Şedinţă cu scântei la Primăria Carei.Executivul apără interesele apropiaţilor

• publicat la: 16 mai 2014
Şedinţă  cu scântei la Primăria Carei.Executivul apără interesele apropiaţilor

O şedinţă furtunoasă la consiliul Local  Municipal Carei,cu numeroşi cetăţeni prezenţi pentru a semnala derapajele de la legalitate a administraţiei locale şi cu ieşiri nervoase ale celor doi primari.

Vineri 16 mai,de la ora 10,00 la  primăria  Carei a avut loc şedinţa ordinară aferentă lunii mai,cu 24 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi si alte câteva puncte la capitolul Diverse.

La ora începerii şedinţei în sală au intrat numeroşi cetăţeni care au dorit să asiste la lucrările legislativului careiean pentru a-şi expune nemulţumirile legate de probleme semnalate de fapt şi în prealabil celor doi primari.Luat pe nepregătite,primarul Kovacs nu a mai părăsit sala la fel ca în data de 31 mai 2013 când  au venit să asiste  un număr de 70 de ianculeşteni ce doreau să îşi apere dreptul la păşunat pe terenul aferent.

Primul grup de cetăţeni careieni care a luat cuvântul a fost reprezentat de Nicolae Cheregi.Nemulţumirea şi nedumerirea lor este legată de închiderea unui drum de acces din imediata apropiere a ştrandului termal de către persoana care a primit drept de gestionare a lui din partea Primăriei Carei.

Drumul de acces deserveşte  câteva campinguri din zonă precum şi proprietarii de vii noi din aceiaşi zonă.

Nicoale Cheregi s-a adresat consilierilor şi primarilor  în speranţa că vor înţelege  situaţia ingrată în care sunt puşi câţiva întreprinzători dar şi locuitori sau proprietari de vii.

“Ştiţi problemele noastre domnule primar deoarece nu sunt recente şi am fost în audienţă şi la viceprimarul Keizer”.

Deorece oamenii au fost revoltaţi de faptul că nu sunt luaţi în seamă şi se încearcă ignorarea problemelor ce persistă  în grădina viilor în mai multe locuri legat tot de căile de acces din diferite zone,primarul Kovacs a încercat să le explice că de fapt  terenul a trecut în proprietate privată deoarece nu a trecut la vot un schimb de terenuri acum mai mulţi ani.

Primarul a încercat să calmeze spiritele promiţând că va încerca o negociere cu Hagen,administratorul ştrandului termal,iar dacă nu  va reuşi va încerca să achiziţioneze  o vie pe care să o transforme în cale de acces.

Voi încerca să negociez cu Hagen dar problema nu se poate rezolva fără el.Drumul vechi a fost ocupat abuziv,recunosc dar acum vreţi să tăiem ştrandul în două? E o prostie.Trebuie discutat cu familia Hagen care este acum proprietatea drumului.”

Soluţia oferită nu a mulţumit proprietarii şi intreprinzătorii .

Hagen ştiţi că ignoră pe toată lumea şi nu se poate purta o discuţie cu el.El are de excavat tocmai când plouă ca să distrugă drumul.Cu ce a contribuit el la drumul nou? Nici măcar cu o lopată de piatră” au vociferat oamenii.

O intervenţie inedită a avut şi viceprimarul Keizer ,situându-se de la bun început de partea administratorului ştrandului termal.

“Să nu fim invidioşi pe ce are Hagen care a investit în ştrand şi să nu fim nervoşi şi supăraţi.”

Precizări noi legate de acest subiect a oferit consilierul Ciută,liderul liberalilor din CL,care  deţine  informaţii  legate de acest subiect datorită îndelungii sale activităţi din Comisia Economică.

Ascult stupefiat domnule primar  ce spuneţi şi cum trimiteţi aceşti oameni să vorbească cu Hagen.Am un anume discomfort când aud că cetăţenii acestui oraş ajung la  mâna cuiva  pentru că primăria nu îşi  face temele.Parcela de pâmânt oferită lui Hagen a fost pentru ca să se extindă şi în schimb să facă drum de acces.Spuneţi că a picat la vot şi mă deranjează minciuna! De fapt atunci era vorba de cei 30 de ari pentru un bazin didactic oferit de Ministerul Învăţământului şi  pe care l-aţi vrut să ajungă în proprietatea lui Hagen .Dacă închide un drum trebuie să deschidă un altul ca şi cale de acces.Keizer trimite lumea la Hagen când el a luat abuziv parcela.Consilierii au aprobat cele 8 căsuţe pentru camping,cu parcare cu tot pentru că există acel drum de acces.Cineva din oraş îşi bate joc de primar şi viceprimar şi pune bariera la drumul de acces când vrea sau îl închide după bunul plac.”

Vizibil deranjaţi de această intervenţie,cei doi primari au cedat nervos şi au dat curs,în prezenţa întregii asistenţe, unui limbaj  nedemn a fi menţionat  în întregime dar din care lipseau tocmai argumentele  documentate.

“Stai în banca ta mare politician– a răbufnit Keizer Ludovic, îţi faci ambiţii cu acest drum dar se vede valoarea noastră “.

Deranjat de apelativele folosite în exprimare de viceprimar, consilierul  Ciută a solicitat un limbaj  civilizat,la persoana a doua,afirmând că „diferenta dintre dvs si mine este de vârstă şi vă respect pentru asta dar diferenţa dintre mine şi dvs. este de un vagon de  cărţi şi se cuvine respect.”

Drumul de acces  care a iniţiat aceste dispute are o istorie mai veche şi derivă din lipsa de implicare a administraţiei locale în îndeplinirea sarcinilor ce-i revin.

Lângă ştrand,funcţiona mai demult o fermă de porci care aparţinea de Căminul de bătrâni,în suprafaţă de 37 de ari.Deorece această activitate nu îşi avea locul lângă ştrand,oraşul a decis ca să extindă cu cei 37 de ari ai fermei suprafaţa ştrandului oraşului.La ora actuală,pentru toata suprafaţa  pe care se intinde strandul termal ,primaria Carei percepe administratorului Hagen o chirie simbolică de 1.000 de euro anual.

Intre ştrand şi  terenul pe care funcţiona ferma  era un drum pe care proprietarii  de vii puteau să ajungă la parcelele lor.

In momentul în care s-au cedat cei 37 de ari pentru  ştrand,primăria a pus condiţia  deschiderii unui alt  drum de acces  pentru oameni .Doar că totul a rămas la nivel de înţelegere orală,administraţia locală neîntocmind documente în acest sens.

S- a făcut  apoi acest  drum dintre vii pe  proprietatea lui  Hagen Edita iar ei acum vor să închidă acel drum pe motiv că  sunt proprietarii  acelei parcele deşi exista  un extras de carte funciară unde scrie că este drum.

Potrivit celor declarate de consilierul Ciută,Hagen a luat buziv drumul dintre ştrand şi vechea fermă ,suprafaţa  cu care s-a mărit ştrandul plus o suprafaţă  de 8 ari din terenul proprietatea statului român.

Problema drumului de acces nu a fost rezolvată  nici  de această dată,urmând ca în cursul săptămânii viitoare să existe  o întâlnire separată între toţi proprietarii din zonă şi primari şi consilieri.

Întreprinzătorul Nicolae Chereji a primat aprobare de construcţie pentru 8 căsuţe de camping în cursul anului trecut iar recepţia a fost semnată de către o comisie din Primărie în cursul lunii februarie 2014.

La nici 2 luni de la semnarea recepţiei,primăria constată că nu mai este în măsură să îşi indeplinească obligaţiile ce revin în urma semnării documentaţiei pentru societatea respectivă şi trimite oamenii la discuţii cu administratorul ştrandului orăşenesc.

Daniela Ciută

comentarii

de caraian la 17 mai 2014 - 07:17

multumim domnule ciuta pentru ca de atatia ani de cand sunteti in consiliu ati ramas la fel de vertical si de vocal impotriva minciunii si a nedreptatii!
sunteti un model pentru societate si de asta deranjati pe cei care nu au reusit si acum sunt complexati.
nici unul din primari nu stie sa scoata doua vorbe legate de partea economica si e normal sa va atace mereu dar ei o fac cum stiu ei adica cu limbajul vulgar pe care il folosesc zilnic la primarie cu angajatii indiferent ca sunt femei sau barbati.
de ce credeti ca tine ascuns vicele cv ul in care ar trebui sa apara ce studii are?
respect domnule ciuta pentru ce faceti si pentru cum faceti!
stim ca aveti firma personala de peste 20 de ani si stim ca aveti principii chiar daca societatea asta nu pune pret pe ele.
apreciem ca sunteti mereu alaturi de careieni dezinteresat pentru ca aveti deja casa si masina si tot ce vreti si nu din banii primariei cum fac cei doi tulipani speriati ca se va afla adevarul despre afacerile lor pe banii careienilor.

de flexu la 17 mai 2014 - 07:22

..flexuu mie sami dea flexuu…
..il dau la treebunal…
flexuu..ca te dau la treebunal..
(rostite cu o voce turbata)…

de cine la 17 mai 2014 - 07:46

cine a dat strandul in chirie pentru o mie de euro pe an cand numai pe o luna roli castiga zeci de mi de euro??
nu cumva el plateste pentru campania la udmr? pe acesti primari intereseaza ca orasul pierde bani pentru ca nu calculeaza chiria corecta pentru strandul termal sau pe ei intereseaza numai cat se poate strange la buzunar pentru ei/?

de Ocean la 17 mai 2014 - 08:29

De cine. De ce crezi ca il apara primarul si vicele pe Hagen. Da este closca cu oul de aur al UDMR-lui. De una fii sigur. Bani ponpeaza el adica Hagen, si in capanii si la petrecerile lor. Doar o locatie dadea cu mii de € pe o luna. Fa un calcul cate locatii avea in chirie, si toata vara stradul mergea bine. Ia el plateste o suma sinbolica sub forma de chirie. Dar Anicou cu caii din parc cand va plati macar chirie si utilitatile pe care le consuma cu firma ei. Platesc Careieni impozite nu este destul.

de oare la 17 mai 2014 - 08:56

primaria udmr face epurare etnica in oras?
bani se dau de primarie la sporturile cu antrenori maghiari chiar daca medaliile sunt castigate cel mai mult de romani.scolile maghiare primesc la fel de multi bani si pentru cele romanesti nu se dau.
pentru cartile grofilor primaria a dat din banii careienilor peste 400 de milioane iar pentru o carticica cu pesonalitati locale marcante nu se dau 3 mii de lei.
prigoana romanilor din carei a fost pornita la fel ca pe vremea lui horty in 1940!

de eugen la 17 mai 2014 - 14:20

eu din ce sa mai traiesc daca nu pot sa dau la hagen un strand al orasului pe o mie de euro pe an?
credeti ca e usor sa traiesti dupa ce ai dat chix cu toate firmele? din ce bani daca nu din ai orasului sa cumpar case la copii si terenuri si masini?
tocmai am luat un renault nou nout din banii orasului care erau pregatiti pentru fundatia de promovare a turismului.am si retinere de 30 % pe salar pana cand nu termin de platit datoriile.recunosc ca te invidiez ilie ciuta pentru ca nu depinzi de nimeni si ai casa ta si masina ta si poti sa faci ce vrei si ai facut la toti angajatii tai carte de munca.
nu oricine poate sa faca asa ceva dar si eu trebuie sa apelez la cineva ca sa am si eu acolo ceva ca ma pensionez si nu pot sa spun ca am lasat ceva in urma inafara de datorii.casa de pe caplenilor e pe numele altcuiva la fel si masinile si terenurile.
daca nu dau la oamenii mei salarii mari ma lasa acolo si nu mai semneaza toate actele prin care fac si eu ceva banuti asa ca ce sa fac.pana sunt bani la oras si ne mai trimite si ponta are balta peste si apoi mai vedem pe cine pacalim.

de crapul la 17 mai 2014 - 14:24

orasul a dat strandul termal la hagen pentru 1000 euro pe an? cate case a dat pana acum la cei doi primari cei care incaseaza zeci de mi de euro pe luna din inchirieri numai?
aici e marea a facere a primarului care da banii orasului la o persoana privata ca apoi sa primeste si el inapoi de acolo ceva si atunci trebe sa apere pe hagen ca daca nu ..nu mai da la el hagen decat degetul din mijloc!

de ludovic la 17 mai 2014 - 14:36

ce plm vreti voi aici banditilor???? nu stit voi cine sunt eu???? ca va ingrop pe toti cu pilelel mele a fasz..ba!!!!
nu ajunge ca am pierdut pe atila acum vreti sa pierd si scaunu si sa nu am din ce juca si prinde la ???
lasa ca va arat eu vou luni la servici si mai vedem noi cine e sef la primaria carei …daca eu nu aduceam voturile de csacsumicsa mai ajungea jeno pe scaun? cine este sefu atunci?
credeti voi ca degeaba platim noi la pesedeis la szatmar ca sa tina la noi spatele?

de ocsi la 17 mai 2014 - 15:29

am auzit ca jeno si laycsi au luat muncitorii de la roli de la strand si cu ei au facut la lucrarile la casele din debrecen si mateszalka….si tot el face rost pentru ei de frumoasele pentru distractie si apoi nu mai pot sa refuze cei doi nimici la omu de la strand

de Maria la 17 mai 2014 - 22:33

Degeaba stie lumea toate ticalosiile daca nimeni nu-i ia la intrebari pe cei care incalca legea intr-o veselie,sprijinindu-se intre ei!Putem noi sa dezbatem mult si bine faptele despre care se face vorbire in comentariile cititorilor,nimic nu se va schimba daca nu se aplica legea!

de vasile la 18 mai 2014 - 07:42

toate lumea stie ca roli ia lovrei de la cei cu casutele si de la comerciantii din strand care nu au voie sa vanda marfa numai daca iau de la engros de la el si cere taxe uriase si nici nu face pe toate sumele hartii…toata lumea vorbeste ca legea nu se aplica la strand pentru roli pentru ca primarii tin spatele pentru el

de albert la 18 mai 2014 - 07:48

1000 de euroi e chiria pe an la strandul termal carei??????
primaria carei are angajati inviati de pe vremea grofilor de nu mai stiu valoarea chiriilor?? cine se ocupa de urbanism si spatii locative in carei?

de titi la 18 mai 2014 - 13:03

Primarul afirma ca nu poate intra pe proprietatea privata a lui Hagen, insa Hagen a putut intra pe proprietatea statului (drumul vechi care apartine cetatenilor orasului Carei)fara ca autoritatile locale sa se sesizeze in acest sens..

de MiqueldeCervantes la 18 mai 2014 - 13:05

DonQuixote….
Cavalerii Tristei Figuri..

de discriminare la 18 mai 2014 - 13:25

Se vede foarte clar de partea cui este primarasul si fotbalistul intrucat orice face sponsorul Hagen in oras este foarte „legal” si foarte „corect”. De exemplu ,pentru inchirierea strandului sa plateasca suma simbolica de 1000 euro pe AN (83 EURO/LUNA ) mi se pare o nedreptate totala. Cu ce favorizeaza strandul cetatenii din oras ? Noi ca cetateni ai orasului trebuie sa platim bilet 10 lei, valabil pentru o singura intrare iar clientii lui din MM,SJ,CJ,etc. platesc 8 lei si intra si ies de cate ori doresc in strand + intrarea libera la discoteca. Pacat ca isi bate joc de o atractie importanta a orasului si o administreaza dupa propriile interese , acoperit de autoritatile locale !

de RESPECT la 18 mai 2014 - 13:36

Cinste domnului consilier Ilie Ciuta pentru ca este singurul care are rabdarea sa asculte si sa incerce sa rezolve problemele oamenilor fara sa faca discriminari etnice cum face jeno si kaizer. Diferenta de „un vagon de carti cicite” se vede foarte clar din vocabular,atitudine si respectul fata de cetateni, dupa ce urmariti filmarea sedintei de consiliu.

de rasuplinsu la 18 mai 2014 - 14:18

..daca ar fi dupa voi ati da
si pe gratis,dupa aia plins
ca n avem strand !
va cumpara pe bani marunti
preaonorabililor,preacinstitilor….

de gogomanilor la 18 mai 2014 - 14:19

fraier cine nu se prinde ca premarilor le trebe sainparta cu roli cei 200.000 de euro pret fix cum scrie pe poarta pentru 728 de mp!!!!!
baga faza cu scandalu si cu oamenii care vin la primarie sa se plinga si mai avem apoi functionaru care nu a trecut in acte schimbu de terenuri ca sa le iese lor acum afacerea!!! smenuiala curata coane iancule esti mare la careii mari!!!!
o sa dea din umeri jenoo si laicsika si trimite oamenii la roli sa cumpere pamntu pe care primaria nu la- trecut in acte cand a fost facut scvhimbu…ce mare filozofie…fraier cine musca nada si nu cheama DNA PE PRIMARII DIN CAREI CA PREA ISI FAC DE CAP CU BANII ORASULUI

de GADJOU la 18 mai 2014 - 14:22

unde a facut lajos liceul cunoaste cineva? ca inca nu srtie cum se tine creionul in mana si daca are si diploma de facultate da mare rusine are sa spuna unde a facut scoala de superior…am auzit ca umbal cu soptitu la secu si asa a primit si el diploma si viza de america sa merge acolo cand in romania erau comunistii la putere ca si acuma.
si inainte de 1990 a mers la america vicele si atunci a primit viza ca dadea cu ciocu la secu’

de trocu la 18 mai 2014 - 14:41

vine mare foame si cum sa nu se gandeasca si oamenii din primarie sa faca si ei un ban cinstit ..si uite asa punem de inchis drumul de acces/bagam frica in oameni ca raman fara afaceri si deci fara venit/si apoi scoatem ternul la vanzare/batem palma/si apoi impartim banii frateste/
acesta e scenariul pus la cale de mafiotii tulipani ..

de ildi la 18 mai 2014 - 14:43

triste figuri nu au cei doi mafioti ci mai degraba speriate ca iese la iveala smekeria …mai intai una si apoi vin ele si celelalte cu tot cu sustinerea de la judecatori…ca nu is facute toate nestiute si nevazute…

de de ce ? la 18 mai 2014 - 14:44

De ce sa se cumpere ceva ce ar trebui sa fie al primariei ? De ce sa suportam noi cetatenii invartelile lui jeno ?

de alt cetatean la 18 mai 2014 - 14:51

Grupul asta infractional (ca nu se pot numi altfel) e atata de prost incat au impresia ca fac ce vor ei in orasul fara sa le faca nimeni nimic. Uita ca toate au o limita si limita au depasit-o demult. Cat de lejer si sigur pe el vorbeste jeno de organele legi cand spune ca „stai linistit ca plangerea a fost trimisa la judecatorie si respinsa”. Sfidează si dezinformează total lumea..

de efryv la 19 mai 2014 - 20:23

Kei este cel mai nenorocit om din orasul Carei . Credeti ca a fost un sportiv de performanta ? A fost doar un amator bun care nu a reusit in rindul performerilor.Iar caracterul sau si cultura lui generala , mai lasa de dorit. Ciuta are dreptate,cand scoate in evidenta , diferenta de cultura ,avind unitatea de masura ” vagonul de carti” ! Keizer nu a citit mai mult decit un articol de ziar . Iar cu problemele lui familiare, numai el stie ce este in sufletul sau.

de Horia Mărieș la 20 mai 2014 - 02:45

@gogomanilor la 18 May 2014 – 14:19

Bine punctat: „fraier cine nu se prinde ca premarilor le trebe sa imparta cu Roli cei 200.000 de euro pret fix cum scrie pe poarta pentru 728 de mp !!!!!”

Cel care a pus afișul pe poartă vrea să primească ~ 275 euro pe metru pătrat.

Asta în condițiile în care prețul maxim care se poate obține pentru un teren intravilan situat pi șentrul Careiului este azi de 50 euro pe metru pătrat.

Nu este prost cel care cere, este prost cel care dă.

Vânzătorul este sau un poet extrem de naiv sau un expert șantajist imobiliar.

Crede c-a prins pe unii la inghesuială și-i jupoaie de pielicică.

Sau s-a înțeles cu ei să împartă profitul ce urmează a fi obținut pe seama contribuabililor careieni.

Cu astfel de indivizi ar trebuie sa se practice politica EXPROPRIERII PENTRU CAUZĂ DE UTILITATE PUBLICĂ: totalitatea actelor şi operaţiunilor administrative şi jurisdicţionale prin intermediul cărora statul sau autorităţile administraţiei publice impun cesiunea proprietăţii unor bunuri imobile, aparţinând persoanelor fizice, ori juridice cu sau fară scop lucrativ, precum şi a celor aflate în proprietatea privată a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor, pentru utilitate publică şi în schimbul unei indemnizaţii juste şi prealabile. Pot fi expropriate bunurile imobile, proprietate a persoanelor fizice sau persoanelor juridice, cu sau tară scop lucrativ, precum şi cele aflate în proprietatea privată a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor. Exproprierea se poate face numai pentru cauză de utilitate publică, după o dreaptă despăgubire.

Dar probabil că primașii Careiului n-au auzit încă de chestia asta.

de stiutor la 20 mai 2014 - 06:35

pentru cei care nu isi aduc aminte e bine de stiut ca tocmai pentru limbajul obscen folosit frecvent folosit de keiser si pentru dublul joc practicat cu amicii lui au fost eject din partid…in 2000 statea la usa lui petcu sa il primeasca in pnl ca se desfiintase partidul noua democratie unde era coleg cu jeno..a venit in pnl cu rugaminti si cu promisiuni..acolo a invatat sa vorbeasca si sa se exprime dar a fost prea mult ca sa aiba si principii si caracter ca de limbaj civilizat….ce mai..doar il cunosteti si voi si mai ales cine lucra in primarie aude ce debiteaza zilnic…va e frica ca va candida domnu ciuta???

de forumist la 20 mai 2014 - 07:00

sper ca nu vreti sa intram in detalii legate de familia sau ce o fi a lui keizer? nu cred ca ar ajunge spatiul de aici de la comenturi pentru am,anuntele mai ales alea picante.voi chiar aveti frica ca se afla de invartelile de la primarie cu care ati captusit buzunarele voastre?

de gogomanuuu la 20 mai 2014 - 08:11

fraier cine nu se prinde de ce a plecat ludovicul de la liberalii careieni…
de acolo nu putea sa linge steagul rosu de partid asa cum face acum…si mai plateste pentru ei si mancarea oaspetilor rosii din castel…da ei e mandrii ca e romani….a ajuns careiul pe mana a doi fosti secu….ce ciripeau numa ca sa primeasca viza de america

Lasati un comentariu