Casa Județeană de Pensii atenționează: au crescut cu 30% solicitările de expertizare pentru pensie de invaliditate

• publicat la: 18 mai 2021
Casa Județeană de Pensii atenționează: au crescut cu 30% solicitările de expertizare pentru pensie de invaliditate

Deoarece se observă în ultimele luni creșterea numărul de pacienți care se prezintă la Cabinetele de Expertiză Medicală în vederea expertizării capacității de muncă, pentru a solicita ulterior acordarea  pensiei de invaliditate, atenționăm solicitanții că, expertizarea va fi intransigentă și va ține cont atât de documentarul medical cât și de starea de sănătate a pacientului, astfel încât, să nu existe fisuri în sistem respectiv pensionări în grad de invaliditate nejustificate.

   Aceasta deoarece, doar în ultimele trei luni, respectiv perioada februarie – aprilie 2021,  un număr de 2066 de persoane s-au prezentat la cabinetele de expertiză medicală aflate în subordinea Casei Judetene de Pensii Satu Mare.

Dintre acestea: 1474 de persoane s-au prezentat pentru revizuiri medicale iar  592 de persoane  s-au prezentat pentru expertizare, față de perioada similară a anului trecut în care numărul era cu aproximativ 30 % mai mic.

    Rugăm medicii de specialitate să întocmească documentarele medicale în vederea expertizării doar în situațiile în care este cazul, a declarat directorul executiv al instituției domnul Cristian Soponoș.

Lasati un comentariu