Lansarea volumului “ARMONII DE TOAMNĂ” la Biblioteca Judeteana

• publicat la: 30 noiembrie 2014
Lansarea volumului “ARMONII DE TOAMNĂ” la Biblioteca Judeteana

În 28 noiembrie 2014, în sala Biblionet a Bibliotecii Judetene Satu Mare a avut loc un eveniment cultural gustat de publicul sătmarean. Este vorba despre o carte de literatură, o antologie de poezie şi proză semnat de un  grup de 15 autori sătmareni. De acest volum,  publicat de curând la Editura Risoprint din Cluj Napoca, s-a ocupat poetul Ioan Andreica, coordonatorul cenaclului literar online Artele frumoase.

Autorii din antologie sunt: Nora Ferentz, Liliana Lazăr Doboș, Livia Mărcan, Corina Petrescu, Elena Ioana Koka, Elvira Marcela Szigeti, Ioan Andreica, Ioan Coriolan Anițaș, Ion Bala, Vasile Bărbuș Crățu, Nicolae Pop, Ioan Rațiu, Voicu D. Rusu, Mihai Sas și Dumitru Țimerman. O copertă frumoasă a pus în valoare şi mai mult anotimpul care a inspirat autorii tomului.

Lansarea cărţii s-a desfăşurat asemeni unui regal de recitări, dar şi de muzică, Geta Govor, Angela Munteanu şi o parte dintre cei prezenţi au interpretat melodii deosebite, în ton cu frumuseţea momentului.  Intervenţiile autorilor s-au axat pe definirea, prin exprimare poetică, a anotimpului toamna: un anotimp cu bune şi cu rele, admirat totuşi de toată lumea, desigur pentru părţile lui pozitive: culoare, bogăţie, arome plăcute.

Au fost câţiva scriitori care au avut intervenţii versificate la textele citite de autorii antologiei. Ei sunt Vasile Bărbuș Crățu şi Ioan  Sălajanu  care au alcătuit pe loc epigrame cu referire la: Ion Bala, Ioan Andreica şi Corina Petrescu şi la poeziile acestora, spre deliciul tuturor celor prezenţi.

De asemenea, au fost aduse sincere mulţumiri scriitorilor jurnalişti, ziarelor şi televiziunilor sătmărene care pun în valoare activitatea literară a Sătmarului: Voicu D. Rusu, Dumitru Ţimerman, Ioan Aniţaş, Lia şi Carol C. Coca

Seara s-a încheiat cu o colindă frumoasă ca toate colindele pe acre au cântat-o toţi cei prezenţi. Spiritul Crăciunului a învăluit cu câteva săptămâni mai devreme sala şi participanţii la un eveniment atât de frumos.

Am fost şi noi prezenţi, am făcut câteva fotografii şi vă trimitem, spre amintire, aceste câteva rânduri, de la un eveniment literar care ne-a impresionat şi care ar trebui să se repete.

Cosmin Bălan Pop

                               

Lasati un comentariu