În căutarea ghindei de aur-activitate de curăţenie

• publicat la: 26 septembrie 2013
În căutarea ghindei de aur-activitate de curăţenie

 În data de 25 septembrie  2013 a avut loc la  Pădurea Foieni o acţiune de ecologizare relizată de elevii clasei a.VI..-a. B de la Şcoala Generală nr. 3 din Carei, coordonaţi de dna.prof. Carmen Maria Dindelegan,

 Prilejul care a dus la această mobilizare extracurriculară a avut la bază acţiunea LET*S DO IT, ROMANIA!, acţiune ce promovează păstrarea curăţeniei în mediul înconjurător.

 Ecologizarea a fost făcută de un număr de 16 persoane,cu manuşi  şi  în saci menajeri,  atât într-o porţiune de  pădure ,cât şi la zona de agrement unde este amplasată scena cu ocazia sărbătorii câmpeneşti de 1 Mai.

Bucuria reîntâlnirii cu pădurea a fost mare, copiii devenind entuziasmaţi la contactul cu verdele sălbătic, natural , entuziasm care, din nefericire, a fost repede „dizolvat” de urmele lăsate de oameni, mai precis deşeurile existente, „urme umane” ce acopereau urmele animalelor pădurii.

 După ce s-a dus la îndeplinire ţelul propus, am continuat activităţile noastre într-o voioşie, încât şi soarele ne-a ţinut companie până târziu, trimiţindu-şi cele din urmă raze ale sale printre crengi ca nişte viespi de chihlimbar.

 A urmat apoi o „curăţenie” în sertarele minţii, întrucât tinerii învăţăcei căutau de zor nişte versuri „rătăcite”, căci îi aştepta un concurs de poezii având ca tematică : toamna sau pădurea, concurs aflat deja la cea de-a şaptea ediţie, intitulat „GHINDA DE AUR”

Aceştia s-au descurcat de minune, surprinzându-se reciproc cu noi poezii, ori rememorând  de la orele de limba română din clasele inferioare.

 Elevii cu Cerinţe Speciale (CES) au pregătit câte două  strofe pline de izul toamnei.

Preşedinţi ai acestui concurs au fost doamna prof. diriginte Carmen  Maria Dindelegan, care i-a susţinut pe tot parcursul momentului artistic, pregătindu-i încă din băncile şcolii generale.Am rămas cu toţii rămas impresionaţi de coloristica bogată a acestui anotimp autumnal. Bineînţeles că din juriu nu puteau lipsi şi cei de o seamă cu recitatorii, preşedinţi fiind un grup de fete şi,fairplay, încă unul de băieţi.

 Fiecare preşedinte a acordat câte o notă, în urma cărora s-a făcut clasamentul final, ce i-a încununat pe toţi participanţii, înmânându-li-se diplome.

Buna dispoziţie a continuat până spre înserat, distrându-ne cu jocuri sportive, dintre care cel mai cunoscut şi îndrăgit a fost ŞTAFETA. O plimbare prin pădurea acum curată ne-a bucurat sufletele, şi, precum odinioară în poveşti Scufiţa Roşie aduna flori, asemenea şi noi, am făcut plecăciuni pământului, colecţionând frunze de diferite forme şi culori, spre a face în clasă o expoziţie în  cromaticăautumnală  alătur  de poezii şi compuneri..

La întoarcerea spre oraş, buna dispoziţie s-a făcut simţită prin cântecele ce sunau vesel, ca nişte clinchete suave de clopoţei.

 O stare de comuniune, binefăcătoare, s-a instalat şi între noi, această ieşire fiind un prilej de o mai bună cunoaştere şi de sudare a prieteniilor.

O promisiune a fost deja făcută! Vom vizita pădurea şi în luna care vine,pentru  a  culege   ghinda, având o  bună colaborare cu  Ocolul silvic  şi  spre admirarea frumuseţii pădurii…iar  la iarnă, de ce nu? să venim chiar la săniuş.

Prof. organizator

Carmen  Maria  Dindelegan

comentarii

de monica la 27 septembrie 2013 - 13:38

SC BIO FLORISAL SRL CAREI ii spijina pe acesti copii harnici, de aceea sambata in parcarea din fata „Strandului Termal ” va fi prezent un autocompactor care va ridica gunoaiele adunate.

Lasati un comentariu