Clipe de neuitat pentru vârstnicii careieni

• publicat la: 2 octombrie 2012
Clipe de neuitat pentru vârstnicii careieni

Vârstnicii careieni au avut parte ieri de un frumos şi atractiv spectacol de cântece si dansuri ,organizat de Direcţia de Cultură şi Centrul Cultural Carei .

Manifestarea  s-a desfăşurat in incinta Castelului in prezenţa a numeroşi pensionari,bunici şi străbunici.  Nimeni din administraţia locală nu a luat parte la eveniment.

Zita Kiss si Adrian Stefănuţi  au făcut oficiile de gazdă,prezentând rând pe rând tinerii artişti locali care au evoluat cu mult talent.

Au recitat Siman Claudian, Steiger Csenger,Adina Doicear, Kovacs Zsoka  iar din partea pensionarilor,Emilia Komaromi.

Nu au lipsit nici dansurile artistice sau cele populare specifice locului care au fost  primite si apreciate cu ropote de aplauze.

Trupa Magic Dance,instructor Raluca Păvăluc si formatile de dansuri populare ale Centrului Cultural,Ceatăra,Reketye si Rotte Rose  au adus in sufletul spectatorilor aflaţi la vârsta senectuţii, bucurie şi nostalgie.

Nu au lipsit din program nici cântecele ,interpretate de  Boda Bianca, Vitez Julia,Altfater Andrea  dar şi solişti ai ansamblului  Ceatăra format din binecunoscuţii fraţi Paşca.

Pentru a păstra în amintire aceste clipe,artiştii care au evoluat in faţa pensionarilor le-au oferit acestora o felicitare şi o îmbrăţişare.

La finalul manifestărilor,reprezentanţii PP-DD Carei au oferit in dar vârstnicilor sarmale cu păsat,savurate si apreciate de asistenţa numeroasă.

O după-amiză caldă si la propriu si la figurat a incălzit inimile spectatorilor,dintre care unii au dorit să ne impărtăşească câteva opinii:

“Mulţumim celor ce au organizat acest spectacol, cred că toţi ne-am bucurat de el a fost ceva deosebit mi-a plăcut foarte mult, şi celor care au adus sarmalele le mulţumim, au fost foarte bune.”

“Spectacolul a fost frumos,ar fi bine să fie mai des astfel de evenimente pentru că noi bătrânii in ziua de astăzi suntem daţi la o parte, imi pare bine că măcar azi nu am fost ignoraţi ca de obicei.Pe vremea mea noi aveam  grijă de bătrâni, ii respectam, dar acum tineretul  are multe probleme pe cap şi respectul lipseşte”

www.buletindecarei.ro

comentarii

de Cristi la 2 octombrie 2012 - 12:03

Sarmale in castel?

de Ianculestianu la 2 octombrie 2012 - 15:16

Nu inteleg eu sau voi doi sunteti prea imbecili??? sarmale in biserica? ce fel de religie ai de primesti sarmale la biserica sau nu ai fost inca niciodata!! apropo care e problema ca se da in castel? crezi ca Karol sau alti oameni nau mancat veac sarmale in castel sau paznici… inloc sa va bucurati ca cineva ajuta oameni saraci vorbiti prosti prostilor mai taceti daca nu stiti ce vorbiti

de Corina la 2 octombrie 2012 - 15:23

Se putea si fara amestecul violet politic cu miros de sarmale in castelul proaspat renovat.

de ILEANA la 2 octombrie 2012 - 16:46

Mai CORINO ,pe ce lume traiesti ? bucura-te ca acei oameni le-a dat mincare la peste 200 de oameni.A fost un gest de suflet daca esti curioasa.Tu ai suflet oare ??? Mai bine taci 1
Ce conteaza ca e in Castel sau pe camp. Si Castelu e a poporului ,a tuturor locuitorilor acestui oras.Da vad ca esti dusa rau cu pluta,da stii de ce ? pentru ca esti toata venin si nu stii sa apreciezi lucrurile bune facute de altii.Sa stii ca cei 200 de oameni nu au avut adeziune la PPDD,au fost acolo varstnici de toate etniile care s-au bucurat ca cineva s-au gandit la ei.

de pepedede la 2 octombrie 2012 - 17:02

din ciclul `va dam acum ca sa va luam de 10 ori dupa alegeri` sau `sa explodeze mamaligaaaaaa!!!`,avem o noua mostra de cultura si civilizatie! bravo!! senzational!!

de FATFRUMOS la 2 octombrie 2012 - 18:58

ILEANA COSANZEANA CU PARUL DETACIUNE DA PE VIOLETUL MARCUSEMERIC CU PROPTELELE TULIPANOJENOFOTBALISTICE DE LA ALEGERILE LOCALE UNDE L-ATI LASAT?
CE TOT VA FACETI PROPAGANDA CU SARMALELE CU PASAT CA SI AFRICANU DD CU SACII CU BANI DE LA AMICU SCRIITOR DE ROMANE POLITISTE?
SI UDMRU A DUS SARMALE LA CASTEL VINERI SI CE DACA NUMAI PENTRU EI SI NU AI MAI FACUT ATATA GARGARA.
NICI CAND COLEGU JENO NU ISI PLATESTE DATORIILE NU SPUI NIMIC.DAPOI CE PRETENI SUNTETI VOI?

de darie la 2 octombrie 2012 - 21:38

@ianculesteanu.D-le am o simpla intrebare.Cu cine si unde ai studiat gramatica limbii romane?…..

de darie la 2 octombrie 2012 - 21:40

@Ileana. Vad ca ti-a placut filmul,”Ultimul samaritean”!……Mirela!

de darie la 2 octombrie 2012 - 21:44

Apropos redactia!Pe la mai multe colturi, aleasfaltatelor strazi din „muncipiu”, se vorbeste de dania celor de la USL, catre batranei.E adevarat?…., poate doua cuvinte despre acest eveniment , n-ar strica pagina electronica!

de sakira la 2 octombrie 2012 - 21:46

nu inteleg de ce o sarbatoare a batranilor deranjeaza atat apele in micul orasel carei?
nu a comentat nimeni cand vineri la castel a avut loc o conferinta numai in limba maghiara si au fost aduse oale intregi de sarmale si unguresti si romanesti si nu a deranjat pe nimeni/curiosi sunt unii oameni sau ..interesul poarta fesul la unii sau unele…

de titus la 2 octombrie 2012 - 22:02

Sa nu uiti Darie parca citeam in Descult si tot nu ai retinut ca nu trebuie sa asculti pe la colturi de strada dar trebuie sa nu uiti cine iti ia din buzunar asa cum fac primarii care golesc pusculita orasului de tot ce se poate si o umplu pe a lor si a coloratilor ce stau zi de zi gramada in jurul lor.
batranete.. haine grele…..

de darie la 2 octombrie 2012 - 22:23

Bine, bine Titus! Ai dreptate, in ceea ce te priveste, povestea cu primarul! Dar tot nu inteleg!Ce are una cu alata?

de darie la 2 octombrie 2012 - 22:25

Scuze redactiei! Am gasit articolul de care pomeneam, ceva mai jos!

de Ioana la 3 octombrie 2012 - 02:39

ADEVARAT !!! NOUL DIRECTOR DE LA CAMINUL DE BATRINI ESTE DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA USL !!! PUTETI FI MIINDRI BAIETI ! ASTA DA LOVITURA DE IMAGINE !!!!!!

de Vasi la 3 octombrie 2012 - 07:55

Pana acum nici macar ziua batranilor nu a fost marcata la centrul de ingrijire desi UDMR Carei parea ca vrea sa il scoata de acolo pe Kala gata mumificat; mai mult de mirosul greu si murdaria ce era inauntru.
Lovitura de imagine la Carei o dau primarul vostru evazionist,vicele fotbalist analfabet da sustinut de romici si zerotevistul curpas la care merg sacii de bani ai orasului si de alti depanatori directori sau croitori maistri pensionari.Cum au sarbatorit consilierii udmr pensionari,ziua varstnicilor careieni?

La asa primari asa consilieri, alesi dupa cvat de repede ridica mana in consiliu ca alceva se pare ca nu inteleg din ce se intampla acolo.
Saracii batrani trebuie sa fie tinuti in custi probabil si scosi numai cand vin alegerile dupa ce kala le lua buletinele si facea ce vroia.
Stie tot careiu cine e kalla si cit a strans din portiile batranilor si cum care plasele cand a auzit ca a fost schimbat impreuna cu…amigos.

Felicitari organizatorilor pentru frumosul spectacol oferit bunicilor!

de darie la 3 octombrie 2012 - 08:00

@ioana .mamaligutza verde ce esti!Nuuuu aaaaiiiii ceeee scrieeee ?

de mocanu la 3 octombrie 2012 - 08:09

ce aveti frate cu doctorita dora???vrea si ea sa fie ..directoare si…ce daca???? da cu telefoanele pe la bucuresti dupa ceva pile ca de …. trece vremea …si nu ramane pururi verde….
dorika fata da de promisiunile lu tulipanii ai uitat????
ai crezut ca sageata de bucuresti te ajuta pe tine????? tare…verde esti inseamna!!!!!

de Maria la 3 octombrie 2012 - 09:40

01.08.2012 USL=68 % intentie de vot ! 03. 10.2012 USL = 50 % Intentie de vot !!! 09.12.2012 USL = 40 % voturi ! Cea mai dezastruoasa cadere in sondaje din istorie !!! Este pur o constatare ! nu vreau sa supar pe nimeni !!!

de Horia Mărieș la 3 octombrie 2012 - 09:41

Sunt și eu unul dintre cei ceva mai în vârstă.

Ințeleg că pe 1 octombrie a fost „Ziua Internațională a Pensionarilor”, sau „Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice”. Fiecare o numește cum vrea și nu este nimic rău în asta. Nu întâlnești marcată această zi nici în Calendarul Creștin-Ortodox 2012, nici în Calendarul Romano-Catolic 2012 și probabil nici în celelalte calendare (bisericești) oficiale. Eu am păreri ceva mai crețe despre viață și îmi permit să afirm aici că mai bine ar fi marcată. Pe lângă Sf. Anania sau Sf. Tereza de exemplu, n-ar dăuna numănui dacă în calendarele respective ar fi marcată și „Ziua Internațională a Pensionarilor”. Nu de alta, dar o mare parte dintre ei sunt deja foarte aproape de a fi niște … sfinți (cu excepția mea, evident).

Cu atât mai lăudabilă mi s-a părut a fi inițitiva Direcţiei de Cultură şi a Centrului Cultural Carei, de altfel descrisă extrem de favorabil atât în articolul de mai sus cât și în articolul apărut în ziarul on-line de limbă maghiară (Lélekmelengető ölelés – az időseket köszöntötték – 2012.10.01. | Nagykároly.ro |). M-a bucurat până și faptul că de această dată ambele publicații on-line locale au fost la unison.

Faptul că ” Nimeni din administraţia locală nu a luat parte la eveniment” -am citat din articolul de mai sus – nu ne mai miră absolut de loc. Cei din administrația locală sunt niște tipi mult prea intelectuali, ei preferă să mănânce sarmale (tot în incinta Castelului) alături de documente arhivistice (pe care evident că ei nu le înțeleg neam) și alături de oaspeți din străinătate. Să le fie de bine.

Faptul că sarmalele au fost servite pensionarilor în incinta (unei săli de protocol a) Castelului sau faptul că ele au provenit de la niște persoane legate de organizația locală a PP-DD , iar nu are nici o relevanță, chiar dacă mie personal Dan diaconescu îmi este total antipatic. În astfel de cazuri se spune „Bogdaproste” sau „Bodaproste” (Cuvânt provenit din limba bulgară, folosit ca formulă de mulțumire când se primește ceva de pomană. Acest obicei apare doar la creștinii ortodocși) sau pur.

Mult mai important este faptul că unul dintre participanți ar fi spus (citez din articol): “Mulţumim celor ce au organizat acest spectacol, cred că toţi ne-am bucurat de el, a fost ceva deosebit, mi-a plăcut foarte mult, şi celor care au adus sarmalele le mulţumim, au fost foarte bune.”

Ar fi bine totuși ca cei din administrația locală să se mai ocupe și de pensionarii din Carei, nu numai de exemplu de Cavalerii Vinului Sf. Orban sau de „Szüreti mulatság Károlyban 2012.09.28. | Nagykároly.ro | Nagykároly felvonulás mulatság. Idén is megszervezi a Romániai Magyar Demokrata Szövetség nagykárolyi szervezete a nagy hagyományú szüreti bálját, illetve felvonulását. Az idei alkalom időpontja: október 13-a.)

În Năvodari, de exemplu, pensionarii beneficiază de sprijin din partea Primăriei, au două spații de socializare destinate lor și o cafea sau un ceai în fiecare zi.

Măcar atâta lucru ar putea face și primașul de Carei ajutat de acoliții lui pentru „vârstnicii careieni” („a szép korúak”).

În rest, s-auzim numai de bine și să ne iubim ca fratii.

de ultras la 3 octombrie 2012 - 09:54

stati linistit ca primasul face pentru varstnicii maghiari si pentru saracii maghiari nu si pentru cei romani.
ai lui tulipani au centru modern,au facut si au dat bani la centrul de langa reformati la tot ce misca de pe langa bisericile maghiare nu si pentru cei ce vorbesc romaneste.
amandoi primarii fac alergie cand aud limba romana desi se bat cu pumnu in piept ca nu e asa ca doar nici usturoi nu au mancat si nici gura nu le pute.
angajeaza cate o nevasta de suspus roman pe ici pe colo si cu asta le rupe gura la prostii care cred minciunile lui.
cum poate un primar sa aiba atetea datori si firme falimentate si sa dea ochii cu lumea pe strada???

de Horia Mărieș la 3 octombrie 2012 - 11:06

@ultras la 3 October 2012 – 09:54

– Stau foarte liniștit.

– Nu știu cum poate. Pe alții i-ar fi arestat de mult dacă erau atât de datori vânduți la fisc. Întrebați totuși pe la Procuratura locală, sau pe la Adm. Finanțelor Publice locală, sau dacă nici așa nu o să aflați răspunsul (fiindcă așa cred eu că se va întâmpla), întrebați și pe la D.N.A. unde își va depune candidatura mai mult decât probabil și d-șoara Kövesi.

de unguru' la 3 octombrie 2012 - 14:09

„Când doi se bat al treilea câştigă”, aşa au păţit fata verde cu păru’ pădure şi domnu’ cu nume de floare. Restul e istorie … postoctombristă …

Lasati un comentariu