Concurs pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli

• publicat la: 2 septembrie 2016
Concurs pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli

După ce timp de 8 ani de zile directorii de şcoli au fost numiţi cu delegaţii de 1 an de către inspectorii şcolari generali, iată că noul ministru al Educaţiei anunţă cocnursuri pentru ocuparea acestor posturi.

Potrivit lui Mircea Dumitru, concursurile vor fi organizate pentru toate unităţile şcolare, de la grădiniţe la licee, şi vor fi monitorizate de observatori de la Bucureşti.

„Am aprobat deja în minister metodologia de concurs. Mesajul cred că trebuie să fie acesta: după 10 ani de intruziune politică în şcoală, credem că este momentul pentru reprofesionalizarea învăţământului şcolar”, a spus Mircea Dumitru.

Concursurile vor avea loc  începând cu data de 12 octombrie, data probei scrise organizată la nivel naţional. Proba de evaluare a CV-ului şi interviul vor avea loc în perioada 13 octombrie-11 noiembrie.

Tot ministrul Mircea Dumitru a mai anunţat că, din cauza numeroaselor sesizări şi plângeri pe care le-a primit, a decis ca săptămâna viitoare să înceapă şi evaluările inspectorilor şcolari generali.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu