Referendum pe tema definirii căsătoriei în Constituţie

• publicat la: 9 March 2017
Referendum  pe tema definirii căsătoriei în Constituţie

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat că referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituţie ca uniune între bărbat şi femeie ar putea fi organizat la sfârşitul lunii mai, iar o propunere în acest sens va fi făcută partidelor politice.

“Trebuie să acordăm o atenţie deosebită subiectului cu privire la referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituţie, pentru că va avea efecte în viaţa noastră şi a copiilor noştri. Trebuie să ne dăm votul în ziua în care referendumul va fi convocat. Cred că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Vom veni cu o propunere către partidele politice de a accepta organizarea referendumului în ultima decadă a lunii mai. Şi cred că acest lucru va fi acceptat. Trebuie să ne exprimăm voinţa şi dorinţa de a apăra familia şi de a-i apăra pe copiii noştri”, a declarat, miercuri seara, Mihai Gheorghiu, la Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie a participat la conferinţa “Definirea căsătoriei şi a familiei în Constituţia României”, care a avut sloganul “Un referendum pentru România”. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Banatului, Universitatea de Vest din Timişoara şi Coaliţia pentru Familie.

Printre cei care au susţinut discursuri s-a numărat şi Adina Portaru, avocat al Alliance Defending Freedom, cu sediul în Bruxelles, una dintre cele mai importante organizaţii care apără libertatea religioasă în lume.

“Nu negăm realitatea faptului că există familii care se destramă, dar, din perspectivă legală, trebuie să căutăm modelul ideal pentru o societate şi ideal pentru cetăţenii noştri. Şi atunci când vorbim despre modelul ideal pentru un copil, acesta este o tată şi o mamă, cadrul familiei şi al căsătoriei. Când redefinim căsătoria, în schimb, spunem că un copil creşte la fel de bine fără mamă, fără tată, înlocuim mama cu un bărbat, înlocuim tatăl cu o femeie şi spunem că este fix acelaşi lucru pentru copil. Dar noi ştim că un copil creşte cel mai bine cu mama şi cu tatăl său. Avem mărturii de copii crescuţ în aceste cupluri alternative, este important să dăm o voce copiilor, să spunem prin ce au trecut şi care este impactul. Redefinirea căsătoriei a avut deja un impact negativ asupra celorlalte libertăţi conexe: libertatea de exprimare, libertatea religioasă, dreptul educaţiei în şcoală. În prezent, căsătoria este definită ca uniune între soţi, fapt ce lasă loc unor interpretări. Un rezultat pozitiv pe tema referendumului ar clarifica termenul de căsătorie”, a explicat Adina Portaru.

De asemenea, medicul Pavel Chirilă, prezent la conferinţă, consideră că, în prezent, “se lucrează pentru a se distruge identitatea de gen a omului” şi că Biserica încearcă să apere normalitatea.

Una din datele propuse pentru acest referedum este 23 aprilie.

sursa Mediafax

Lasati un comentariu