Carne de pui infestată cu salmonella

• publicat la: 8 March 2013
Carne de pui infestată cu salmonella

Peste 50 de tone de carne de pui au fost distruse după ce s-a descoperit că păsările erau infectate cu salmonella, au anunţat, vineri, reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Cu ocazia verificărilor realizate in cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice – boli transmisibile de la animale la om -inspectorii ANSVSA au descoperit la o ferma de pui de carne, un efectiv de 37.000 de pasari, contaminat cu Salmonella enteritidis.

Inspectorii sanitari veterinari au dispus sacrificarea intregului efectiv, si carnea rezultata, in cantitate de 53 de tone, a fost distrusa.

In ferma respectiva s-au luat masuri de curatenie si dezinfectie, ulterior urmand a fi recoltate probe pentru verificarea eficientei dezinfectie.

Repopularea cu pasari se va face numai in momentul in care analizele de laborator vor arata ca nu mai exista pericol de contaminare.

Presedintele ANSVSA Mihai Turcanu a declarat, la B1TV ca “nu exista nici cea mai mica sansa” ca alimentele infestate sa ajunga pe piata.

Potrivit acestuia, productorul va achita contravaloarea neutralizarii carnii infestate.

Inainte de a fi abatorizate, toate efectivele de pui de carne sunt verificate pentru a preintampina o eventuala infectie cu Salmonella, iar sacrificarea pasarilor este permisa numai dupa ce buletinele de analiza dovedesc lipsa oricarui pericol pentru sanatatea publica, conform ANSVSA.

Infectiile cu Salmonella sunt printre cele mai raspandite boli de tip alimentar, afectand omul prin intermediul mancarii sau apei infectate.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu