Poliţia ne informează

• publicat la: 13 februarie 2013
Poliţia ne informează

Doi sătmăreni condamnaţi la pedepse privative de libertate au fost încarceraţi ieri în Arestul Poliţiei, în urma unor acţiuni desfăşurate în scopul depistării persoanelor urmărite, condamnate sau dispărute.

Iosif N., de 33 de ani, pe numele căruia Judecătoria Carei a emis un mandat de executare a 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, lovire, ameninţare şi ultraj contra bunelor moravuri, a fost reţinut în cadrul acţiunilor organizate de poliţiştii Secţiei 5 Petreşti Poliţie Rurală.

O altă persoană condamnată la 4 ani şi 10 luni închisoare pentru furt calificat, Eugen V., de 45 de ani, a fost depistat de poliţiştii din Livada, fiind, de asemenea, încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

Cei doi bărbaţi vor fi transferaţi în Penitenciarul Satu Mare pentru executarea pedepselor aplicate.

Proiectil găsit la Blaja

          Un localnic de 46 de ani, din Blaja, a găsit un proiectil în cursul dimineţii trecute, în timp ce curăţa un şanţ din gospodărie. Bărbatul a alertat Poliţia, la faţa locului intervenind de îndată poliţiştii de investigaţii criminale din Tăşnad, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi specialişti din cadrul I.S.U. Satu Mare.

S-a stabilit că muniţia găsită, un  proiectil perforant de calibru 76 mm, se află în stare avansată de corodare, provenind cu certitudine din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Echipajul I.S.U. a ridicat proiectilul în vederea distrugerii.

Dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

          Poliţiştii formaţiunilor rutiere din întreg judeţul au acţionat şi în cursul zilei trecute în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere soldate cu victime, sancţionând abaterile comise în trafic. Astfel, au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare a depăşit suma de 17.000 lei, fiind reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere.

Echipajele rutiere au constatat şi comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, întocmind dosare penale pe numele conducătorilor auto. Spre exemplu, doi sătmăreni sunt anchetaţi pentru conducere fără permis, fiind depistaţi de poliţiştii Secţiilor 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală şi 1 Valea Vinului, conducând pe drumurile publice mopede, fără a deţine permis de conducere de nicio categorie.

 

Reamintim că în Monitorul Oficial al României nr. 760 din 12 noiembrie 2012, a fost publicată Legea nr. 203 din 09.11.2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prin care, începând cu data de 19.01.2013, pentru a conduce un moped pe drumurile publice este necesară deţinerea unui permis de conducere.

Conducătorul mopedului trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi să deţină permis de conducere categoria AM.

          Potrivit articolului 6 din Noul Cod Rutier, autovehiculul este considerat ca fiind orice vehicul echipat, prin construcţie, cu un motor cu propulsie, în scopul deplasării pe drum. Mopedele, troleibuzele si tractoarele rutiere sunt considerate autovehicule.   

Lasati un comentariu