GRIGORE LEŞE colindă la Ardud

• publicat la: 9 decembrie 2015
GRIGORE LEŞE colindă la Ardud

Primăria oraşului Ardud şi Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” vă invită la un spectacol deosebit care va avea loc în Sala de Conferinţe a Primăriei Ardud (str. Nouă, nr. 1) duminică, 13 decembrie, de la ora 17:00.

Grigore Leşe împreună cu invitaţii săi    Mihaela Pletea (soprană),   Olga Podobinschi  (pian) şi Maria Chifu (fagot) vor susţine un concert extraordinar de colinde, cântece de stea şi alte muzici. Intrarea este liberă.

Grigore Leşe s-a născut la data de 20 februarie 1954, în Stoiceni, judeţul Maramureş. Este un cunoscut solist de muzică populară românească din zona Ţării Lăpuşului. A absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare (Fagot), azi fiind doctor în Muzică şi profesor asociat al Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti şi al Universităţii de Muzică Bucureşti.

Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei şi marcând evenimente importante din viaţa omului. Grigore Leşe cântă şi la diverse instrumente muzicale.

Lasati un comentariu