Consilierii UDMR mai îndatorează oraşul cu 2 milioane de euro

• publicat la: 3 august 2012
Consilierii UDMR mai îndatorează oraşul cu 2 milioane de euro

O atmosferă apăsătoare domnea luni de dimineaţă în sala de şedinţe a Primăriei Carei unde contrar celor declarate la ultima întrunire a Consiliului Local, noii aleşi  au fost  convocaţi încă o dată în luna iulie. Toţi cei 19 consilieri au fost prezenţi,preşedinte de şedinţă fiind Muller Ioan din partea UDMR.

După supunerea spre aprobare a ordinii de zi şi retragerea punctului 7,consilierul Ilie Ciută a dorit să facă unele precizări pentru cei de faţă.

Ne spunea domnu’  primar  în 9 iulie că următoarea  şedinţă va avea  loc la sfârşitul  lui august şi tot atunci ne spunea că speră să se ţină de cuvânt.Nici de această  dată nu a reuşit,aceasta fiind o normalitate deja la noi în consiliu. Anormal ar fi fost să se ţină de cuvânt. In altă ordine  de idei, programarea şedinţei pentru această dată , când ieri a avut loc un Referendum în România si unii dintre noi chiar am fost ocupaţi cu probleme organizatorice , o consider o sfidare din partea primarului la adresa grupului de consilieri USL. Pentru şedinţa de azi nu voi avea nici o intervenţie, ceea ce nu mi se intâmplă de obicei şi imi cer scuze faţă  de unii colegi că nu pot să facă “o carte”  in timp ce eu de obicei dezbat punctele de pe ordinea de zi, dacă mai ţineţi minte situaţia de la şedinţa trecută. Sunt puncte foarte importante acum pe ordinea de zi şi se doreşte a se trece peste ele fără discuţii deşi ele sunt puncte de mare interes pentru comunitate cum ar fi primul punct  unde se doreşte un imprumut de 90 de miliarde, rambursabil din 2015 până in 2030”.

Din partea consilierilor UDMR,la primul punct,pentru  contractarea unei finanţări rambursabile de 9.000.000 lei,nu a fost nici măcar o intervenţie astfel că acesta a fost votat cu 11 voturi pentru şi 8 împotrivă. Aceiaşi proporţie a voturilor s-a menţinut şi la celelate puncte de pe ordinea de zi, consilierii UDMR neavând nici o intervenţie sau precizare.

Având în vedere că Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziţionării terenurilor aferente puţurilor din cadrul ,,Frontului de capturare a apei potabile Doba – Vetiş,, necesita două treimi din voturile consilierilor pentru a putea fi aprobat, Petcu Emil din cadrul Biroului de Urbanism a dorit să atragă atenţia asupra importanţei acestuia pentru  comunitate,în condiţiile în care  voturile până la acest punct au fost mereu de 11-8.

Nu trebuie să vă ingrijoraţi domnule Petcu deoarece acest prooiect de hotărâre va fi votat in unanimitate. Am fost şi vom fi in continuare oameni responsabili. Stim că acest teren trebuie cumpărat , el face parte din Master planul prin care se vor fora câteva puţuri pentru captarea apei” a fost răspunsul primit de acesta din partea consilierului Ilie Ciută.

Unul din  subiectele  sensibile de pe masa consilierilor a fost alocarea de fonduri pentru organizarea Zilelor Iancului din 18-19 august, eveniment pentru care a fost solicitată suma de   15.000 lei.

Propunerea Comisiei Economice pentru zilele Ianculestiului a fost de 5 mii de lei propunere considerata de reprezentantul sătesc Ioan Oneţ o sfidare  la adresa comunităţii româneşti. Părerea acestuia a fost impărtăşită şi de consilierii Oneţ Ionuţ  şi Adrian Bucureştean  care consideră că propunerea comisiei economice a fost o bătaie de joc,fapt ce a atras din parte preşedintelui de şedinţă , Muller Ioan o adevărată ieşire  ilară.

Deoarece discuţiile au luat o turnură deloc plăcută,consilierul Visnyai Csaba a dorit să intervină menţionând:

Stimaţi colegi, nu am cum să reflectez la ce s-a spus până acum dar adevărul e că trăim vremuri anormale până la alegerile din toamnă după care cred că conflictele din interiorul consiliului local se vor linişti. Din toate aceste tensiuni  se umbreşte comunitatea din Ianculeşti   deşi consider că 5 mii e puţin să alocăm cu toate că dacă e să facem o socoteală pe cap de locuitor  reiese altceva. Propun să acordăm totuşi 10 mii pentru aceste evenimente”.

Colegul să reflecteze mai  bine la ce se spune şi să nu facă supozitii legate de tensiuni sau poate ne spune şi din ce punct de vedere sunt considerate tensiuni discuţiile din consiliu? Reflectând,reiese că nu ar trebui să spunem nimic şi să fim mereu de acord cu orice ni se pune pe masă  fără să avem dezbateri? Aceste dezbateri le consideraţi tensiuni?

Dacă e să facem comparaţie cu bugetul alocat pentru zilele oraşului raportat pe cap de locuitor ar trebui să observam că suma de 15.000 lei cerută e o sumă de bun simţ”  a dorit să  specifice  Ilie Ciută ca răspuns la cele afirmate de Csaba Visnyai.

Consider că in consiliul local USL nu se află in opoziţie deoarece dezbaterile pe teme de interes local nu pot genera atitudini ostile din partea consilierilor ce fac parte din altă formaţiune decât cea majoritară”  precizează  şi Adrian Bucureştean.

Supusă la vot,propunerea consilierului Visnyai întruneşte acordul celor  10 colegi ai săi şi astfel pentru Zilele Iancului, Consiliul local Carei va acorda suma de 10 mii de lei.

In continuare toate celelalte proiecte au fost aprobate cu unanimitate de voturi, ele reprezentând în mare parte  probleme de urbanism.

Proiectele incluse pe ordinea de zi nu au suscitat interesul consilierilor UDMR ,aceştia neavând   nici o intervenţie sau precizare sau intrebare.

La Proiect de hotărâre privind aprobarea sumei de 448.115 lei +TVA ca şi cheltuiala neeligibilă în cadrul proiectului ,,Modernizarea spaţiilor publice urbane din Cartierele Mihai Viteazul I şi Mihai Viteazul II din Municipiul Carei,,  referatul Biroului Tehnic solicita achizitionarea de pavaj trotuar sau grilă precum şi borduri menţionând doar cantitatea necesară nu şi oferta  de preţ  fiind comunicată doar o valoare totală estimativă,ca şi cheltuială neeligibilă.  Deşi în proiectul iniţial era inclusă asfaltarea acestor căi de acces, nu este menţionat niciunde cu cât scade valoarea acestuia prin renunţarea la această prestare de serviciu în favoarea pavajului.

Cu toate acestea, nicinul dintre consilierii UDMR nu a  avut curiozotatea să afle aceste aspecte.

La capitolul Diverse consilierul Marius Rusu a ridicat problema unei locaţii de pe strada Albinelor  aflată intr-o stare avansată de degradare si care afectează circulaţia pietonală în acea zonă.

Consilierul Ionuţ Oneţ a solicitat precizări legate de posibilitatea asfaltării drumului principal spre Ianculeşti, drum aflat într-o stare precară de ani şi ani de zile.

Problema gurilor de canal care în urma asfaltării au început să cedeze şi prezintă abateri mari  de la planeitate a fost abordată de consilierul Dan Bontea.

Tot de la USL, consilierul Adrian Bucurestean a adresat o interpelare viceprimarului Keizer legată de situaţia echipei de fotbal Victoria, cerând  o informare oficială ,în cadrul consiliului local , având în vedere statutul acestuia de susţinător financiar. Constat că s-a luat o decizie fără a se consulta CL deşi acesta susţine financiar echipa,, a precizat Adrian Bucureştean.

Pentru date legate de echipa Victoria vă rog să veniţi la noi, să ne căutaţi sau  vom încerca în şedinţa viitoare să vă informăm” a  fost răspunsul oferit de viceprimarul Keizer.

Răspunsul nu a fost bine primit de consilierul Bontea care a  afirmat că „informarea legată de echipa Victoria ne priveşte pe toţi şi nu consider   corectă o informare în particular unde să se poarte discuţii private. Echipa este a oraşului şi  deci informările sunt de interes public„.

La şedinţa CL din data de 30 iulie a luat parte Mihaela Humă, evaluator imobiliar care a solicitat conducerii oraşului să ia măsuri urgente pentru a remedia situaţia existentă la fostul bloc de garnizoană, cel situat pe Calea Armatei Române la nr.4, in care există apartamente de 2 camere cu 20 de locuitori cu acte în regulă pe acea adresă şi care au vandalizat de-a dreptul acele locuinţe spre disperarea vecinilor. Locatarii de pe scara respectivă sunt  disperaţi de situaţia existentă ,care persistă de ani de zile fără ca cineva din conducerea oraşului să se sesizeze.

Daniela Ciută

comentarii

de fecske la 10 septembrie 2012 - 18:20

e greu pentru legheleu sa accepte ca nu au oameni de valoare dar cine e de vina?

nici nu stiu inca cum pot sa fie dirijati tulipaniicareienide un presedinte primar vinyturad cu procese pe rol si cu datorii la stat ca au trebuit finantele sa ii retina din salar de 4 ani si inca nu a terminat cu datoriile.

ungurii careieni se pot tot lauda cu asa un presedintetaietor de copaci pentru mobila lui,cu datorii si fara casa…om ajuns la varsta asta si sa nu aiba o casa a lui si sa mai fie si plin de datorii….sa stai la casa copiilor ca tu nu ai fost in stare sa o ai pe a ta nu e putin lucru….

de racouti la 10 septembrie 2012 - 18:28

legheleu se crede mare securist ca zici ca e de la serviciile speciale de urmarire a activitatilor de pe ziarul romanesc din carei..sa mori de ras si alta nu…doamne ca mare e gradina domnului….in loc sa se uite dupa falimentara Dominium care se tine cu banii de la primaru de carei legheleu urmareaste comentariile …nu degeaba ii haver jeno cu feri…doi falimentari care culmea,stau cu mana intinsa la statul roman pe care il fenteaza de bani..curat murdar nea iancule!

de puszta la 10 septembrie 2012 - 22:56

tulipanii stau cu mana intinsa zici. ca discipolii fesenistilor de altadata, adica nea nelu iliescu, bombonel nastase, traienel, mari romani dom’le, ei nu stau cu mana intinsa, ei nu au poprire pe salariu, ei fac poprire romanilor cinstiti si muncitori pe salarii si pensii (vezi nea traian), fac poprire pe buget (vezi nea nelu iliescu si nastase). deci despre ce vorbim coane emil?

de legelo la 10 septembrie 2012 - 23:28

la puszta nu stie inca citeste?
tulipaniisefi sunt cei care stau cu mana intinsa si daca ceilalti tulipani sunt de acord atunci….altceva estem.
ce tot vorbim la el de altii cand voi aici la carei aveti tulipanu sef cu datoriile cat casa …altora ca el oricum nu are asa ceva.
justitia estem buna numai cand acopera ce fura tulipaniisefi si daca nu acopera iesim in strada … ca justitia este numai pentru romani?
de ce nu plateste datoriile si sta cu mana intinsa sefultulipanilor din carei?

au adus un bacimorosan sa ii jumuleasca pe careieni???uite asa se stinge incet semintia grofilor care se intorc in mormant cand vad ce a facut datornicu din mostenirea lor….da iese banu din furniru de esente rare ce sa facem….ez van barat!

de Petrica la 10 septembrie 2012 - 23:37

Eu stiu ca udmrul a stat acasa la referendum dupa indicatiile partenerului lor Traian zis si flota. Acum il criticati ? puszta inca nu stie ca e sustinatorul lor acest Traian? Ciudat mod de a colabora !

de emil la 11 septembrie 2012 - 03:46

@puszta 10 sept 22:56
nu stiu „despre ce vorbim”. stiu despre ce vorbesc eu.

@legheleu 10 Sept 17:36

ma mir abia acum, cand vad cat te duce mintea. greu de intels cum m-ai urmarit si apoi ai tras concluzia cu administratorul si cu mutarea inteligenta. nu risipesc energie ca sa te limpezesc la concluzii. altfel spus, succesuri la aberatii.

de naaaagypuszta la 11 septembrie 2012 - 08:48

cand se va face poprire pt ce au facut iliescu, nastase, basescu, boc, ponta si antonescu? jeno a picat de fraier daca e hot gainar cu szarnyas in mana prins, si tras la raspundere. pestii mari fesenisti, adica pedelisti+penelisti+pesedisti nu vor fi trasi niciodata la raspundere pentru ce s-a ales din tara asta. numai tu emile si horica sunteti 2 maestri ai diversiunii si nu puteti sa dati raspuns la aceste acuze, pentru ca nu aveti argumente. in cazul asta voi raspundeti cu orice, numai nu cu ce trebuie.

ca jeno fura, nu cred ca e om normal care sa nu isi inchipuie ca e adevarat, insa furtul grooooos facut de fesenistii sus amintiti a dus la conditiile in care e tara acum, la buget, pib redus, la toata jalea de acum. si ce faceti voi. vorba pacaliciului aluia de diaconescu: psd+pnl+pdl+udmr=aceeasi mizerie, incercati sa creati un conflict artificial intre raii pdl+udmr si ingerii salvatori din gura usl. atat faceti voi. ca si pe vremea comunismului, cand trebuia sa reconfirmi partidul, si la ce concurenta avea, si ce conflicte erau pe atunci, era si greu. aceleasi conflicte sunt si acum:))

petrica, cine vine in locul lui traian la toamna? aia e cheia. oricum va meritati soarta. meritati sa fiti salvati de usl:))

da emile, iar ai bagat un comentariu de parca acum te-ai trezit. manipulare tipica. esti lache. normal ca stii despre ce vorbesti, doar esti asa indoctrinat ca repeti poezia si noaptea. normal ca nu risipesti energie pentru a limpezi, daca si tu primeai/primesti un oscior de la iliescumoskovesku /bombonelnastase / ponta/ somnorosucrin. propaganda uselista care induce ideea de conflict cu pedeleii si udemereii jegosi e doar o mascarada ieftina. de fapt voi sunteti mana in mana, fesenistilor. bine, poate voi, pestii astia mai mici si locali chiar credeti in conflict, ca la cat va duce bibilica, nu va zic pestii mari cum sta treaba de fapt, oricum nu ati pricepe.

de lori la 11 septembrie 2012 - 09:31

deja ne dau lacrimile de cum se victimizeaza nagypuszta legelo.
orasul carei plateste din 2008 un consilier personal al primarului care este redactor sef la ziar udmr carei cu salar de peste 21milioane.acest consilier scrie frecvent articole antiromanesti si la udmr carei totul i se pare normal si nu mai face nici o demonstratie pentru ca etnicii care mai traiesc in carei alaturi de maghiari sunt jigniti si batjocoriti.
aceiasi udmristi”nepatati” de carei nu scot un cuvant despre seful lor ales care de 4 ani sta fara sa isi plateasca datoriile si are poprire pe salar ca amaratii nevoiasi.Iliescu e de vina?Poate Nastase sau Boc sau Ponta?
A falimentat firmele lui personale si are acum alte procese pentru alte magarii si smecherii pe care credea ca la poate face daca e primar si spui ca fsn si alte alea e de vina????
interesant cum ganditi voi cand faceti infractiuni si iesiti in strada cand justitia nu va lasa sa mai furati…
de ce nu dati exemplu de buna purtare si civilizatie si sa incepeti intai in curtea voastra ca sa vedem si noi cum se face cu adevarat?
tineti un sef evazioniast si sovin si dati lectii despre tara pe care voi nu o respectati???
si mai interesant mod de a gandi…sau poate noi nu intelegem cum e cu democratia in curte la udmrcarei…poate pricepeti numai voi si nu reusiti sa explicati cum e cu fondurile sustrase cu acte cica din primarie… mai incercati,noi suntem si ramanem aici.

de nelu la 11 septembrie 2012 - 10:37

dapoi no trecut ase mult din 2000 cand ungurii votau la greu cu iliescu ca sa nu iasa vadim in turu doi da bag sama ca nu aveti tinere de minte numa cand vretivoii..ase si cu jeno a vost numa ce va unje bine scrieti da de talharii nimica..bani frumosi o facut pe copacii din parc si pe trandafiri ca de castyei nu mai zice sohan semi ca nici usturoi no mancat nici gura nui putye

de emil la 11 septembrie 2012 - 10:59

@nagypuszta (cu tasta „a” apasata mult timp)
La prima intrebare sa-ti raspunda justitia independenta a lui besescu, presedintele mortilor si al ungurimii, careia (ungurimii, nu justitiei)i-a multumit ca n-a participat la vot.
Multumesc pentru aprecierea ca maestru al diversiunii, eu, ca si personajul lui Moliere – personaj care vorbea in proza fara sa o stie- fac diversiune fara sa stiu! Multumesc ca mi-ai deschis ochii, maestre (in diversiuni, ca altfel mi-ar fi greu sa-mi inchipui cum ai putea vorbi ca un specialist despre un subiect pe care sa nu-l cunosti)!
Privitor la hoti (mai mult sau mai putin gainari)daca si cei care il apara pe cel -chipurile – „cazut de fraier” recunosc ca a furat, nu-mi raman decat doua intrebari: 1) cum de nimeni (ma refer la institutiile platite pentru acest scop) nu se sesizeaza referitor la fraude si 2) cum de comunitatea ungureasca din Carei, desi faptele primului ales local sunt notorii, continua sa-l propuna mereu pe acelasi in fruntea ei? A doua intrebare naste si o supozitie: ungurii careieni sustin fraierii si hotii, numai pentru ca sunt de-ai lor, adica, in stilul lui caragiale, de ce sa nu avem si noi fraierii si hotii nostri?
Cu privire la acuzele la care nu as putea sa dau raspuns, ca nu am argumente, iti spun ca, inainte de toate, nici nu mi-am propus, de personajele respective ocupandu-se intens presa centrala, iar comentariile mele ar fi de prisos. Asta in ciuda faptului ca deja incerc -prin Buletin de Carei- sa creez un „conflict artificial intre raii pdl+udmr si ingerii salvatori din gura usl” (conflict de proportii evident, nationale, gazduit de ziarul local) iti spun doar ca PIB-ul Romaniei din 2001 incoace este mai mare decat cel din vremea comunismului.
cat despre ce trebuia facut pe vremea comunismului, banuiesc ca stii cel mai bine, doar facultatea de ziaristica de la Stefan Gheorghiu a instruit absolventii sai cu privire la mesaje, tehnici de manipulare etc.
Supozitiile unui postac platit, cu privire la oscior, nu cred ca merita vreun raspuns din partea cuiva pe care nu-l duce capul. Totusi, spre inflamarea veninului din tine (sa nu crezi ca nu-l cunosc, desi momentan e disimulat sub masca asta de victima minora a marilor pesti -se numesc rechini, asa spre cultura ta generala- marca nagypuszta legelo scolita la Borszoda Akademia)n-am avut si nici nu am vreun interes material legat cumva de usl. Am insa un interes privind schimbarea modului de guvernare a tarii, de restaurarea rolului parlamentului ca reprezentanta nationala, sunt satul pana peste cap de besescu, pdl si udmr si nu accept ca institutii care nu trebuie implicate in politica mai pot raspunde la comanda unuia care a fost demis cu peste 7 milioane de voturi. Mai mult, ma autodenunt ca am votat pentru demiterea lui besescu. In fond, daca udmr nu accepta politica lui besescu, de ce a ramas la guvernare alaturi de pdl? Ei, acuma sa culeaga si roadele si sa stea in opozitie pana ii mai aduce cine va la guvern. Ca, in fond, de astia de doare pe tine, astia care nu depun coroane de flori la mormantul lui Avram Iancu.

de Horia Mărieș la 11 septembrie 2012 - 16:02

Proverb. Laudă-mă gură că d-aia-ți dau friptură.

Cu versiunile:

– Laudă-mă gură (că, de nu mi-i lăuda, să vezi ce palmă ți-oi da!).
– Laudă-mă gură, că-ți dau să mănânci!
– Laudă-mă gura, că-ți dau prăjitură (plăcintă). Etc.

Probabil că gura lui JenökePolgarMesterBacsiUr a și mâncat deja plăcinta, fiindcă de lăudat s-a laudat de mult.
Ca de obicei. Doar el este cel ce face, doar el este cel ce drege absolut tot ce mișună prin Carei. Altul nu mai exista ca el în Nagykaroly. Omul este de neînlocuit.

Exemplu.

In campania electorală pentru alegerile locale din acest an, într-un afiș electoral apărut pe două pagini mari, late și frumos colorate în „Gazeta de Nord-Vest”, la data 30 mai 2012, pag. 10-11, jenöke ne aburea cu promisiunile lui.

Citez:

„Promit și voi realiza …

– Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă și a canalizării.”

Recunoaștem, este mare nevoie de așa ceva în Carei, având în vedere dificultățile majore semnalate în această vară în alimentarea cu apă potabilă a orașului, datorită secetei, dar și datorită vechimii instalațiilor de distribuție a apei din oraș.

Sa analizăm azi foarte pe scurt modul în care face lăudărosul de jenöke tot ce promite gurița lui aurită în campania electorală. Nu de alta, dar eu unul constat pe zi ce trece că primașul jenoke îl întrece în laudăroșenii până și pe celebrul baron Münchausen. A început să-mi placă mult de nea jenoke bacsi. Fiindcă devine un personaj de basm. O să-i zic de acum înainte „Groful Jenöke, Baronul de Münchausen din Asaujul de Sus”.

Am citit recent în ziarele locale („Nagykároly.ro”, din 06.09.2012, articolul „21 hónapmúlva európai szintu lesz a vízszolgáltatás” și în „Informația Zilei Satu Mare”, din 07.09.2012, articolul „Se reabilitează sistemul de alimentare cu apă în 11 localități din Zona Carei. Lucrarea va fi executată de o firmă spaniolă”) despre contractul semnat între APASERV SA Satu Mare și Espina Obras Hidraulicas SA din Spania.

Contractul face parte din proiectul major de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 433,5 milioane lei, derulat de Apaserv SA în perioada 2011-2012. Atenție mare: proiectul este derulat de Apaserv SA, nu de jenöke!!!

Contribuţia nerabursabilă a Uniunii Europene este de 78, 5 % din valoarea proiectului, iar a Guvernului României de 12% şi a autorităţilor locale beneficiare 1,84%. Restul este suportat de Apaserv printr-un credit bancar luat de la Banca Europeană pentru Dezvoltare.

Firma spaniolă Espina Obras Hidraulicas a câştigat licitaţia internaţională a contractului în valoare totală de 13,328 milioanei lei. Lucrările vor consta în reabilitarea şi echiparea a 11 puţuri de captare a apei existente la Doba dar şi reforarea şi echiparea a 5 noi puţuri precum şi reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile din localitatea Doba.

Cu ce contribuie de fapt jenöke? El doar zâmbește frumos în timpul ceremoniei protocolare de semnare a contractului, degustă probabil niscaiva mâncărică din bufetul suedez pus la dispozitie tuturor cu această ocazie, bea eventual aldămașul (adică un pahar de șampanie), dar în rest nu face decât NIENTE, doar se laudă cu realizările altora, atunci când găsește niscaiva proști care să-l creadă.

Alt exemplu.

Tot din afișul electoral apărut pe două pagini mari, late și frumos colorate în „Gazeta de Nord-Vest”, la data 30 mai 2012, pag. 10-11:

„Promit și voi realiza …

– Terminarea construcției de șoselei de ocolire a Careiului”.

Păi ce are în comun jenöke cu soseaua de ocolire a Careiului?

Vezi Adevărul, 25 iulie 2012, 15:57 Autor: Dan Anghel, articolul Carei îşi face centură ocolitoare cu bani de la UE din care cităm:

„Ministerul Transporturilor derulează, prin CNADNR, un proiect prin care oraşul Carei din judeţul Satu Mare va avea, în partea de sud-est, o centură ocolitoare de 10,46 de kilometri.

Lucrările la centura ocolitoare a careiului vor costa 38,4 milioane de lei. Din această sumă, 69,25% reprezintă contribuţia Uniunii Europene, adică 26,6 milioane de lei. Iar restul, partea Guvernului României. Lucrările au fost estimate să dureze 24 de luni şi au început pe 15 martie, iar momentan au loc descărcări arheologice ale siturilor descoperite.”

Se contată foarte ușor că în ce privește centura de ocolire jenöke doar zâmbește frumos în timpul ceremoniei protocolare de semnare a contractului, degustă probabil niscaiva mâncărică din bufetul suedez pus la dispoziție tuturor cu această ocazie, bea eventual aldămașul (adică un pahar de șampanie), dar în rest nu face decât NIENTE, doar se laudă cu realizările altora, atunci când găsește niscaiva proști care să-l creadă.

Al treilea exemplu, și ultimul.

Tot din afișul electoral apărut pe două pagini mari, late și frumos colorate în „Gazeta de Nord-Vest”, la data 30 mai 2012, pag. 10-11:

Am promis și am realizat….

– Cu sprijinul Consiliului Judetean, am amenajat 14 încăperi ale Castelului Karolyi reabilitat recent…

Păi ce are în comun jenöke cu amenajarea celor 14 încăperi. Dar de firma SC Solpress Satu Mare a auzit oare nea jenöke bacsi? Dacă nu, îl informăm noi că este firma ce a deținut cota parte de 20% din contractul atribuit prin licitație și care a fost în valoare totală de cca 4 milioane de Euro.

Conform Informației Zilei Satu mare din 08.09.2012, autor Ioan Aniţaş, articolul „Careiul nu face faţă valului de turişti care vizitează Castelul”:

„Refacerea interioarelor istorice din sălile de la etajul 1, capela, Sala Cavalerilor, sălile de la parter, restaurarea ornamentelor de piatră, stucaturile, au fost realizate de SC Solpress Satu Mare. …

Echipa de restauratori şi artişti plastici, coordonată de Oana Păcurar şi Adriana Zaharia, a reuşit să redea strălucire unei clădiri aproape distrusă. Castelul mai dispune de un mare număr de camere care sunt renovate, dar nu sunt mobilate.

Din echipă menţionăm câteva nume ale artiştilor plastici şi restauratorilor: Makkai Andras, Ion Ristea, Ioan Popdan, Horea Giurgiu , Nyiri Zoltan, Gyori Csaba, Dana Busuic, Adrian Chira, Luminiţa Paul, Dan Paul, Mihály Melinda, Kovacs Zsolt. A adus un aport deosebit echipa Muzeului Judeţean Satu Mare condusă de istoricul Szocs Peter….”

Ați citit cumva mai sus despre felul în care și-a adus contribuția jenöke la amenajarea celor 14 săli? Eu nu. Jenöke a contribuit exact cu nimic, el doar zâmbește frumos în timpul ceremoniei dedicare terminării lucrărilor de reabilitare, degustă probabil niscaiva mâncărică din bufetul suedez pus la dispoziție tuturor cu această ocazie, bea eventual aldămașul (adică un pahar de șampanie), dar în rest nu a făcut decât NIENTE, doar se laudă cu realizările altora, atunci când găsește niscaiva proști care să-l creadă.

Cele de mai sus sunt doar unele din multele motive pentru care JenökePolgarMesterBacsiUr își merită supranumele de Groful Jenöke, Baronul de Münchausen din Asaujul de Sus.

Laudă-mă gură îi zise jenöke guriței (că, de nu mi-i lăuda, să vezi ce palmă ți-oi da!).

de emil la 11 septembrie 2012 - 16:42

@legheleu

mai bine antenist decat besist. totusi, de cand ma poate cineva obliga sa urmaresc sau nu anumite posturi? de cand scatofagul intreba unde e antena 3?
sau crezi ca labe1 al clonelor scatofage besiste (scatofag besist nu e pleonasm pentru ca exista si scatofagi horthysti, in Carei ei adapostindu-se tocmai la nagypusztalegeloteruleten si kornyeke)este adevarul? te incanta aia? perfect, urmareste-i. ati ajuns si voi ca si programul 2 al televiziunii chineze pe vremea lui Mao. Cand schimbai postul pe programul 2, aparea un chinez care te intreba: de ce nu esti cuminte si nu te uiti pe programul 1?
constat ca sunteti suficient de javre incat sa incercati sa impuneti cenzura si mai vorbiti de manipulare, democratie, lupta cu coruptia (adica tocmai cu voi insiva, dar fiind aparati de justitia lui besescu, inca nu v-a condamnat nimeni) si alte baliverne diversioniste. eu zic sa incercati pe la altii, ca la mine nu merge. In plus, eu nu produc hrana voastra obisnuita in cantitati suficiente.

de Parinte la 11 septembrie 2012 - 17:51

Consilierii USL ar face bine sa se mai ocupe si de Scolile din Carei,sa fie foarte atenti ce se intampla cu directorii adjuncti UDMR .
Expl.D-l.VISNAY CSABA -Consilier local UDMR acum, fost director plin la Sc.gen.nr.3-acum director adjunct ii cam sufla in ciorba directorului plin
Sorin Cioltean -USL.Visnay este lovit in amorul propriu ca un prof.de Sport ar fi in stare sa conduca scoala.Pai cum isi permite acest Visnay care in cei 4 ani cat a fost director plin, nu prea a dat pe la scoala, habar nu are de legi facand multe gafe in functia pe care o detinea.Iar cele 8 ore cat trebuia sa stea la scoala si le petrecea pe la inmormantari,slujbe etc. in calitatea lui cantor cantaret in cor.Oricum Visnay este in conflict de interese -cele doua functii se bat cap in cap din moment ce scoala la care ocupa functia de dir.adj.se finanteaza din bugetul local.Parintii ii atrag atentia ca D-l.SORIN CIOLTEAN este Directorul scolii si nu dumnealui,iar hotararile se iau de D-l. Sorin Cioltean si Comitetul de parinti Consiliul de adm.si nu de el singur.D-le. Cioltean chiar daca sunteti la inceput de drum in mod sigur cu ajutorul colegilor mai vechi si sprijinul parintilor , veti face mai multe lucruri bune pentru scoala nr.3 decat a facut cantorul frustrat .

Lasati un comentariu