Muncitori români exploataţi pe un şantier din Germania: Sunt condiţii similare sclaviei

• publicat la: 26 March 2013
Muncitori români exploataţi pe un şantier din Germania: Sunt condiţii similare sclaviei

Treizeci de muncitori români au inceput luni o miscare de protest pe şantierul unui sat de vacanţă, Center Parcs, situat in Nohfelden, la nord-est de landul german Saarland, iar miscarea va fi reluată marti si miercuri.

Muncitorii, care nu au fost plătiti din decembrie, au făcut apel la sindicatul IG Bau pentru a denunta exploatarea lor, dar si conditiile de muncă deplorabile.

Luni, Markus Andler, adjunct al directorului IG Bau pentru Renania-Palatinat si Saarland, a lansat un semnal de alarmă.

“Aceste persoane muncesc până la 170 de ore pe luna, adeseori fara liber la sfarsit de saptamana. Exista o singura plata de 8.000 de euro pentru aproximativ 15 muncitori, la sfarsitul saptamanii trecute. Pana la 15 persoane dorm in aceeasi camera, pe polistiren, carton sau saltele sau chiar pe jos. Sunt conditii similare sclaviei. Este un scandal”, afirma Markus Andler.

O reuniune este prevazuta miercuri cu conducerea IETC, firma care se ocupa de construirea satului de vacanta. Aceasta problema va fi discutata si in cadrul unei alte reuniuni, care va avea loc tot miercuri, in Parlamentului landului, la Sarrebruck.

Compania IETC are 180 de angajati care construiesc case din lemn dar subcontracteaza mai multor companii lucrari de amenajare. Cei 50 de romani au fost recrutati in decembrie de unul dintre acesti subcontractanti.

-ziare.com

comentarii

de gelu la 2 April 2013 - 12:21

pentru asa conditii ..mai bine stau acasa…mai sarac da nu sa fiu sclav la nazisti;au crezut ca in vest curge lapte si miere… dar spinare cocosata cat incape…..profita si ei de cine pot.

Lasati un comentariu