100 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale

• publicat la: 25 octombrie 2012
100 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale

Acțiunile desfășurate la nivel național și coordonate de Direcția Rutieră din cadrul I.G.P.R., au fost continuate și ieri la Satu Mare, de către polițiștii rutieri. Pentru atingerea scopului acțiunii, și anume prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere, au fost utilizate toate autospecialele dotate cu aparatura de măsurare a vitezei de deplasare, urmărindu-se însă și sancționarea altor abateri generatoare de accidente rutiere, respectiv depăşirile neregulamentare, neacordarea priorităţii vehiculelor sau pietonilor. De asemenea, împreună cu reprezentanţi ai I.S.C.T.R. şi R.A.R. s-a verificat legalitatea derulării transporturilor publice de persoane şi starea tehnică a autovehiculelor.

Au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.000 lei. Jumătate din totalul amenzilor au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, în patru cazuri polițiștii dispunând și măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării, șoferii depășind cu peste 50 km/oră viteza legal admisă.

Au mai rămas fără permise alți trei conducători auto pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajați în traversare, iar 20 de autovehicule au fost depistate circulând cu defecțiuni tehnice.

Lasati un comentariu