Comemorare ad-hoc la bustul lui Avram Iancu din Carei

• publicat la: 12 September 2016
Comemorare ad-hoc la bustul lui Avram Iancu din Carei

Duminică, 11 septembrie 2016, la bustul lui Avram Iancu de la Carei a avut loc o adunare de comemorare a eroului din Munții Apuseni. Manifestarea nu a fost revendicată de nimeni,  nu au existat afișe care să anunțe evenimentul și nici pregătiri prealabile  de curățare a locului de desfășurare.

După ora 12,15  pe platoul din fața bustului Crăișorului Munților a fost oficiat un parastat de către preoții Danciu Vasile și Popa Ilie. Au asistat membrii filialei PSD Carei care se pare că știau despre derularea evenimentului. Nu a existat nici stație de amplificare și nici un moț nu a încadrat cu tricolor bustul eroului Avram Iancu  cum era tradiția anilor anteriori şi nici tulnicele nu au sunat, niciuna dintre tulnicărese nefiind prezentă.

https://www.buletindecarei.ro/2015/09/la-comemorarea-lui-avram-iancu-careiul-a-devenit-capitala-motilor-de-campie.html

https://www.buletindecarei.ro/2014/09/duhul-lui-iancu-a-fost-prezent-la-comemorarea-sa-de-la-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2013/09/tulnicele-iancului-au-sunat-la-comemorarea-celor-141-de-ani.html

Alocuțiunea rostită de preotul  Danciu a fost identică cu cea de la Ianculești. A lipsit  din program partea în care la Ianculești a fost considerată mai  importantă viața intimă a eroului în detrimentul activităților  sale de protejare a drepturilor și libertății românilor din Transilvania.

După alocuțiune, preoții i-au invitat pe cei care au adus  coroane de flori să le depună. Pentru că nu a existat nici un suport de coroane acestea au fost amplasate direct pe scări. Una dintre coroane a aparținut Consiliului Județean conform celor înscrise pe panglică  dar la cabinetul președintelui CJ Satu Mare nimeni nu a avut cunoștință despre manifestare  la fel ca în cazul Zilelor Iancului de la Ianculești. Secretara  președintelui CJ Satu Mare a confirmat că în agenda de lucru nu a figurat  comemorarea de la Carei și nu a fost comandată coroană.

Inițiativa comemorării lui Avram Iancu la Carei prin manifestări publice a aparținut profesorilor Bertieanu  prin intermediul Asociației foștilor Refugiați și deportați. Primăria Carei cu primar și viceprimar de la UDMR nu a onorat niciodată  aceste manifestări spre deosebire de Țebea unde UDMR Hunedoara depune coroană de flori prin reprezentanții săi.

Bustul lui Avram Iancu din mun.Carei este desconsiderat de către administrația Kovacs și lăsat de izbeliște, dorindu-se modificarea întregului ansamblu ce se pare că deranjează prin  înălțimea la care este expus Crăișorul Moților.

https://www.buletindecarei.ro/2016/09/avram-iancu-eroul-national-al-ardelenilor-sta-la-carei-pe-un-soclu-deteriorat.html

Plăcile de marmură sunt ciobite, căzute sau dezlipite fără ca cineva din administrație să ia vreo măsură cum se procedează în cazul altor busturi.

Buletin de Carei

comentarii

de Roman la 13 September 2016 - 17:38

Rusine psd ! La-ti confiscat si pe AVRAM IANCU !!!

de realistul la 13 September 2016 - 20:38

Daca nu se comemora,era o problema pentru B.C.! Acum ca s-a comemorat in fata bustului lui A.Iancu,Craisorul Muntilor, TOT este o problema! INTERESANT !

de Buletin de Carei la 13 September 2016 - 20:50

Buletin de Carei a consemnat desfasurarea evenimentului politic din fata bustului unui erou ce a luptat pentru drepturile romanilor transilvaneni.De ce nu s-a anuntat evenimentul pentru ca sa poata participa toti romanii? Ati facut parte din comitetul de organizare sau sunteti doar deranjat ca am consemnat?

Raspunsuri

Lasati un comentariu