Comisia de Circulaţie prelungeşte talciocul stradal

• publicat la: 3 iulie 2014
Comisia de Circulaţie prelungeşte talciocul stradal

Joi,3 iulie 2014, a avut loc şedinţa Comisiei de Circulaţie din municipiul Carei.Au participat viceprimarul Keizer Ludovic în calitate de preşedinte, adjunctul Poliţiei Municipale,cms Coşarcă Ilie, un reprezentant al  Poliţiei Locale, şeful Biroului de Urbanism, ing.Sebastian Egli,directorul DSPL,Adorian Csaba şi consilierii Adrian Bucureştean şi Tempfli Vasile.

Principala temă de  pe ordinea de zi a fost evident oportunitatea de a continua sau nu închiderea străzii Francisc Pall ce face legătura între cartierul din spatele pieţii şi oraş, pentru a favoriza comerţul cu haine uzate,folosite, pe trotuarele din faţa comercianţilor cu magazine de mărfuri industriale.

În fiecare zi de luni şi vineri,spaţiul dintre Liceul Teoretic şi Piaţa Agroalimentară este invadat de persoane care îşi expun hainele vechi,ori pe trotuare ori agăţate pe gardurile societăţii care a cumpărat fabrica de tutun ori pe spaţiul verde din domeniul public al oraşului,neexistând până la această oră vreo aprobare a Consiliului Local nici pentru această activitate şi nici pentru tarifele  aplicate comercianţilor- persoane fizice.

Sugestia pentru acest tip de comerţ în plină stradă  şi în acel spaţiu a venit din partea viceprimarului Keizer care a solicitat la vremea respectivă voturile celorlalţi membrii ai comisiei .

Deşi în materialele oferite consilierilor pentru şedinţa din data de 24 iunie exista un referat al administratorului pieţei care solicita strămutarea acestei activităţi comerciale în alt spaţiu datorită numeroaselor sesizări primite din partea careienilor,proiectul a fost retras de pe ordinea de zi chiar în momentul începerii acesteia,de către primarul Kovacs.

La şedinţa Comisiei de Circulaţie,viceprimarul Keizer a prezentat o listă cu 132 de semnături ale unor persoane care susţin pe mai departe continuarea   talciocului dintre Piaţă şi Liceul Teoretic.Cu toate acestea,viceprimarul a venit cu propunerea ca activitatea vânzătorilor să fie prelungită doar până la  9 septembrie,înainte de începerea  cursurilor de la Liceul Teoretic.Proiectul său de suflet,în varianta prelungită până la 9 septembrie,a fost votat de către membrii comisiei aşa că pe toată durata verii, bâlciul din acea zonă va continua nestingherit fără ca vreo autoritate să deranjeze activităţile colaterale  în care sunt implicate tot felul de persoane care nu îşi pot justifica provenienţa mărfii.

Consilierul Adrian Bucureştean a venit cu propunerea de a se amenaja un târg de vechituri şi maşini la mâna a doua la Piaţa de animale,care este „una din cele mai frumoase şi bine amenajate din judeţ” după părerea purtătorului  de cuvânt al DSV Satu Mare,domnul Eugen Mureşan.

Vehemenţa cu care este refuzat acest spaţiu amenajat,asfaltat,cu grup sanitar şi sursă de apă, ridică serioase semne de întrebare legate de capacitatea de percepţie  a factorului decizional.

Adrian Bucureştean a sugerat ca în primă fază „să se facă o campanie de mediatizare pentru un astfel de târg de maşini şi vechituri,inclusiv în localităţile rurale din jur,pentru a atrage clienţi iar apoi  se va duce vestea şi vor veni mai mulţi oameni”.

O altă propunere pentru mutarea  bâlciului a fost de a-l amplasa în incinta pieţei într-o anume zi dar nu duminica sau să fie mutat pe spaţiul verde de pe strada Zăgănescu,în faţa blocului doctorilor.Toate acestea însă au rămas la stadiul de propuneri şi la insistenţele iniţiatorului de proiect de închidere a străzii  pentru activitate comecială de haine vechi,a fost votată prelungirea până la 9 septembrie a talciocului stradal.

Comisia de Circulaţie a luat în discuţie şi posibilitatea deschiderii unei străzi dintre cele care sunt perpendiculare pe Calea 1 Decembrie 1918,la propunerea consilierului Tempfli,pentru a scurta timpul de accedere în centru.Strada propusă a fost Ştefan Vonhaz.Deasemena ,se vor scoate indicatoarele cu  staţionarea interzisă de pe partea parcului ,pe Calea 1 Decembrie 1918.

Daniela Ciută

comentarii

de bombesman la 4 iulie 2014 - 09:08

ce rai sunteti cu lajos ca vrea si el sa face un pol cinstit din hainele ce nu le mai poarta.sau poate numa le schimba ca nu are cine sa i le spele?
are valoare omu si stie cum sa promoveze careiu,cu ce stie el mai bine si cum a vazut pe unde a umblat.

de scoala la 5 iulie 2014 - 07:21

ce fel de scoli au cei care fac parte din comisia de circulatie?
cati dintre ei au studii superioare ca sa decida in probleme de interes de asemenea importanta? din lista oferita numai consilierii si egli au facultate…restul sunt scoliti la apelul bocancilor si condusi de unu cu liceu seral care stim cum era mai ales cand juca fotbal si nu dadea pe acolo numai dupa diploma,ca profesorii le dadea cinciu numai sa se scape de ei.
pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti spune o vorba romaneasca si am ajuns acum sa dirijeze circulatia in oras un fotbalist fara scoala ce injura porcos pe toata lumea pe unde apuca indiferent ca e primarie stadion sau telefon.ce blestem pe oras sa avem un primar cu poprire pe salar si un vice fara scoala si cu gura plina de injuraturi la orice ora.

de vera la 6 iulie 2014 - 21:24

vreti sa spuneti ca viceprimarul nu a reusit nici macar sa cum,pareasca o diploma???
oare a terminat liceul/?

de rugaminte la 9 iulie 2014 - 08:28

domnu lajos nu ne spuneti unde putem sa adunam hainele folosite din casa noastra ca sa le putem vinde la ocskasor luni si vineri pe trotuarele din oras?
puteti sa faceti o colecta si cu hainele stranse de la consilieri si sa le vindeti iar castigul sa il puneti la oras ca sa mai ajutati primaru sa scape de atatea datorii.
toti careienii ar sari in ajutor ca sa scape de un primar datornic

Raspunsuri

Lasati un comentariu