Scos de la guvernare, UDMR ameninţă cu dezintegrarea statului român

• publicat la: 20 September 2013
Scos de la guvernare, UDMR ameninţă cu dezintegrarea statului român

În ultimii 20 de ani UDMR a avut aproape permanent acces la conducerea statului şi la banul public din România. Scos în afara guvernului de incapacitatea acestuia de a reprezenta interesele comunităţii de secui din România, UDMR pregăteşte destabilizarea României.

Pentru unii poate Nu, dar pentru mine a fost evident că UDMR nu a reuşit să treacă de pragul de acces în parlament şi doar permiterea fraudării în consens cu ceilalţi factori politici, a făcut ca totuşi să se atingă pragul. Un rău necesar, ca să spunem aşa, pentru a nu se permite dezvoltarea unor grupări mai radicale. Să ne reamintim intervenţia lui Băsescu şi a lui Ponta, chiar în ziua votului şi prin care îndemnau pe secui să iasă la vot(după lupte de câţiva ani cei doi au ajuns la consens pe un subiect). De fapt ei nu au ieşit, dar cumva s-au găsit căi ca pe final de zi să se crească numărul celor interesaţi. Cele de mai sus sunt pur şi simplu suspiciuni ale mele, dar nu numai ale mele.
Lipsa de interes faţă de soluţionarea punctuală a problemelor comunităţii pe care o reprezintă, a făcut ca UDMR să treacă razant de limita accesului în parlament. Oferindu-le ajutorul, partidele româneşti au considerat că este suficient pentru a-şi asigura fidelizarea acestei organizaţii, dar se pare că nu este chiar aşa.

În lipsa unei majorităţi în teritoriile la care emite pretenţii, ideologii unguri au creat un nou concept de stat naţional în care termenul nu vine de la unitatea etnică a majorităţii ci de la naţiunea care trebuie să conducă, ori binenţeles că aceasta nu trebuie să fie cea majoritară ci cea care este superioară. De aici şi permanenta tendinţă a acestora de a educa tinerele generaţii în spiritul că ei sunt mai buni decât ceilalţi. Vă reamintesc că în cărţile lor de istorie românii sunt văzuţi şi descrişi ca nişte robi ai ungurilor. E vorba chiar de cărţile de istorie din care se predă în limba maghiară în ţinutul secuiesc. De aici şi educaţia ca ungurii să nu se căsătorească cu românii sau alte naţionalităţi, ca şi cum ar fi o înjoşire.

Pe de altă parte nu au ezitat în a îngloba statistic, în marele popor ungur, şi ţiganii, evreii, românii, slovacii, sârbii şi alte semeţii pe care le mai prind la îndemână şi care se vând pe o mâna de bănuţi. Este cumva ironic cum vorbesc de supremaţia intelectuală maghiară dar pe de altă parte includ în această masă, ori de câte ori au nevoie, şi alte semeţii. Privind din acest punct de vedere am putea spune că în România ţelul lor a fost atins din moment ce au fost practic partidul care a condus, sau cel puţin a condus cel mai mult. Aceste teorii nu îmi aparţin ci fac parte din teoria lor naţională creată la sfârşitul secolului XIX.

Românii, sau mai ales politicienii lor, trăiesc cu impresia că timpurile sunt eterne. Nu acelaşi lucru îl face Ungaria, care nu înţelege timpurile moderne, şi aspiră la dominaţia unor teritorii din fostul regat Ungar. Iată ce mai consideră aceştia, pentru a înţelege mesajul care se promovează în societatea ungară şi cu care este îndoctrinată populaţia: ” În ceea ce priveşte Transilvania, există o singură alternativă: naţiunea ungară,înainte şi după tratatul de la Trianon, ţine în modul cel mai ferm la dreptul ei de proprietate asupra întregii Transilvanii. Nu va exista niciodată o generaţie de unguri dispusă să renunţe la acest sfânt drept istoric…Dacă majoritatea românească din Transilvania şi-ar impune cu forţa voinţa în cadrul autonomiei ardelene, va trebui să se recurgă la mijloacele artificiale pentru a zădărnici dominaţia majorităţii româneşti.”

Mulţi au acuzat UDMR-ul că este o creaţie a securităţii şi că este plin de securişti. În anii de după revoluţie nu există partid care să fi avut un mai larg acces la banul public decât acest partid şi nu există entitate care să fi fost mai bine apărată doar pentru a nu o provoca. Cât timp UDMR a fost la guvernare nu a avut interesul în a agita spiritele. Acum când accesul la banul public i-a fost refuzat în mod corect, a decis să treacă la şantajarea statului român şi a politicienilor slabi pe care acesta îi are, prin agitarea spiritelor în ţinutul secuiesc. Opoziţia îi prieşte foarte bine UDMR-ului care are acum mai mult timp pentru organizarea de manifestaţii extremiste separatiste şi destabilizarea centrului ţării.

Mulţimea de sugători de bani publici nu mai are de muncă şi atunci s-a apucat să organizeze evenimente cu scopul clar de a şantaja guvernul. Miza nu o reprezintă interesul faţă de autonomia ţinutului secuiesc ci tocmai interesul de a reveni în cadrul arcului de guvernare. Ia să îi readucă USL-ul la guvernare şi imediat vom vedea cum ştirile despre megamanifestaţii dispar. Ceea ce vor maghiarii este de fapt controlul asupra statului român. Cred că aţi auzit cu toţii bazaconia pe care au scos-o acum: vor să scoată în stradă peste 150 000 de secui pentru a cere autonomia. Din partea mea pot scoate toţi maghiarii din România dar efectul va fi zero. Este evident că nu vor reuşi atingerea acestei valori pentru că de fiecare dată au anunţat cifre astronomice iar realitatea a dovedit că au fost de 10 ori mai puţini. Binenţeles că ştiu ce au de făcut ca să pară mulţi: steaguri multe, bannere multe, locuri înguste cum sunt oraşele din ţinutul secuiesc, cordoane cât mai subţiri, poze din unghiuri dinainte gândite,…. cunoaştem şi noi din acestea.

Covasna are în total puţin peste 200 000 de locuitori iar Harghita puţin peste 300 000. Devine evident că ar trebui să scoată în stradă cel puţin unul din trei oameni. Având în vedere că marea majoritate trebuie să se deplaseze este clar că aceşti oameni nu vor veni iar dacă vor veni atunci trebuie ca cineva să le plătească transportul deoarece ei nu o vor face. Aştept ca autorităţile române să verifice cum sunt aduşi acei oameni şi dacă şi-au plătit singuri biletul sau au fost corupţi. În acest din urmă caz nu mai vorbim de democraţie, de dreptul la libera exprimare, ci de o tentativă de subminare a statului. Dacă jumătate dintre ei nu îşi pot suporta transportul(vorbim de o majoritate formată din ţărani secui din cele mai sărace judeţe ale României) atunci vorbim de sume de ordinul a sute de mii de euro pentru o astfel de organizare. Cum vor justifica organizatorii aceste sume? Aştept acte pentru donaţiile de bani.

Cu toate acestea cel mai probabil că nu vor fi mai mult de 15 000 – 20 000 dar eu mă aştept la sub 10 000. Revenind la solicitările lor: autonomia ţinutului secuiesc,aş dori să amintesc de studiul elaborat de liderul socialist Gyula Horn, fost prim-ministru ungar, “Din Europa unor blocuri în Europa regiunilor”. Acest lucru vizează crearea în interiorul statelor independente şi unitare, cum este cel român, a unor entităţi autonome locuite de maghiare dar care să se afle sub controlul Ungariei. Deşi administrativ acest lucru nu este realizat putem vedea cu uşurinţă că centrul României este complet posedat de camarila maghiară şi că in-facto UDMR deţine controlul asupra acestui ţinut, în numele Ungariei. Vorbim de un deziderat propus şi îndeplinit, chiar dacă nu sub o formă legiferată. Asta vor ei acum: legiferarea unei stări de facto pentru a putea trece mai departe la dezintegrarea României. Acest lucru s-a făcut cu sprijinul unei clase politice româneşti iresponsabile, foarte asemănătoare cu cea care a dus la colapsul teritorial din 1940.

sursa adevarul.ro

 

comentarii

de Nagykárolyi la 20 September 2013 - 16:14

Sunteti niste dobitoci ! Chiar asa de tare va e frica ? Numai din presa nationalista citati prostii, minciuni ? Nici nu asteptam la altceva. Nu va convine ceva ? Faceti va bagajele, in frunte cu sovinul vostru de exemplu tovarasul Ciuta ! Nenorocitilor ce sunteti…

de emil la 20 September 2013 - 16:43

Nagykk, gata argumentele? Ia caii lui anus și ia-o tu la copita către Asia! Ca noi, dacă ne facem valiza ne ducem la Budapesta, sa le punem iar opinca pe parlament!

de Burebista la 20 September 2013 - 18:03

La articolele cu demascarile jafurilor sefilor udemeristi nu scot capul de rusine postacii primarilor analfabeti cu tablete de cap….
Sa vedem cum e cu Ciuta cel de care va e asa de frica …
Linistit putem spune domnul Ciuta pentru ca nu a avut niciodata carnet de PCR asa cum a avut nenea kovacs,presedintele UDMR Carei ,cel care a venit aici dupa 1982 cu o numire de la partid la Crasna,fabrica pe care a reusit sa o ingroape la fel ca si firmele sale falimentare.Spre deosebire de domnul Ciuta care are firma de productie din 91.
Domnul Ciuta nu are retinere de salar spre deosebire de tovarasul PCRisto UDMRist kovacs cel care a falimentat cele 4 firme personale si inca nu a platit miliardele datorie drept care fiscul ii retine din salar.
Domnul Ciuta are masini personale cate vrea,pe banii lui si pe numele lui si nu e nevoit sa ia din banii fundatiei de turism local asa cum face primarul kovacs care a mai si lovit masina.
Domnul Ciuta are si proprietati pe numele sau ceea ce nu poate udemeristul kovacs pentru ca Fiscul ar confisca in contul datoriilor .
Domnul Ciuta are la firma sa muncitori de toate etniile dar mai mult maghiari la care le plateste la timp salariile si le face carte de munca din prima zi ceea ce nu e cazul la fostul PCRist kovacs care ascunde oamenii prin depozite cand vine controlul la sectia de scaune de pe ecoului pe care a trecut-o pe numele copiilor ca sa nu mai dea faliment si asta si sa aiba si ei o paine de pus pe masa si nu asa cum era inainte de 2008 cand stateau oamenii de la finante la el la usa pentru a recupera din datorii.
Domnul Ciuta nu e nevoit sa se mute dinntr-o localitate in alta pentru ca nu are nimic de ascuns.
Domnul Ciuta angajeaza careieni si nu aduce oameni din alte parti ca sa lucreze in oras asa cum face seful udemeristilor careieni primarul kovacs care a dat 8 miliarde de lei la firma din Marghita pentru cateva alei de langa Monument.
Sa ne spuna kovacs ce e cu “micile” incasari de la depozitul de la cantina unio si cu atentiile de la finta?
Cand veti avea un om la tulipani ca si domnul Ciuta puteti sa scrieti dar pana atunci trebuie sa va multumiti cu infractori nenorociti pe post de presedinti .
Domnule Ciuta,respect pentru ceea ce faceti ca si consilier si intreprinzator!

de zsolti la 20 September 2013 - 18:45

te ai mascat
ma HasMas…
oricum noi facem legea in acest oras!

de petre la 20 September 2013 - 19:49

tu nu scrii .,ca e greu,
tu faci prostii
la fel ca si primaru cu salaru taiat ales de presedinte UDMR Carei…
buna gasca peacolo!

de emil la 20 September 2013 - 21:45

Nagykk,

Pentru ca tot vorbești despre dobitoci, ai putea sa te întrebi mai întâi dacă este adevarat nu ceea ce se spune despre rmdiszno, ci ce spune chiar rmdiszno despre sine. Daca te întrebi și îți răspunzi cinstit, poți constata adevarul despre caracterul antiromânesc al acestei organizații și despre pozițiile antiromânești ale liderilor săi. Daca și după ce ai aflat adevarul despre ei ii mai susții, atunci nu exista alta explicatie decat ca ești de acord cu ce spun si ce fac, deci esti și tu un antiroman, adica un șovin ungarist ca și rmdiszno.
Ti-am acordat circumstanțe atenuante, ca n-ai știut, ca ai fost manipulat, ca te-au păcălit. Dar dacă și după 23 de ani tu încă te mai lași păcălit/manipulat de rmdiszno, atunci ca intelect nu ești mai presus de un dobitoc ca szamar sau diszno, cu sau fără “rm(d)” ca prefix sau dorești și tu ceea ce vrea rmdiszno, adică dezmembrarea României. Iar dacă dorești dezmembrarea Romaniei, nu ai cum sa găsești aliați pe site asta. Poate doar tot postări de-ale tale, dar cu alt nick. Ceea ce nu înseamnă ca cititorii nu observa imediat cine este legelista prin mesajul postat. Daca totuși, vrei sa continui sa te mai forțezi pe aici cu propaganda ungarista, schimba-ți nick-ul, ca pe asta l-ai compromis clar, vede oricine cum da pe dinafara dragostea ta fata de anyaorszag, nagymagarorszag. Dar, de fapt, chiar dacă ți-l schimbi, nu poți posta fără sa scapi porumbelul ungarist si te vei deconspira imediat. Asa ca, mai bine ai renunța. Sau dobitoacele de genul szamar se încăpățânează sa continue?

de Horia Mărieș la 21 September 2013 - 08:35

@ZSOLTI la 21 September 2013 – 08:32

Fiam, te beteg vagy, tudtad?

de emil la 21 September 2013 - 13:33

zsolti legelista

Poate avem ceva de vorbit intre noi și nu ești bine venit, mai știi? Scrie undeva ca ungurii trebuie sa fie musai prezenți peste tot și chiar la guvernarea României? Despre intoleranta nu era cazul sa vorbești tocmai tu, când se cunoaște de cata toleranta politica, etnica și religioasa a dat dovada conducerea ungureasca a Transilvaniei! Despre intoleranta ungureasca încă nici nu s-a spus tot adevarul!
Despre textul tău jenant o sa-ți spun totuși câteva lucruri pe care sa le îndrepți dacă vrei sa vorbești românește cât de cât corect. Mai întâi ca dialogul nu poate jena (totuși, el poate fi jenant)ci eventual poate deranja. Deranjul și jena nu sunt sinonime (oricât s-ar strădui primarul jena sa le contopească). Chestiile alea pe care le numești “cromozoni” nu vin de la ozon, ci tin de codul genetic si ereditate se numesc “cromozomi”. Nu se înțelege cum este infectat intelectul cu “cromozoni” ca nici fără ei asa ceva nu se poate. Creierul da, acela poate fi infectat și afectat. Dar dacă ai vrut cumva sa spui ca romanii sunt afectați genetic de intoleranta, atunci ești cel putin infam, fiindcă dacă romanii ar fi fost intoleranți precum zici, nu aveau ungurii din Romania drepturile pe care nu le au în nici o țară din Europa, ba, mai mult, după 1944 ar fi putut sa scape de unguri cum au făcut cehoslovacii și yugoslavii, adică i-au trimis forțat afara din țara lor, dacă nu le-a convenit si au lucrat contra statelor respective, inclusiv ca agenți ai Ungariei! Ungurii din Romania nu au suportat același tratament, deși, din Ardealul ocupat au fost deportați peste 200.000 de romani. Daca Romania ar fi expediat peste graniță 200.000 de unguri imediat după război si ar fi făcut epurare etnica -asa cum afirma alt legelista pe nume tokos, idolul tău- nu avea cine sa mai povestească despre autonomia secuiască și despre privilegii ungurești în Romania. Pe scurt, in Romania mai sunt unguri datorita tolerantei romanilor și a statului roman. Asa ca, mai bine nu ați mai deschide subiectul asta, ca infamia ungarista își arata din nou chipul hidos!

de tamas la 21 September 2013 - 15:25

joltica dreghe mai bine sa tacem pana avem un primar presedintel la udemereu nost care are salaru taiat de fisc pentru datoriile neplatite de 5 ani pentru ca a pierdut procesele la fel ca si pe firmele falimentate.
ce fel de oameni am ajuns sa punem noi de presedinte de UDMR CAREI????!!!!!

Lasati un comentariu