Sustragerea de pe calea ferată a unui indicator de semnalizare

• publicat la: 6 septembrie 2013
Sustragerea de pe calea ferată a unui indicator de semnalizare

Poliţiştii sătmăreni au depistat joi mai multe persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de furt, unii dintre suspecţi fiind surprinşi chiar în timpul „acţiunii” de către patrulele de siguranţă publică.

Este cazul unui tânăr de 25 de ani, din Carei, care a fost surprins de patrula de siguranţă publică la scurt timp de la sustragerea, de pe calea ferată, a unui indicator de semnalizare, folosit în circulaţia feroviară. Sandor S. intenţiona să valorifice bunul la un centru de colectare a deşeurilor din fier vechi.

Pe numele suspectului s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, poliţiştii verificând acum dacă tânărul nu a mai fost implicat şi în comiterea altor fapte penale.

Şi poliţiştii de investigaţii criminale din Tăşnad au soluţionat cu operativitate un caz de furt. Joi dimineaţa o localnică de 63 de ani a reclamat la Poliţie că, în timp ce lipsea de acasă, fiind internată în spital, i-au fost furate mai multe bunuri din locuinţă. Femeia le-a relatat poliţiştilor că îi lipsesc din casă tablouri, obiecte de uz casnic şi lemnele tăiate pentru foc.

În decurs de câteva ore de la sesizarea furtului, poliţiştii l-au găsit pe cel suspectat de comiterea faptei, un bărbat de 44 de ani, din Tăşnad.

Anton G. muncise în casa femeii, chiar în vara acestui an efectuase lucrări de amenajări interioare, şi cunoştea detalii despre bunurile ce se aflau în locuinţă.

Poliţiştii au reuşit să recupereze integral bunurile furate şi să le restituie proprietarei păgubite, iar pe numele bărbatului de 44 de ani au întocmit dosar penal.

Mandate de arestare emise pe numele suspecţilor de furt din Carei

 Cei doi careieni, reţinuţi de poliţişti pentru comiterea a 6 infracţiuni de furt, au fost arestaţi de magistraţii Judecătoriei Carei pentru 29 de zile.

Din probele administrate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Carei a rezultat că Attila G., de 33 de ani şi Iosif B., de 37 de ani, au pătruns prin efracţie în sediile unor instituţii ori societăţi comerciale, chiar şi în locuinţe, de unde au sustras bunuri în valoare de aproximativ 1.800 lei.

Suspecţii căutau mai ales case nelocuite şi furau de la obiecte din fier vechi sau unelte până la televizoare ori laptop-uri. O parte din bunuri au fost recuperate în urma acţiunii poliţiştilor, ancheta continuând în dosarul penal privind comiterea infracţiunilor de furt calificat.

Acţiuni pentru combaterea furturilor de recolte de pe câmp

            Poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală acţionează în această perioadă pentru prevenirea şi combatere furturilor de produse agricole de pe câmp, cei suspectaţi de asemenea fapte, fiind traşi la răspundere penală.

            Spre exemplu, la Sanislău, poliţiştii din comună au depistat pe un minor de 15 ani care a sustras de pe parcela unui consătean 250 kg de pepene verde. De asemenea, în comuna Păuleşti, poliţiştii rurali au surprins un tânăr de 19 ani, din Ambud, care, fiind însoţit de doi minori de 9 şi 13 ani, încărca într-o căruţă lucernă uscată de pe terenul unui alt localnic.

            Poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pe numele tinerilor care răspund penal.

.

 

Lasati un comentariu