Ședință de Consiliu Local. Se cere licență de Exploatare Legală pentru apă termală dar 12 ani a fost utilizată gratuit

• publicat la: 27 octombrie 2016
Ședință de Consiliu Local. Se cere licență de Exploatare Legală pentru apă termală  dar 12 ani a fost utilizată gratuit

Luni, 31 octombrie 2016, de la ora 11,00, va avea loc  o ședință ordinară a Consiliului Local Carei.  Aleșii locali au 14 puncte pe Ordinea de zi dintre care două rectificări dar și aprobarea unei execuții bugetare.

Pe Ordinea de zi se află și un Proiect de hotărâre privind Obținerea unei Licențe de explorare și exploatare apă termală în perimetrul Carei. Vă reamintim că Ștrandul Termal Carei a fost concesionat unei firme private prin contractul 4765 din 29.04.2002 pe  o redevență modică care ajunge la momentul actual la valoarea de 1.000- o mie- de euro anual.

În urma  întrebărilor puse de Buletin de Carei privind existența unei licențe sau autorizații legale de exploatare a apei termale, materia  primă pentru firma care administrează ștrandul termal și care generează profit, am aflat că până  în 2014 nu existau astfel de documente. De această dată nimeni din departamentul economic al Poliției nu s-a sesizat  și nimeni din ANRM nu a venit să constate prejudiciul.

Cert este că imediat după materialul din 10 septembrie 2014 și întrebarea Cine plătește pentru apa geotermală din Carei? , la primărie au început demersurile pentru intrarea în legalitate.

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/cine-plateste-pentru-apa-geotermala-din-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/apa-geotermala-exploatata-ilegal-in-carei-anrm-nu-isi-protejeaza-resursele.html

În tot acest timp, din 2002 încoace, ștrandul a funcționat  bine mersi  cu tot cu  încasări, fără ca cineva să plătească  redevențe pentru exploatare apă geotermală , statul român fiind cel dezavantajat  în condițiile în care din încasările statului sunt asigurate  salariile medicilor, profesorilor,  polițiștilor, cercetătorilor,etc.

Demersurile pentru a întocmi documentația LEGALĂ  au venit doar în urma întrebărilor Buletin de Carei și s-au concretizat în HCL 124 din 2014. Și acesta este unul din motivele pentru care  Buletin de Carei este ,,vânat,,  și mereu denigrat.  Mai repede sau mai târziu adevărul iese însă  la iveală și iată că utilizatorii resursei naturale numită apă geotermală sunt nevoiți să intre în legalitate așa cum ar fi trebuit să facă de la bun început!  Tot utilizatorii mai au de rezolvat și problema apei geotermale reziduale care momentan este deversată direct în Stația de epurare a orașului precum și pe cea a scoaterii la vânzare a ștrandului având în vedere că acesta este în domeniul public al UAT Municipiul Carei.

La ședința din data de 31 octombrie 2016 se va supune aprobării consilierilor locali aprobarea unei licențe pentru forarea unul alt puț lângă cel existent, de această dată în mod legal .

În Raportul de specialitate al biroului de achiziții și investiții nr.96 din 26.10.2016  se menționează  că se va supune aprobării Consiliului Local …,,obținerea unei licențe de explorare și exploatare în perimetru Carei în vederea exploatării legale și eficiente a resurselor de apă geotermală….,,

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/redeventele-pe-apa-termala-folosita-la-bazinele-strandului-din-carei-nu-exista-pentru-ca-nu-exista-inca-licenta-cine-protejeaza-resursa-naturala-nationala.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/strandul-careian-scos-la-vanzare-administratorul-public-din-primaria-carei-afla-de-la-buletin-de-carei-despre-intentie.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/03/apa-geotermala-din-carei-afaceri-de-multe-milioane-cu-redeventa-modica.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/se-vinde-sau-nu-se-vinde-strandul-din-carei.html

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

comentarii

de video la 28 octombrie 2016 - 10:38

https://www.youtube.com/watch?v=hz3zHc6zPdM&feature=youtu.be

sa vedeti ce gesturi are domnul primar…

Lasati un comentariu