Plantări de puieţi la Tiream

• publicat la: 7 aprilie 2014
Plantări de puieţi la Tiream

Luna Pădurii, eveniment ecologic marcat în fiecare an în perioada 15.03.-15.04, este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor.

În acest context, Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Direcția Silvică Satu Mare, a  lansat pentru anul 2014 o nouă campanie de plantare de puieți pe fostele amplasamente ale depozitelor de deșeuri din mediul rural de pe raza județului Satu Mare care au fost închise în 2009.  În urma verificărilor în teren realizate de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Ocoalelor Silvice arondate comunelor și ai primăriilor implicate au stabilit suprafața propice pentru plantare, speciile și numărul de puieți necesari. Astfel s-a identificat o suprafață de 20,96 ha aptă pentru plantare, pentru care necesarul de  209,6 mii buc. puieți este asigurat de Consiliul Județean Satu Mare.

Azi, 7.04.2014, începând cu orele 10,00, la fosta groapa de deșeuri din Tiream , cu sprijinul Primăriei Tiream , s-au continuat plantările de stejar pedunculat, pe o suprafață de 4 ha, cu participarea comunității locale, a persoanelor care beneficiează de ajutor social, Școala din Tiream împreună cu cadrele didactice respectiv Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare.

Drept mulțumire că pot fi în mijlocul naturii, cei mici, au cules flori pentru cadrele didactice.

Lasati un comentariu