“Dacă vrei poţi”: Careiul va avea o nouă linie electrică subterană

• publicat la: 5 February 2015
“Dacă vrei poţi”: Careiul va avea o nouă linie electrică subterană

Serviciul Comunicare SC FDEE Transilvania Nord, Sucursala Satu Mare  anunță că, începând cu data de 8 februarie 2015, în municipiul Carei, va fi dată în exploatare o nouă linie electrică subterană. Această linie are ca scop sporirea siguranței în alimentarea cu energie electrică, pentru zona centrală a municipiului Carei. Având o lungime de 2,5 km, noua linie se va întinde de la stația electrică de transformare Carei 1, până la cartierul Eliberării. Valoarea investiției se ridică la 1 460 000 lei.

Lucrarea de racordare a liniei electrice se va executa duminică între orele 08:00 și 12:00. În acest interval, alimentarea cu energie electrică se va realiza pe căi de rezervă.

În perioada 31 decembrie 2014-2 ianuarie 2015, în municipiul Carei mai mult de jumătate din populaţia oraşului a rămas fără curent electric pe fondul unor grave defecţiuni la reţeau de curent elşectric, veche de peste 40 de ani. Faptul a fost iniţial semnalat doar de  Buletin de Carei şi apoi preluat de presa regională şi centrală.

Rapiditatea   cu care au fost demarate si executate lucrările de introducere a unei noi linii electrice vin să arate încă odată că   totul este posibil dacă există voinţă  şi implicare din partea factorilor de decizie.

Au fost găsite şi fonduri şi echipe de lucru şi înţelegere din partea tuturor institutiilor şi chiar a cetăţenilor. Tragedia  o  reprezintă faptul că gospodarii orasului, au  investit în lucrări de modernizare a cartierelor de locuinte si a centrului orasului fără a se documenta dacă  în prealabil nu trebuia cumva schimbată reţeaua de distributie electrică sau a apei potabile sau a canalizării. Cine va suporta  cheltuielile pentru remedierea  “deranjului”   făcut în urma lucrărilor de introducere a apei,curentului sau canalizătii pe traseele  modernizate?

Lasati un comentariu