Un sătmărean primeşte peste 4.000 lei ajutor de şomaj

• publicat la: 26 aprilie 2013
Un sătmărean primeşte peste 4.000 lei ajutor de şomaj

Cea mai mare indemnizaţie de şomaj plătită în România ajunge la aproape 6.000 de lei. Aceasta revine unui fost director adjunct al unei societăţi comerciale din Botoşani, informează Mediafax.

Pe locul doi în topul şomerilor bine indemnizaţi se află un fost director economic din Satu Mare, care primeşte lunar aproximativ 4.000 de lei.

Acesta este urmat de un alt fost director economic, din Capitală, care are o indemnizaţie de 3.600 de lei.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a declarat că în România se plătesc în prezent şase indemnizaţii de şomaj de peste 3.000 de lei.

Cuantumul indemnizaţiei de şomaj se calculează în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, ţinându-se cont de 75 la sută din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Ocean la 27 aprilie 2013 - 09:25

Saraci de ei bine ca pot trai din aceste sume micute, oare in Germania se ia o suma asa de mare de bani.

de anita la 27 aprilie 2013 - 09:29

se ia oriunde ai salar mare!!! ca doar in functie de venituri se acorda ajutorul de somaj.
cine are suta de milioane salar nu ia somaj de 300 de lei si nici pensie de 500.
credeti ca degeaba isi pun astia de la primarie salarii de zeci de miloane pe luna/?

de mine la 27 aprilie 2013 - 16:29

@ Anita.nu cred ca salariatii de la primarie au salarii de zeci de milioane pe timp de criza.Ci numai cateva sute de lei pe luna.Numa primaru are putin peste 10 milioane pe luna.Numa sa stiti.

de urzicuta la 27 aprilie 2013 - 19:14

criza-necriza la primaria carei salariile sunt de ministriii!
cine nu stie ca primaru ia peste 40 de milioane da numa pe hartie ca mai vine si retinerea pentru datorii!!!11hihihi ca fraieru de..mine…crede ca tot ce zboara se mananca si ca saracii din primarie merg acasa cu salaru minim cand ei isi fac depozite si case si masini din salarii de bugetar…numa beka duce acasa peste suta de milioane lunar….si ride de voi prosti care plingeti de mila lor

Lasati un comentariu