Bani europeni pentru cabinetele medicale din zonele rurale

• publicat la: 5 September 2012
Bani europeni pentru cabinetele medicale din zonele rurale

Cadrele medicale care detin sau intentioneaza sa infiinteze cabinete medicale in zonele rurale, precum si societatile medicale din aceste zone, pot obtine finantare nerambursabila pentru activitatea pe care o desfasoara, prin intermediul Programului National pentru Dezvoltare Rurala derulat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), informeaza Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, suma pusa la dispozitie prin acest program este de 134,669 milioane de euro, iar la inceputul saptamanii s-a deschis linia de finantare din cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala.

Conform programului, medicii, dar si societatile comerciale din mediul rural, pot obtine fonduri nerambursabile pentru a realiza investitii in serviciile de sanatate umana, asistenta medicala ambulatorie si stomatologica, asistenta medicala generala, specializata, dar si in alte domenii (dispozitive medicale).

Sesiunea pentru depunerea de proiecte se desfăşoară până la 28 septembrie.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit este Autoritatea de Management a acestui program şi aparţine Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu