Melitta Hauler, un designer la început de drum

• publicat la: 16 mai 2016
Melitta Hauler, un designer la început de drum

Buletin de Carei vă prezintă cel mai tânăr designer vestimentar din Carei,  o tânără despre care veţi mai auzi cu siguranţă.

Imaginaţie, ambiţie, muncă şi o minte deschisă către nou sunt doar câteva din ingredientele din activitatea unui  tânăr designer  aflat la început de drum.  Careianca Hauler Melitta  are  24 de ani şi o  diplomă în design vestimentar  iar visul ei  este să aibă propriul ei atelier în oraşul natal şi să vadă cât mai multe persoane purtând   creaţiile ei.

Atelierul  de lucru este propria ei cameră unde şi-a amenajat spaţiul în care îşi pune în practică ideile, la maşina de cusut şi la manechin, visând totodată să devină  cunoscută în oraş şi în ţară.

Melita Hauler este absolventă a Liceului Teoretic  Carei, secţia filologie.  Pentru că i-a plăcut dintotdeauna să deseneze, a vrut să facă o facultate pe partea de grafică, în Oradea. Neexistând  însă  profilul  grafică la Universitatea din Oradea, s-a hotărât să  opteze pentru  designul vestimentar, specializare  care a devenit în timp pasiunea sa.
,,Mi-a plăcut foarte mult, acum mi-e dor de Oradea, de facultate, de profesorii care  ne-au ajutat şi sprijinit. La lucrarea de licenţă am avut sponsori datorită   profesoarei  coordonatoare.Pentru lucrarea de licenţă a trebuit să creez o colecţie întreagă, compusă din 12 piese. Am avut o colecţie confecţionată din tricot şi am fost la fabrica de tricotaje ,,Mioriţa’’ din Oradea timp de 6 luni de zile unde cei de acolo m-au ajutat la confecţionarea creaţiilor mele.’’

A absolvit Facultatea de Arte Vizuale, secţia Modă-Design Vestimentar în anul 2014 şi a decis să se reîntoarcă în Carei, unde îşi doreşte să se afirme.

 Pasiunea ei pentru arta designului vestimentar

,,Tot timpul mi-a plăcut moda.Cred că oricărei fete îi place să se îmbrace frumos, la modă şi să arate bine.Mai mult în timpul facultăţii mi s-a deschis această viziune către această artă, pentru că şi moda este o artă.’’

Melitta, o creatoare de artă

„ Eu gândesc  piesele vestimentare. Fiecare articol este o  creaţie proprie. Desenez şi schiţez exact ceea ce am în minte, ceea ce gândesc. Îmi place să-mi pun amprenta pe o rochie de la A la Z, adică plecând de la a o schiţa, până la a-i finaliza croiala şi cusătura şi bineînţeles, finisarea.
Când le pun  pe hârtie, simt că de abia aştept să le văd terminate complet. Când fac  schiţa a ceea ce  îmi imaginez, eu deja văd finalul şi ţinuta completă, atât culoare, cât şi aplicaţii şi tot.’’

R: De unde îţi vine inspiraţia?

Din diferite teme sau sunt momente când pur şi simplu îmi vin idei în minte şi le pun imediat pe hârtie. De cele mai multe ori, însă  fac aşa cum am deprins  la facultate, când  luam diferite teme, de exemplu barocul sau catedrale, şi din aceste motive a trebuit să ne inspirăm.


R: Care sunt temele tale preferate?

Cel mai mult îmi place îmi place să  creez rochii de seară pentru că mi se pare că sunt foarte feminine, pun în valoare calităţile unei femei şi îmi place să văd femeile îmbrăcate cât mai feminin.O să fie o plăcere deosebită  pentru mine când am să văd anumite persoane îmbrăcate cu hainele create de mine….

R:Ce este pentru tine design-ul vestimentar? Un hobby sau o meserie, o ocupaţie?

Pentru mine este un hobby, o mare pasiune pentru că-mi place la nebunie să stau la maşina de cusut şi să creez şi să cos hainele. Toată lumea mă întreabă cum de am răbdare să fac asta. Am răbdare pentru că-mi place şi vreau să fac fac lucrul acesta şi în viitor.Şi da, vreau să devină ocupaţia mea.

Melitta  a  decis să revină acasă şi să îşi pună în practică visele  în Carei 

,,Vreau să  să fac altceva decât este momentan în oraş. E cam greu din moment ce nu ai posibilităţi şi atât  financiare, dar şi din privinţa faptului că nu prea sunt persoane care să te promoveze şi să te facă cunoscută atât aici în oraş, cât şi dincolo de graniţele Careiului. Sunt convinsă că sunt şi alţi creatori vestimentari ca şi mine care nu au posibilităţi şi e păcat, cu siguranţă că toţi îşi doresc să ajungă cunoscuţi şi cred că se întâmplă acest lucru şi  în oraşe mai mari, nu numai în Carei. Mulţumesc BULETIN DE CAREI   pentru  oportunitatea oferită  de a fi prezentă la spectacolul de modă de la castel şi sper să mă fac astfel cunoscută în oraş, dar nu numai.

 Pentru  mine este o mare bucurie că voi participa la acest spectacol. Este un lucru foarte important că îmi voi prezenta colecţia în oraşul natal, unde o să mă vadă prietenii şi cunoscuţii şi sper să iasă bine, să vină multă lume, să vină mulţi spectatori.O să fie foarte frumos şi pentru faptul că va fi la castel, este o locaţie deosebită.

R: Ce o să prezinţi la acest eveniment?

La acest eveniment o să prezint câteva rochii de seară, dar şi câteva ţinute de zi. Voi prezenta 7 creaţii, 4 rochii de seară şi 3 de zi.

 R: Pentru cine creezi?Cărui public te adresezi?Femeilor suple sau şi  celor care nu au formele ideale?

Vreau să creez rochii şi pentru femeile care nu sunt perfecte. Pentru că nimeni nu e perfect, şi de aceea vreau să creez rochii ca femeile să se simtă ele perfecte când le poartă!

Creez  ţinute  care cred că o să placă şi publicului pentru că dacă le creez doar pentru  mine, aşa nu o să funcţioneze. Tot timpul mă gândesc  ce ar plăcea lumii şi în felul acesta mă ghidez când creez o ţinută.

 R :Pentru cine ai creat până acum?

Am realizat haine pentru prietenele mele. Ele au fost primele cliente şi deja încet, încet au auzit câteva persoane că fac rochii şi mă contactează pentru anumite evenimente, de exemplu, pentru nunţi. Încet, încet  mă fac cunoscută şi sper că acum o să se audă şi mai mult despre mine pentru  că acesta este visul meu, să devin  un designer  renumit.  Şi mi-ar face mare  plăcere să văd femeile purtând rochiile sau creaţiile mele.

R: Care sunt materialele cu care îţi place să lucrezi?

Îmi place să lucrez cu materiale ca voalul,  pentru că  voalul are o cădere foarte frumoasă şi face ca rochia să arate spectaculos. Dantela este un alt  material care iarăşi îţi conferă un rafinament şi un stil aparte. Materialele mi le cumpăr din Carei sau le comand din Timişoar…, câteodată cumpăr şi din Satu Mare.

 R: Cine te inspiră ca şi creator de modă? Care este modelul tău?

Nu am un model anume, îmi plac mai mulţi designeri. De exemplu, Dolce & Gabanna este pe primul loc în preferinţele mele. Îmi plac detaliile respective pe care le folosesc şi cum le realizează şi cum le creează, sunt extraordinare!

R: Cum îţi petreci timpul liber şi ce-ţi place să faci?

Momentan lucrez la un magazin de haine ca  vânzătoare şi programul meu este până la ora 18.00. Când am timp liber însă,  îmi place să ies cu prietenii în oraş, să mă distrez, să merg în excursii, să încerc ceva nou.

Buletin de Carei vă învită să petreceţi seara de vineri, 20 mai , de la ora 19,30 la Castelul Karolyi la  prima prezentare de modă de anvergură din Carei, unde alături de designeri consacraţi  veţi avea ocazia de a admira şi  creaţiile  careiencei  Melitta Hauler, aflată la început de drum. Să o încurajăm să îşi pună visele în practică.

Buletin de Carei

 

comentarii

de lola la 16 mai 2016 - 13:53

Felicitari si succes in viata!

Lasati un comentariu