Cod roşu la Carei – fără curent electric de Anul Nou

• publicat la: 1 January 2015
Cod roşu la Carei – fără curent electric de Anul Nou

UPDATE: 02.01.2015

Continua sa ramana fara curent locuintele din zona Petru Rares,Kogalniceanu,Hasdeu. Potrivit unor localnici aflati la fata locului,muncitorii de la Electrica au lucrat mai mult cu mainile goale pentru a ajunge la cablurile subterane si a remedia defectiunea,din lipsa de utilaje ajutatoare.

Pentru zonele ramase fara curent, s-a apelat la ajutorul bihorenilor care dispun de utilaje performante.

Daca la Prefectura au fost chemati angajatii pentru a alcatui un comitet de urgenta si a intocmi comunicate informative pentru populatie, la Primaria Carei a domnit o liniste totala, specifica unor sarbatori feerice!

Astazi,de la ora 12,00,la sediul Prefecturii Satu Mare a fost convocat un comandament de urgenta pentru situatia de la Carei.

Aseara au fost in oras echipe ale televiziunii Digi24 si ProTV.

UPDATE : h 21,00

Nici la aceasta oră nu este curent electric în mai mult de jumătate oraşul Carei. Pe strada Vasile Lucaciu nu este curent din 31 decembrie ora 19,00. La fel în spatele pietei,pe strada Dacia şi împrejurimi. Iluminatul stradal  nu funcţionează decât în centrul oraşului. Sub protectia întunericului,  spărgătorii de locuinţe  evoluează în voie!

Aseara, dupa o jumatate de ora de la parasirea locuintei pentru petrecerea de Revelion, un grup de 3 barbati a escaladat gardul  casei mele de pe strada Vasile Lucaciu dar au fost întorşi din drum de un vecin vigilent. Acestia au folosit căminul de gaz dinafara gardului pentru a  accede mai uşor în curte dar au fost observati la timp de vecini. Noroc cu vecinii, că  de echipajele  de patrulare locale  nu au treabă hoţii….

UPDATE:h 16,00

Indolenţă   sau incompetenţă?

Abia la  24 de ore de la pana de curent care a tinut in beznă şi frig jumătate de Carei de  Revelion, o echipă de la SC Electrica a inceput să spargă asfaltul din MVI pentru a încerca să remedieze situatia de coşmar. Pentru această situaţie disperată a careienilor, SC Electrica nu a reusit să mobilizeze mai multe echipe care să se ocupe concomitent de toate defecţiunile apărute în reţeaua de alimentare cu energie electrică, defecţiuni ce apar frecvent în Carei fără ca cineva să ia vreo măsură adecvată!

Nici până la această oră, pe adresa redactiei Buletin de Carei nu a  sosit nici un comunicat din partea societăţii   SC Electrica SA  pentru a oferi date despre avariile care au lăsat în frig şi beznă peste jumătate din populatia municipiului Carei,platnici fideli ai SC Electrica SA.

Nici primăria Carei nu a  considerat oportună informarea careienilor cu privire la faptul că din data de 31 decembrie ora 17,45  pana de curent nu a fost remediată. Scribii plătiţi de primărie or fi avut pana îngheţată.

Nu ne asteptam să ni se spună că în zona străzii Duzilor,actuala Petofi,cablul de alimentare curent electric datează din 1967 si nimeni din administratia locala nu a initiat demersuri pentru a înlocui acest cablu care dealtfel nu e singurul in aceasta situatie.

Dar careienii ar fi asteptat un comunicat din partea administratiei locale pentru  a li se oferi câteva detalii legate de încercarile de remediere a defectiunilor la fel cum se dau comunicate când vine vorba de a comunica data limită pentru plata impozitelor si taxelor locale!

Mulţi careieni au sunat la Buletin de Carei pentru a se interesa de modalităţile de a-şi recupera paguba produsă de defectarea aparatelor casnice (care a dus şi la decongelarea cărnii din congelatoare),a centralelor de apartament ,etc.

In lipsa unui vid in asigurarea unui dialog cu cetăţenii,cel care s-a implicat si a transmis comunicate de presă a fost Prefectul Eugeniu Avram.

Redăm in continuare comunicatul remis redactiei Buletin de Carei:

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a coordonat în noaptea de 31 decembrie 2014-1 ianuarie 2015 toate instituţiile abilitate să rezolve situaţia apărută în municipiul Carei, unde s-a produs o avarie la reţeaua de alimentare cu energie electrică care a afectat 29 de străzi (aproximativ 3.000 de consumatori). Echipele Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare lucrează fără oprire, de aseară pentru remedierea defecţiunilor tehnice apărute. Potrivit informaţiilor transmise de către reprezentanţii Electrica Satu Mare, în data de 30.12.2014 la orele 20.10 s-a produs o avarie în municipiul Carei la linia electrică subterană de 6 kv care alimentează  zona Piaţa 1 Mai, consumatorii de energie electrică rămânând nealimentaţi  până la orele 20.54, când toţi consumatorii afectaţi au fost realimentaţi. În data de 31.12.2014 în municipiul Carei s-a produs o a doua avarie la orele 16.57 în linia electrică subterană de 6 kv care alimentează  aproape jumătate din municipiul Carei, iar la orele 17.45 s-a reuşit realimentarea tuturor consumatorilor pe căi de rezervă.  La orele 20.12 s-a produs a treia avarie în linia electrică subterană de 6 kv ce alimenta aceeaşi zonă, rămânand consumatorii nealimentaţi. În zona avariată se lucrează cu trei echipe pentru lichidarea avariei. În data de 01.01.2015 orele 14,00 sunt încă nealimentaţi o mare parte din consumatorii municipiului Carei din cauza faptului că au fost identificate defecte multiple la linia electrică ce alimentează zona.

La solicitarea directorului Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare, ing. Mircea Tămaş, la Carei a ajuns în această dimineaţă şi o echipă de defectoscopie din judeţul Maramureş, care ajută echipele locale Electrica, lucrând în paralel pentru rezolvarea avariilor. Activitatea Spitalului Municipal din Carei nu a fost afectată datorită faptului că a fost pus în funcţiune de îndată un grup electrogen.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut legătura în permanenţă, telefonic cu primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen pentru găsirea soluţiilor optime pentru rezolvarea  problemelor din punct de vedere administrativ, respectiv cu directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş pe linie tehnică pentru identificarea modalităţii de soluţionare a avariilor. De altfel, atât subprefectul Altfatter Tamas cât şi directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş s-au deplasat la Carei pentru a gestiona situaţia la faţa locului. Potrivit estimărilor tehnice, o parte dintre consumatorii afectaţi vor avea curent până la ora 15.00, iar o altă parte până la ora 17.00.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram îi asigură pe cetăţenii din municipiul Carei că instituţiilor implicate depun toate eforturile pentru a remedia în totalitate defecţiunile identificate.

 

 

comentarii

de gheorghe la 1 January 2015 - 14:57

de ce acest asa zis primar poreclit si rosza sandor nu a emis nici un comunicat pentru a informa locuitori orasului de unde sa imbogatit

de lajos la 1 January 2015 - 15:01

guvernul da la noi tot ce vrem pana avem acolo pe pontacul si pe dragna si pe noi ne doare inh cot de ce faceti voi careieniilor…..noi suntem gagiii in carei si avem conturile pline de banii vostri!!!!

de careianu la 1 January 2015 - 15:49

sneibli e pus de jeno la electrica ca e preten cu veron da competenta zero!
au umplut orasu cu pavaje de proasta calitate da facturate la pret de paris ca sa poata sa ia spaga de la constructor!
in oras nu este retea de apa curatsa de baut si nici retea de curent care sa tina si de sarbatori da primarii au la ei acasa circuite noi
sa aiba primarii un an nou cu lumnini la jilava!

de comunicat la 1 January 2015 - 16:39

probabil pentru ca buletin de carei nu reprezinta presa, ci cirkuszblog, de ce sa le dea lor comunicat, cine sunt ei, organul de internet al PNL carei?

de feri la 1 January 2015 - 17:05

bine lorant ;stai jos ca primesti premiu mai departe de la nasu kovacs pentru coemntariu

de karcsi la 1 January 2015 - 17:07

primarul bate joc de noi si nu face numai pentru el in oras si buletin de carei e de vina acum ca asa vrea jeno rozsabacsika!
mare suparare este la udemereu in curte ca este un ziar care scrie despre cum fura ei banii de la primairie si nu pot sa cumpere pe cei de la buletin ca la buletin nu le trebe banii lor care sint de fapt ai orasului!

de Horia Mărieș la 1 January 2015 - 17:57

Am citit din păcate despre faptul că o mare parte din Carei a rămas în beznă în noaptea dinspre ani. Am fost tentat să și comentez, ca unul care am lucrat 30 de ani “sfoară” la Electrica București și care am fost de multe ori în delegație la Electrica SM.
M-am abținut în prima fază de la comentarii, ca să nu creadă lumea că fac din nou pe deșteptul.

Încerc să fiu acum foarte concis: careienii suferă azi și vor mai suferi și in continuare, fiindcă zona a fost tratată mereu ca una “marginală” atãt de Sucursala Electrica SM, de Filiala Electrica Cluj cât și de Electrica SA Bucuresti. Nu s-au făcut aproape de loc investitii in statii de transformare, în transformatoare de putere, în reabilitarea retelor electrice in ultimii câțiva zeci de ani în zona Careiului.

Si acum, în Carei, mai există rețele subterane (foarte vechi) de cabluri de 6 kV, așa cum rezultă și din comunicatul Prefectului Eugeniu Avram, deși în cadrul Electrica se vorbește de zeci de ani de necesitatea trecerii rețelelor electrice de 6 kV și chiar de 10 kV la rețele de medie tensiune de 20 de kV. Adică se vorbește despre “întărirea” rețelei de medie tensiune, inclusiv din rațiuni legate de reducerea pierderilor din rețele.

Din acest pdv zona Carei este foarte mult rămasă în urmă. Și nu fiindcă Electrica Cluj n-ar avea bani de investiții (se poate face apel inclusiv la fonduri europene) ci fiindcă acum conducerile din Electrica sunt extrem de politizate, deci îi doare exact în cot de micii consumatori, în plus, sau pe de altă parte și fiindcă probabil că n-a existat nici un lobby corespunzător (fiindcă respectivii nu se pricep, sunt incompetenți) din partea diriguitorilor orașului Carei.

Iar cetățenii (micii consumatori) plătesc oalele sparte, inclusiv prin faptul că sunt nevoiți să stea in beznă și în frig in noaptea de Revelion.

Aici ar trebui să intre in funcțiune politrucii zonali: prefectul, Ștef, Govor și alții ca ei. Să făcă rost de bani de investiții pentru reabilitarea rețelei subterane de medie tensiune a Careiului. Nu să ne mai amețească cu comunicate care ajută populația exact cãt ajută Diana, ca și frecție, la un picior de lemn.

Dă Doamne, dacă vrei, romãnilor mintea cea de pe urmă!

La Mulți Ani!

de Horia Mărieș la 1 January 2015 - 18:25

P.S.

Tocmai citesc în FU vestea bună că după cca 20 de ore s-a restabilit alimentarea cu energie electrică a municipiului Carei.
Veste este bună. Chiar și primașul s-a bucurat de ea.

Întrebarea este dacă se vor trage învățămintele necesare sau nu?

Întrebarea este dacă printre prioritățile preocupărilor diriguitorilor orașului vor rămâne în continuare obiective ca Lovarda, ca grajdul doamnei Veress Anna, ca bikavérul báut de iubitorii Sf. Orban, ca vânătorile cu ogari ín puszta, cocoloșirea urmasilor grofilor, etc., sau dacă se va ințelege, în sfãrșit, că prioritare în viziunea diriguitorilor locali ar trebui să fie totuși obiective ceva mai ambitioașe si mai utile ca reabilitarea rețelelor electrice, a celor de apă și canalizare, a străzilor desfundate de pe la periferia orașului, etc.

NU caii verzi (adica armăsarii lipițani) de pe pereți!

de gheorghe la 1 January 2015 - 18:39

este ora 19,30 iar nu este curent

de curentu la 1 January 2015 - 18:46

nu este curent in oras!!!!
sefii de la electrica se plimba in mercedesuri la fel ca si primaru cu mercedesu toy primit de la ocsi dupa afacera cu kland cu terenu de la crasna

de Horia Mărieș la 1 January 2015 - 18:47

Na latod Gyuri? Mit mondtam?
Iar au rămas în beznă careienii!
Cablurile alea nenorocite de prin centrul Careiului sunt de prin anii ’70 deci vechi de 45 de ani.
Este cât se poate de normal să CRAPE fiindcă sunt deja “coapte” de bătrâne ce sunt!

de un cetatean la 1 January 2015 - 18:47

in MVI si la ora asta inca lucreaza cei de la electrica
desi citisem in comunicat ca pana la 6 vor avea toti locuitorii energie eletrica..

incompetenta e la ea acasa!!!

de ruddy la 1 January 2015 - 18:50

in carei nu exista 220 ci maxim 170 tensiune!!!!!
nemernicii de la udmr distrug si zona de aici cum au facut si in secuime!!!1

de Ana la 1 January 2015 - 18:55

Ce ar spune cei de la Electrica daca noi toti cetatenii careieni nu am achita factura pe luna decembrie?
Doua zile fara curent face cat factura emisa de Electrica pe luna decembrie !

de Pavel la 1 January 2015 - 19:01

incompetenta udmr incepe sa iasa si sa puta a hoit///atat stiu ei sa faca-sa sifoneze bani si ceilalti sa crape de frig////

de Horia Mărieș la 1 January 2015 - 19:01

@curentu

Stai așa! Nu pleca! Mai zi odată! Ca să înțelegem și noi.

Cum devine, mai detaliat, chestia aia: “…..se plimba …. la fel ca si primaru cu mercedesu toy primit de la ocsi dupa afacera cu kland cu terenu de la crasna” ?

Că mie îmi plac bãrfele porcoase spuse după Anul Nou.

de de gigi ! la 1 January 2015 - 20:08

Nici la aceasta ora nu este curent in zona policlinicii…

de Horia Mărieș la 1 January 2015 - 20:26

@numintiti

Cretinică: reduc la minimum explicaia ca să o poți ințelege eventual și matale.
Rețelele de cabluri subterane cu tensiunea nominală de 6 kV din centrul lCareiului au circa 40 de ani vechime.
De aia crapă. Trebuiesc înlocuite urgent. Muszaj.
Capisci?

de Horia Mărieș la 1 January 2015 - 20:54

@numințiti

Postacule isteț și politruc.

Există în Carei un domn numit Andrei Cziker, autorul cărții “Drumul spre lumină”, apărută in 2013 și care s-a dorit a fi o istorie a procesului de electrificare din zona Careiului şi realizarea instalaţiilor de transport și distribuție a energiei electrice în judeţul Satu Mare. Nu știu dacă în carte se vorbește despre un alt careian, despre ing. Pirici Tiberiu, care a fost într-adevăr unul ce a avut o contribuție esențială in domeniu pe plan local, cel puțin după 1970. Dar să trecem peste aspectul ăsta.

Dacă matale nu-ți plac părerile unui “deștept” ca mine, întreabă-l te rog despre rețelele de cabluri de 6 kV din Carei pe Dl. Andrei Cziker. Părerea dânsului contează, a fost maistru electrician sau cam așa ceva pe la centrul de distribuție Carei. Dãnsul a scris istoria ( nu tocmai completă) și a Gomgyárului. Sper să nu mă înșel.

Poate că dânsul, domnul Andrei CIker va reuși să te lumineze, eventual chiar pe limba ta.

de one citizen la 1 January 2015 - 21:08

dam din gura de pomana.careienii sunt comozi,nu au curent de doua zile dar si daca pe langa asta, ar ramane si fara gaz si apa in plina iarna,nimeni nu o sa miste macar un deget.stati in custile voastre de beton si suferiti de frig….va meritati soarta.DEGEABA AVETI DREPTURI daca nu stiti ce sa faceti cu ele…..

de Horia Mărieș la 1 January 2015 - 21:31

Mai este o soluție.
Cei care au sãnge in instalații pot da în judecată Electrică și pot cere daune.
De exemplu Motelul din Vie și Selectil care n-au putut organiza Revelioane, care au foat nevoiți să dea banii înapoi oamenilor și care (bănuiesc) că au avut de suporta pierderi.

Dar mă întreb: are cineva atâta sănge în instalație încât să aibă curajul să apeleze la justiție (care este așa cum este) pentru ca să-și apere drepturile contractuale vs. Electrica?

Cred că acești curajoși pot fi numărați pe degetele de la o singură mână.

de nicu la 1 January 2015 - 21:49

pana la proces noi inghetam de frig in casa si aruncam carnea din congelator!
unde sa ne spalam pana la proces?
nemernicul de kovacs si keizer au stiut de situatie si si-au pus cablu nou si ei au curent iar pe noi ne trimite doar la casierie sa platim darile!
nu le mai ajunge banul furat la tilharii de primari si le trebe si distrugerea sarbatorilor noastre!
asa patim daca lasam sa ne conduca udemeristii!

de coriolan la 1 January 2015 - 21:56

De comentat, comentam, ca e cel mai usor! Cati din voi, stimati careieni, mai puteti suporta aceste umiliri! Va invit sa luam atitudine si maine ori luni, sa ne pozitionam in fata sediului Electrica SA Carei si sa cerem destituirea echipei manageriale incompetente! Si asta, de cu dimineata , cam pe la ora 09 sau 10, cand sunt si ei la asa zisul, servici!!!!
~@ de comunicat! Prietene! Poate tu locuiesti prin MV 2 sau pe partea primariei noi, ca ai curent! Dar noi chiar nu avem curent si chiar nu liberalii fac scandal, ci acei cetateni care nu au curent! Ca liberalii, cum spui tu, au luat atitudine? Chiar nu stiu, dar probabil ca acestora chiar le pasa de soarta orasului lor! Daca este asa, cinste lor!

de zita la 1 January 2015 - 22:03

cu liberalii la conducere nu ajungeau in posturi toti incompetentii numai pt ca sunt haveri cu jeno si sustin cu fonduri campania lui electorala.-lumea e satula de timpiti si de lucruri facute de mantuiala,.trebuia sa va dati seama de ce poate kovacs numai aruncand o privire la casa lui de pe caplenilor dinainte de a ajunge primar-o ruina la fel ca si firmele lui pe care le-a falimentat.,ce poate face un astfel de om la un oras intreg inafara de a lua din banii caraienilor?
sa plateasca acum toate pagubele careienilor si sa plece de unde a venit ca ne e greata de el si gasca lui de neispraviti!

de zitacska la 1 January 2015 - 22:28

zitacska, in primul rand cu liberalii au ajuns competenti ca mihalache sau bran ca consilieri prezidentiali, oameni fara de rusine care cer sa se reconditioneze locul unde vor lucra cu johannis ?!?!?!

dar lasandu-l pe cel cu 6 case, mare liberal si asta, din ce bani nu stiu, si sa revenim la postarile sterse de pe buletin de carei, aceasta hartie igienica a orasului carei.

exista o retorica ce ofera solutii si le si pune in practica, implicandu-se activ si cu rezultate, si exista retorica ciutista de pe buletin de carei, care arunca cu szar in rivalii politici in scopul denigrarii lor si acapararii puterii, la fel cum johannis a fost ajutat in aceeasi maniera impotriva lui ponta. ce au facut PNL carei, si sotii ciuta in rezolvarea problemei in afara de a posta UPDATE-uri ticaloase si propaganistice cu privire la evolutia situatiei neplacute? aud? ce au facut in afara de a posta minciuni cum ca ar fi fost calcati de hoti sau comentarii care incrimineaza UDMR carei? ca oamenii de la electrica lucreaza de ieri seare de cand problema a inceput, asta nu o scriu nicaieri, minciuni sfruntate. ca in unele locuri a picat curentul iar, pentru ca nu e o treaba usoara sa refaci pe teren cablurile alea, imediat au sarit csuteledzsegoase. nu va e rusine?

careienii de cativa ani umbla pe strada si se uita cu neincredere unii la altii, tocmai din cauza instigarii la ura intre unguri si romani, nu mai stiu saracii oameni in cine sa aiba incredere, ce sa zica pentru a nu fi interpretati, si toate astea din cauza hartiei igienice susnumite care este intretinuta in scopuri propagandistice si nu de informare de catre sudistul scandalagiu si parerolog ilie ciuta venit de sub carpati de la mama scandalului si crezandu-se acasa baga si aici zazanie intre localnicii pasnici ai careiului. rusine oltean spurcat si zsegos ce esti pentru ceea ce faci, sper ca bunul Dumnezeu sa iti dea dupa cum meriti. ca alta justitie decat cea divina nu are cum sa iti faca vreun rau, ca e prea preocupata DOAR de pesedisti.

de zita la 1 January 2015 - 23:07

careienii stiu ca au un primar cu retinere pe salar pentru datoriile pe care le are la bugetul de stat.;liberalii careieni nu au asemenea scursuri;
primarul care e si presedinte la udmr carei sta in gazda la cei peste 50 de ani ai sai pentru ca nu are nici casa nici masina dupa ce fiscul a pus poprire pe salarul sau dupa ce si-a falimentat cele 4 firme personale. liberalii au case si masini pe numele lor si din munca lor pentru care platesc si impozite,.
liberalii nu au nevoie de posturi pentru neveste si soti cum au nevoie consilierii udemeristi care nu au alta sursa de venit.
sotul consilierei venig a fost angajat ca administrator parc dar nu prea da pe la servici si ia ceva zeci de milioane.
la Carei,primarul a angajat din 2008 un consilier pe care il palteste din bani publici desi nu da pe la servici.
presedintele udmr a profitat ca e primar si a facut pentru baietel cu utilajele primariei ceva soi de cladire ca uscator de cherestea inspre drumul de urziceni.
presaedintele udmr si-a folosit calitatea de primar si a dat strandul orasului pentru o mie de euro la hagen si foloseste apa termala fara autorizatie si fara sa plateasca taxe in timp ce liberalii contribuie la bugetul local si de stat prin firmele lor.
primarul care e si presedinte udmr nu contribuie cu nici un leu la bugetul local pe cand liberalii dau sume importante pentru careieni.
primarul care e si presedinte la udmr se plimba mereu cu masina fundatiei de promovare a turismului pe cand liberalii se plimba cu masinile lor pentru care platesc impozite.
liberalii careieni sunt de necorupt pe cand udemeristii traiesc doar din ce sug de la bugetul local fara primaria carei sunt zero barat si muritori de foame zitucska

de Anonymus C la 1 January 2015 - 23:08

Orice spune-ti,noi numa comentam si nu ne asculta nimeni,pentru problemele intamplate deja de 2 zile incontinuu si cine stie pana cand o sa fim fara curent inca fara nimic, mai ales care stau in blocurile cu 10 etaje nici macar apa nu au.Trebuie sa fim uniti pentru Carei sa merem la primarie la Electrica,cineva este de vina dupa pararea noastra este primaria si nu electrica, ca primaria trebuie sa cere reinoirea cablurilor numa electrica singur,devina e primaria cineva trebuie sa primeasca vina dupa parerea mea Toti de la primaria trebuie schimbat ca aproape toti cu cunostinte prin UDMR au intrat fara diplome sincer prost. Si care au diplome lucreaza pentru bani putin…Trebuie sa luam consecinte pentru UDMR sa schimbam ca daca face nunai pentru Design,nu ajunge sa fie odata la punct Careiul cu tot mai ales cu drumuri,cum suntem acuma cu electricitatea si unde e restul…Locurile de munca sa fie pentru om despteti si nu pentru cunostinte si prostt numa bani sa fura dupa oameni de aia am ajuns aici ca nu avem curent.

de mimi la 1 January 2015 - 23:14

nu va e rusine domnule kovacs sa va bateti joc de careieni si sa incitati la ura prin tot ceea ce faceti?
cum se face ca finul pe care il platiti nu scrie ca nu ati fost interesat sa schimbati cablurile de curent vechi de 45 de ani da ril puneti sa scrie despre un director de camin de batrini care are grija de batrini asa cumn dvs nu aveti grija de careieni? va trebuie postul de la casa de baytrini dupa care plingeti inca dupa ce ati tot umblat sa il repuneti pe kala care fura mancare? kala avea ferma de porci pe care ati dat-o la hage la strand si tot nu mancau carne batrinii de la camin si se fura roata de cascaval si puii in bidoanele cu laturi si le duceau acasa la nevestele voastre nehalite si agramate/’ stim cum ati renovat apartamentul la fata cu muncitorii de la dominium si stim cum urla la ei la fel ca la muncitorii de la scaune si la fel cum urlati in primarie la angajate si cum le injurati..acesta e primarul coldus din carei un hot si un evazionist!

de ares la 1 January 2015 - 23:27

sa zis ca pana la orele 17 va fi curent din pacate stam in bezna. suntem un oras european sau un sat uitat ? e batae de joc ce sa intamplat si pe vremea comunistilor a fost curent electric de anu nou suntem de rasu lumi

de Horia Mărieș la 2 January 2015 - 00:13

A ajuns in sfârșit și Careiul vedetă în presa centrală!

Bravo și la mai mare!

@propa = @numintiti = @jofogas = Don Tiberio = @postacul primașului => cum ziceai că mai e snoava aia cu liberalii sudiști?

Hai, mai spune nițel, că le ziceai bine, exact ca un om mare!

http://www.gandul.info/stiri/orasul-din-romania-in-care-locuitorii-au-petrecut-revelionul-in-bezna-13745008

de aloooo la 2 January 2015 - 07:06

orasul e in frig si bezna si gindele cu lajos si jeno se ocupa cu postari impotriva liberalilor!
ma jegurilor si impotentilor intelectuali voi nu veti fi in stare sa traiti onest ca liberalii ca atunci ati muri de foame!!
voi daca nu smangliti de la stat nu sunteti in stare sa castigati vrun banut@ ca sa vezi cu ce se ocupa rahatii de la udmr carei . de liberali se ocupa ei cand orasu e gata distrus!!!!!
nu vi se pare curios ca ei au curent???? au stiut ei cum e cu cablu vechi si pentru ei au stiut sa traga cabluri noi de ani de zile..ma lajos da mare bandit mai esti cu mutra tampa care a adus un jeno la udmr cu ajutorul lui geza!!!! blestemati veti fi de toti careienii dar mai ales de udemeristi si nu mult va trece pana va va lua lumea cu pietre prin oras!!!!
ati distrus pana si numele orasului care apare in ziare cu tinicheaua de coada! in loc sa se ocupe de apa si de asigurarea curentului in oras la primari le trebuie pavaje si arteziene ca de acolo doar se pot face case in ungaria si in acest timp soferul primariei e cercetat de politia maghiara pentru trafic de tigari cu masina primariei carei!

de Nelu la 2 January 2015 - 07:52

rusine celor doi primari udmr carei Pentru situatia in care au adus orasul!
udmr carei a ajuns sub nivelul marii cu asa i,ncompetenti la conducere. astia sunt cei care vor autonomie?
astia erau cei care faceau campanie pentru pontAa si ai lui? sunteti pe drumu cel bun daca vreti sa ajungeti in iad

de in trecere la 2 January 2015 - 08:02

o asemenea incompetenta si o asemenea lipsa de interes crasa nu am intalnit in toata lumea! toti cei care nu au avut curent in noaptea de revelion ar trebui sa dea in judecata electrica, nu numai restaurantele si motelurile; la presiunea a 3000 de ooameni nu ar mai putea mima indiferenta!
iar primarul este un nenorocit caruia nu-i pasa absolut deloc de oameni; putea macar sa dea un comunicat de informare, sa stie cei care si la ora asta nu au curent, din ce cauza si care sunt sansele sa se remedieze!

de dagy la 2 January 2015 - 08:07

primarul din carei a stiut ca ar trebui scimbat cablurile din carei dar el a facut cu totul altceva el este vinovat ar trebui scimbat primarul

de Horia Mărieș la 2 January 2015 - 08:41

Reclama (pentru Carei) este sufletul comerțului.

“AN NOU de COȘMAR. Pană de electricitate de proporţii în Carei. Orașul a rămas de două zile fără curent electric” – Vocea Transilvaniei

http://www.voceatransilvaniei.ro/nou-de-cosmar-pana-de-electricitate-de-proportii-carei-aprope-tot-orasul-ramas-de-doua-zile-fara-curent-electric/

de gheorghe la 2 January 2015 - 10:56

ANUNT pierdut un gabor rosza sandor se zice ca e primar cine il gaseste sa pastreze si sal ascunda sa nu mai auzim de el oricum de 3 zile tace

de Samy Maran la 2 January 2015 - 11:44

Nici pe Calea Armatei Romane și zona stadionului nu este curent!!!

de in trecere la 2 January 2015 - 11:45

Pe site ul primariei este un formular de contact pentru prostii care cred ca primarul chiar ar fi interesat sa citeasca mesajele cetatenilor; in orice caz, pentru a fi siguri ca asa ceva nu se intampla, butonul de trimitere a mesajului ramane inactiv, oricat de corect ai completa toate campurile cerute. Bravo domnule primar, aparentele conteaza, cetatenii nu!

de Glendon la 2 January 2015 - 11:57

Nici in zona P-ta 1 Mai nu este curent. Am trimis stirea si pentru presaonline.com si cele mai importante trusturi de stiri sa afle toata romania in ce situatie se afla Careiul, poate se va pune putina presiune de mai sus si se va rezolva si problema electricitatii la Carei. Sincer aici pe platforma pentru comentarii vad 2 tabere PNL si UDMR care se bat intre ei si dau vina unul pe celalalt pentru situatia creata in loc sa puna mana si sa isi uneasca fortele pentru binele careienilor. Anul acesta sigur va va lucra la modernizarea retelei electrice dar nu datorita initiativei primariei ci a presiunii exercitate mass- media asupra companiei de distributie SC ELECTRICA SA. Pacat ca pentru a se ajunge aici aproape toti locuitorii careiului a trebuit sa indure frigul si intunericul timp de 2 zile si asta mai ales de revelion. Sfat pe viitor pentru primarua orasului Carei: Ar trebui sa se inceapa modernizarea a retelei de apa a orasului ca sa nu se ajunga in situatii asemanatoare ca aceasta. Ma alatur celor care vor sa dea in judecata sc electrica distributie si propun redactiei Buletin de Carei sa publice o stire pe tema asta pentru a ne putea aduna cat mai multi. Va sfatuiesc ca procesul sa fie in oricare localitate in afara de Carei , unii poate stiti de ce.

de in trecere la 2 January 2015 - 12:07

Glendon, ai perfecta dreptate: nu lupta politica e importanta acum ci gasirea unei solutii. Si mai important ar fi ca toti locuitorii Careiului afectati de pana de curent sa dea in judecata Electrica. Atata timp cat lumea tace, nimic nu se va schimba in bine

de Anonymus C la 2 January 2015 - 13:26

http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Mii+de+oameni+din+Carei+stau+in+bezna+din+30+decembrie Primarul “ce sa facem”. In necazuri ca asta trebuie sa fim uniti nu certati PNL si UDMR au timp dupa rezolvarea curentului tot anul de cearta.Primarul nu face nimic nu prea are interes dar sincer aproape nimeni.

de unomsimplu la 2 January 2015 - 14:29

Anonymus C, ai perfecta dreptate. La ședințe de consiliu local nu ar trebui sa fie subiect principal ce statuie punem în oraș, ci să se discute posibilitatea de a îmbunătăți condițiile de trai în Carei. Primarul legat cu Dnul C. și restul consilierilor indiferent de apartenenta politica, și aruncați în Someș,cu pietre legate de picioare.
Respect Buletin de Carei, pentru ca ne țineți la curent cu ceea ce se întâmpla în oraș.

de saaaaassssuu la 2 January 2015 - 14:40

de zita la 1 January 2015 – 23:07

careienii stiu ca au un primar cu retinere pe salar pentru datoriile pe care le are la bugetul de stat.;liberalii careieni nu au asemenea scursuri;
of ce am ras, bal,bla, si iar bla bla,

de Nelutu la 2 January 2015 - 15:12

szaszuleeeee nu fii invidios ca nu ai un nas ca ciuta si ai ales un coldus care fura din banii careienilor ca sa iti dea tie de un salar
https://www.buletindecarei.ro/2014/12/bani-publici-cu-dedicatie-de-la-primaria-carei-ca-de-la-nas-la-fin.html

liberalii au presedinte nu carlig de rufe ca si primaru kovacs care incita la ura interetnica si distruge orasul cu proiectele lui megalomane tip ceausist

de libelula la 2 January 2015 - 15:21

ce tot vorbiti aici de tabere UDMR si PNL cand doar UDMR CAREI este la conducerea orasului! ce pot sa faca liberalii daca si primarul si vicele sunt udemeristi si majoritatea consilierilor le voteaza lor fantasmagoniile..avem acum consecinta guvernarii UDMR a orasului CAREI..nimic pentru careieni ,totul pentru mafiotii ce conduc orasul!!!
case la primari in ungaria din proiectele europene si pt careieni doar plata taxelor! ati vazut prin oras vreun udemerist sa streseze electrica sa repare mai repede defectiunile??? toti stau la caldurica cu palinka in fata si rad de noi ca nu avem curent!
pe domanu ciuta l-am vazut mereu in oras de parca el era primar si toti muncitorii de la electrica ii stiu deja de frica da jeno si keizer sunt ascunsi in cotloane calde.
ati ales udmr sa va conduca asa ca nu va mai plingeti! liberalii sunt oamenii faptelor nu a minciunilor si discriminarilor si se poate observa din ce au facut in viata.
presedintele liberalilor e renumit pentru corectitudine la fel cum e renumit primarul pentru datoriile la bugetul de stat pentru care are retinere pe salar de 30 la suta!

de Horia Mărieș la 2 January 2015 - 16:45

Dacă e să vedem doar partea plină a paharului, este un adevăr ce nu poate fi negat faptul că – în sfãrșit – Careiul a ieșit din anonimat și că a devenit in aceste zile o vedetă de necontestat a ziarelor și televiziunilor centrale.

Primașul Eugen Kovács Jenö a beneficiat și dãnsul de o publicitate sporită, cred că toate televiziuni centrale, cum ar fi de exemplu Romania TV, Realitatea TV si altele s-au inghesuit să-l aibă pe mustăciosul cu pălărie de gabor înfipt pe ecran. L-a băgăt în seamă până și smochinita atoateștiutoare avocată a Ceașeștilor și a lui Becali, tãnăra fecioară Paula Iacob.

Partea goală a paharului ar fi că încet-încet se admite și de către oficialități faptul că de vină pentru trista situație a Revelionului petrecut in beznă revine în principal celor care trebuiau să se ocupe pãnă acum de reabilitarea retelei obsolete (cu o vechime de peste 40 de ani) de cabluri subterane de 6 kV din centrul Careiului.

Cabluri care au probabil izolația din hârtie sau din hârtie împregnată cu ulei, soluție tehnică ce nu mai este utilizată nici măcar in Burkina-Faso. Nu mai insist acum pe acest subiect (tehnic), l-am menționat deja mai sus.

Ministrul Energiei, Amdrei Gerea

http://www.romaniatv.net/orasul-in-bezna-ministrul-energiei-andrei-gerea-este-o-indolenta-de-nepermis-vor-cadea-cateva-ca_192945.html

amenință cu căderea unor capete.

Eugen Kovács Jenö nu este adeptul căderilor de capete ( tie cá s-ar putea să se discute și despre capul lui), el vrea repararea urgentă a rețelei de cabluri existente cu tensiunea nominală de 6 kV și realimentarea cu energie electrică a municipiului Carei precum și investiții ulterioare pentru schimbarea rețelei de cabluri de 6 KV obsolete. Poziție relativ corectă, i-a venit mintea la cap la spartul tãrgului sau mai precis, după ce s-au spart din cauza gerului de afară, toate oalele cu sarmale.

Ce capete ar trebui să cadă? Probabil unele capete de la Electrica ce aveau ca sarcină dezvoltarea și reabilitarea, prin invesțiții, a rețelelor electrice vechi și care n-au făcut-o de zeci de ani; dar și unele capete din administrațiă locală (primar, city manager, prefect, președinte și vicepresedinte de Consiliu Județean) care n-au avut de nici un fel in preocupările lor asigurarea finanțarii pentru reabilitarea rețelei de alimentarie cu energie electrică (în condiții de calitate și de siguranță în funcționare) a unui municipiu cu o populație de 20.000 locuitori, așa cum este Careiul.

Probabil că dintre cei care fac parte din prima categorie amintită, o să cadă niscaiva capete (de pe la Electrica, inclusiv capul acarului Păun, adică a celuia care a muncit cel mai mult in ger timp de trei zile pentru remedierea defecțiunilor).

In schimb, bag mãna în foc ca din cea de a doua categorie amintită, n-o să cadă nici măcar un singur cap. Ei sunt mereu cei cu gargara, cu tupeul, cu comunicatele, ei n-au niciodată nici o vină pentru cele întâmplate in comunitățile pe care le păstoresc, ei n-au nici o responsabilitate pentru cei care i-au votat. Lor li se rupe exact în paișpe de micii consumatori care n-au avut lumină de Revelion, n-au avut căldură, n-au avut presiune la gaze și care beau zilnic o apă ca_cafeaua de la robinet.
Și așa o să fie mereu, in vecii-vecilor, Amin!

Pãnă cãnd o să explodeze din nou mămăliga.

Sper sincer, sper din tot sufletul ca această explozie a mămăligii (și nu pușcarea/expozia cablurilor de 6 kV) să aibă loc cãt mai curãnd posibil și în mult mediatizatul – doar in aceste zile – orășel numit Nagy Careii Mari.

Ar fi chiar și timpul: ajunge cu atâta nepăsare, neglijență, nepricepere, indolență, stupiditate, prostie, leprozerie și iresponsabilitate, atribute ce caracterizează plenar administrația locală. Sau, spus mai fin pe englezește: aljas szarháziak.

de misterul la 2 January 2015 - 17:05

lasa mister lorant vrajeala ca stim ca uscatura de nanas al tau primar vrea postul de la caminul de batrini de unde traia udmrul cu porci taiati de craciun si batrinii erau infometati pe vremea lui kala.
nanasul tau de primar sa mearga sa plateasca datoria la bugetul de stat pentru care are retinere pe salarul de primar …buun presedinte are udmr carei ..lasa oamenii in frig ca el si keizer si/au tras cabluri noi de curent cu cei de la electrica pe mana!

de baby la 2 January 2015 - 19:00

bataia de joc a primarului la adresa careienilor a ajuns la sfarsit!
vine vremea sa si platesti pt discriminarea si invrajbirea de ani de zile.
oare cine va controla casa primarului care infloreste pe zi ce trece si daca el are retinere pe salar pt datorii si are nevasta pensionara!

de tehnic la 2 January 2015 - 19:36

in gazeta finului primarului toata lumea e in sarbatoare si toti chefuiesc de parca la carei nimic nu s-ar fi intamplat! si mai si platesc careienii pentru ca sa scrie de chefurile lor pe cand careienii sufera de frig in casele lor fara curent electric..pesedistii nu se dezmint si tot cu udemeristii fac front comun pe suferinta careienilor!

de Dan la 3 January 2015 - 11:24

Jos Udmr jos Kovács jos directoru electrica,bagaj nesimtit..Ajunge guvernarea udmr

de emil la 3 January 2015 - 16:00

zi, taxa 1 ian 22:28

Faptele te contrazic: încă de dinainte de 2000, orașul Carei are majoritate ungurească în consiliul local și primar etnic ungur. Adică de dinainte de Buletin de Carei. Primarul Poosz, fie iertat, a fost un om corect și nu a făcut discriminări etnice. Primarul Beko a fost relativ atent la sensibilitățile etniilor din oraș și nu a arătat dispreț vădit față de etnicii români. ba chiar și actualul primar, în primul său mandat (de la noua democrație) nu a avut în mod manifest atitudini șovine. În mandatele aceluiași ca primar reprezentând udmr situația s-a schimbat diametral, nimic din ceea ce este românesc nemaiavând loc în centrul orașului, rezervat doar pentru personalități ungurești. Împărțirea orașului pe zone cu monumente românești și ungurești nu are cum să îndemne la conviețuire, ci discriminează și înveninează.
oricum, pentru zi,taxa adevărul nu contează. Altfel cum se explică epitetele adresate familiei Ciută și nici „vina” de a fi venit de lângă Carpați a unuia din membrii ei, în timp ce originea careiană, de pe strada Asuaj, a primarului este ocultată, iar discriminările etnice pe care le comite acesta sunt negate indirect, cauza tensiunilor interetnice din oraș fiind …..Buletinul de Carei. Adică, tu îmi spui că românii n-au ce căuta în parcul castelului, fiindcă este dorința fostului proprietar (groful), deși actualul proprietar este statul român, iar dacă eu îți spun că nu e corect ce pretinzi, tu vii și spui că oamenii din Carei nu mai știu în cine să aibă încredere fiindcă eu incit la ură interetnică. Ce mai, logică de oțel! (ruginit) Poate că or fi și vreunii pe care nu-i duce mintea prea mult și ar crede inepția asta. Sau poate doresc să o creadă, pentru a scuza propriul șovinism.

de Vorbe la 3 January 2015 - 16:20

Concret, se pot recupera banii pentru daunele aparute in urma penei de curent ?
Angajeaza Ciuta sau primarul un avocat care sa reprezinte interesele careienilor in aceasta speta? Sau doar se amuza ca de obicei bagandu-si ‘strambe’ unul altuia.

de fapte la 3 January 2015 - 16:38

va rog sa remarcati ca in orasul CAREi domnul CIUTA este un reper si un etalon!
domnul CIUTA a demonstrat prin tot ce a facut pana acum ,seriozitate si consecventa in principii.pe cand primarul este unul dintre datornicii inregistrati la fisc si are retinere pe salar.
nici nu incape vorba de ceva comparatie/
in timp ce domnul Ciuta sta in casa lui si circula cu masina lui pentru care plateste taxe si im[pozite,primarul sta in gazda si se plimba cu masina fundatiei locale de promovare a turismului si se amuza cheltuind banii careienilor pe articole ode elogii scrise de finul de la gazeta govorista.
sunt convions ca domnul Ciuta va ajuta pe oricine ii va cere ajutorul asa cum face de ani si ani de zile! el nu se ascunde de oameni asa cum face kovacs care fuge de dezbateri publice ca necuratul de tamaie. kovacs a facut circuite de curent cu electrica pt casa lui dar la careieni nu se gandeste..

de Careianul la 3 January 2015 - 22:02

Sedintele consiliului local a Municipiului Carei sint publice.Daca nu sintem multumiti de activitatea primarului si avem ceva laude,multumiri,nemultumiri sugestii ,reclamatii ori de reprosat dansului si a consilierilor locali,poate ar fi mai bine sa o facem personal fata in fata cu acesti alesi .Dragi Careieni haideti sa incercam fara teama .Iar in cazul in care se ascunde primarul de noi, oamenii atuncea inseamna ca este un las si incompetent nu merita sa ne reprezine pe noi Careieni si trebuie sa ne cautam un alt gospodar ,primar mai serios si mai iubitor de oras si cetateni .

de de gigi ! la 4 January 2015 - 19:05

A avut dreptate Govor…udmr joaca la mai multe capete.La chefuri cu FDG la cascaval cu PSD…

Lasati un comentariu