Atmosferă tensionată înaintea partidei România -Ungaria

• publicat la: 5 septembrie 2013
Atmosferă tensionată înaintea partidei România -Ungaria

Partida dintre România si Ungaria, din preliminariile Campionatului Mondial din 2014, e mai tensionată ca oricând.

Disputa dintre cele doua ţări nu se rezuma insă doar la fotbal, ci atinge si alte subiecte din istorie.

Fanatik prezintă un video al fanilor maghiari, in care declară război României.

Ungurii se prezintă ca niste tipi musculosi si oricând gata să se bată, in timp ce romanii sunt prezentati ca niste fricosi. 2800 de suporteri maghiari vor fi prezenti vineri seara in Bucuresti.

Intâlnirea dintre nationalele României si Ungariei, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, va avea loc vineri seara, de la ora 21:00, pe National Arena din Bucuresti.

Desi au primit 5.000 de bilete pentru partida de vineri cu Romania, doar 2.800 de fani maghiari vor fi prezenti pe National Arena.

Aproape jumătate dintre acestia vor ajunge in Bucuresti cu trenul special care va porni in seara aceasta la ora locala 20.10 din Budapesta. Conform Magyar Nemzet, 880 de fani vor pleca din capitala Ungariei, alti 250 de suporteri romani de etnie maghiara li se vor alatura la gara din Brasov in jurul orei 11.

Sosirea in Bucuresti este preconizată pentru ora 14. Deplasarea este organizată de Carpathian Brigade, care a anuntat ca in galeria Ungariei vor fi prezenti si ultrasi polonezi. Marcatorul primului gol al Ungariei in partida cu România, din martie, scor final 2-2, Vanczak Vilmos, face apel la colegii sai sa puna umarul la demiterea selectionerului Romaniei, Victor Piturcă.

„Un egal in deplasare nu este un rezultat rau, dar noi speram sa câştigăm ca să ne apropriem de asigurarea locului 2. Este un meci de care pe care, chiar daca noi mai avem de jucat in Olanda si România cu Turcia.

Ne punem mari sperante că selectionarul Victor Piturca va fi demis după acest meci. Asta ar fi consecinta victoriei noastre la Bucuresti. Meciul cu Turcia ar deveni de doua ori mai important pentru romani. Se va isca o campanie tensionata pe termen nelimitat”, a declarat Vanczak pentru Nemzeti Sport.

„Nu cred că meciul de vineri va fi decis de un singur gol, dar cu certitudine se va pune accent pe aparare. Nu pot sa spun ca este meciul vietii mele. Am jucat destule meciuri cruciale cu nationala, insa rezultatele nu au fost tocmai favorabile. Calificarea la baraj ar fi deja o performanta pentru noi. Pentru asta trebuie sa castigam vineri”, a mai spus fundasul lui FC Sion.

Cu o zi înainte de meciul dintre România şi Ungaria, desfăşurat la Bucureşti, suporterii unguri au sosit la Cluj-Napoca, unde au scandat pentru favoriţii lor în Piaţa Unirii şi s-au pozat cu steaguri ale Ungariei.

Mai mult, o parte dintre aceştia poartă tricouri în care sunt promovate Ungaria Mare şi “ţinutul secuiesc”.

Intâlnirea dintre nationalele României si Ungariei, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri seara, pe National Arena din Bucuresti.

Partida va fi transmisa in direct de site-ul Ziare.com.

Lasati un comentariu