Invitatie la Miting Aviatic – editia a V-a

• publicat la: 10 august 2012
Invitatie la Miting Aviatic – editia a V-a

Sâmbătă, 11 august 2012, în organizarea Consiliului Judeţean, Aeroportului Internaţional Satu Mare şi Aeroclubului României, în parteneriat cu Tarom, OMV şi EuroSpeed, la Satu Mare are loc Mitingul Aviatic – ediţia cu numărul V.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare îi invită pe sătmăreni la Mitingul Aviatic din 11 august, eveniment la care intrarea este gratuită şi începe la ora 12. După mitingul aviatic, sătmărenii sunt invitaţi la un after party.

Spectatorii vor avea ocazia să urmărească un program deosebit pe care organizatorii îl pun în scena care de data aceasta e amplasată în cer. Pe lângă evoluţii spectaculoase de înaltă acrobaţie cu avioane şi planoare, se vor executa salturi în tandem cu paraşuta, zboruri de agrement şi zboruri de prezentare cu aeronave ultrauşoare. Spectaculoasă se anunţă evoluţia unui avion militar MIG 21 Lancer şi a unui elicopter militar IAR 330 Puma din partea Armatei Române.

Mai urcă printre nori şi vor face spectacol din partea Aeroclubului României:

  • 5 avioane extra de acrobaţie pilotate de Rotaru George, lider formaţie, director general al Aeroclubului Român, aripa stângă Iorgov Cristian, pilot instructor Aeroclubul din Arad, aripa dreaptă, Ferencz Laszlo, pilot instructor Aeroclubul din Oradea, coada formaţiei, Boger Attila, pilot instructor la Aeroclubul din Cluj, evoluţie solo, Andrei Şerbu, comandant adjunct la Aeroclubul Ploieşti. Piloţii evoluează în formaţia Şoimii României
  • 1 avion GA8 de lansare paraşutişti. Avionul este pilotat de Comandantul de la Arad, Haţegan Vasile. Paraşutiştii sunt în număr de 6, printre care Campioana Naţională, Stan Simona, sătmăreanca prin adopţie, lucrează la Aeroclubul Satu Mare. Trei sunt sportivi de suprapunere de la Lotul Relativ pe Cupolă. Printre paraşutişti se numără Comandant Suceava, Andrei Gabriel, tot de la Suceava Drobotă Ciprian, de la Braşov – Popescu Cristinel, AT Braşov – Pena Virgiliu şi instructor Ștențel Cristina, Comandant Detasament Parasutisti Aeroclbul Baia Mare.
  • 2 avioane ZLIN de acrobatie, bine cunoscuta formaţie Vulturii tricolori. Avioanele sunt pilotate de Alexandru Ion, Comandatul Aeroclubului Bucureşti şi Andrei Ionuţ, instructor pe avion Aeroclubul Bucureşti
  • 3 avioane ultrausoare, două din ele fac formaţie. Cap de formaţie Panait Mihai, pilot Aeroclubul României Bucureşti şi aripa dreapta Dobre Daniel, pilot instructor Aeroclubul Braşov
  • 1 avioane festival ale Aeroclubului României, pilotat de Aşăvoaie Cătălin, pilot instructor la Aeroclubul Brasov
  • Balon cu aer cald – zbor şi expoziţie. La bord are doi piloţi de la Aeroclubul Bucureşti, George Barbu şi Mihai Ilie
  • 1 planor – zbor. Comandantul Aeroclubului Baia Mare Ocian Julien va fi la comanda planorului care este remorcat de un avion Vilga, pilotat Togănel Ştefan pilot instructor la Aeroclubul Târgu Mureş
  • 2 planoare – expoziţie  – e vorba despre planoarele de la Muzeul Judetean si planorul din Parcul Linistii

Aerocluburile din Ungaria vin să facă show la Satu Mare cu 3 avioane ultralight Apolo Fox şi avionul Suhoi 29 pilotat de Zoltan Veres

Zoltan Veres, multiplu campion de acrobaţie aeriană, va oferi un show plin de adrenalină la Satu Mare. Zoltan Veres are 43 ani. Celebrul pilot de origine maghiara si-a inceput cariera in 1988 pe un avion Zlin-50. De atunci a acumulat peste 14.000 de ore de zbor in peste 100 de tipuri de avioane. Daca in 1995 a fost numit unul dintre cei mai buni 12 piloti ai lumii, in 2007 Zoltan Veres a intrat in Cartea Recordurilor Guiness inregistrand recordul mondial la numar de tonouri executate consecutiv: 408 in 20 de minute. De maxima spectaculozitate este si ultima inregistrare a pilotului in Cartea Recordurilor, o figura executata in formatie cu un cascador pe motocicleta si care a avut ca scop un zbor cat mai apropiat de colegul motociclist. Zborul in proximitate, cu ambele vehicule in aer, a fost inregistrat cu success, la putin peste 2 metri distanta. Zoltan Veres sustine in fiecare an 45-50 de spectacole in fata unei audiente de peste 2,5 milioane de spectatori.

Şi în acest an, un moment inedit al mitingului îl va reprezenta survolarea oraşului cu o aeronavă Tarom.

Decolarea are loc la ora 14.00 şi aterizează la ora 14.30. Biletele pentru cursa specială pot fi cumpărate de la Agenţia TAROM Satu Mare. În vederea achiziţionării biletelor sunt necesare Certificatul de nastere pentru copiii ce nu au implinit 14 ani, iar peste 14 ani Cartea de identitate sau Paşaportul. Costul unui bilet este de 70 lei de la 0 -14 ani şi de 100 lei de la 14 ani impliniţi. Biletele pot fi achiziţionate de la Agentia TAROM Satu Mare, P-ta 25 Octombrie Nr.9,Satu Mare,Tel:  004 0261 712795, Fax: 004 0261 712795, E-mail:  <mailto:agsatumare@tarom.ro> agsatumare@tarom.ro Website:  <http://www.tarom.ro> www.tarom.ro.

Cursa regulată a Companiei TAROM din data de 11 august pe relaţia Bucureşti – Satu Mare – Bucureşti, are următorul program: decolare din Bucureşti la ora 9.30 şi aterizare în Satu Mare la ora 10.50  //  decolare din Satu Mare la ora 17.00 şi aterizare în Bucureşti ora 18.20.

Prin tombola organizată pentru spectatori, căştigătorii se vor bucura de zboruri gratuite cu avioanele participante la miting.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef face un apel către toţi sătmărenii pentru a veni sâmbătă la mitingul aviatic şi a petrece o zi împreună într-o ambianţă plăcută. „Adresez un apel tuturor sătmărenilor să vină pregătiţi ca pentru o ieşire la iarbă verde. Pot să vină cu umbrele, scaune, mese, să fie pregătiţi pentru o ieşire la iarbă verde. Acest moment este destinat pentru destindere şi pentru a fi alături de cei dragi.”

La finalul mitingului va avea loc obişnuitul concert, organizatorii pregătind câteva surprize sătmărenilor. Urcă pe scenă pentru momente plăcute surorile Hotca, Crina Mărcuş, Tudor Toduţ, Ioana şi Sorinel de la Şcoala de Arte Satu Mare şi îndrăgiţii interpreţi Aurel Tămaş, Formaţia United  din Ungaria şi Corina.

Intrarea va fi libera, Transurban urmând să asigure curse speciale pentru acest eveniment pentru traseul MICRO 16 – MICRO 17 – AEROPORT, din oră în oră cu începere de la 10:30 cu retur la fix începând cu ora 11:00, iar pe traseul 14MAI – SOLIDARITATII – AEROPORT la fiecare fix a orei începând cu ora 10:00 şi cu retur din oră în oră începând cu ora 10:30.

Prima ediţie a mitingului aviatic a fost organizată în 2008, la iniţiativa Consiliului Judeţean, pentru a promova Aeroportul, Aeroclubul şi, în general, judeţul Satu Mare. De la an la an, mitingul organizat pe Aeroportul Satu Mare a căpătat amploare, devenind un eveniment important în Nord-Vestul ţării.

redactia

Lasati un comentariu