Fără Garda Maghiară şi steagul Ungariei Mari, la meciul România – Ungaria

• publicat la: 1 septembrie 2013
Fără Garda Maghiară şi steagul Ungariei Mari, la meciul România – Ungaria

Organizatorii partidei de fotbal România – Ungaria, programată pentru vineri, 6 septembrie, la Bucureşti, au anunţat Federaţia Ungară de Fotbal că nu vor permite accesul suporterilor care vin să provoace.

“Jandarmeria Română si firma care va asigura securitatea partidei au anuntat că nu vor permite accesul persoanelor care vor veni imbrăcate sau vor afisa insemne provocatoare la adresa suporterilor români.

Anuntul vizează in special membrii Garzii Maghiare si pe cei care intentionează să afiseze steaguri ale Ungariei Mari. Persoanele aflate in stare de ebrietate nu vor fi lasate in incinta stadioanelor. Aceeasi soartă o vor avea si cei care nu se supun controlului corporal.

De asemenea, suporterilor maghiari le este interzis să aibă asupra lor cutite, bate, lumanari si bricheta. Persoanele care vor incerca sa patrunda in zona rezervata fanilor romani vor fi evacuate de pe stadion. Ordinea va mentinuta si de jandarmi români, vorbitori de limba maghiară. Cei care intâmpină orice fel de problema pot contacta numărul de urgenţă 112, unde vor primi asistenţă si in limba maghiară.”, scrie dehir.hu.

Suporterii maghiari au primit 5.000 de bilete pentru partida de la Bucuresti, insa numarul lor nu va depasi 3.500. Aproximativ 1.000 vor veni cu un tren special de la Budapesta. Trenul va opri la Szolnok si Bekescsaba, dar si la Brasov, unde sunt asteptati sa li se alature mai multi suporteri  secui.

sursa ziare.com

comentarii

de emil la 1 septembrie 2013 - 20:46

Care suporteri secui? Ca nu au fost atatia secui la recensamant cati se alatura suporterilor unguri la Brasov! Si, in fond, despre care secui e vorba, cand ei merg sa sustina echipa Ungariei? Se vede limpede ce autonomie secuiasca vor si ce sentimente pro-unguresti au.

de Lupul Dacic la 2 septembrie 2013 - 08:40

UNIREA FACE DIFERENTA

de un roman la 2 septembrie 2013 - 13:31

Nu pe stadion trebuie sa nu li se permita accesul cu steagul si cu alte insemne unguresti,acest lucru ar trebui sa fie interzis in tara,oriunde…Eu cred ca ar trebui daca facem referire la meciul asta ca din momentul in care intra trenul pe la Curtici in tara noastra sa li se interzica clar arborarea unor mesaje provocatoare,extremiste sau iredentiste sau daca nu cale intoarsa si viteza spre Szeged,ca altfel vor provoca prin fiecare gara sau chiar in Bucuresti si daca vor primi replica ca la meciul cu Ujpest de acuma 4 ani atunci iarasi ei vor fi aia suparati…

de rizo la 2 septembrie 2013 - 14:36

la noi jandarmeria este foarte slaba huligani merita o bataie ca in filme

de emil la 2 septembrie 2013 - 22:05

Dar de ce numai la meciul Romania – Ungaria? De ce nu se poate fara astea permanent?

de ptr un roma la 3 septembrie 2013 - 23:46

eu o sa pun steagul MAGHIAR daca vreau si la mine acasa nu poate interzise nimeni !!

de pentru hovedudesus la 4 septembrie 2013 - 07:19

poti sa bagi la el si la anus ca nu te opreste nimeni ce sa faci la tine acasa dar in casa ROMANIA steagul tricolor e rosu galben albastru pe toate cladirile la fel cum in ungaria e rosualbverde.

de profesor la 4 septembrie 2013 - 14:56

Profesorul sârb Miodrag Stanojevic explică, cu argumente istorice şi sociologice, motivul pentru care extremiştilor maghiari nu ar trebui să li se permită revendicări revizioniste în România. Acesta descrie relaţia pe care maghiarii şi vlahii au avut-o de-a lungul secolelor, amintind episoade dureroase din istoria ungurimii, cum ar fi tendinţa de a-şi jefui vecinii şi faptul că personalităţile istorice proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri.Nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare.
Ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.
în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei

– în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania, până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.

– Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează. Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa. Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi).
Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.

– Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.

– După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).

– În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. În perioada 1940 – 1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.

Lasati un comentariu