Un român, omul de afaceri străin al anului in Italia

• publicat la: 14 septembrie 2012
Un român, omul de afaceri străin al anului in Italia

Romanul Florin Simon a fost desemnat „omul de afaceri strain al anului” in Italia, in cadrul festivalului MoneyGram Award. O romanca a fost si ea premiata, pentru inovatie.

Florin Simon detine o afacere de import-export cu produse specific romanesti. El are 34 de angajati, iar in acest an a avut o cifra de afaceri estimata la 19 milioane de euro.

Potrivit affaritaliani.it, Florin Simon a ajuns in Italia, la Roma, in 1996, unde a inceput sa lucreze in constructii, „la fel ca multi dintre conationalii sai”.

Dupa un timp s-a decis sa deschida o afacere proprie cu produse alimentare destinate romanilor din Italia. A inceput sa importe marfa din orasul natal, pe care o distribuia cu amanuntul.

In timp afacerea a crescut, astfel incat a dezvoltat o retea de distributie en-gros in intreaga Italie. Anul acesta a avut o crestere a vanzarilor de 34%.

MoneyGram Award este menit sa recompenseze excelenta in afaceri a imigrantilor din Italia. MoneyGram a acordat premii la cinci categorii: crestere economica, creare de locuri de munca, inovatie antreprenoriala, tineri antreprenori si responsabilitate sociala.

Florin Simon a luat premiul la categoria „crestere economica”, iar romanca romanca, Anisoara Marin a fost recompensata pentru „inovatie antreprenoriala”.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu