Braconaj cinegetic la Căpleni

• publicat la: 14 aprilie 2014
Braconaj cinegetic la  Căpleni

          Poliţiştii Secţiei 7 Carei împreună cu poliţişti rutieri au organizat o acţiune privind trasnportul nuburilor provenite din fapte de barconaj cinegetic .  

     Pe raza comunei Căpleni , poliţiştii i-au identificat pe Attila P. şi Attila T., care transportau cu tractorul doi iepuri de câmp cu urme vizibile de muşcături, asupra lor au mai fost găsiţi 2 câini rasa ogar . Vânatul a fost predate reprezentaţilor AVPS Foieni , iar vehiculul cu care a fost transportat vânatul a fost indisponibilizat .

    Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de vânătoare fără permis, folosirea câinilor ogari cât şi transportul vânatului dobândit în condiţiile de mai sus şi riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 7 ani, conform Legii nr. 407/2006.                          

                2 persoane cercetate pentru lovire 

     Poliţiştii au fost solicitaţi în cursul zilei de ieri să intervină în 2 cazuri de lovire.

   Poliţiştii din Medieşu Aurit au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Potău a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. Deplasându-se de urgenţă la faţa locului oamenii legii au stabilit că 3 bărbaţi au consumat băuturi alcoolice la domiciliul unuia dintre ei, la un moment dat gazda le-a solicitat să plece , însă ceilalţi 2  nu au fost de acord. Gazda a ieşit în faţa casei  şi pe fondul consumului  de alcool între proprietar şi Ioan L., cu care consumase băuturi alcoolice a intervenit o stare conflictuală. În ajutorul lui Ioan L a venit tatăl său, moment în care în sprijinul gazdei a apărut Csaba V., care şi acesta consumase împreună cu cei 2 băuturi alcoolice şi  care în timpul conflictului a fost lovit cu o lopată în zona capului de către  Ioan L , de 22 de ani.

    Poliţiştii au fost sesizaţi de către tatăl agresorului, victim a fost transportată şa Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a I se acorda ângrijiri medicale.

       De asemenea poliţiştii din Supur au fost solicitaţi să intervină în cazul unei altercaţii care a avut loc  în  Giorocuta. Oamenii legii au stabilit că în timp ce se afla în faţa unui local Ciprian J., a fost  lovit cu pumnii şi picioarele de către Vasile P. Nu a fost necesară deplasarea părţii vătămate la unitatea spitalicească pentru a primi îngrijiri medicale. Cei 2 nu sunt la prima abatere de acest gen , între aceştia existând un conflict mai vechi.

       În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, autorii fiind cercetaţi în stare de libertate.

                                Infracţiuni la regimul circulaţiei

          Un tânăr a fost depistat conducând sub influenţa alcoolului, iar altul fără a poseda permis de conducere.

       Poliţiştii rutieri negreşteni au identificat în trafic , pe raza localităţii Coca un tânăr de 25 de ani care conducea un autoturism marca Dacia. Conducătorul auto a fost testa cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Este cerctat penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

       Şi poliţiştii Secţiei Beltiug au depistat în trafic, în localitatea Socond autoturismul marca Nissan, la volanul căruia se afla  Peter E. . După efectuarea verificărilor poliţiştii au stabilit că  acesta nu posedă permis de conducere de nici o categorie. În autoturism împreună cu acesta se mai aflau 2 pasageri , iar unul dintre ei , era chiar proprietarul autoturismului , care cu toate că ştia că Peter E. Nu deţine permis de conducere de nici o categorie, i-a încredinţat acestuia autoturismul pentru a-l conduce.  Astfel conducătorul auto este cercetat pentru conducere fără permis, iar proprietarul autoturismului pentru încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus de către o persoană care nu deţine permis de conducere.          

         Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban au desfăşurat o acţiune pe linia normelor de convieţuire socială , respectiv identificarea şi sancţionarea persoanelor care apelează la mila publicului conform Legii 61/1991r, în zona magazinului Auchan   , Piaţa Libertăţii şi zona Gării  ,  ocazie cu care au fost aplicate contravenţii  27 în valoare de 6400 lei. 

      În cadrul acţiunilor organizate duminică pe raza judeţului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost aplicate 110 contravenţii în valoare de 11500 lei. 3 conducători auto au rămas fără permisele de conducere .

     Poliţiştii Serviciului Rutier i-au reţinut permisul de conducere unui sătmărean în vârstă de 38 de ani , care a condus un autoturism marca VW între localităţile Ciuperceni şi Botiz , fiind înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 167 km/h.Permisul i-a fost reţinut pe o perioadă de 3 luni.

Lasati un comentariu