Vin parlamentarele. După 8 ani, tandemul careian „se agită” pentru centură şi renovări de şcoli

• publicat la: 21 august 2016
Vin parlamentarele. După 8 ani, tandemul careian „se agită” pentru centură şi renovări de şcoli

După ce timp de 8 ani au condus  municipiul Carei dictatorial, tandemul Kovacs-Kaizer solicită ajutor pentru lucrările de la Centura de ocolire, deci recunosc  că nu se pot descurca singuri.  Centura de ocolire a fost mereu o investiţie cu care primarul Kovacs a ieşit în faţa careienilor în prag de campanii electorale, o investiţie care nu a fost iniţiată de către primăria Carei dar nu a lipsit din scrisorile electorale trimise contribuabililor careieni.

La solicitarea reprezentanţilor Primăriei Carei, a primarului Kovacs Eugen şi a viceprimarului Kaizer Ludovic, prefectul Radu Bud şi preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba s-au întâlnit cu aceştia pentru a discuta cu privire la stadiul lucrărilor la centura de ocolire a municipiului Carei, impedimentele pentru care nu poate fi încă finalizată investiţia, respectiv soluţiile la acestea.

Ani de zile, primarul Kovacs a dat ca sigură finalizarea Centurii de ocolire înainte de  procesele electorale sau când dorea să abată atenţia opiniei publice de la problemele reale cu care se confruntă careienii-  Peste 20 de drumuri de pământ, sala de sport unde terenul din jur este folosit ca depozit pentru moloz şi resturi de la decopertări de drumuri,  oameni fără adăpost cazaţi în spaţii insalubre fără  posibilitatea asigurării igienei zilnice, agresiuni fizice la adresa celor care cer mâncare, bloc social plin de şobolani la fiecare baie, aprobări pentru construire locuinţe  pe strada Tireamului fără a li se asigura curent electric , sală de căsătorii la Centrul Social, şcoală fără sală de sport şi problemele pot continua.
Un alt subiect abordat în cadrul discuţiilor desfăşurate miercuri, 10 august 2016, în cabinetul prefectului, se referă la situaţia clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ, respectiv pregătirea acestora pentru noul an şcolar 2016/2017.

Pentru că discutiile au avut loc în municipiul Satu Mare, de unde nu se poate  vedea situaţia clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ, respectiv pregătirea acestora pentru noul an şcolar 2016/2017, Buletin de Carei oferă celor interesati câteva imagini reprezentative.

La  Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Sala Festivă plânge după strălucirea de altădată, pe când era Sala  de şedinţă  a Prefecturii.

http://www.buletindecarei.ro/2013/10/fresca-descoperita-la-carei.html

Nici curtea nu arată ca la Liceul Teoretic sau Calasantius sau Liceul Tehnologic unde au fost mereu alocate fonduri.

De departe cea mai gravă situaţie este la Şcoala Vasile Lucaciu, fostul Liceu cu acelaşi nume care a dat numeroase personalităţi reprezentative atât la nivel judeţean cât şi naţional şi internaţional. Îi amintim doar pe profesorii universitari Ioan Chindriş, Ioan Condor, Alexandru Mureşan , Gheorghe Chiş , Cornel  Toader, Salvator Cupcea, pe fostul director Aurel Coza, pe reputatul istoric de talie europeană Francisc Pall, pe  mereu tânărul publicist şi scriitor Tiberiu Vanca sau pe medicul Cicortaş, pe Silviu Lung şi mulţi alţii.

Geamurile acestei şcoli arată ca în imagini. După campania dusă de Buletin de Carei pentru remedierea acestei stări de fapt de necontestat, au fost schmbate geamurile de la etajul 2 al clădirii. În celelalte săli de clasă sau pe coridoare, geamurile au rămas pe mai departe…aceleaşi.

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/primarul-face-diferenta-la-petresti-scoala-are-si-lift-la-carei-sunt-inca-geamuri-care-se-inchid-cu-cuiul-la-propriu.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/in-careinici-geamurile-nu-scapa-de-discriminare.html

Pentru aceste  urgenţe nu au fost găsite fonduri locale la fel ca pentru alte situaţii….

La Şcoala Gimnazială nr.1 Carei nu există sală de sport iar tencuiala exterioară e coaptă şi scorojită bine, la fel şi geamurile care  încă nu au ajuns la nivelul de degradare al celor de la Şcoala Vasile Lucaciu.

Poate o colaborare cu un muzeu de antichităţi ar asigura o parte din fondurile necesare pentru schimbarea lor.  Sau poate renunţarea la cheltuielile cu dedicaţie pentru clientela de partid.

Buletin de Carei

 

comentarii

de erno la 22 august 2016 - 08:30

tot impreuna sa judece pe ei pentru ce au construit la ei din banii de la oras si fonduri europene!

de basarab la 22 august 2016 - 15:21

astia doi se agita sa maghiarizeze orasul!!!! fac ca trenu cand aud limba romana in jurul lor!!! si la gradinite dau indicatii sa se invete copii poezii in ungureste dar cand mergi in oras la magazine nu toate vanzatoarele stiu romaneste!
mari nerusinati!

de mine la 23 august 2016 - 09:48

Nu trebuie sa alegem sovini,incompetenti inculti ,indiferenti,nesimtiti,obraznici….. etc ,la conducerea orasului nostru ,deoarece afecteaza grav viitorul, calitatea si nivelul de trai a cetatenilor acestui oras minunat!

de Horia Mărieș la 7 octombrie 2016 - 17:46

Eram sigur că așa se vor întâmpla lucrurile. Primașul va fi reales de careieni în mod cert și în anul 2020, pentru meritele deosebite avute în finalizarea semicenturii de ocolire a Careiului, subiect cu care s-a lăudat atât în campania electorală din 2012 cât și in campania electorală din 2016. „Marele gospodar” a reușit să rezolve problema, sau cel puțin așa se laudă: „Mint Kovács Jenő polgármester elmondta, sikerült megoldást találnia a kivitelezés folytatására a romániai Autópályák és Országutak Országos Társaságának (CNADNR). Saját erőből végezteti el a hátramaradt munkálatokat, mégpedig jövő év tavaszától kezdődően.”

Dacă nu mă înșel, expresia „sikerült mogoldást találnia” se traduce prin „A REUȘIT SĂ GĂSEASCĂ REZOLVAREA” (problemei continuării lucrărilor abandonate de firma Magenta, dar care a păpat până acum 73 milioane de lei de către CNADNR, pe banii CNADNR).

Bravo, laudă-mă gură că ți-oi da plăcintă!
Ce s-ar face oare careienii fără acest primaș merituos care se luptă din toate puterile lui pentru bunăstarea lor?
Ar rămâne orfani, ar rămâne fără „tătuc”, ar rămâne fără Jenö bácsi.
Și ar fi mare păcat!

Lasati un comentariu