ca tu nu ai fost in stare sa o ai pe a ta nu e putin lucru….

de racouti la 10 September 2012 - 18:28

legheleu se crede mare securist ca zici ca e de la serviciile speciale de urmarire a activitatilor de pe ziarul romanesc din carei..sa mori de ras si alta nu…doamne ca mare e gradina domnului….in loc sa se uite dupa falimentara Dominium care se tine cu banii de la primaru de carei legheleu urmareaste comentariile …nu degeaba ii haver jeno cu feri…doi falimentari care culmea,stau cu mana intinsa la statul roman pe care il fenteaza de bani..curat murdar nea iancule!

de puszta la 10 September 2012 - 22:56

tulipanii stau cu mana intinsa zici. ca discipolii fesenistilor de altadata, adica nea nelu iliescu, bombonel nastase, traienel, mari romani dom’le, ei nu stau cu mana intinsa, ei nu au poprire pe salariu, ei fac poprire romanilor cinstiti si muncitori pe salarii si pensii (vezi nea traian), fac poprire pe buget (vezi nea nelu iliescu si nastase). deci despre ce vorbim coane emil?

de legelo la 10 September 2012 - 23:28

la puszta nu stie inca citeste?
tulipaniisefi sunt cei care stau cu mana intinsa si daca ceilalti tulipani sunt de acord atunci….altceva estem.
ce tot vorbim la el de altii cand voi aici la carei aveti tulipanu sef cu datoriile cat casa …altora ca el oricum nu are asa ceva.
justitia estem buna numai cand acopera ce fura tulipaniisefi si daca nu acopera iesim in strada … ca justitia este numai pentru romani?
de ce nu plateste datoriile si sta cu mana intinsa sefultulipanilor din carei?

au adus un bacimorosan sa ii jumuleasca pe careieni???uite asa se stinge incet semintia grofilor care se intorc in mormant cand vad ce a facut datornicu din mostenirea lor….da iese banu din furniru de esente rare ce sa facem….ez van barat!

de Petrica la 10 September 2012 - 23:37

Eu stiu ca udmrul a stat acasa la referendum dupa indicatiile partenerului lor Traian zis si flota. Acum il criticati ? puszta inca nu stie ca e sustinatorul lor acest Traian? Ciudat mod de a colabora !

de emil la 11 September 2012 - 03:46

@puszta 10 sept 22:56
nu stiu “despre ce vorbim”. stiu despre ce vorbesc eu.

@legheleu 10 Sept 17:36

ma mir abia acum, cand vad cat te duce mintea. greu de intels cum m-ai urmarit si apoi ai tras concluzia cu administratorul si cu mutarea inteligenta. nu risipesc energie ca sa te limpezesc la concluzii. altfel spus, succesuri la aberatii.

de naaaagypuszta la 11 September 2012 - 08:48

cand se va face poprire pt ce au facut iliescu, nastase, basescu, boc, ponta si antonescu? jeno a picat de fraier daca e hot gainar cu szarnyas in mana prins, si tras la raspundere. pestii mari fesenisti, adica pedelisti+penelisti+pesedisti nu vor fi trasi niciodata la raspundere pentru ce s-a ales din tara asta. numai tu emile si horica sunteti 2 maestri ai diversiunii si nu puteti sa dati raspuns la aceste acuze, pentru ca nu aveti argumente. in cazul asta voi raspundeti cu orice, numai nu cu ce trebuie.

ca jeno fura, nu cred ca e om normal care sa nu isi inchipuie ca e adevarat, insa furtul grooooos facut de fesenistii sus amintiti a dus la conditiile in care e tara acum, la buget, pib redus, la toata jalea de acum. si ce faceti voi. vorba pacaliciului aluia de diaconescu: psd+pnl+pdl+udmr=aceeasi mizerie, incercati sa creati un conflict artificial intre raii pdl+udmr si ingerii salvatori din gura usl. atat faceti voi. ca si pe vremea comunismului, cand trebuia sa reconfirmi partidul, si la ce concurenta avea, si ce conflicte erau pe atunci, era si greu. aceleasi conflicte sunt si acum:))

petrica, cine vine in locul lui traian la toamna? aia e cheia. oricum va meritati soarta. meritati sa fiti salvati de usl:))

da emile, iar ai bagat un comentariu de parca acum te-ai trezit. manipulare tipica. esti lache. normal ca stii despre ce vorbesti, doar esti asa indoctrinat ca repeti poezia si noaptea. normal ca nu risipesti energie pentru a limpezi, daca si tu primeai/primesti un oscior de la iliescumoskovesku /bombonelnastase / ponta/ somnorosucrin. propaganda uselista care induce ideea de conflict cu pedeleii si udemereii jegosi e doar o mascarada ieftina. de fapt voi sunteti mana in mana, fesenistilor. bine, poate voi, pestii astia mai mici si locali chiar credeti in conflict, ca la cat va duce bibilica, nu va zic pestii mari cum sta treaba de fapt, oricum nu ati pricepe.

de lori la 11 September 2012 - 09:31

deja ne dau lacrimile de cum se victimizeaza nagypuszta legelo.
orasul carei plateste din 2008 un consilier personal al primarului care este redactor sef la ziar udmr carei cu salar de peste 21milioane.acest consilier scrie frecvent articole antiromanesti si la udmr carei totul i se pare normal si nu mai face nici o demonstratie pentru ca etnicii care mai traiesc in carei alaturi de maghiari sunt jigniti si batjocoriti.
aceiasi udmristi”nepatati” de carei nu scot un cuvant despre seful lor ales care de 4 ani sta fara sa isi plateasca datoriile si are poprire pe salar ca amaratii nevoiasi.Iliescu e de vina?Poate Nastase sau Boc sau Ponta?
A falimentat firmele lui personale si are acum alte procese pentru alte magarii si smecherii pe care credea ca la poate face daca e primar si spui ca fsn si alte alea e de vina????
interesant cum ganditi voi cand faceti infractiuni si iesiti in strada cand justitia nu va lasa sa mai furati…
de ce nu dati exemplu de buna purtare si civilizatie si sa incepeti intai in curtea voastra ca sa vedem si noi cum se face cu adevarat?
tineti un sef evazioniast si sovin si dati lectii despre tara pe care voi nu o respectati???
si mai interesant mod de a gandi…sau poate noi nu intelegem cum e cu democratia in curte la udmrcarei…poate pricepeti numai voi si nu reusiti sa explicati cum e cu fondurile sustrase cu acte cica din primarie… mai incercati,noi suntem si ramanem aici.

de nelu la 11 September 2012 - 10:37

dapoi no trecut ase mult din 2000 cand ungurii votau la greu cu iliescu ca sa nu iasa vadim in turu doi da bag sama ca nu aveti tinere de minte numa cand vretivoii..ase si cu jeno a vost numa ce va unje bine scrieti da de talharii nimica..bani frumosi o facut pe copacii din parc si pe trandafiri ca de castyei nu mai zice sohan semi ca nici usturoi no mancat nici gura nui putye

de emil la 11 September 2012 - 10:59

@nagypuszta (cu tasta “a” apasata mult timp)
La prima intrebare sa-ti raspunda justitia independenta a lui besescu, presedintele mortilor si al ungurimii, careia (ungurimii, nu justitiei)i-a multumit ca n-a participat la vot.
Multumesc pentru aprecierea ca maestru al diversiunii, eu, ca si personajul lui Moliere – personaj care vorbea in proza fara sa o stie- fac diversiune fara sa stiu! Multumesc ca mi-ai deschis ochii, maestre (in diversiuni, ca altfel mi-ar fi greu sa-mi inchipui cum ai putea vorbi ca un specialist despre un subiect pe care sa nu-l cunosti)!
Privitor la hoti (mai mult sau mai putin gainari)daca si cei care il apara pe cel -chipurile – “cazut de fraier” recunosc ca a furat, nu-mi raman decat doua intrebari: 1) cum de nimeni (ma refer la institutiile platite pentru acest scop) nu se sesizeaza referitor la fraude si 2) cum de comunitatea ungureasca din Carei, desi faptele primului ales local sunt notorii, continua sa-l propuna mereu pe acelasi in fruntea ei? A doua intrebare naste si o supozitie: ungurii careieni sustin fraierii si hotii, numai pentru ca sunt de-ai lor, adica, in stilul lui caragiale, de ce sa nu avem si noi fraierii si hotii nostri?
Cu privire la acuzele la care nu as putea sa dau raspuns, ca nu am argumente, iti spun ca, inainte de toate, nici nu mi-am propus, de personajele respective ocupandu-se intens presa centrala, iar comentariile mele ar fi de prisos. Asta in ciuda faptului ca deja incerc -prin Buletin de Carei- sa creez un “conflict artificial intre raii pdl+udmr si ingerii salvatori din gura usl” (conflict de proportii evident, nationale, gazduit de ziarul local) iti spun doar ca PIB-ul Romaniei din 2001 incoace este mai mare decat cel din vremea comunismului.
cat despre ce trebuia facut pe vremea comunismului, banuiesc ca stii cel mai bine, doar facultatea de ziaristica de la Stefan Gheorghiu a instruit absolventii sai cu privire la mesaje, tehnici de manipulare etc.
Supozitiile unui postac platit, cu privire la oscior, nu cred ca merita vreun raspuns din partea cuiva pe care nu-l duce capul. Totusi, spre inflamarea veninului din tine (sa nu crezi ca nu-l cunosc, desi momentan e disimulat sub masca asta de victima minora a marilor pesti -se numesc rechini, asa spre cultura ta generala- marca nagypuszta legelo scolita la Borszoda Akademia)n-am avut si nici nu am vreun interes material legat cumva de usl. Am insa un interes privind schimbarea modului de guvernare a tarii, de restaurarea rolului parlamentului ca reprezentanta nationala, sunt satul pana peste cap de besescu, pdl si udmr si nu accept ca institutii care nu trebuie implicate in politica mai pot raspunde la comanda unuia care a fost demis cu peste 7 milioane de voturi. Mai mult, ma autodenunt ca am votat pentru demiterea lui besescu. In fond, daca udmr nu accepta politica lui besescu, de ce a ramas la guvernare alaturi de pdl? Ei, acuma sa culeaga si roadele si sa stea in opozitie pana ii mai aduce cine va la guvern. Ca, in fond, de astia de doare pe tine, astia care nu depun coroane de flori la mormantul lui Avram Iancu.

de Horia Mărieș la 11 September 2012 - 16:02

Proverb. Laudă-mă gură că d-aia-ți dau friptură.

Cu versiunile:

- Laudă-mă gură (că, de nu mi-i lăuda, să vezi ce palmă ți-oi da!).
- Laudă-mă gură, că-ți dau să mănânci!
- Laudă-mă gura, că-ți dau prăjitură (plăcintă). Etc.

Probabil că gura lui JenökePolgarMesterBacsiUr a și mâncat deja plăcinta, fiindcă de lăudat s-a laudat de mult.
Ca de obicei. Doar el este cel ce face, doar el este cel ce drege absolut tot ce mișună prin Carei. Altul nu mai exista ca el în Nagykaroly. Omul este de neînlocuit.

Exemplu.

In campania electorală pentru alegerile locale din acest an, într-un afiș electoral apărut pe două pagini mari, late și frumos colorate în “Gazeta de Nord-Vest”, la data 30 mai 2012, pag. 10-11, jenöke ne aburea cu promisiunile lui.

Citez:

“Promit și voi realiza …

- Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă și a canalizării.”

Recunoaștem, este mare nevoie de așa ceva în Carei, având în vedere dificultățile majore semnalate în această vară în alimentarea cu apă potabilă a orașului, datorită secetei, dar și datorită vechimii instalațiilor de distribuție a apei din oraș.

Sa analizăm azi foarte pe scurt modul în care face lăudărosul de jenöke tot ce promite gurița lui aurită în campania electorală. Nu de alta, dar eu unul constat pe zi ce trece că primașul jenoke îl întrece în laudăroșenii până și pe celebrul baron Münchausen. A început să-mi placă mult de nea jenoke bacsi. Fiindcă devine un personaj de basm. O să-i zic de acum înainte “Groful Jenöke, Baronul de Münchausen din Asaujul de Sus”.

Am citit recent în ziarele locale (“Nagykároly.ro”, din 06.09.2012, articolul “21 hónapmúlva európai szintu lesz a vízszolgáltatás” și în “Informația Zilei Satu Mare”, din 07.09.2012, articolul “Se reabilitează sistemul de alimentare cu apă în 11 localități din Zona Carei. Lucrarea va fi executată de o firmă spaniolă”) despre contractul semnat între APASERV SA Satu Mare și Espina Obras Hidraulicas SA din Spania.

Contractul face parte din proiectul major de investiții “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 433,5 milioane lei, derulat de Apaserv SA în perioada 2011-2012. Atenție mare: proiectul este derulat de Apaserv SA, nu de jenöke!!!

Contribuţia nerabursabilă a Uniunii Europene este de 78, 5 % din valoarea proiectului, iar a Guvernului României de 12% şi a autorităţilor locale beneficiare 1,84%. Restul este suportat de Apaserv printr-un credit bancar luat de la Banca Europeană pentru Dezvoltare.

Firma spaniolă Espina Obras Hidraulicas a câştigat licitaţia internaţională a contractului în valoare totală de 13,328 milioanei lei. Lucrările vor consta în reabilitarea şi echiparea a 11 puţuri de captare a apei existente la Doba dar şi reforarea şi echiparea a 5 noi puţuri precum şi reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile din localitatea Doba.

Cu ce contribuie de fapt jenöke? El doar zâmbește frumos în timpul ceremoniei protocolare de semnare a contractului, degustă probabil niscaiva mâncărică din bufetul suedez pus la dispozitie tuturor cu această ocazie, bea eventual aldămașul (adică un pahar de șampanie), dar în rest nu face decât NIENTE, doar se laudă cu realizările altora, atunci când găsește niscaiva proști care să-l creadă.

Alt exemplu.

Tot din afișul electoral apărut pe două pagini mari, late și frumos colorate în “Gazeta de Nord-Vest”, la data 30 mai 2012, pag. 10-11:

“Promit și voi realiza …

- Terminarea construcției de șoselei de ocolire a Careiului”.

Păi ce are în comun jenöke cu soseaua de ocolire a Careiului?

Vezi Adevărul, 25 iulie 2012, 15:57 Autor: Dan Anghel, articolul Carei îşi face centură ocolitoare cu bani de la UE din care cităm:

“Ministerul Transporturilor derulează, prin CNADNR, un proiect prin care oraşul Carei din judeţul Satu Mare va avea, în partea de sud-est, o centură ocolitoare de 10,46 de kilometri.

Lucrările la centura ocolitoare a careiului vor costa 38,4 milioane de lei. Din această sumă, 69,25% reprezintă contribuţia Uniunii Europene, adică 26,6 milioane de lei. Iar restul, partea Guvernului României. Lucrările au fost estimate să dureze 24 de luni şi au început pe 15 martie, iar momentan au loc descărcări arheologice ale siturilor descoperite.”

Se contată foarte ușor că în ce privește centura de ocolire jenöke doar zâmbește frumos în timpul ceremoniei protocolare de semnare a contractului, degustă probabil niscaiva mâncărică din bufetul suedez pus la dispoziție tuturor cu această ocazie, bea eventual aldămașul (adică un pahar de șampanie), dar în rest nu face decât NIENTE, doar se laudă cu realizările altora, atunci când găsește niscaiva proști care să-l creadă.

Al treilea exemplu, și ultimul.

Tot din afișul electoral apărut pe două pagini mari, late și frumos colorate în “Gazeta de Nord-Vest”, la data 30 mai 2012, pag. 10-11:

Am promis și am realizat….

- Cu sprijinul Consiliului Judetean, am amenajat 14 încăperi ale Castelului Karolyi reabilitat recent…

Păi ce are în comun jenöke cu amenajarea celor 14 încăperi. Dar de firma SC Solpress Satu Mare a auzit oare nea jenöke bacsi? Dacă nu, îl informăm noi că este firma ce a deținut cota parte de 20% din contractul atribuit prin licitație și care a fost în valoare totală de cca 4 milioane de Euro.

Conform Informației Zilei Satu mare din 08.09.2012, autor Ioan Aniţaş, articolul “Careiul nu face faţă valului de turişti care vizitează Castelul”:

“Refacerea interioarelor istorice din sălile de la etajul 1, capela, Sala Cavalerilor, sălile de la parter, restaurarea ornamentelor de piatră, stucaturile, au fost realizate de SC Solpress Satu Mare. …

Echipa de restauratori şi artişti plastici, coordonată de Oana Păcurar şi Adriana Zaharia, a reuşit să redea strălucire unei clădiri aproape distrusă. Castelul mai dispune de un mare număr de camere care sunt renovate, dar nu sunt mobilate.

Din echipă menţionăm câteva nume ale artiştilor plastici şi restauratorilor: Makkai Andras, Ion Ristea, Ioan Popdan, Horea Giurgiu , Nyiri Zoltan, Gyori Csaba, Dana Busuic, Adrian Chira, Luminiţa Paul, Dan Paul, Mihály Melinda, Kovacs Zsolt. A adus un aport deosebit echipa Muzeului Judeţean Satu Mare condusă de istoricul Szocs Peter….”

Ați citit cumva mai sus despre felul în care și-a adus contribuția jenöke la amenajarea celor 14 săli? Eu nu. Jenöke a contribuit exact cu nimic, el doar zâmbește frumos în timpul ceremoniei dedicare terminării lucrărilor de reabilitare, degustă probabil niscaiva mâncărică din bufetul suedez pus la dispoziție tuturor cu această ocazie, bea eventual aldămașul (adică un pahar de șampanie), dar în rest nu a făcut decât NIENTE, doar se laudă cu realizările altora, atunci când găsește niscaiva proști care să-l creadă.

Cele de mai sus sunt doar unele din multele motive pentru care JenökePolgarMesterBacsiUr își merită supranumele de Groful Jenöke, Baronul de Münchausen din Asaujul de Sus.

Laudă-mă gură îi zise jenöke guriței (că, de nu mi-i lăuda, să vezi ce palmă ți-oi da!).

de emil la 11 September 2012 - 16:42

@legheleu

mai bine antenist decat besist. totusi, de cand ma poate cineva obliga sa urmaresc sau nu anumite posturi? de cand scatofagul intreba unde e antena 3?
sau crezi ca labe1 al clonelor scatofage besiste (scatofag besist nu e pleonasm pentru ca exista si scatofagi horthysti, in Carei ei adapostindu-se tocmai la nagypusztalegeloteruleten si kornyeke)este adevarul? te incanta aia? perfect, urmareste-i. ati ajuns si voi ca si programul 2 al televiziunii chineze pe vremea lui Mao. Cand schimbai postul pe programul 2, aparea un chinez care te intreba: de ce nu esti cuminte si nu te uiti pe programul 1?
constat ca sunteti suficient de javre incat sa incercati sa impuneti cenzura si mai vorbiti de manipulare, democratie, lupta cu coruptia (adica tocmai cu voi insiva, dar fiind aparati de justitia lui besescu, inca nu v-a condamnat nimeni) si alte baliverne diversioniste. eu zic sa incercati pe la altii, ca la mine nu merge. In plus, eu nu produc hrana voastra obisnuita in cantitati suficiente.

de Parinte la 11 September 2012 - 17:51

Consilierii USL ar face bine sa se mai ocupe si de Scolile din Carei,sa fie foarte atenti ce se intampla cu directorii adjuncti UDMR .
Expl.D-l.VISNAY CSABA -Consilier local UDMR acum, fost director plin la Sc.gen.nr.3-acum director adjunct ii cam sufla in ciorba directorului plin
Sorin Cioltean -USL.Visnay este lovit in amorul propriu ca un prof.de Sport ar fi in stare sa conduca scoala.Pai cum isi permite acest Visnay care in cei 4 ani cat a fost director plin, nu prea a dat pe la scoala, habar nu are de legi facand multe gafe in functia pe care o detinea.Iar cele 8 ore cat trebuia sa stea la scoala si le petrecea pe la inmormantari,slujbe etc. in calitatea lui cantor cantaret in cor.Oricum Visnay este in conflict de interese -cele doua functii se bat cap in cap din moment ce scoala la care ocupa functia de dir.adj.se finanteaza din bugetul local.Parintii ii atrag atentia ca D-l.SORIN CIOLTEAN este Directorul scolii si nu dumnealui,iar hotararile se iau de D-l. Sorin Cioltean si Comitetul de parinti Consiliul de adm.si nu de el singur.D-le. Cioltean chiar daca sunteti la inceput de drum in mod sigur cu ajutorul colegilor mai vechi si sprijinul parintilor , veti face mai multe lucruri bune pentru scoala nr.3 decat a facut cantorul frustrat .

Lasati un comentariu