Băsescu vrea ca Ponta să rămână interimar la Ministerul Transporturilor

• publicat la: 21 iulie 2013
Băsescu vrea ca Ponta să rămână interimar la Ministerul Transporturilor

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Traian Basescu i-a spus, in cadrul intalnirii pe care au avut-o sambata dimineata, ca il lasa pe Victor Ponta sa ramana ministru interimar la Transporturi, 45 de zile, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfa.

El a precuzat ca intalnirea de la Palatul Cotroceni a durat 45 de minute si au discutat doar despre Ministerul Transporturilor.

„Ne-am intalnit, nimic spectaculos. Nu e vorba de conditii, a fost pur si simplu o intalnire in care s-a discutat despre propunerea noastra, Ovidiu Silaghi, la Ministerul Transporturilor. Nu este adevarat ca Traian Basescu a luat o decizie. Nu ne-a comunicat daca este de acord sau nu. Doar a luat act de propunerea noastra.

Decizia este sa lase sa curga interimatul lui Ponta 45 de zile in ideea ca va finaliza procesul de privatizare al CFR Marfa. Argumentul lui Traian Basescu a fost ca acest proces de privatizare a fost derulat de fostul ministru Fenechiu si de premierul Victor Ponta”, a declarat Crin Antonescu, sambata seara, la Antena 3.

Liderul PNL a mai spus ca Traian Basescu i-a transmis ca dupa aceasta perioada de interimat va decide daca accepta sau nu sa il numeasca pe Silaghi la Ministerul Transporturilor.

Crin Antonescu a subliniat ca si dupa discutia cu seful statului isi mentine propunerea ca Ovidiu Silaghi sa fie numit la conducerea Ministerului Transporturilor, propunere care inca nu a fost formalizata de catre premierul Victor Ponta.

„Din punctul nostru de vedere, Ovidiu Silaghi poate fi numit si maine”, a spus liderul PNL.

El a mai afirmat ca l-a anuntat pe Victor Ponta despre propunerea facuta de Traian Basescu, iar premierul, care „nu s-a aratat surprins de decizia sefului statului”, urmeaza sa demareze formalitatile in acest sens.

Crin Antonescu a mai tinut sa precizeze ca Ovidiu Silaghi nu are probleme cu justitia.

„Problema mea era ca PNL avea o propunere si ca nu se lasa intimidat de o campanie care a izbucnit si o noua plangere a ANI, care a aparut dupa ce Ovidiu Silaghi a fost nominalizat. Omul nu are nici un fel de probleme. Cand s-a pus problema numirii lui Ovidiu Silaghi, a inceput actiunea ANI”, a declarat Antonescu.

Traian Basescu si presedintele PNL, Crin Antonescu, cel care l-a propus pe Silaghi la Transporturi, s-au intalnit sambata dimineata la Palatul Cotroceni.

Ovidiu Silaghi a fost propus pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare in dosarul „Transformatorul”.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu