Măsuri de Ordine ale jandarmilor pentru manifestările de la sfârşit de săptămână

• publicat la: 12 March 2015
Măsuri de Ordine ale jandarmilor pentru manifestările de la sfârşit de săptămână

Sâmbătă şi duminică, 14-15 martie a.c,  jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi în activităţi  de asigurare a ordinii publice cu prilejul diferitelor manifestări ce se vor organiza şi desfăşura în judeţul Satu Mare.

Pe parcursul acestui sfârşit de săptămână,  jandarmii vor executa misiuni de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică, cu prilejul manifestărilor  organizate,  ocazionate de Aniversarea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni şi  Comemorarea Revoluţiei de la 1848, astfel :

-sâmbătă, 14 martie a.c, la Marşul organizat în municipiul Satu Mare şi la monumentul lui Kossuth Lajos, cu începere de la ora 16.00.

-duminică, 15 martie a.c, la Placa comemorativă a poetului Petofi Sandor dispusă în Piata Libertăţii, din municipiul Satu Mare şi la bustul lui Petofi Sandor amplasat în Piaţa Eroii Revoluţiei cu începere de la ora 12.00.

-duminică, 15 martie a.c., la bustul lui  Petofi Sandor, amplasat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Carei, cu începere de la ora 16.00.

-duminică, 15 martie a.c., la depuneri de coroane la statuia lui Petofi Sandor- Szendrey din Ardud cu începere de la ora 12.00.

Pentru ca aceste evenimente să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrule ale Jandarmeriei  Satu Mare şi ale Grupării Mobile Cluj Napoca, vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor, prin misiunile executate urmărindu-se desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor comemorative.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Tuturor participanţilor la manifestările le  recomandăm:

- să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;

- să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice;

- să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

 

Lasati un comentariu