Avram Iancu, eroul național al ardelenilor stă la Carei pe un soclu deteriorat

• publicat la: 9 septembrie 2016
Avram Iancu, eroul național al ardelenilor stă la Carei pe un soclu deteriorat

Mâine, 10 septembrie 2016, se împlinesc 144 de ani de la moartea revoluționarului patriot Avram Iancu. An de an, asociațiile cultural patriotice îl  comemorează pe eroul Munților  Apuseni la bustul acestuia din centrul orașului Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2015/09/la-comemorarea-lui-avram-iancu-careiul-a-devenit-capitala-motilor-de-campie.html

În acest an o parte din membrii acestor asociații vor face mai întâi o deplasare la  manifestările naționale de la mormântul lui Avram Iancu de la Țebea.

Avram Iancu este  erou nu doar pentru că a strălucit  în focul luptei.   Avram Iancu a fost în primul rând  Român adevărat, un exponent de seamă al neamului său,cu tot ceea ce presupune aceasta.  Avram Iancu a fost un vizionar. A simţit  că după încetarea luptelor de pe câmpul de bătălie, Cultura  va fi cea care va  duce la  progresul şi propăşirea neamului său românesc!  ,,

Pentru că toată viața lui a fost dedicată apărării drepturilor și libertăților românilor, Avram Iancu  merită ca un fir de tricolor să fie prezent la bustul său așa cum  se cuvine unui adevărat iubitor de neam.

Vă rog să urmăriți cum arată soclul pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu din Carei. Situația este identică pentru toate busturile personalităților românești deoarece administrația Kovacs se preocupă doar de soarta celor maghiare. Soclul bustului  lui Simion Bărnuțiu a fost reabilitat de consilierul Ilie Ciută iar Monumentul Ostașului Român de către Consiliul Județean acum 2 ani.

Toate plăcile lipsă au căzut în liniște fără ca cineva din administrație să se deranjeze și să ia măsuri. Acesta să fie motivul pentru care sloganul primarului Kovavcs din campanie a fost .,,.un oraș liniștit,, ? … Un oraș în care să nu mai existe spirit civic , în care românii să accepte lipsa claselor cu predare în limba română la învătământul profesional pentru prestări servicii, să accepte alei mizerabile către mormintele lor, mizerii și mormane de moloz în jurul sălii de sport sau lipsa oricărei investiții pentru reabilitarea monumentelor românești. Nu am uitat nici de refuzul Consiliului Local Carei de a aproba amplasarea unui bust al  lui Mihai Eminescu în Carei.

Potrivit unor surse din primărie, la începutul anului a fost discutată modificarea ansamblului ce cuprinde bustul lui Avram Iancu prin coborârea Crăișorului Munților de la înălțimea actuală și amplasarea lui în mijlocul unor pietre  înconjurate de spații verzi. Deranjează platoul din fața lui Avram Iancu unde se adună românii  pentru a-l comemora pe eroul lor?

Zona respectivă a fost deja inclusă într-un proiect de către  primărie dar discuțiile au avut loc cu ușile închise. Se pare că a fost deja operată și  parcelarea terenului pentru pregătirea modificării amplasării bustului lui Avram Iancu.

La 144 de ani de la moartea sa, Avram Iancu încă dă fiori celor ce nu iubesc neamul românesc!

Buletin de Carei