Despre Lituania la Carei

• publicat la: 18 februarie 2014
Despre Lituania la Carei

Direcția de Cultură a Municipiului Carei a inaugurat proiectul denumit ZILE NAȚIONALE ALE ȚĂRILOR MEMBRE U.E., care are ca scop cunoașterea și promovarea culturii și tradiţiilor din țările membre ale Uniunii Europene.

            Proiectul constă în organizarea de evenimente culturale cu ocazia Zilei Naționale a fiecărui stat membru al U.E. Astfel în ziua sărbătoririi zilei statului respectiv vor avea loc expoziții de fotografie, prezentarea unui scurt film documentar despre țară, cultură, tradiție, înfățișarea unui crâmpei din tradițiile și obiceiurile statului, precum și arborarea drapelului național timp de o zi în Sala Cavalerilor a Castelului Karolyi.

            Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Lituania din data de 16 februarie, Direcția de Cultură a municipiului Carei a realizat o expoziție de fotografie care cuprinde 26 imagini despre oameni, obiceiuri, peisaje și clădiri din Lituania. Expoziția se găsește în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei și poate fi vizitată timp de o săptămână.

Lasati un comentariu