De frica alegerilor, un consilier îşi schimbă domiciliul

• publicat la: 4 august 2016
De frica alegerilor, un consilier îşi schimbă domiciliul

A ieşit la iveală  motivul amânării alegerilor din satul Ianculeşti pentru funcţia de delegat sătesc.  A durat mai mult decât spera schimbarea de domiciliu. Preşedintele PSD Carei are de acum domiciliu de Ianculeşti şi astfel nu se vor mai ţine alegeri pentru desemnarea de delegat sătesc.

Încăpăţânarea de a deţine supremaţia politică cu orice preţ a unor personaje care nu au demonstrat NIMIC pe plan profesional se răsfrânge din păcate asupra unei comunităţi de români care doreşte doar condiţii de viaţă decente în contul impozitelor pe care le plătesc constant.

Personajul la care facem referire este consilier local aflat la al doilea mandat. A  candidat pentru postul de primar  şi s-a clasat pe locul 3, sub numărul de voturi obţinut de partidul pe care îl conduce. A umblat apoi mereu la primărie pentru a obţine postul de viceprimar. N-a fost să fie pentru el nici acest post. Aşa că acum a tras sforile pentru a obţine domiciliu de Ianculeşti ca să obţină măcar funcţia de delegat sătesc  pe altă cale decât cea a votului direct. Frica de o confruntare directă cu sătenii l-a determinat să ceară acceptarea în spaţiu de către rudele sale.

La fel ca şi primarul Kovacs acesta nu deţine niciun imobil, motivele fiind diferite.

Îndrăgostit de funcţii şi de putere  acesta nu precupeţeşte niciun efort pentru a le acapara prin orice mijloc dacă  nu le poate deţine în urma unor rezultate pe plan profesional. Ca economist nu a demonstrat nimic la nici un loc de muncă ( şi a avut destule până la vârsta lui) nefiind evidenţiat pentru merite profesionale. Nici pe alt plan, mai personal nu are vreun rezultat cu care să se mândrească. Aşa că nu i-a rămas decât să se reîntoarcă în  sat, la Ianculeşti dacă la oraş  nu a fost ales primar. Culmea e că ianculeştenii nu i-au acordat cele mai multe voturi aşa cum  spera şi a fost nevoit să se mulţumească cu a doua poziţie oricum mai bună decât a treia  pe care s-a clasat la alegerile locale din 5 iunie la Carei.

În perioada primului său mandat, s-a făcut remarcat prin intervenţiile sale constante în  a reduce bugetul acordat bunei desfăşurări a Festivalului Zilele Iancului şi a sumei acordate pentru renovarea bisericii satului.

https://www.buletindecarei.ro/2015/08/revoltator-un-consilier-fiu-al-satului-ianculesti-refuza-majorarea-sumei-pentru-renovarea-bisericii.html

https://www.buletindecarei.ro/2014/07/distinctii-pentru-profesorii-bertieanu-aprobate-de-consiliul-local.html

Acelaşi consilier Oneţ a propus tăierea plopilor de pe marginea drumului de intrare spre Ianculeşti pe motiv că ar fi periculoşi, fapt ce nu l-a putut  dovedi. Propunerea sa l-a determinat  pe profesorul Mihai Bertieanu care a plantat acei arbori pe când era profesor în sat,  să afirme...fiecare să taie ce a plantat...

https://www.buletindecarei.ro/2015/04/se-cerea-taierea-plopilor-dinspre-ianculesti.html

Dacă cele menţionate mai sus  au fost doar mici  răutăţi , poate scăpări din partea unui personaj care nu s-a implicat direct în viaţa satului  pentru organizarea de evenimente culturale sau comemorări sau susţinerea comunităţii de moţi pentru a dispune de un Cămin Cultural sau de transport în comun, intervenţia sa în 31 mai 2013 cu un  contraproiect pentru amânarea construirii unei capele mortuare în cimitir a adus prejudicii majore comunităţii de moţi din Ianculeşti.

https://www.buletindecarei.ro/2013/06/lectie-de-bun-simt-din-partea-ianculestenilor-la-primaria-carei-primaria-apeleaza-la-fortele-de-ordine.html

Nici până la ora actuală capela mortuară nu este ridicată deşi consilierul Ciută a oferit un proiect cu titlu gratuit iar sătenii au fost dispuşi să presteze muncă voluntară pentru ridicarea ei dacă primăria de care aparţin le asigura materiale de construcţie la fel cum a asigurat renovarea unui grajd de cai din parcul dendrologic pentru o asociaţie unde este administrator un consilier din primăria Carei.

Consilierul Oneţ nu a fost prezent în mijlocul  ianculeştenilor nici la sosirea ASR Principele  Nicolae , un eveniment aparte pentru  un sat de moţi din Câmpia Careiului. Este însă prezent la dezveliri de statui  la Carei.

Niciuna din intervenţiile sale modeste din şedinţele CL nu a făcut referire la nevoile stringente ale ianculeştenilor pe care vrea să îi reprezinte.

Ultima sa dorinţă, de a strica tradiţia Festivalului Zilele Iancului denotă depărtarea  sa de comunitatea unde  se vrea şef doar cu numele, nominalizând alte persoane care să se implice în organizări de evenimente culturale.

Cunoscut ca un apropiat al primarului Kovacs din al cărui cuvânt nu iese, votând alături de UDMR până şi la amplasări de busturi româneşti în Carei, consilierul Oneţ  a fost taxat  la alegerile din 5 iunie de către careieni, obţinând mai puţine voturi decât PSD Carei. Actualul delegat sătesc, Ciprian Chiorean, a ieşit în evidenţă prin capacitatea sa de bun organizator de evenimente culturale, de apărător al drepturilor ianculeştenilor şi de împotrivire la proiectele defavorabile sătenilor dar impuse de primărie.

A fost de notorietate ieşirea sătenilor direct pe brazdă în ziua de 6 decembrie 2012 când primarul Kovacs dorea împădurirea a peste 10 ha de păşune cu pin negru păcălind conducătorii judeţeni ce trebuiau să îşi dea acordul prin menţionarea porţiunii respective de păşune ca teren degradat. De atunci, primarul Kovacs nu mai are linişte  că nu poate dirija mersul lucrurilor la Ianculeşti după voia sa.

Buletin de Carei

 

comentarii

de claudiu la 4 august 2016 - 18:57

unde mai cobori ionut? nu vezi ca nu te vrea lumea niciunde? ai primit voturi mai putine ca si psd carei la ianculesti ai iesit pe locul 2 si tu iti faci do,miciliu in sat ca sa furi functia daca nu poti sa castigi cinstit! si nevasta tea lasat vai de capu tau

de abdul la 4 august 2016 - 21:38

borfasilor , ati gasit solutia !!! Traiasca psd si fratia moto-ungureasca!!!!

de Horia Mărieș la 4 august 2016 - 23:43

Doamne, cum de îi mai rabzi pe acest Pământ pe neobrăzații și oe nesimțiți ăștia. Mă refer la trădătorul de neam Oneț, la primașul lipsit de obraz Kovács și la imbecilul de ziarist care-i pupă drept in fund pe amândoi. Nișfe cretini toți trei. Asta, foarte pe scurt spus.

„Alegerile pentru delegat sătesc au fost anulate. Ianculeştenii vor fi reprezentaţi de consilierul Ioan Oneţ
Careianul / 10 ore ago
Conducerea Primăriei Municipiului Carei a decis să anuleze alegerile pentru desemnarea delegatului sătesc de Ianculeşti, programate să aibă loc duminică. Decizia este motivată prin faptul că actualul consilier local Ioan Oneţ are domiciliul în satul Ianculeşti, astfel că nu se mai justifică desemnarea unui delegat sătesc, potrivit reglementările legale în vigoare. Decizia va fi afişată în cursul zilei de azi sau de mâine şi în satul aparţinător Ianculeşti.”

de gabi la 5 august 2016 - 10:13

alianta PSDUDMR de la CAREI distruge tot in cale si intareste mafia din primarie!coruptia a depasit orice limita!Respect pentru consilierul Ciuta ca nu se teme de mafioti!

Lasati un comentariu