Cabinetele medicale ale unui primar

• publicat la: 15 mai 2016
Cabinetele medicale ale unui primar

Potrivit obiectivsm.ro, nici  la primăria Satu Mare situaţia nu e tocmai roză în ce priveşte activitatea  actualului primar în mediul privat de-a lungul anilor. Astfel, înainte de a fi primar şi de a avea funcţii publice, inclusiv pe cea de director al Direcţiei de Sănătate Publică, Dorel Coica a fost medic, înaintând în lumea afacerilor prin cabinetele medicale pe care le-a deschis de-a lungul anilor. La momentul în care a fost ales primar, în 2012, conform declaraţiei de avere, acesta deţinea prin intermediul societăţii medicale pe care o conducea, SCM Dr. Coica, 36 de cabinete medicale, 20 de ambulanţe şi şase autoturisme.

Conform legislaţiei în vigoare din România, în momentul în care a fost ales primar, Dorel Coica trebuia să renunţe la orice funcţie de conducere din mediul privat, deci inclusiv la cabinetele medicale. Alte documente indică faptul că edilul Dorel Coica a fost cel care a condus cabinetele medicale şi o bună parte din anul 2013.

Câştigurile cabinetelor apar   pe CNP-ul edilului, conform spuselor acestuia, deşi societatea deţine un CUI conform ştampilei, care reprezintă CNP-ul societăţii cu care aceasta este reprezentată juridic în orice raport de acest gen, conform legistaţiei româneşti.

Aceste declaraţii rectificative în care apar sume mari de bani, respective peste 2 milioane de lei între 2012 – 2014 şi peste 1,5 milioane de lei doar în 2015, i-au adus primarului un control de la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Satu Mare, acest control vizând domiciliul edilului şi cabinetele medicale, pentru a se verifica dacă aceste venituri sunt reale şi dacă primarul a avut accese la ele sau acestea au rămas stric societăţii medicale, primarul fiind suspendat din funcţia de conducere, după cum acesta afirmă, potrivit obiectivsm.ro.
SCM Dr. Coica are încasări şi de la  primăria mun. Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de abdul la 17 mai 2016 - 16:23

Un alt mafiot din gasca ” ciuma rosie „

Lasati un comentariu