Bătaie de joc! Un primar umileşte familia unei adolescente cu proteză oculară

• publicat la: 27 ianuarie 2017
Bătaie de joc! Un primar umileşte familia unei  adolescente cu proteză oculară

Prea ocupat cu  plata utilităţilor asistaţilor sociali de pe strada Doina, din bugetul local, primarul  neglijează total o familie cu doi copii cu handicap dintre care o tânără cu grave probleme  oculare, aceasta având deja o proteză datorită actelor de caritate a unor medici din SUA. Mai mult, familia are somaţie de plată şi de decuplare de la apa curentă pentru neplata a 1200 lei   în condiţiile în care Primăria Carei le datorează  9  mii de lei. Tânăra trebuia să fie prezentă la un control  obligatoriu în SUA încă din octombrie  dar lipsa banilor şi a documentelor necesare călătoriei  a făcut imposibilă deplasarea. Tatăl ei a ajuns la Spitalul Judeţean cu tensiune uriaşă pe fondul disperării din urma constatării apariţiei unui lichid în spatele protezei oculare a fiicei sale.   

Familia Nemethi din Carei a ajuns în pragul disperării. Din 3 copii, doi  sunt cu handicap. În aceste condiţii, unul dintre părinţi trebuie să fie mereu în preajma lor şi deci nu  poate avea un loc de muncă constant. Deşi cunoaşte în detaliu situaţia , primarul  îl etichetează pe tatăl copiilor ca fiind trântor şi ,,leneş care nu vrea să muncească,,.

Despre cazul Andreei  au aflat  toţi careienii, mai ales că medicii din Boston sunt cei care au salvat-o atunci când în România nu i se dădea nici o şansă de supravieţuire.

http://www.buletindecarei.ro/2010/07/fetita-din-carei-salvata-de-americani.html

Avea o tumoră uriaşă la un ochi. Doar bunăvoinţa şi dăruirea medicilor din Boston de la Spitalul Clinic au redat posibilitatea unei vieţi cât de cât normale tinerei care acum are 18 ani. În ţară, în judeţul Satu Mare, această tânără nu primeşte  certificat de handicap.

Urmăriţi codul unde a fost încadrată de comisie fata cu proteză oculară. Codul 44 se referă la afecţiuni ale globului ocular dar de fapt Andreea nu mai are glob ocular pentru că acesta i-a fost extirpat în anul 2010.

După operaţiile din 2010 suferite de Andreea, prin  DISPOZIŢIA NR. 824 DIN 30.05.2011, primarul Kovacs dispune încetarea alocaţiei de susţinere a familiei Nemethi!

Ca batjocura să fie şi mai mare, primarul a refuzat timp de 8 ani de zile plata indemnizației  de concediu legal de odihnă aferent perioadei lucrate ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav.  Acum,   i s-a tăiat  şi  dreptul  de însoţitor .

Urmare a semnalărilor  lui Nemethi Peter, Institutul Teritorial de Muncă din Satu Mare a efectuat un control la UAT Municipiul Carei şi a certificat situaţia semnalată. Soluţia oferită de ITM? …,,vă recomandăm să vă adresaţi instanţei de judecată,,

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/itm-certifica-prefectura-ia-la-cunostinta-si-abuzul-continua.html

La toate acestea se adaugă şi atitudinea arogantă şi sfidătoare a primarului care l-a scos afară din primărie pe Nemethi Peter când acesta s-a prezentat pentru o audienţă.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/careieni-in-audiente-la-prefectura-am-un-copil-cu-handicap-ireversibil-si-din-primarie-sunt-dat-afara-cand-cer-ajutor.html

Până la intervenţia Buletin de Carei şi a audienţelor de la Prefectură la care a luat parte Nemethi Peter, familia nu a beneficiat nici de acele ajutoare alimentare primite de la UE.

http://www.buletindecarei.ro/2016/03/primaria-carei-refuza-sa-acorde-ajutoare-alimentare-ue-unei-persoane-cu-proteza-oculara-calvarul-andreei.html

Aversiunea  primarului şi a viceprimarului faţă de această familie  este de notorietate în Carei.

Nemethi Peter trebuie să apeleze la Prefectură pentru orice nevoi ale familiei sale cu atâtea probleme de sănătate. Doar după intervenţia Prefecturii familia Nemethi a primit în această iarnă câteva roabe de lemne.

Tatăl Andreei este disperat de înrăutăţirea stării de sănătate a fiicei sale  care deja trebuia să bemeficieze de altă proteză oculară. Medicii din SUA au trimis şi ajutoare băneşti , vor suporta şi cheltuielile operaţiei dar nu pot întocmi actele necesare ieşirii din ţară  pentru tratament medical. Nemethi Petr se gândeşte ce se va întâmpla cu familia sa cât timp lipseşte ..Dacă li se va tăia apa  curentă cum se va descurca mama cu cei doi copii rămaşi acasă dintre care unul cu handicap? Sufocat de griji, tatăl face un puseu de tensiune şi ajunge  la Spitalul Judeţean trimis  cu ambulanţa de la Spitalul Carei.

În tot acest timp, primarul Kovacs cultivă relaţiile cu oameni de presă pentru a-şi cosmetiza imaginea pătată de atâtea nedreptăţi şi permite persanelor cu statut de PFA să îşi desfăşoare activitatea în cadrul primăriei Carei, plata utilităţilor făcându-se din banii careienilor. Pentru eleva din clasa a 12-a care trebuia deja să aibă proteză oculară adecvată  dezvoltării sale, primarul refuză total  plata sunelor de bani cuvenite tatălui însoţitor. Calvarul familiei Nemethi pare să nu mai ia sfârşit!

 

Buletin de Carei

 

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/se-lacomesc-la-banii-unei-persoane-cu-handicap-si-a-tatalui-acesteia-piedicile-din-calea-spre-medicii-de-suflet-din-sua.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/o-careianca-cu-proteza-oculara-mai-iubita-in-boston-decat-in-primaria-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/prefectura-intervine-in-cazul-andreei-tanara-cu-proteza-oculara-si-determina-primaria-sa-ofere-raspunsuri.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/06/drama-unei-familii-care-are-2-copii-cu-handicap.html

 

comentarii

de fraier la 27 ianuarie 2017 - 22:21

In cel mai scurt timp posibil,aceasta familie este nevoie sa se refugieze din Carei!Orasul Carei a devenit un oras periculos abandonat,
condus de catre niste tradatori de patrie!!! RUSINE!!!

de Nagykaroly la 27 ianuarie 2017 - 22:50

Tov.Primar!Sa va fie foarte MARE RUSINE!!!
Ce aveti cu acesti copii?De mult erati comunista iar acum va credeti Dumnezeu?

de mirela la 28 ianuarie 2017 - 00:39

ce rusine! pentru votantii primaruli se dau lemne si ajutoare nelimitate. acest om nu suporta udemereul si vreti sa il pedepsiti domnule primar? ati uitat cum cereati bani imprumut cand banca v-a scos casa la vanzare? ati uitat ca nu aveati bani nici de abonament telefonic si cerati la vecini cu imprumut?

de mark la 28 ianuarie 2017 - 10:19

Oamenii de buna credinta cred ca ar putea sa stranga prin donatii

acesti bani.Poate ar fi bine sa organizati aceasta actiune de donatie.

de Andrei. la 28 ianuarie 2017 - 10:33

Oare la cine in buzunar se afla banii furati acestei familii? Intr-o tara normala HOTII,indivizi sant cercetati si condamnati la puscarie! Nu- i asa domnule presedinte Iohannis? RUSINE JENOKE ELVTARS!!!JUSTITIA ALOOO MAI DORMITI? SOMN USOR.

de Buletin de Carei la 28 ianuarie 2017 - 11:18

Oamenii de buna credinta ar trebui sa ceara socoteală primarului pentru modul cum administrează banii noştri. Am contribuit cu taxe şi impozite pentru acest oraş aşa că avem dreptul să ştim unde ajung banii noştri.

de credul. la 28 ianuarie 2017 - 13:33

Ez a primar egy hazug perve… Patk… Fer..g!

de careianul la 28 ianuarie 2017 - 22:13

bine ca poate dormi noaptea primarul si cu vicele cand stiu ca refuza ajutorul unor copii cu handicap. ce mai rad ei in barba cand lumea se aduna sa faca campanii de ajutorare pentru copii cand de fapt exista la primarie ajutoare de urgenta ce se pot acorda!

de Poet la 30 ianuarie 2017 - 07:14

Cand a scos propriu piele din datorie,la asta nu aminteste,pe nemernici nu trebuie ajutate,smecherie totala,ce mai putem spune,fiecare careian sa descurce,nu conteaza ce problema are.

de cititor la 30 ianuarie 2017 - 10:59

ce are udmr satumare cu fetita aceasta? nu in carei locuieste familia ei?

de Careianul. la 30 ianuarie 2017 - 10:59

Primarul acesta este demonizat! Este in stare sa calce si peste cadavre din cauza lacomiei si rautatii!Ce a gresit aceasta familie?

de mine. la 30 ianuarie 2017 - 11:06

Careiul a devenit un oras periculos, jefuit si abandonat!

de Horia Mărieș la 30 ianuarie 2017 - 11:23

Oare ăstia n-au nici un rol, nici o datorie, nici o responsabilitate în acest caz?
Mira-m-aș!

http://www.informatia-zilei.ro/sm/jaf-mizerie-indiferenta-la-directia-pentru-protectia-copilului-satu-mare/

de maggie la 3 februarie 2017 - 13:45

Stiti cati bani au primit acesti oameni ? Parintii traiesc de pe spatele copiiilor sa le fie rusine pana sa judecati faceti cercetari

de Buletin de Carei la 3 februarie 2017 - 14:53

Dovediti cele afirmate. Altfel sunt doar simple rautati. Pana atunci va aducem la cunostinta ca Inspectoratul Teritorial de Munca din judet a stabilit ca se adevereste refuzul primariei Carei de a plati concediul legal la care avea dreptul tatal fetitei, Peter Nemethi. Credeti ca e usor sa ai 2 copii cu handicap? Insinuati ca toti cei carora primaria le plateste salar de insotitor persoana cu handicap traiesc pe spinarea lor? din acest motiv evitati sa va dati numele real?

de Peter la 3 februarie 2017 - 15:51

@maggie.Sa te fereasca Bunul Dumnezeu sa ai parte de asa ceva, prin ce a trecut aceasta familie.Stimat anonim.Nu cred ca ai dreptul sa judeci .Daca o faci,macar nu ascunde numele.

de mine. la 3 februarie 2017 - 16:55

Furtul tot furt este.Poate aveti si alte informatii pretioase despre neplata banilor de concedii acestei familii Nemethi care traiesc pe spatele a celor trei copii in timp ce mama copiilor munceste in patru schimburi la Continental.Draga comentator las care se ascunde sub nume fals.maggie.??? Oare la cine in buzunar se ascund banii furati acestei familii ,dovedita in urma controlului efectuat de catre ITM.Satu Mare?



Raspunsuri

Lasati un comentariu