Poliţia ne informează…

• publicat la: 6 ianuarie 2015
Poliţia ne informează…

          Luni după-amiază , pe raza localităţii Amaţi  a avut loc un eveniment rutier. Poliţiştii rutieri sătmăreni care au intervenit la faţa locului au stabilit că Cosmin P. , de 33 de ani, a condus autoturismul marca Dacia şi a accidentat un bărbat , în vârstă de 47 de ani, care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a pietonului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ,  au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

                          Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare

La data de 05 ianuarie  a.c.,   poliţiştii din Dorolţ în colaborare cu cei din cadrul IJPF Satu Mare au organizat o acţiune  pe linia urmăriţi,  pe raza localităţii Petea.  În cadrul acţiunii a fost identificat  un bărbat  , de 31 de ani,  pe numele căruia  Judecătoria Satu Mare  a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului şi constrângerea unui minor la cerşetorie.  Csaba G. a fost încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, urmând a fi transferat în penitenciar unde îşi va ispăşi pedeapsa. Bărbatul a mai fost încarcerat şi pentru alte fapte. 

                                         Infracţiune la regimul rutier

Ieri , în jurul orelor 17.15, poliţiştii Secţiei Gherţa Mică au identificat în trafic pe strada Nouă din localitatea Gherţa Mică autoturismul marca Citroen la volanul căruia se afla o persoană de sex feminin. În urma controlului efectuat s-a stabilit că tânăra care conducea autoturismul nu poseda permis de conducere de nici o categorie şi autoturismul i-ar fi fost încredinţat de către tatăl ei, care era pasager în autoturism şi care susţinea că Lavinia H. ar fi condus autoturismul pe o distanţă de aproximativ 150 m.

În această situaţie se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere.

                                        Port fără drept de armă

         Luni, în jurul orelor 23.00 poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi despre faptul că în Pădurea Mare, în locul numit „Drumul Dalat”, pădurarul de vănătoare în timp ce efectua patrularea, a depistat un autoturism în acre se aflau 3 persoane de sex masculin care aveau asupra lor o armă şi care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit identitatea persoanelor Zoltan N. , Ervin N. şi Mihai N., aceştia aveau asupra lor o puşcă cu aer comprimat. Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

S- a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării,faptă pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de la 3 luni la un an sau amendă.

În cadrul acţiunilor desfăşurate luni  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost reţinute 4 permise de conducere. Acestea au fost reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi efectuarea unor manevre de depăşire neregulamentare. Deasemenea au fost aplicate    115  contravenţii  în valoare de  10600  lei.

 

Lasati un comentariu