„Eroi au fost,eroi sunt încă” la Şcoala Gimnazială nr.3

• publicat la: 29 octombrie 2012
„Eroi au fost,eroi sunt încă” la Şcoala Gimnazială nr.3

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 au omagiat, după tradiție, ziua eroilor neamului,sub genericul”Eroi au fost,eroi sunt încă, ş-or fi în neamul românesc”.

Elevii claselor a V-a A, a V-a B, a VII-a A, aVII-a B și a VIII-a B au reamintit tuturor că ziua de 25 octombrie 1944 este ultima zi în care piciorul dușman a mai călcat pământul sacru al țării noastre. În această zi, românii, dar mai ales cei ce timp de 4 ani au fost obligați să suporte greul jug al asupririi,cei care au fost  nevoiți să lase totul pradă atacatorilor și să pornească pe drumul pribegiei,și-au văzut visul chintesenței existenței naționale.

Ziua de 25 octombrie i-a inspirat pe elevii școlii care au scris poezii pe această temă pe care le-au și recitat în cadrul activității.

Serbarea a avut menirea de a-i omagia pe cei care de-a lungul veacurilor, cu uriașe sacrificii umane și materiale au creat o stare de spirit, un sentiment al eroismului.

Doamnele profesoare de Limba română Acălfoaie Lavinia, Cornoc Mihaela, Dindelelgan Carmen și Hajlak Angela le-au amintit celor prezenți  că eroii noștri nu sunt personaje mitologice sau legendare, au fost oameni simpli din popor, se numeau Ilie,Gheorghe,Vasile sau Petru,Constantin, Mircea sau Ion. În cinstea lor corul școlii a fredonat într-un gând și glas cântece precum Transilvanie frumoasă,Rapsodia I de George Enescu și Treceți batalioane.

Suntem convinși că și noi, cei de astăzi, am fi capabili de asemenea fapte eroice,că am ști să ne apărăm la nevoie pământul scump al patriei noastre libere, independente și indivizibile. Românul,trecut prin atâtea încercări în decursul istoriei sale milenare,pe lângă virtutea înnăscută a dobândit calitatea de a nu ști ce înseamnă frica,de a înfrunta cu curaj moartea.E bine să o știe asta și dușmanii noștri!

Material trimis de prof. Cornoc Mihaela Maria

Lasati un comentariu