Faraonii au ajuns la Carei

• publicat la: 22 mai 2015
Faraonii au ajuns la Carei

În cursul zilei de astăzi,  Muzeul Judeţean Satu Mare a adus la Carei exponatele care aparţin viitoare expoziţii dedicate Egiptului antic din municipiul nostru.

Transportul a ajuns în jurul orei 11.30 la intrarea în castel dinspre Radio Transilvania şi transporta  statuile faraonice înalte de 8 metri şi care cântăresc aproximativ o tonă.

Statuile uriaşe ale faraonului Ramses şi soţia acestuia, Nefertari, au transportate în parcul dendrologic pentru a fi amplasate  de astăzi în faţa Castelului Karolyi, la intrarea principală.

Piesele egiptene sunt aduse de la muzeul din Szeged, Cluj şi alte 8 muzee şi timp de trei luni vor putea fi văzute cu ocazia unei expoziţii .

Expoziţia dedicată Egiptului Antic va avea loc în cursul lunii iunie, în sala de expoziţii temporare a Muzeului Municipal Carei, dar până la vernisarea expoziţiei egiptene,  dar până la deschiderea oficială a acesteia, pasionaţii de istorie antică vor putea admira cele două statui egiptene din faţa castelului, care sunt impresionante.

Expoziţia Egiptul Faraonilor”  a putut fi admirată din februarie la Muzeul Judeţean Satu Mare şi până la sfârşitul lunii august va funcţiona  şi la Castelul din Carei, dorindu-se a fi cel mai mare eveniment muzeistic sătmărean din anul 2015.

comentarii

de Lucian la 23 mai 2015 - 06:02

Bravo!

Lasati un comentariu